Varamedia logo
33+

SEO: lanceer jouw website rechtstreeks naar de top van Google!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te verschijnen. Maar hoe doe je dat precies? Met SEO ben je in staat om je website hoger te laten ranken in zoekmachines en zo meer organisch verkeer te genereren. In dit artikel legt Varamedia je uit hoe je je website toekomst-proof voor Google maakt met behulp van SEO!

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

SEO: de basics

Wat is zoekmachineoptimalisatie? Voor wie SEO nog niet bekend in de oren klinkt, zullen we even de basics uiteenzetten. SEO (Search Engine Optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie) zorgt ervoor dat jouw website zodanig geoptimaliseerd is dat zoekmachines jouw website zullen favoriseren tegenover andere websites. Met andere woorden: jouw website zal – na SEO-optimalisatie – boven de websites van jouw concurrenten gaan ranken!

Verschil tussen SEO en SEA?

Als je al langer op zoek bent naar een manier om je website meer zichtbaar te maken, heb je wellicht ook al gehoord van de term SEA. Met SEA of Search Engine Advertising betaal je de zoekmachine een maandelijks bedrag om boven de organische zoekresultaten te verschijnen. Dit zijn de resultaten in Google Search waar ‘gesponsord’ bij vermeld staat.

De vraag is dan natuurlijk: SEO of SEA? Deze keuze hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen. Bovendien heeft iedere optimalisatietechniek zijn eigen voor- en nadelen. Je mag ook enkele belangrijke valkuilen niet over het hoofd zien. Eén ding is zeker: met SEO (of SEA) maak je een investering op lange termijn die jouw website alleen maar ten goede zal komen.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan hier onze SEO-diensten in detail

Het belang van investeren in Search Engine Optimization

Wellicht is je nu duidelijk dat investeren in SEO cruciaal is voor het succes van jouw website. Het laat je in de eerste plaats hoger in de Google Search resultaten verschijnen en leidt meer organisch verkeer naar jouw website. Daarnaast zorgt het er ook voor dat jouw website structureel en visueel in orde staat. Kortom: investeren in SEO is een slimme zet indien je professioneel wil overkomen en een goede eerste indruk wil maken op potentiële klanten. We zetten hieronder voor jou uiteen waarom investeren in SEO nu net zo belangrijk is:

Dankzij het verwerken van relevante zoekwoorden zal Google Search jouw website hoger doen ranken dan websites van de concurrentie. Met andere woorden: meer mensen zullen gemakkelijker de weg naar jouw website vinden. Op die manier hoef je dus niet per se te investeren in betaalde advertenties op de zoekmachine, aangezien je website op organische wijze hoger rankt.

Wist je dat …

Backlinko analyseerde 4 miljoen Google Search resultaten en kwam tot enkele interessante bevindingen:

 • Het zoekresultaat dat bovenaan verschijnt in de Google Search resultaten heeft een gemiddelde click-through rate (CTR) van 27,6%. Dus: bovenaan staan loont!
 • Op het organische resultaat op plaats #1 wordt 10x meer geklikt dan het resultaat op plaats #10.
 • URL’s die het gebruikte keyword omvatten, hebben een CTR die 45% hoger ligt dan URL’s die het keyword niet omvatten. Dit wijst op het belang van linkbuilding en het technisch optimaliseren van jouw website.

Positieve titels bevorderen de CTR met 4%. Dit toont aan hoe belangrijk een creatieve mindset is bij de SEO-optimalisatie van jouw website

De zoekmachineoptimalisatie van je website werkt daarnaast ook aan een verbeterde gebruikerservaring voor bezoekers. Na de SEO-optimalisatie van je website zullen je producten en diensten makkelijker gecategoriseerd kunnen worden, waardoor potentiële klanten sneller het product waar ze naar op zoek zijn zullen vinden.

SEO gaat meer autoriteit en geloofwaardigheid creëren voor jouw bedrijf. Hoe vaker jouw bedrijf tevoorschijn komt bij het zoeken naar een bepaald product of bepaalde dienst, hoe meer naamsbekendheid je zal verwerven bij potentiële klanten. Op die manier kan SEO de zichtbaarheid van jouw merk op het internet aanzienlijk vergroten.

Indien je je concurrentie een stapje voor wil zijn, start je best zo snel mogelijk met de SEO-optimalisatie van je website. SEO heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen en steeds meer bedrijven zijn beginnen investeren in de optimalisatie van hun website. Als eerste inzetten op keywords waar je concurrentie nog achterop hinkt, is dus een slimme zet. En zeg nu zelf: wat is er beter dan boven je concurrent ranken in de Google Search resultaten?

Search Engine Optimization is een slimme zet op lange termijn, dankzij de langdurige resultaten. In tegenstelling tot SEA, waarbij de hoge ranking eindigt na de stopzetting van betaling, blijven de resultaten van SEO voor altijd zichtbaar. SEO is vaak een iets grotere investering dan SEA, maar creëert meer positieve externaliteiten op lange termijn voor jouw website.

Dat gezegd zijnde, de SEO-optimalisatie van je website is een continu proces dat niet mag onderschat worden. Hoewel je al snel resultaten zal zien, blijft het belangrijk om de nieuwste trends in zoekwoorden in jouw branche in het oog te houden en jouw website steeds up-to-date te houden. Het online landschap is immers voortdurend aan verandering onderhevig. Je SEO up-to-date houden is dan ook dé manier om hoog te blijven scoren in de search engine results page.

Hoe gaat zoekmachine-optimalisatie in z’n werk?

De zoekmachine-optimalisatie van een website is een langdurig proces, waarbij voortdurend nieuwe trends moeten worden opgevolgd en creatief moet worden nagedacht. 

SEO: een step-by-step gids

Je website SEO-proof maken gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een voortdurend proces, dat bovendien een grondige voorbereiding én opvolging vergt. De eerste versie van jouw SEO-geoptimaliseerde website zal er dan ook helemaal anders uitzien dan jouw uiteindelijke website. Het is een proces van trial and error waarbij veel zal worden geschrapt, herdacht en opnieuw uitgewerkt. We zetten hieronder de belangrijkste stappen voor je uiteen:

Seo-Varamedia

Om te kunnen starten met de SEO-optimalisatie van jouw website, is het nodig om eerst een grondige keyword research (ook wel: zoekwoorden onderzoek) te doen van jouw branche. Je wil achterhalen waar consumenten precies naar op zoek zijn, welke termen het meest worden gezocht en op welke keywords je dus het beste kan inzetten.

Uiteraard is het hierbij belangrijk om in het achterhoofd te houden dat bepaalde zoektermen meer relevant zijn voor jouw website dan voor een andere. Het is cruciaal om hierbij slimme keuzes te maken, die eigen zijn aan jouw brand. Het kan dus soms voorvallen dat je bepaalde zoekwoorden eerder wil vermijden, bijvoorbeeld omdat je er niet mee geassocieerd wil worden.

Maar ook omgekeerd kan je je na het zoekwoorden onderzoek misschien realiseren dat je vanaf nu meer op een bepaald product wil gaan inzetten, vanwege de populariteit van een term.

Net zoals Rome niet in één dag werd gebouwd, zal jouw website ook niet in één dag SEO-geoptimaliseerd zijn. Investeren in SEO neemt meer tijd in beslag en is een proces van trial and error. Daarom is het cruciaal een realistische SEO-planning op te stellen waarbij je beslist welke pagina’s prioriteit krijgen en welke niet. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een Excelbestand waarin je alle zoekwoorden categoriseert en zelf prioriteiten kan aanduiden.

En dan volgt nu het belangrijkste en meest tijdsintensieve gedeelte: het schrijven van SEO-content voor je website. Dit heet ook wel SEO-copywriting. Dit is het gedeelte waar je je creativiteit de vrije loop kan gaan, en dit terwijl je zoveel mogelijk rekening probeert te houden met het functioneren van zoekmachine-algoritmes.

Zoals eerder gezegd: SEO staat voor Search Engine Optimization en wil dus zeggen dat je je website zo goed mogelijk wil optimaliseren voor de zoekmachine. Er zijn dan ook verschillende ranking factoren waarmee je best rekening houdt bij het schrijven van je SEO-content. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Het gebruik van juiste zoekwoorden voor een bepaald onderwerp
 • Contentkwaliteit: hoogwaardige, relevante en nuttige inhoud
 • On-page optimalisatie met inbegrip van pagina titels, meta description, koppen (H1, H2, …), enz.
 • Interne en externe links

Hoe meer je rekening houdt met deze factoren, hoe hoger je website scoort. Google ziet in een oogopslag alle relevante elementen die ervoor zullen zorgen dat jouw website hoger zal gaan ranken.

Naast het schrijven van sterke SEO-content, is het ook belangrijk te focussen op conversie-optimalisatie (CRO) van je website. Dit gaat over het incorporeren van een overtuigende call-to-action in elke tekst, tot het aanmelden voor een nieuwsbrief of zelfs het louter doorklikken naar een volgende pagina. Lees hier meer over conversie-optimalisatie.

Lees ook: SEO-checklist voor copywriting

Het optimaliseren van zowel interne links als externe links is een belangrijke SEO-praktijk die de vindbaarheid en rankingpotentieel van jouw website aanzienlijk kan verbeteren.

Interne links verbeteren enerzijds de gebruikerservaring, aangezien bezoekers zich makkelijker een weg zullen kunnen banen door je content. Daarnaast helpen interne links de zoekmachines de structuur van je website te begrijpen, wat zal resulteren in een hogere ranking in de zoekresultaten.

Relevante externe links naar je site linken zijn cruciaal voor SEO. Niet alleen kunnen ze je content verrijken, maar ze worden ook positief beoordeeld door de zoekmachines. Een link building agency kan je helpen bij het uitbouwen van een extensieve interne en externe linkstructuur voor jouw website.

Off-page SEO

Terwijl on-page SEO verwijst naar het optimaliseren van elementen binnen jouw website (inhoud, meta-tags, sitestructuur, technische aspecten, …), richt off-page SEO zich vooral op elementen die extern zijn aan jouw website. Off-page SEO heeft als doel de reputatie en geloofwaardigheid van je website te verbeteren.

Het monitoren en analyseren van je prestaties is op z’n minst even belangrijk als het schrijven van de SEO-content. Alleen zo kom je te weten wat de zwakke punten van je SEO-strategie zijn en waar je eventueel kan bijsturen.

Gelukkig werkt SEO vrij snel, en kan je dus ook redelijk snel zien waar de zwakke punten zich bevinden. Zo kan je bijvoorbeeld ondervinden dat bezoekers van jouw website op een bepaald moment wegklikken, bijvoorbeeld door een onduidelijke of ontbrekende call-to-action. Door dit verder te onderzoeken kan je hiervoor een gepaste oplossing vinden.

Ook de technische optimalisatie van je website mag je niet uit het oog verliezen. Technische SEO verwijst naar het optimaliseren van de technische aspecten van jouw website. Ook die vergroten immers je kansen bij het hoog ranken in de zoekmachines.

De technische SEO-optimalisatie van een website omvat het optimaliseren van enkele cruciale elementen, zoals: crawlbaarheid (een crawler brengt de structuur van je site in kaart voor een zoekmachine), laadsnelheid, mobielvriendelijkheid, beveiliging (HTTPS), websitestructuur, 404-pagina’s, paginatitels en metabeschrijvingen, …

Het louter schrijven van SEO-content voor jouw webpagina volstaat dus niet. Ook de gestructureerde gegevens van jouw website moeten de zoekmachine genoeg informatie geven om hoog te kunnen ranken.

SEO is een never-ending process. De SEO-optimalisatie van je website zal jouw bedrijf voor een tijdje een sterke boost geven, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een van je concurrenten ook begint met de SEO-optimalisatie van zijn website.

Bovendien is het voor bedrijven die sterk onderhevig zijn aan verandering belangrijk de content steeds up-to-date te houden en nieuwe content te voorzien. Naarmate producten en diensten evolueren, evolueren de zoekmachines immers mee. Het is dan ook cruciaal dat je blijft inspelen op de laatste trends en zoekwoorden.

Bekijk ook onze SEO vragenlijst.

De belangrijkste SEO-tools op een rijtje

Er is niet zoiets als één all-in-one magische tool die jouw website voor jou kan optimaliseren op vlak van SEO, maar er zijn wel enkele SEO-tools die je het leven gemakkelijker kunnen maken, zoals Google Search Console en Screaming Frog. We lijsten de belangrijkste even voor je op:

Ontdek ook: Google Web Stories en SEO voor apps

Kies Varamedia als je SEO-expert

De valkuilen van SEO: ‘black hat SEO’

Een belangrijke term die de laatste jaren steeds vaker opduikt, is ‘black hat SEO’. Deze term verwijst naar de onethische en manipulatieve technieken die worden gebruikt om de zoekmachine rankings van een bepaalde website te verbeteren. Heel wat bedrijven proberen de algoritmes van zoekmachines te omzeilen en via kunstgrepen hun website hoger te laten ranken.

Black hat-tactieken zullen zich richten op de zwakke plekken van zoekmachine-algoritmes, om zo snelle resultaten te behalen. Enkele voorbeelden van black hat-tactieken zijn:

 • Keyword stuffing: overmatig en irrelevant gebruik van zoekwoorden
 • Verborgen tekst en links (bv. in dezelfde kleur als de achtergrond)
 • Content scraping: letterlijk kopiëren van content van andere websites
 • Deurpagina’s: pagina’s van lage kwaliteit die geoptimaliseerd zijn op specifieke zoekwoorden, met als enige doel de bezoeker door te sturen naar een andere pagina
 • Linkbuilding schema’s: het kopen en verkopen van links of het gebruik van geautomatiseerde programma’s om in grote hoeveelheden backlinks te creëren.

Het is je belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren van black hat-tactieken. Deze tactieken kunnen leiden tot straffen, bijvoorbeeld verbanning. Zoekmachines gebruiken bovendien allerlei algoritmes om deze tactieken op het spoor te komen en deze kunstgrepen te neutraliseren. In plaats daarvan kan je je beter focussen op white hat SEO-tactieke. Daarbij optimaliseer je je website op ethische wijze en bied je échte waarde aan je gebruikers.

SEO fun fact: ‘Google Bombing’

Een variant van black hat SEO is ‘Google Bombing’, waarbij mensen samenwerken om een bepaalde website doelbewust te laten rangschikken voor een irrelevante zoekterm. In 2003 werd zo de term ‘miserable failure’ gekoppeld aan de biografiepagina van voormalig Amerikaans president George W. Bush. Dit illustreert de grote invloed van SEO op zoekmachines.

Lees ook: Hoe verschilt Google SEO van Bing SEO?

SEO-tips van onze SEO-expert

SEO draait om het begrijpen en kunnen hanteren van de juiste technieken. Onze in-house SEO-expert heeft voor jou enkele belangrijke pijlers op een rijtje gezet:

 • Zorg voor waardevolle en relevante content. Het heeft geen enkele zin om in te zetten op content die niet relevant is voor jouw website, louter omdat bepaalde zoekwoorden veel gezocht worden. Het is belangrijk om dicht bij de authenticiteit van jouw bedrijf te blijven en je niet te laten verleiden door populaire zoekwoorden.

   

 • Deze tactiek heet ook wel inbound marketing, en is erop gericht klanten naar je toe te trekken door ze waardevolle informatie aan te bieden. In plaats van potentiële klanten te bombarderen met promoties en aanbiedingen, laat je ze zelf toe je bedrijf te ontdekken dankzij de waardevolle en relevante content.

   

 • Vermijd een overmatig gebruik van zoekwoorden. Wanneer je te vaak een bepaald zoekwoord in je tekst probeert te verwerken, kan dit soms onnatuurlijk overkomen bij de lezer. Het kan er zelfs voor zorgen dat jouw tekst moeilijker leesbaar wordt en de bezoeker hierdoor sneller zal wegklikken.

   

 • Structureer je tekst met koppen. H1-, H2- en H3-titels zorgen ervoor dat jouw tekst overzichtelijker is en dus makkelijker leesbaar is. Dit zal ervoor zorgen dat bezoekers makkelijker vinden waar ze naar op zoek zijn.

   

 • Schrijf steeds je SEO-teksten met je doelgroep in gedachten. Waar is jouw publiek naar op zoek? Wat willen ze te zien krijgen wanneer ze dit zoekwoord ingeven in de zoekmachine? Dit is jouw belangrijkste prioriteit bij het schrijven van SEO-content, want het zorgt ervoor dat mensen langer op jouw website blijven.

   

 • Wist je dat bijna 60% van alle online zoekopdrachten via een mobiel device wordt uitgevoerd? (Hitwise) Houd dus ook zeker de mobiel vriendelijkheid van je website in gedachten.

   

 • Ben je een kleiner bedrijf? Dan kan het lucratief zijn om je eerst te focussen op lokale SEO. Lokale SEO richt zich op het vergroten van de vindbaarheid van jouw bedrijf in specifieke geografische gebieden, zoals steden of regio’s. Dit gaat van het aanmaken van een Google Bedrijfsprofiel tot het vergaren van lokale online beoordelingen en citaties. Dit is een eerste stap in de goede richting tot het overtreffen van de concurrentie in jouw lokale markt.

Lees ook: de beste SEO-tips voor 2022 en zoekmachine-optimalisatie tips.

SEO: zelf doen of uitbesteden?

Dan blijft de vraag: SEO, zelf doen of uitbesteden? Daar kan jij zelf het beste antwoord op bieden. Toch moeten we benadrukken: SEO is hard werken en neemt tijd in beslag. Veel tijd. En als marketingbedrijf weten we als geen ander dat time = money.

SEO uitbesteden aan een extern SEO-bureau zoals Varamedia kan daarom een slimme zet zijn. Een eigen SEO-marketeer voor jouw bedrijf opleiden kan heel veel tijd en geld in beslag nemen. Varamedia zal jouw bedrijf een eigen SEO-copywriter toewijzen die zichzelf volledig onderdompelt in jouw branche, missie en visie. Je SEO-teksten laten schrijven door een ervaren copywriter is overigens een goed idee, aangezien deze als geen ander weet hoe jouw SEO-teksten kunnen worden geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Hoe Varamedia te werk gaat bij de zoekmachine-optimalisatie van jouw website

Bij zoekmachine marketing bureau Varamedia ben je aan het juiste adres voor het onder handen nemen van jouw website en het schrijven van sterke content. Onze SEO-specialisten dompelen zich helemaal onder in jouw branche zodat ze met kennis over jouw product kunnen beginnen met schrijven! Varamedia hanteert een specifieke strategie bij het optimaliseren van jouw website.

Bij een SEO-audit zal onze SEO-consultant je website eerst helemaal onderzoeken op vlak van SEO. We zullen onder andere onderzoeken hoeveel organisch verkeer je website krijgt, hoe goed je online vindbaarheid is en hoe goed je website al is geoptimaliseerd op het vlak van SEO. Je kan deze eerste stap dus beschouwen als een soort van ‘diagnose’ van jouw website.

Nadat alle sterke en zwakke punten van jouw website in kaart zijn gebracht, zal onze SEO content planner een planning op lange termijn opstellen, waarbij we geleidelijk aan alle belangrijke keywords voor jouw branche zullen aanpakken. Gedurende het proces van het schrijven van de SEO-content, speel jij zelf uiteraard ook nog steeds een belangrijke rol. We zorgen er steeds voor dat jij de content te zien krijgt voor publicatie, zodat je kleine aanpassingen kan maken indien nodig. Zeker in het begin zal jouw input nodig zijn om de contentcreatie te kunnen stroomlijnen.

Neem contact op met Varamedia voor succesvolle SEO

Wat kost SEO?

Waarschijnlijk stel je jezelf de vraag: wat kost SEO en/of een SEO-specialist? Per definitie is het leiden van organisch zoekverkeer naar je website gratis. Dat is dan ook de reden waarom steeds meer bedrijven beginnen te investeren in de SEO-optimalisatie van hun website.

Anderzijds neemt het maken van SEO-content erg veel tijd in beslag. SEO is dus geen shortcut om snel veel verkeer naar je website te leiden. Integendeel: SEO vraagt heel wat tijd, kennis en expertise. Daarom kiezen veel bedrijven er dan ook voor de SEO-optimalisatie van hun website uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven.

Zie ook: SEO-copywriter Gent

AI en machine learning: de toekomst van SEO(?)

In de wereld van digitale marketing en SEO heeft de opkomst van AI en machine learning een nieuwe evolutie teweeggebracht. Niet alleen kunnen zoekmachines de zoekresultaten slimmer ranken, maar ook het schrijven van SEO-content zelf is aanzienlijk veranderd. AI-tools als ChatGPT laten copywriters nu in een recordtempo SEO-geoptimaliseerde teksten schrijven voor jouw website.

Hoewel de toekomst van AI en marketing er op het eerste gezicht veelbelovend uitziet, brengen deze slimme tools ook enkele grote uitdagingen met zich mee. Wat met originele en betrouwbare content? Zijn hoge organische posities nog echt ‘verdiend’ als SEO-content zo gemakkelijk kan worden geproduceerd?

Eén ding is zeker: een machine is geen mens. Indien je écht goede SEO-content wil op je website, kan je dit nog steeds beter laten doen door een expert in het vak dan door een of andere AI-tool. SEO draait om het goed kunnen communiceren van jouw merk naar de rest van de wereld. Alleen een mens beschikt over de human touch en kennis over jouw bedrijf om bezoekers van jouw website te converteren naar terugkerende klanten. Een extern SEO-bureau waarbij je extensief samenwerkt, zal je bedrijf dan ook beter kennen dan ChatGPT.

Lees ook: Slimme marketing(?): hoe OpenAI het traditionele marketinglandschap uitdaagt

Jouw website bovenaan de organische zoekresultaten? Kies Varamedia voor de SEO-optimalisatie van jouw website!

Wil je graag een hogere positie behalen in de Google Search resultaten? Je website optimaliseren op vlak van SEO kan op het eerste gezicht intimiderend lijken. Jouw SEO-website laten optimaliseren door een specialist als Varamedia is daarom een goed idee. Of je nu een e-commerce website hebt of klanten louter wil informeren over je aanbod: je website SEO-proof maken is een goed idee als je je concurrentie een stapje voor wil zijn. Contacteer ons gerust voor meer informatie, en wie weet bespreken we binnenkort de SEO-optimalisatie van jouw website bij ons op kantoor. Tot snel!

Team SEO Varamedia
SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO of SEA? Prestaties, valkuilen en verschillen

Veel bedrijven twijfelen of ze moeten kiezen voor SEO (organisch zoeken) in Google of SEA (betaald zoeken). Hoe dan ook: je wilt uiteraard bovenaan staan in de zoekresultaten. Hoe meer plaats je kan innemen op cruciale zoekwoorden, hoe groter de kans dat je kwalitatief webverkeer aantrekt dat een aankoop of aanvraag zal doen.

Maar hoe maak je nu de keuze tussen SEO en SEA? Varamedia legt je alles uit in dit artikel.

SEO

Google web stories

Je hebt waarschijnlijk wel al stories gezien op social media zoals Instagram, Snapchat, Facebook en TikTok. Google lanceerde recent zijn eigen web stories. Deze nieuwe feature is een moderne manier om content te delen met je doelgroep. Verder lees je alles wat je moet weten over Google web stories en hoe je SEO kan boosten.

SEO

On-page SEO

Droom je ervan dat jouw website in de top 10 van Google staat? Wil je meer bezoekers verwelkomen op jouw website? Dan is on-page SEO dé SEO-praktijk die je snel wil beheersen. SEO-agency Varamedia dompelt je onder in de wondere wereld van on-page zoekmachineoptimalisatie.

SEO

SEO vragenlijst

Op deze pagina stellen we de ultieme SEO vragenlijst op waarmee je elke SEO-vraag kan beantwoorden. Lees snel meer.

SEO

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner is de build-in zoekwoord onderzoek tool van Google Ads. Met GKP kan je gemakkelijk zoekwoorden opzoeken én hun volumes. Lees in dit artikel hoe je ermee aan de slag gaat.

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Als zoekmachine optimalisatie bureau heeft Varamedia jarenlange ervaring in het organisch laten ranken van websites in Google. Ons SEO-bureau kent intussen alle ins en outs van hoe Google werkt, wat belangrijk is op vlak van SEO en welke kneepjes van het vak je moet kennen om in zoekmachines hoger te ranken. Wil jij ook weten hoe je je website optimaliseert en zo boven je concurrent(en) springt in Google? Lees dan zeker verder.

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en SEO Keyword Ranking. Deze marketing tool is voornamelijk gericht op informatie met betrekking tot zoekwoorden, maar je kunt er veel meer mee. Lees hieronder alles over deze tool.

 

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2024

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een betere positie in Google dan jouw concurrentie? Hoe krijg je een link naar jouw pagina op andere websites? Eén antwoord: de Skyscraper Techniek.

Interesse om samen te werken op SEO-gebied?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?