17

Hoe zoekmachine optimalisatie je in Google laat winnen van je concurrenten!

Als zoekmachine optimalisatie bureau heeft Varamedia jarenlange ervaring in het organisch laten ranken van websites in Google. Wij kennen intussen alle ins en outs van hoe Google werkt, wat belangrijk is op vlak van SEO en welke kneepjes van het vak je moet kennen om in zoekmachines hoger te ranken. Wil jij ook weten hoe je je website optimaliseert en zo boven je concurrent(en) springt in Google? Dan ben je bij Varamedia aan het juiste adres aangekomen.

Je bent hier:
Zoekmachine optimalisatie
SEO Bureau-SEO-varamedia

Hoe pak je zoekmachine optimalisatie aan?

Wat is zoekmachine optimalisatie en hoe kan je dit toepassen om hoger in Google te komen? Op deze vraag bieden we een antwoord op deze pagina!

Dit artikel is voor iedereen die zoekt naar nieuwe manieren om hoger in Google te komen met zoekmachine optimalisatie. Ben je dus ambitieus in Google en wil je graag hoger klimmen in de zoekresultaten op belangrijke zoekwoorden? Lees dan zeker verder.

Search Engine Optimization (SEO) is een heel gekend begrip in digitale marketing. Het betekent letterlijk: 

Het optimaliseren van websites voor meer vindbaarheid in zoekmachines zoals Google of Bing.

De reden waarom je bovenaan zou willen staan is natuurlijk duidelijk: hoe meer vindbaar je website wordt, hoe meer conversies er zijn en hoe meer omzet je bedrijf maakt.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

Mysterie versus wetenschap

Rond zoekmachines hangt een mist van mysterie: Google noch Bing laten helemaal in hun kaarten kijken over hoe je precies bovenaan de zoekresultaten komt. 

Van veel optimalisaties is geweten welke deze zijn. Van andere optimalisaties weet mogelijks zelfs niemand welke deze zijn. Eén feit is zeker: op nummer 1 komen in Google is behoorlijk moeilijk, zeker voor competitieve zoektermen.  

De 21 belangrijkste rankingfactoren voor hoger in Google te komen

Hieronder lijsten we alle rankingfactoren op van zoekmachinemarketing die geweten zijn om hoger in Google te komen. Voor meer informatie: lees zeker ook de blog van Brian Dean over hoe je beter gevonden wordt in Google.

1. Domein ouderdom

Hoe ouder je domeinnaam, hoe hoger je kansen! Dit is dus een factor van SEO-optimalisatie waar je enkel geduld voor kan hebben… Als je net een nieuw domein hebt gekocht, moet je dit domein dus ook de tijd geven om ouderdom te verwerven.

2. Zoekwoord komt voor in je domeinnaam

De domeinnaam ‘Efteling.nl’ rankt op het zoekwoord ‘Efteling’. De domeinnaam ‘Bellewaerde.be’ rankt het best op het zoekwoord ‘Bellewaerde‘. De zoekterm zit namelijk expliciet in de domeinnaam.

3. Domein historiek heeft een grote impact op de zoekmachine optimalisatie

De historiek van een domeinnaam kan meegedragen worden. Als een domeinnaam een slechte reputatie heeft, kan deze slechte reputatie mee overgaan naar bijvoorbeeld de nieuwe domeinnaameigenaar.

4. 'Exact match' domeinnaam

Een Exact Match domeinnaam is een positief ranking signaal indien de achterliggende website ook kwalitatief is. Indien niet, zal Google deze website – ondanks de exacte match – toch niet hoog doen positioneren.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

5. Gepenaliseerde 'WhoIs' Eigenaar

Indien iemand door Google een straf heeft gekregen wegens spammy gedrag, zal Google de andere websites van deze persoon ook herbekijken op basis van de Whois eigenaarsgegevens.

6. Domein met een TLD van je eigen land

Wil je met een website ranken in België? Zorg dan voor een domeinnaam met liefst een .be Top Level Domain (TLD)!

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

7. Zoekwoorden in de H-tags

H-Tags zijn een belangrijke On-page SEO parameter. Het is belangrijk dat je hoofdonderwerp minstens 1 keer voorkomt in je H1-titel en in één van je H2-titels.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

8. Plaats je hoofdzoekwoord vooraan in je titels

Volgens Moz heeft het gebruiken van een titel tag een positief effect op je zoekmachine optimalisatie prestaties!

9. Gebruik Meta Omschrijvingen voor een betere CTR

De Meta omschrijving heeft volgens Google geen directe impact op je zoekmachinepositionering maar leidt wel tot een betere Click-Through-Rate. Een hogere CTR leidt dan weer tot een betere SEO. Dus indirect zijn Meta Omschrijvingen wel belangrijk voor je optimalisatie in zoekmachines!

10. Zoekwoord Densiteit

Zoekwoord Densiteit slaat op de procentuele hoeveelheid van een zoekwoord in een tekst. Hoe hoger dat percentage, hoe groter de kans volgens Google is dat deze tekst over dit zoekwoord gaat. Hoe Google deze berekening doet, lees je hier. Anderzijds mag je hier niet mee overdrijven. Een Zoekwoorddensiteit van 2,5 procent wordt aangenomen als gezond.

11. Content lengte

De lengte van je artikel heeft ook een impact op hoe relevant Google jouw pagina ziet. Hierbij is het belangrijk dat je ook eens kijkt naar de lengte van concurrerende artikels op je doelzoekwoord. Gebruik de tool Copyscape.com om te berekenen hoeveel woorden je concurrenten hebben op hun pagina. Vervolgens moet je aan de slag gaan om een artikel te leveren dat minstens even lang of langer is!

Tip: in dit artikel van CourseForme worden de 8 bekendste Plagiaat tools voor SEO met elkaar vergeleken inclusief Copyscape.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

12. Inhoudstafel

Een inhoudstafel helpt Google om je inhoud beter te begrijpen.

13. Latent Semantic Indexing (LSI) helpt Google je pagina beter te begrijpen

Wie ‘Porsche’ hoort, denkt aan ‘auto’, niet? Of wie aan ‘auto’ denkt, denkt misschien aan ‘Porsche’? Deze woorden zijn LSI-woorden van elkaar: fysiek lijken zij niet op elkaar (het zijn geen synoniemen) maar toch geven ze betekenis aan elkaar. Het gebruik van LSI-zoekwoorden is heel belangrijk in zoekmachine optimalisatie.

14. Paginadiepte voor betere zoekmachine optimalisatie

Er is een gekend verband tussen paginadiepte en zoekmachineoptimalisatie. Pagina’s die één onderwerp vanuit één standpunt belichten, delven het onderspit tegen pagina’s die één onderwerp vanuit meerdere standpunten belichten.

15. Pagina laadsnelheid / website laadsnelheid

Hoe trager een website laadt, hoe groter de negatieve impact op SEO wordt.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

16. Duplicate content 

Duplicate content (dubbele content) heeft geen gewicht in zoekmachines. Je moet originele content brengen die nergens anders te vinden is. Als je dit toch publiceert, zal Google je niet straffen maar zal deze pagina simpelweg niet getoond worden in de zoekresultaten.

17. Afbeeldingen helpen optimaliseren voor zoekmachines

Zorg dat je afbeeldingen de juiste naam en alt-tekst krijgen. Dit geeft belangrijke signalen aan Google.

18. Content ouderdom

Hoe jonger je content, hoe groter de kans dat Google je hogerop in de zoekresultaten toont. Dit noemt ook wel content recency.

19. Leg links naar externe websites

Links leggen naar externe websites met hoge autoriteit geeft vertrouwenssignalen aan Google volgens deze studie.

20. Responsiviteit voor Mobiel en Tablet

Websites worden tegenwoordig gecrawled door de Mobiele Googlebot. Google bezoekt je website dus met een fictief mobiel toestel en kijkt naar hoe je website eruit ziet. Een topprestatie op mobiele toestellen is daarom belangrijk voor zoekmachines!

21. Interne linking hiërarchie

Je content moet een goede interne linking hebben met duidelijke hiërarchie. Elke pagina heeft hierbij best een eigen categorie en deze hebben allemaal een toppagina waarnaar gelinkt moet worden in elk artikel.

Wil jij je website hoger laten ranken in Google? Contacteer ons!

SEO conversietracking staat bij ons centraal

Een zoekmachine optimalisatie specialist hoort niet tevreden te zijn met alleen maar een toename in kliks of weergaven.

Natuurlijk zijn kliks en weergaven leuk. Maar deze betalen helaas de rekeningen niet. Daarom moet je in SEO ook vooral de conversies als leidraad gebruiken. 

Wat wel de rekeningen betaalt, zijn dus echte conversies in de vorm van sales en leads die zuiver via zoekmachines zijn binnengekomen.

Vandaar start onze samenwerking altijd met het allerbelangrijkste: we stellen de conversietracking helemaal op punt voor het meten van conversies via zoekmachines. Alleen zo kunnen onze resultaten objectief worden gemeten en kan jullie bedrijf de digitale marketing verder opschalen op een datagedreven manier.

Eén van onze kenmerken als zoekmachine marketing bureau is het uitgebreid KPI Dashboard via Google DataStudio dat we delen met jullie. Hierin wordt al ons SEO-werk transparant geregistreerd.

En natuurlijk bezorgen we elke week, twee weken of maand een PDF-rapport van deze evoluties. De conversies zwart op wit op papier. 

SEO Link building agency-SEO-Varamedia

Wil jij je website hoger laten ranken in Google?

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Wil jij je website hoger laten ranken in Google? Contacteer ons!

Gerelateerde artikels

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2023

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een be...

SEO

SEO-Copywriting

Als succesvol ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf op plaats #1 staat in de Google ranking...

SEO

SEMrush

Semrush is een van de grootste SEO-tools, zo niet de bekendste. Naast SEO heeft dit platform ook ...

SEO

Mangools

Mangools is een bedrijf dat een all-in-one SEO-tool pakket aanbiedt. Het bedrijf is in 2014 gesta...

SEO

wat is zoekmachine optimalisatie

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zo...

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search ...

SEO

De beste SEO tips voor 2023

Als SEO bureau zijn we bij Varamedia continu bezig met het opvolgen van de nieuwste SEO trends. V...

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO tek...

SEO

SEO zelf doen of uitbesteden?

Wil je SEO zelf doen of uitbesteden? Varamedia helpt je met kiezen of je beter zelf aan de slag g...

SEO

Microsoft Clarity

Microsoft Clarity geeft je meer inzicht in het gedrag van je websitebezoekers. In dit artikel bes...

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jou...

SEO

SEO-Copywriting

Als succesvol ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf op plaats #1 staat in de Google ranking...

SEO

On-page SEO

Droom je ervan dat jouw website in de top 10 van Google staat? Wil je meer bezoekers verwelkomen ...

SEO

SEO Copywriter

Een SEO copywriter schrijft wervende teksten die jou helpen meer omzet en geloofwaardigheid te ve...

SEO

SEO Tools

Veel mensen denken dat om een zoekmachine optimalisatie te doen, veel SEO-tools nodig zijn. Maar ...

SEO

SEO Marketing

Wat is SEO marketing precies en hoe optimaliseer je het voor jouw bedrijf? Search Engine Optimiza...

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Contactformulier (Artikels POPUP)

Formulier dat wordt geïntegreerd op de artikels in de vorm van een popup.

Naam*(Vereist)
* verplicht in te vullen