Varamedia logo
22+

Recruitment marketing: Varamedia versnelt een efficiënte instroom van talent

Ben je geconfronteerd met de uitdaging van het vinden van geschikt personeel? Merk je dat traditionele vacatureplaatsing niet meer het gewenste resultaat oplevert? Bij Varamedia begrijpen we deze problemen maar al te goed. Als vooraanstaand recruitment marketing bureau hebben we de expertise en strategieën om jou te helpen het beste talent aan te trekken en aan te nemen.

Met onze bewezen aanpak veranderen we onbezette vacatures in een verleden tijd en creëren we een gestroomlijnde weg naar het vinden van de ideale kandidaten.

Je bent hier:
Recruitment Marketing

Recruitment marketing: de basics

Geschikt personeel werven lukt steeds moeilijker voor 2 op 3 bedrijven. In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van de ideale kandidaat een complexe taak geworden, bijvoorbeeld wanneer je technische profielen wil rekruteren.

Traditionele methoden zijn niet langer voldoende om de juiste mensen aan te trekken en te overtuigen om bij jouw bedrijf te solliciteren.

Hier komt recruitment marketing om de hoek kijken. Recruitment marketing omvat een reeks strategieën en tactieken die specifiek zijn ontworpen om iedere potentiële kandidaat aan te trekken, te betrekken en te converteren naar sollicitanten.

En Recruitment Marketing, da’s één van de vele diensten die wij bij Varamedia aanbieden! Bekijk deze dienstenpagina om in detail alles te weten te komen over deze dienst.

recruitment marketing

Recruitment by magnetism

Bij Varamedia hechten we enorm veel waarde aan de candidate experience in recruitment. We begrijpen dat het wervingsproces niet alleen draait om het vinden van de juiste mensen, maar ook om het creëren van een positieve en memorabele ervaring voor elke sollicitant.

Van het eerste contact tot het uiteindelijke besluit, streven we ernaar om elke interactie naadloos en aangenaam te laten verlopen. We geloven dat een positieve candidate experience niet alleen bijdraagt aan de reputatie van jouw bedrijf, maar ook de interesse van topkandidaten vergroot en hen aanmoedigt om enthousiast deel te nemen aan het wervingsproces.

Met digitale marketingstrategieën kan die candidate experience verder bevorderd worden. Contacteer ons om te weten welke specifieke digitale methodes wij gebruiken om sollicitanten een WOW! gevoel te geven bij elke sollicitatie!

LinkedIn als recruitment marketing goudmijn

Varamedia gebruikt LinkedIn Recruitment als vast wervingskanaal en hanteert hierbij organische strategieën waarbij geen advertentiebudgetten nodig zijn maar kandidaten ‘automatisch’ (organisch) binnenstromen.

Wil je personeel rekruteren via LinkedIn, dan is er één adres: Varamedia.

Varamedia helpt je met het vinden van talentvolle kandidaten... én ze te houden!

De essentiële onderdelen van recruitment marketing

Binnen het terrein van recruitment marketing werken essentiële factoren samen om een doeltreffende strategie te vormen om jouw openstaande vacatures in te vullen. Deze recruitment factoren fungeren als bouwstenen die een sterke basis leggen voor het aantrekken en aanwerven van toptalent:

Een grondige doelgroepanalyse is de eerste stap in het opzetten van een succesvolle recruitment marketingcampagne.

Door zelf campagnes op te zetten:

Bij Varamedia geloven we dat het begrijpen van de unieke behoeften en motivaties van jouw ideale kandidaten essentieel is. Door inzicht te krijgen in hun demografie, interesses en gedrag online, kunnen we gerichte campagnes creëren die direct resoneren met de juiste mensen.

recruitment marketing

Naast het aantrekken van geschikte kandidaten is een sterk werkgeversmerk van cruciaal belang. Bij Varamedia begrijpen we het belang van employer branding en hoe het kan bijdragen aan het aantrekken en behouden van gekwalificeerde kandidaten.

Onze expertise als recruitment marketeer strekt zich ook uit tot het versterken van jouw employer brand. We helpen je met het ontwikkelen van een aantrekkelijke en authentieke werkgeversidentiteit die potentiële werknemers aanspreekt en jouw bedrijf onderscheidt als een werkgever van keuze.

Waardevolle content is de lijm die jouw recruitmentmarketingcampagnes bij elkaar houdt. Bij Varamedia weten we dat het creëren van overtuigende content essentieel is om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken en hen te betrekken.

Of het nu gaat om boeiende vacatureteksten, inspirerende bedrijfsvideo’s of informatieve blogposts, onze creatieve professionals zorgen ervoor dat elke interactie met jouw merk een waardevolle en gedenkwaardige ervaring is.

Het definiëren van duidelijke functie-eisen is een cruciale stap bij het creëren van content. Het nauwkeurig bepalen van de vaardigheden, ervaring en kwalificaties die nodig zijn voor elke rol in jouw organisatie is essentieel. Door grondig onderzoek en overleg stellen we samen met jou de meest relevante functie-eisen op. Hierdoor kunnen we gerichte recruitmentmarketingcampagnes creëren die de juiste kandidaten aantrekken en jou helpen bij het vinden van de perfecte match voor elke functie.

Tot slot zijn ook je huidige medewerkers tijdens deze stap een waardevolle troef. Bij Varamedia begrijpen we het belang van het koesteren van een positieve relatie met je bestaande team. Niet alleen dragen tevreden werknemers bij aan een productieve werkomgeving, maar ze kunnen ook fungeren als ambassadeurs voor jouw bedrijf.

recruitment marketing

In een digitale wereld is zichtbaarheid cruciaal. Bij Varamedia maken we gebruik van geavanceerde SEO-strategieën om ervoor te zorgen dat jouw vacatures en merkinhoud bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Door relevante zoekwoorden te identificeren en te implementeren, optimaliseren we jouw online aanwezigheid, waardoor mogelijke kandidaten gemakkelijker jouw bedrijf kunnen vinden.

50% van de Google-zoekopdrachten eindigt zonder een klik

Wist je dat 50% van de Google-zoekopdrachten zonder een klik ei ndigt? (FireFish Software) Dit benadrukt het belang van aantrekkelijke titels en metabeschrijvingen, die nu belangrijker zijn dan ooit tevoren. Het is dus slim om hier extra aandacht aan te besteden tijdens de SEO-optimalisatie van je website..

Personeel werven via sociale media is een slim idee, en bij Varamedia weten we precies hoe we deze tools effectief kunnen inzetten. We creëren boeiende content voor verschillende platforms en benutten de kracht van social media om jouw merk onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Door strategisch te posten, te reageren op interacties en een gemeenschap op te bouwen, vergroten we de betrokkenheid en bereiken we meer kandidaten.

Lees ook: rekruteren via LinkedIn en rekruteren via Facebook

Een succesvolle recruitment marketingstrategie is gebaseerd op data en continue verbetering. Bij Varamedia houden we de prestaties van onze campagnes nauwlettend in de gaten en gebruiken we gegevens om onze aanpak voortdurend te optimaliseren. Door te leren van eerdere campagnes en te reageren op veranderende trends, zorgen we ervoor dat jouw recruitmentmarketinginspanningen altijd actueel en effectief blijven.

De resultaten bij Varamedia

Bij Varamedia zijn jouw successen onze grootste trots. We hebben een proven track record als het gaat om het leveren van meetbare resultaten die jouw recruitmentinspanningen naar nieuwe hoogten tillen.

Door nauw met je bedrijf samen te werken, ontwikkelen we strategische recruitment marketingcampagnes die niet alleen helpen het beste personeel te vinden, maar ook jouw merk helpen versterken. En dat allemaal zonder de hoge kosten van een recruitment agency.

Onze klantgerichte aanpak is erop gericht om jouw doelen te realiseren en je te voorzien van tastbare prestaties die jouw investering meer dan waard zijn. We begeleiden je van bij het opzetten van de recruitmentcampagne tot wanneer de kandidaat solliciteert en blijven alles opvolgen, tot lang na het lanceren van de campagne.

Of het nu gaat om het invullen van cruciale posities of het verbeteren van je employer branding strategie, we zijn er trots op om jouw succesverhaal te schrijven en te vieren als onderdeel van het Varamedia-team.

recruitment marketing

Ontdek onze succesverhalen

Ontdek onze succesverhalen en laat je inspireren door de tastbare resultaten die we hebben bereikt voor onze gewaardeerde klanten. Elk verhaal is uniek, maar ze delen allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: ons toegewijde streven om opmerkelijke resultaten te behalen en onze klanten te laten schitteren.

Klaar om talentvolle kandidaten aan te trekken met recruitment marketing?

Varamedia helpt je bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten

Bij Varamedia begrijpen we de uitdagingen waarmee moderne bedrijven worden geconfronteerd bij het aantrekken van nieuw talent. Onze expertise in recruitment marketing stelt ons in staat om doelgerichte campagnes op te zetten die jouw recruitmentdoelen realiseren. Van doelgroepanalyse tot campagne-optimalisatie, we bieden een holistische aanpak die leidt tot meetbare en duurzame resultaten.

Kies voor Varamedia als jouw recruitment marketingpartner en bereik de topkandidaten die jouw team naar nieuwe hoogten zullen brengen.

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie en ontdek ons onderscheidend vermogen als recruitment agency.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Recruitment

Recruitment Agency

Ben je gefrustreerd door onbezette vacatures en een gebrek aan geschikt personeel? Dan ben je niet alleen. In de huidige competitieve arbeidsmarkt worstelen steeds meer bedrijven om de juiste kandidaten aan te trekken. Steeds meer bedrijven werken daarom samen met een gespecialiseerd online recruitment agency: dat is als een online marketing bureau, maar dan gericht op het werven van talenten. 

Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op een vacaturewebsite zijn niet langer voldoende om op te vallen tussen alle concurrentie. Daarom moet je samenwerken met een recruitment marketing agency, zoals Varamedia. Samen met dat bureau zorg je voor een uitstekende employer marketing waardoor talent veel vlotter zijn weg naar je organisatie vindt.

Recruitment

Rekruteren via Facebook

Nieuwe werknemers vinden is vandaag niet meer zo makkelijk. Wanneer je het op de klassieke manier probeert - een vacature plaatsen op je website of in de krant - zal de interesse niet groot genoeg zijn om de juiste kandidaat te vinden. Daarom is het belangrijk om met recruitment marketing via verschillende kanalen te rekruteren. Rekruteren via Facebook is echter niet zo simpel als het lijkt: volgers moeten geïnteresseerd blijven en eventuele sollicitanten moeten jouw bedrijf aantrekkelijk vinden.

Gelukkig kan Varamedia je helpen met online rekruteren via Facebook! Lees hier over hoe jij nieuwe medewerkers kan vinden.

Recruitment

Personeel werven

Wees eerlijk: het juiste talent vinden om jouw team aan te vullen is helemaal niet zo makkelijk. Zeker de jongere generatie gaat minder snel op zoek naar open vacatures op de websites van bedrijven. Om goede kandidaten te vinden moet je daarom creatief zijn met je recruitment. Gelukkig kan Varamedia je helpen

Wij zorgen ervoor dat jij de ideale kandidaat kan vinden die bij jouw bedrijf past. Bovendien verbeteren we jouw brand, wat voordelig zal zijn voor jou én jouw huidige medewerkers. Lees hier meer over hoe we dat doen. 

Recruitment

Recruitment bureau

In een tijdperk waarin bedrijven strijden om het beste talent aan te trekken, is het traditionele plaatsen van vacatures op jobboards niet langer voldoende. De competitie is intensiever geworden en werkzoekenden hebben meer opties dan ooit tevoren dankzij de online wereld. Hier komt Varamedia in beeld. Met onze expertise in recruitment marketing helpen we bedrijven uit diverse sectoren om de juiste profielen te vinden voor hun openstaande vacatures.

Recruitment

Employer branding strategie

Om potentiële medewerkers aan te trekken heb je niet alleen een goede vacature nodig, maar ook een sterke employer branding strategie. Een employer brand heeft namelijk vele voordelen die verder gaan dan nieuwe werknemers aantrekken. Employer branding kan je ook helpen om je huidige personeel te behouden, een eigen identiteit te creëren en concurrenten voor te zijn op de markt. 

Een employer brand strategie is een eerste stap in de richting van een sterker bedrijf. Wie je daarbij kan helpen? Varamedia natuurlijk! Lees hier meer over hoe wij met recruitment marketing jouw bedrijf aan de slag gaan.

Recruitment

Recruitment

In de dynamische wereld van recruitment is het vinden van de perfecte kandidaten voor jouw team een cruciale stap naar succes. Bij Varamedia begrijpen we dat elke aanwerving een kans is om groei te realiseren en de juiste talenten aan te trekken. 

Als toonaangevend recruitment marketing bedrijf hebben we bewezen strategieën en expertise in huis om jouw recruitmentproces te transformeren en het juiste talent aan te trekken dat jouw organisatie naar nieuwe hoogten zal tillen.

Recruitment

Recruitment linkedin

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het vinden van het juiste talent een ware uitdaging. Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op algemene vacaturewebsites zijn niet langer voldoende. Daarom is het tijd om een stap verder te gaan en de kracht van LinkedIn te benutten. Varamedia, jouw betrouwbare recruitment marketing partner, heeft de sleutel tot effectieve talentwerving via dit dynamische professionele platform.

Recruitment

Technische profielen rekruteren

Technische profielen rekruteren kan een uitdagende opgave zijn. Traditionele wervingsmethoden lijken niet langer te voldoen om de juiste profielen aan te trekken. Als vooraanstaand recruitment marketing bureau begrijpt Varamedia de complexiteit van online werving en staan we klaar om jou te ondersteunen bij het aantrekken en aannemen van de beste technische kandidaten.

Recruitment

Personeel vinden

Om een bedrijf te laten groeien heb je geschikt personeel nodig. Dat betekent ook dat je regelmatig op zoek moet gaan naar een nieuwe werknemer. Misschien heb je al verschillende online en offline kanalen geprobeerd om geschikte kandidaten te vinden, maar is jouw vacature tot nu toe nog steeds niet ingevuld. Rekruteren wordt een stuk makkelijker wanneer je het toevertrouwt aan Varamedia! In dit artikel leggen we je graag uit hoe we je kunnen helpen. 

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?