Varamedia logo
22+

Videomarketing

Jouw brand in de kijker zetten én meer klanten verwerven? Dat doe je met videomarketing! Deze innovatieve techniek vraagt weinig inspanning van jouw potentiële klant en leent zich perfect tot delen op sociale media.

We merken dat steeds meer bedrijven inzetten op dit medium en met reden: in het tijdperk van sociale media kan je de trein van videomarketing beter niet missen! Elk bedrijf kan baat hebben bij videomarketing. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Je bent hier:
Videomarketing

Wat is videomarketing?

Weet je niet goed wat videomarketing nu precies inhoudt? We leggen het graag even voor je uit. Bij videomarketing gebruik je video’s om jouw bedrijf, merk, product of dienst extra in de verf te zetten.

Waarom kiezen voor videomarketing?

Hoewel het geschreven woord zijn charmes heeft, biedt video je als bedrijf heel wat voordelen. Het is een heel interactief communicatiemiddel en het houdt de aandacht makkelijker vast. Bovendien heeft videomarketing een hoge return on investment.

Videomarketing is veel meer dan de klassieke reclamespot! Je kan het inzetten op verschillende media, afhankelijk van jouw doelgroep. Ontdek hieronder de vele voordelen van video content.

We zien dat video’s vaker bekeken en gedeeld worden dan andere content.

Video’s hebben een ruim bereik omdat ze het zo goed doen op socials. De perfecte manier dus om jouw naamsbekendheid te vergroten!

Makkelijker gevonden worden in Google? Video’s zijn goed voor jouw SEO!

Video’s wekken vertrouwen op, en dat vertaalt zich in meer verkoop.

Door de combinatie van beeld en geluid blijft de boodschap van jouw video langer hangen!

Ben je net als wij helemaal overtuigd door de kracht van video? Contacteer onze video marketeer: jean-paul@varamedia.be

Bekijk alle informatie over onze videomarketingdiensten

Voordelen videomarketing

Video’s bieden heel wat voordelen. Video’s kunnen inspireren, overtuigen, geloofwaardig en herkenbaar zijn. Uit onderzoek van Google blijkt dat 55% van de consumenten video’s gebruiken wanneer ze onderzoek doen naar een product of dienst.

Uit datzelfde onderzoek blijkt dat een groot deel van de consumenten overgaan tot conversie na het zien van een boodschap via video.

Video marketing varamedia

Waarvoor kan ik videomarketing gebruiken?

Niet zeker of video content een optie is voor jouw concept? De kans is groot dat dat wel zo is. Videomarketing heeft namelijk heel wat mogelijkheden! Hieronder geven we enkele voorbeelden van deze mogelijkheden. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Hoeveel betaal ik voor videomarketing?

Wil je graag de authenticiteit en ziel van je bedrijf overbrengen aan je (potentiële) klanten? Dan is een bedrijfsfilm daarvoor het perfecte medium! Wist je trouwens dat zo’n bedrijfsfilm een gevoel van vertrouwen creëert bij jouw klanten?

De bedrijfsfilm van Varamedia al gezien? Bekijk hem via de homepagina van onze website!

Wil je de specificaties, voordelen of de werkwijze van een product op een visuele manier voorstellen? Dan kan je kiezen voor video: de perfecte manier om meer verkoop te realiseren!

Iedereen die een Ikea kast in elkaar heeft gezet weet dat er niets ellendiger is dan een lange instructielijst met onduidelijke tekeningen. De instructies voor jouw product duidelijk weergeven? Met een video tutorial is die klus zo geklaard!

Met een vacature video trek je niet alleen meer kandidaten aan om een openstaande functie in te vullen, het is ook een unieke kans om jouw bedrijf in de kijker te zetten. Twee vliegen in één klap dus!

Wat werkt nog overtuigender dan lezen wat iemand zegt over een product, dienst of bedrijf? Horen en zien wat iemand erover zegt natuurlijk! De overtuigingskracht van een video is enorm: het maakt emoties los en zorgt dat mensen sneller ingaan op een call to action.

Een onboarding is vaak tijdsintensief. Met één of meerdere onboarding video’s kan je dat proces echter op een efficiënte manier inkorten!

Wil je jouw teamleden kosteneffectieve interne trainingen aanbieden met een hoge engagementsfactor? Dan is video the way to go!

Je bedrijfscultuur aan mensen overbrengen is vaak lastig. Worstel jij hiermee als bedrijf? Dan is het handig als je gewoon een video kan tonen die jouw bedrijfscultuur perfect reflecteert!

Hoeveel je betaalt voor video, is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel takes er nodig zijn, hoe lang de video duurt, hoeveel video’s je wil, of je werkt met acteurs of jouw eigen werknemers, voor welke kanalen je ze wil inzetten…

Een exacte prijs kunnen we je dus niet meedelen. Neem echter gerust contact op met onze video marketeer om de prijs van jouw project te bespreken. Onthoud ook dat videomarketing een hoge ROI heeft – het is de investering dus zeker waard.

Benieuwd wat Varamedia voor jouw videomarketing kan betekenen?

Varamedia: videomarketing en video marketing strategie

Met een video alleen kan je niet veel doen. Je moet namelijk ook weten op welke kanalen jouw doelgroep zich bevindt. Bij Varamedia zijn we gelukkig experts in social media marketing! Dat wil zeggen dat we samen met jou de beste strategie kunnen bepalen voor de verspreiding van jouw video.

Specifiek gaan we samen op zoek naar wie jouw klanten zijn, op welke kanalen ze zich bevinden en met welke boodschap jij hen kan overtuigen van jouw product of dienst!

  • YouTube

Een tijdloos kanaal dat bekend staat als de grootste zoekmachine voor video’s.

Varamedia Youtube kanaal
  • Facebook

Dit is het perfecte kanaal voor gerichte B2C marketingacties.

Varamedia Facebook
  • Instagram

Met Reels heeft jouw video op Instagram gegarandeerd een groot bereik.

Varamedia Instagram
  • LinkedIn

Is jouw product of dienst business related? Dan is het mogelijk dat jouw doelgroep zich hier bevindt.

Varamedia LINKEDIN
  • TikTok

Millennials en Gen Z bereiken? Daarvoor is er 1 adres: TikTok.

Varamedia TIKTOK

Waarom kiezen voor Varamedia voor jouw online videomarketing?

Bij ons geen saaie, doffe bedrijfsvideo’s! Wij willen de authenticiteit van jouw bedrijf doortrekken in het videomateriaal. Zo creëren we inspirerende video’s die jouw bedrijf op de kaart zetten!

De kracht van video ligt volgens ons in de uniciteit, duidelijkheid en retoriek. Om jouw verhaal in de perfecte vorm te gieten maken we gebruik van de nodige technische snufjes: camera’s, lensen, drones, belichting…

Varamedia, dat is:

Als digitaal marketingbureau zijn we echte “kraks” in online marketing. SEO, SEA en socials kennen voor ons geen geheimen. Voor duurzame en kostenefficiënte leads moet je dus bij Varamedia zijn!

Bovenaan de zoekresultaten van Google staan is een mogelijkheid, ook voor kleine of middelgrote bedrijven. Met onze expertise in SEO kunnen we dat ook voor jouw bedrijf verwezenlijken dankzij onze content marketing.

Wij kijken naar wat jouw bedrijf nodig heeft en waar je aanwezig moet zijn om leads te generen. Geen universele aanpak voor alle klanten dus, maar wel een persoonlijke benadering met oog voor de unieke noden van jouw onderneming.

Voor een professionele video heb je natuurlijk een videograaf nodig met expertise en ervaring. Bij Varamedia hebben we die! Zo garanderen we jou videomarketing op het hoogste niveau.

Voortdurend blijven we trouwens getalenteerde videographers aantrekken, bekijk maar deze twee vacatures:

Hoe gaan we te werk?

Waar kan je je aan verwachten als je Varamedia kiest voor jouw videomarketing en strategie? Van 1 videoshoot maken we voldoende videocontent voor verschillende kanalen.

We handelen steeds volgens hetzelfde stappenplan voor jouw videomarketing project.

Stappenplan Videoproductie (2)

In een eerste fase zitten we samen om te luisteren naar wie jij als bedrijf bent en wat jij van ons verwacht. We gaan ook na wie jouw doelgroep is en wat het doel is van jouw video.

Eens we bepaald hebben wie jouw doelgroep is en waar ze actief zijn, kunnen we beginnen nadenken over de inhoud van jouw video. We bespreken welke boodschap je wil overbrengen, welke emoties je wil losmaken…

We weten nu welke boodschap jij aan wie wil overbrengen. Nu nog bepalen hoe we alles vormgeven zodat ook het visuele aspect van de video volledig aansluit bij de identiteit van jouw bedrijf. Voorbereiding is alles en een goede communicatie is dan ook belangrijk. Als videograaf zit je samen met de klant om een zo gedetailleerd mogelijke checklist/shotlist te maken, zodat je zeker op dezelfde golflengte zit vooraleer je een vlotte productie tegemoet kan gaan.

Nu we weten hoe de video er uit moet zien en welke boodschap die moet overbrengen, kunnen we overgaan naar de volgende stap: de productie!

Nadat de video gemaakt is, leveren we die aan jou af op de afgesproken datum. Hebben we besproken dat je jouw content op verschillende online kanalen zal verspreiden? Dan leveren we video’s aan afgestemd op elk specifiek kanaal.

Tijd om jouw video’s de wereld in te sturen! Hierbij lanceer je de video’s op de door ons afgesproken kanalen, zodat iedereen ze kan bewonderen. Wanneer, hoe laat en hoe frequent we de video lanceren of posten is ook belangrijk! Dit kan namelijk een invloed hebben op de interacties en weergaven. De thumbnail (de miniatuurafbeelding van jouw video) is ook een belangrijk element.

Videomarketing

Eens de video’s gelanceerd zijn, is het verhaal nog niet ten einde. Een belangrijk deel van de video marketing strategie bestaat eruit om cijfers en inzichten te vergaren door de resultaten te monitoren. Zo weten we of jouw campagne werkt en of we nog kunnen optimaliseren!

Ben jij klaar om te investeren in videomarketing? Laat het ons weten! Contacteer onze videomarketeer:  jean-paul@varamedia.be

Samenwerken met het beste Videomarketing Agency?

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Videomarketing

Bedrijfsfilm laten maken

Bedrijfsfilms zijn geweldig omwille van een aantal factoren. Je kan er een boodschap op een originele manier mee verpakken of een product voorstellen op een manier die klanten zal aanspreken. Met een bedrijfsvideo zet je je bedrijf in de kijker! Heb je geen idee hoe je moet beginnen aan dat bedrijfsfilm-script of die voice-over moet inspreken?

Een bedrijfsfilm laten maken kan aan betaalbare tarieven bij een marketing- en videoproductiebedrijf zoals Varamedia. Lees hier meer over onze videoproductie. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Videomarketing

Video agency

Ben jij nog op zoek naar een manier om je winsten te verhogen? Ben je op zoek naar een manier om klanten aan te spreken? Dan is videomarketing een goed idee! Daarvoor heb je natuurlijk wel nood aan een goede video agency om je te helpen bij het maken van kwalitatieve video’s. 

Varamedia is gespecialiseerd in allerlei soorten marketing. Dankzij ons in-house videoteam helpen we je om jouw brand in de kijker te zetten!

Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Videomarketing

Bedrijfsvideo laten maken

Ben je op zoek naar een effectieve manier om jouw bedrijf, producten of diensten in de schijnwerpers te zetten? Wil je potentiële klanten en werknemers overtuigen en inspireren door een boeiende bedrijfsvideo te laten maken? En dat aan een interessante prijs? Zoek niet verder! Varamedia is gespecialiseerd in videomarketing en het maken van opvallende bedrijfsvideo's die jouw verhaal op een unieke en krachtige manier vertellen.

Videomarketing

Videograaf bedrijfsfilm

Om succes te hebben in het hedendaagse marketinglandschap is een goede aanwezigheid op sociale media cruciaal. De beste manier om een goede indruk achter te laten bij potentiële klanten? Een bedrijfsfilm natuurlijk! Varamedia kan je helpen dankzij onze sterke focus op videomarketing. Onze professionele videograaf zorgt ervoor dat jouw bedrijf in een krachtige video gevat kan worden. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Videomarketing

Videomarketing diensten

Ben jij op zoek naar professionele videomarketing diensten om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen? Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van impactvolle video content die jouw doelgroep aanspreekt. Ontdek hoe onze videomarketing strategieën jouw online conversies kunnen verhogen en je bedrijf op de kaart kunnen zetten. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Videomarketing

Drone videograaf

Ben jij op zoek naar een drone videograaf die jouw evenement, bedrijf of product eens in de kijker zet vanuit een ander perspectief? Wil je je doelgroep verrassen met een unieke drone film die een extra dimensie aan je verhaal geeft? Videomarketing bedrijf Varamedia staat met onze professionele drone videografen klaar om jouw visie tot leven te brengen!

Videomarketing

Bedrijfsfilm laten maken kosten

In de moderne, digitale wereld is een bedrijfsfilm onmisbaar geworden om de aandacht van je doelgroep te grijpen en je boodschap op een gedenkwaardige manier over te brengen. Het maken van een bedrijfsfilm is echter meer dan alleen een camera oppakken en opnemen; het vereist een diepgaande kennis van videomarketing. Varamedia is jouw partner in het creëren van bedrijfsvideo's die niet alleen je boodschap effectief communiceren, maar ook de kosten onder controle houden.

Videomarketing

Productvideo

Heb je een bedrijf dat producten verkoopt voor B2B of B2C? In dat geval heb jij productvideo's nodig om je klanten te informeren over de meerwaarde van je producten. Zo maak je leads en klanten warm, wordt je salesteam ondersteund en bouw je aan je merk.

Natuurlijk heb je misschien al enkele leuke bedrijfsvideo's of social media video's, maar daar stopt het niet. Wil jij scoren met jouw producten en marktleider worden: zet dan jouw producten in de kijker met een ultieme productvideo voor elk waardevol product in je gamma. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Videomarketing

Prijzen videograaf

Als je aan een videograaf denkt, denk je waarschijnlijk meestal aan mooie beelden van jullie bruiloft of kiekjes van een communiefeest. De meeste videografen staan inderdaad bekend voor het maken en bewerken van trouwfilms. Je kan een videograaf echter ook inzetten voor de videomarketing van jouw bedrijf. Dankzij het getalenteerde team van Varamedia wordt jouw bedrijf extra in de kijker gezet. Bekijk zeker onze showcase pagina om alles op een rijtje te zien!

Samenwerken met het beste Videomarketing Agency?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?