Varamedia logo
20+

Hoe zoekmachine optimalisatie je in Google laat winnen van je concurrenten!

Als zoekmachine optimalisatie bureau heeft Varamedia jarenlange ervaring in het organisch laten ranken van websites in Google. Ons SEO-bureau kent intussen alle ins en outs van hoe Google werkt, wat belangrijk is op vlak van SEO en welke kneepjes van het vak je moet kennen om in zoekmachines hoger te ranken. Wil jij ook weten hoe je je website optimaliseert en zo boven je concurrent(en) springt in Google? Lees dan zeker verder.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Zoekmachine optimalisatie
SEO Bureau-SEO-varamedia

Hoe pak je zoekmachine optimalisatie aan?

Wat is zoekmachine optimalisatie en hoe kan je dit toepassen om hoger in Google te komen? Op deze vraag bieden we een antwoord op deze pagina!

Dit artikel is voor iedereen die zoekt naar nieuwe manieren om hoger in Google te komen met zoekmachine optimalisatie. Ben je dus ambitieus in Google en wil je graag hoger klimmen in de zoekresultaten op belangrijke zoekwoorden? Lees dan zeker verder.

Search Engine Optimization (SEO) is een heel gekend begrip in digitale marketing. Het betekent letterlijk: 

Het optimaliseren van websites voor meer vindbaarheid in zoekmachines zoals Google of Bing.

De reden waarom je bovenaan zou willen staan is natuurlijk duidelijk: hoe meer vindbaar je website wordt, hoe meer conversies er zijn en hoe meer omzet je bedrijf maakt.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

Mysterie versus wetenschap

Rond zoekmachines hangt een mist van mysterie: Google noch Bing laten helemaal in hun kaarten kijken over hoe je precies bovenaan de zoekresultaten komt. 

Van veel optimalisaties is geweten welke deze zijn. Van andere optimalisaties weet mogelijks zelfs niemand welke deze zijn. Eén feit is zeker: op nummer 1 komen in Google is behoorlijk moeilijk, zeker voor competitieve zoektermen.  

De 21 belangrijkste rankingfactoren voor hoger in Google te komen

Hieronder lijsten we alle rankingfactoren op van zoekmachinemarketing die geweten zijn om hoger in Google te komen. Voor meer informatie: lees zeker ook de blog van Brian Dean over hoe je beter gevonden wordt in Google.

1. Domein ouderdom

Hoe ouder je domeinnaam, hoe hoger je kansen! Dit is dus een factor van SEO-optimalisatie waar je enkel geduld voor kan hebben… Als je net een nieuw domein hebt gekocht, moet je dit domein dus ook de tijd geven om ouderdom te verwerven.

2. Zoekwoord komt voor in je domeinnaam

De domeinnaam ‘Efteling.nl’ rankt op het zoekwoord ‘Efteling’. De domeinnaam ‘Bellewaerde.be’ rankt het best op het zoekwoord ‘Bellewaerde‘. De zoekterm zit namelijk expliciet in de domeinnaam.

3. Domein historiek heeft een grote impact op de zoekmachine optimalisatie

De historiek van een domeinnaam kan meegedragen worden. Als een domeinnaam een slechte reputatie heeft, kan deze slechte reputatie mee overgaan naar bijvoorbeeld de nieuwe domeinnaameigenaar.

4. 'Exact match' domeinnaam

Een Exact Match domeinnaam is een positief ranking signaal indien de achterliggende website ook kwalitatief is. Indien niet, zal Google deze website – ondanks de exacte match – toch niet hoog doen positioneren.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

5. Gepenaliseerde 'WhoIs' Eigenaar

Indien iemand door Google een straf heeft gekregen wegens spammy gedrag, zal Google de andere websites van deze persoon ook herbekijken op basis van de Whois eigenaarsgegevens.

6. Domein met een TLD van je eigen land

Wil je met een website ranken in België? Zorg dan voor een domeinnaam met liefst een .be Top Level Domain (TLD)!

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

7. Zoekwoorden in de H-tags

H-Tags zijn een belangrijke On-page SEO parameter. Het is belangrijk dat je hoofdonderwerp minstens 1 keer voorkomt in je H1-titel en in één van je H2-titels.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

8. Plaats je hoofdzoekwoord vooraan in je titels

Volgens Moz heeft het gebruiken van een titel tag een positief effect op je zoekmachine optimalisatie prestaties!

9. Gebruik Meta Omschrijvingen voor een betere CTR

De Meta omschrijving heeft volgens Google geen directe impact op je zoekmachinepositionering maar leidt wel tot een betere Click-Through-Rate. Een hogere CTR leidt dan weer tot een betere SEO. Dus indirect zijn Meta Omschrijvingen wel belangrijk voor je optimalisatie in zoekmachines!

10. Zoekwoord Densiteit

Zoekwoord Densiteit slaat op de procentuele hoeveelheid van een zoekwoord in een tekst. Hoe hoger dat percentage, hoe groter de kans volgens Google is dat deze tekst over dit zoekwoord gaat. Hoe Google deze berekening doet, lees je hier. Anderzijds mag je hier niet mee overdrijven. Een Zoekwoorddensiteit van 2,5 procent wordt aangenomen als gezond.

11. Content lengte

De lengte van je artikel heeft ook een impact op hoe relevant Google jouw pagina ziet. Hierbij is het belangrijk dat je ook eens kijkt naar de lengte van concurrerende artikels op je doelzoekwoord. Gebruik de tool Copyscape.com om te berekenen hoeveel woorden je concurrenten hebben op hun pagina. Vervolgens moet je aan de slag gaan om een artikel te leveren dat minstens even lang of langer is!

Tip: in dit artikel van CourseForme worden de 8 bekendste Plagiaat tools voor SEO met elkaar vergeleken inclusief Copyscape.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

12. Inhoudstafel

Een inhoudstafel helpt Google om je inhoud beter te begrijpen.

13. Latent Semantic Indexing (LSI) helpt Google je pagina beter te begrijpen

Wie ‘Porsche’ hoort, denkt aan ‘auto’, niet? Of wie aan ‘auto’ denkt, denkt misschien aan ‘Porsche’? Deze woorden zijn LSI-woorden van elkaar: fysiek lijken zij niet op elkaar (het zijn geen synoniemen) maar toch geven ze betekenis aan elkaar. Het gebruik van LSI-zoekwoorden is heel belangrijk in zoekmachine optimalisatie.

14. Paginadiepte voor betere zoekmachine optimalisatie

Er is een gekend verband tussen paginadiepte en zoekmachineoptimalisatie. Pagina’s die één onderwerp vanuit één standpunt belichten, delven het onderspit tegen pagina’s die één onderwerp vanuit meerdere standpunten belichten.

15. Pagina laadsnelheid / website laadsnelheid

Hoe trager een website laadt, hoe groter de negatieve impact op SEO wordt.

Zoekmachine optimalisatie-SEO-varamedia

16. Duplicate content 

Duplicate content (dubbele content) heeft geen gewicht in zoekmachines. Je moet originele content brengen die nergens anders te vinden is. Als je dit toch publiceert, zal Google je niet straffen maar zal deze pagina simpelweg niet getoond worden in de zoekresultaten.

17. Afbeeldingen helpen optimaliseren voor zoekmachines

Zorg dat je afbeeldingen de juiste naam en alt-tekst krijgen. Dit geeft belangrijke signalen aan Google.

18. Content ouderdom

Hoe jonger je content, hoe groter de kans dat Google je hogerop in de zoekresultaten toont. Dit noemt ook wel content recency.

19. Leg links naar externe websites

Links leggen naar externe websites met hoge autoriteit geeft vertrouwenssignalen aan Google volgens deze studie.

20. Responsiviteit voor Mobiel en Tablet

Websites worden tegenwoordig gecrawled door de Mobiele Googlebot. Google bezoekt je website dus met een fictief mobiel toestel en kijkt naar hoe je website eruit ziet. Een topprestatie op mobiele toestellen is daarom belangrijk voor zoekmachines!

21. Interne linking hiërarchie

Je content moet een goede interne linking hebben met duidelijke hiërarchie. Elke pagina heeft hierbij best een eigen categorie en deze hebben allemaal een toppagina waarnaar gelinkt moet worden in elk artikel.

Wil jij je website hoger laten ranken in Google? Contacteer ons!

SEO conversietracking staat bij ons centraal

Een zoekmachine optimalisatie specialist hoort niet tevreden te zijn met alleen maar een toename in kliks of weergaven.

Natuurlijk zijn kliks en weergaven leuk. Maar deze betalen helaas de rekeningen niet. Daarom moet je in SEO ook vooral de conversies als leidraad gebruiken. 

Wat wel de rekeningen betaalt, zijn dus echte conversies in de vorm van sales en leads die zuiver via zoekmachines zijn binnengekomen.

Vandaar start onze samenwerking altijd met het allerbelangrijkste: we stellen de conversietracking helemaal op punt voor het meten van conversies via zoekmachines. Alleen zo kunnen onze resultaten objectief worden gemeten en kan jullie bedrijf de digitale marketing verder opschalen op een datagedreven manier.

Eén van onze kenmerken als zoekmachine marketing bureau is het uitgebreid KPI Dashboard via Google DataStudio dat we delen met jullie. Hierin wordt al ons SEO-werk transparant geregistreerd.

En natuurlijk bezorgen we elke week, twee weken of maand een PDF-rapport van deze evoluties. De conversies zwart op wit op papier. 

SEO Link building agency-SEO-Varamedia

Wil jij je website hoger laten ranken in Google?

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO uitbesteden

Wil je je SEO uitbesteden aan specialisten in zoekmachinemarketing? Varamedia is de specialist die je zoekt!

Dan heb je waarschijnlijk nood aan:

  1. Meer groei voor je bedrijf
  2. Meer leads en sales via de website
  3. Echte SEO-expertise en geen "SEO expertise" tussen aanhalingstekens (door iemand die zegt expert te zijn, maar in realiteit matig werk levert)

 

Ontdek in dit artikel waarom je je SEO aan ons zou kunnen uitbesteden.

SEO

SEO in WordPress

Op zoek naar tips over SEO in je WordPress website? We vertellen je hier alles dat je moet weten en welke tools jou kunnen helpen!

Als online marketing agency heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames. Content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketingkantoor heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hier een ruime expertise in opgebouwd.

SEO

SEO optimalisatie

SEO optimalisatie, ook wel bekend als "search engine optimization" of zoekmachineoptimalisatie, is een cruciaal onderdeel van inbound marketing en dé sleutel tot online succes. Maar wat houdt het precies in en hoe kan je het gebruiken om je website te verbeteren? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van SEO en leggen we uit hoe je een effectieve zoekmachine optimalisatie strategie kunt opzetten.

SEO

SEO Tools

Veel mensen denken dat om een zoekmachine optimalisatie te doen, veel SEO-tools nodig zijn. Maar dit is niet waar, met ongeveer 3 tools kom je al rond voor succesvolle SEO! We bespreken hier de 10 beste SEO marketingtools die gebruikt kunnen worden.

SEO

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie of SEO zijn alle activiteiten die worden ondernomen om een webpagina hoog te laten ranken in de organische zoekresultaten. Je onderneemt acties om een betere ranking te verkrijgen en zo krijg je dan ook meer verkeer van relevante bezoekers naar je website.

Je kan je webpagina optimaliseren op basis van drie factoren: techniek, autoriteit en content. Voor elk van deze domeinen geven we handige tips mee.

Nog meer tips ontvangen? Download hier onder onze ultieme SEO whitepaper om jouw website hoog te ranken in Google.

SEO

De beste SEO tips voor 2023

Als SEO bureau zijn we bij Varamedia continu bezig met het opvolgen van de nieuwste SEO trends. Voor de mensen die zich zelf willen wagen aan het maken van een SEO website, hebben onze experts een top 10 gemaakt van de beste SEO tips voor 2022.

SEO

SEO audit

Een SEO-audit en SEO in het algemeen zijn onze grootste specialiteit. De reden is simpel: met zoekmachine optimalisatie rank je hoog in Google zonder te betalen. Het rendement ligt bij deze vorm van marketing dus bijzonder hoog.

Presteert je website niet zo goed als je zou willen, maar zie je niet wat het probleem is? Dan kan een SEO audit helpen. Varamedia helpt je graag op weg naar een hoge ranking in Google.

Nieuwsgierig naar hoe jij met SEO op de eerste plaats kunt staan in Google?

SEO

SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te verschijnen. Maar hoe doe je dat precies? Met SEO ben je in staat om je website hoger te laten ranken in zoekmachines en zo meer organisch verkeer te genereren. In dit artikel legt Varamedia je uit hoe je je website toekomst-proof voor Google maakt met behulp van SEO!

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search engine marketing als hoofdverantwoordelijkheid en moet de zoekkanalen Google en Bing optimaal laten renderen. Soms wordt dit uitbesteed aan een zoekmachine marketing bureau voor extra hoge kwaliteit.

Als je weet dat Google miljarden zoekopdrachten verwerkt, weet je ook dat de potentiële omzet die je hieruit kan halen, enorm is. Een SEO-marketeer en SEA-marketeer is dus van cruciaal belang voor het slagen van je zaak online. Maar natuurlijk wil je weten wat die persoon zou kosten.

Wil je je website optimaliseren voor een hoge plek in zoekmachines?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?