Varamedia logo
33+

Ons SEO Bureau brengt je naar #1 in Google

Varamedia is jouw SEO bureau met alle vereiste in-house kennis voor elk aspect van zoekmachineoptimalisatie: SEO-analyse, content mapping, SEO-teksten laten schrijvenlink building, authority building, citation development en zoekmachineoptimalisatie voor sociale media.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
SEO Bureau

Veeleisend SEO bureau met tonnen ervaring en knowhow in Google marketing

Veel digitale marketingkantoren beloven hun klanten de hoogste posities in Google maar bij Varamedia maken we deze belofte ook realiteit. Beoordeel zelf het bewijs, als je zoekt naar een SEO bureau in Google…

SEO Bureau-SEO-varamedia

Heb je al met meer dan één SEO bureau samengewerkt, maar geen resultaat gekregen?

Hoe ons bureau SEO aanpakt

Wij werken in onze SEO-strategie voor je website en bedrijf steeds alomvattend. Alvorens we starten, maken we eerst een grondige SEO-audit waarin we:

 • Kijken naar de hoeveelheid content pagina’s van je website
 • Kijken naar de backlinks die je website ontvangt
 • We maken een content gap en backlink gap met je concurrentie (= kijken hoeveel ‘achterstand’ je hebt)
 • De algemene structuur en topic clustering van je website wordt bekeken
 • De on-page SEO content scores worden berekend.
 • We kijken naar User Experience SEO-factoren zoals:
  • Sessieduur
  • Bouncepercentage
 • We maken een groot zoekwoordplan volgens een zéér specifieke methode die we niet publiekelijk delen op deze pagina – maar geloof ons: onze manier van structureren is uniek.
 • Finaal maken we een heus actieplan dat nadien ofwel door jullie ofwel door ons – ofwel door een verdeling van het werk – wordt uitgevoerd
SEO Bureau-SEO-varamedia

Geavanceerde SEO Monitoring Tools die garant staan voor de beste resultaten

Hierbij maken we gebruik van de meest geavanceerde SEO-tools die altijd inbegrepen zijn in onze service aan de beste prijzen.

Dit zijn onder meer gratis tools als Google Search Console en Google DataStudio maar ook SEMrushAhrefsSERankingUbersuggest en Screaming Frog.

Natuurlijk zijn de juiste tools maar het halve verhaal. Wij hebben ook de juiste SEO consultants en experts in huis die alle data die in internetmarketing omgaat moeiteloos kunnen interpreteren. Hiervan maken wij strategische analyses waarbij we alles in rekening brengen:

 1. Je doelstellingen op vlak van omzet, websiteverkeer, leads en sales
 2. Wie je concurrenten zijn
 3. Hoe sterk de online concurrentie is
 4. Welke de sterktes en zwaktes zijn van je website en zoekmachineposities
 5. Waar het ‘low hanging fruit’ van je website zich bevindt (grote onbenutte opportuniteiten)

Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Ontdek het hier.

“Wij doen niet gewoon aan link building of gewoon aan content creation. Wij zorgen voor de optimale SEO-mix waarin gedacht wordt aan elk klein detail."

- Jeroen Van Raemdonck

Veelgestelde vragen​

Leadgeneratie: het genereren van kwalitatieve contactnames via de digitale weg. Dat kunnen kandidaat-klanten zijn of nieuwe sollicitanten (denk aan kandidaten voor bepaalde knelpuntberoepen). Een inschrijving op de nieuwsbrief of een download van een whitepaper? Mooi meegenomen, maar dat is geen echte lead die telt. Een lead is een warm contact dat zich vrijwillig aanmeldt bij je bedrijf via je website. En natuurlijk dankzij de hulp van de marketingtechnologie waarmee wij je website verrijken. 

Een lead kan ook een sollicitant zijn voor een vacature die maar niet ingevuld geraakt. Ja,  we doen dit zelfs voor beroepen waar ook rekruteringskantoren hun tanden op stukbijten. Wij gaan natuurlijk niet zelf aan headhunting doen met de telefoon. Wij creëren een digitale vacaturemagneet die kandidaat-sollicitanten warm maakt om eens te komen praten. Bekijk hier bijvoorbeeld ons voorbeeld van een jobplatform voor Connectify. In plaats van 1 lead (sollicitant) per kwartaal via een rekruteringskantoor bezorgden wij hen via een geavanceerde LinkedIn-strategie 4 concrete sollicitaties en 25 warme contacten op slechts twee weken tijd. En dat uiteraard zonder dat wij hiervoor een hoge consultancy fee vroegen zoals veel rekruteringskantoren doen (waarbij deze kan oplopen tot meer dan €10.000). 

De definitie van INVESTEREN:

 • “Het inzetten van tijd en geld met als doel hier op langere termijn meer opbrengst mee te behalen.”
 • “Het beleggen van geld of het aanschaffen van middelen ter verkrijging van een meeropbrengst c.q. om meer winst te behalen.”
 • “Investeren is te omschrijven als het doen van aanschaffingen die tot doel hebben de continuïteit en kwaliteit van de onderneming te waarborgen op langere termijn.”

Lees meer over de investering in je marketingsysteem bij het volgende puntje: Hoeveel kost een marketingproject?

Wij starten enkel een klantenrelatie en marketingproject op als we geloven in het project en, belangrijk, het rendement. Daarin verschillen wij sterk van traditionele communicatiebureaus die uurtjes verkopen. Wij verkopen geen uurtjes, wij verkopen rendement.

Het automatisch marketingsysteem dat wij voor onze klanten opbouwen betaalt zich altijd meervoudig terug. Over de concrete kostprijs, die verschilt van project tot project, kunnen wij meer toelichting geven tijdens een telefoongesprek. Via deze pagina vind je het boekingsformulier.

Maar laat het duidelijk zijn: een echte expert mag niets kostenEen echte expert moet opbrengen. 

Als je nu marketingbudget opsoupeert zonder meetbare return is dat een teken dat er iets misloopt met je huidige partners. De lijn die wij bewandelen is de lijn van discipline, focus en expertise. 

Wij hebben klanten in alle sectoren en van alle groottes (bekijk hier een aantal referenties en testimonials). 

Soms zegt een grafiek meer dan duizend woorden. Daarom delen we hieronder een aantal interessante screenshots van klanten van Varamedia. Om het met de woorden van één van onze klanten te zeggen: “Jullie strategie met Google werkt als geen ander en wij zijn heel blij dat we jullie leerden kennen. Tijdens de coronacrisis weten we dat al onze concurrenten het moeilijk hadden, maar bij ons bleef het werk vlot binnenkomen”Lees hier enkele andere reviews van Varamedia.

Ons marketingsysteem legt de focus op impact en rendement. Maar we laten liever onze klanten aan het woord.

connectify seo stijging seo bureau

Traject

Afhankelijk van de situatie van uw website en je huidige digitale marketingstrategie stellen we een traject op maat samen. De bouwblokken van zo’n traject vind je hieronder.

Tal van factoren spelen een rol: B2B of B2C, de sterkte van de concurrentie, … Afhankelijk van je situatie bespreken we een traject op maat.

Tijdens een eerste consultatiegesprek is deze informatie trouwens geheel gratis. Eentje van het huis, zeg maar. Een kennismaking met onze expertise en waarde.

Verwachten we je binnenkort voor een kop koffie met een strategische bespreking?

Timing

We starten slechts 2 nieuwe trajecten per maand op. Bij grote projecten kan dat aantal verminderd worden naar 1.

Aarzel dus niet te lang met beslissen, want opstarten kan niet op korte termijn. De timing van opstart (na het instemmen met een samenwerking) bedraagt gemiddeld 3 maanden.

Het eerste rendement en stijgend SEO-verkeer mag je verwachten rond de 4 à 6 maanden na opstart.

Wat doet een SEO Bureau?

België telt verschillende SEO bureaus. Maar het wordt hoogt tijd dat je Varamedia leert kennen.

Als SEO agency bieden wij een SEO-service die gegarandeerd topresultaten oplevert. We werken daarom enkel met je belangrijkste zoekwoorden. Daar gaat het meeste omzet achter schuil.

Zo creëren we in een korte tijdspanne een enorme verkeerstoename voor je website met verkeer dat een hoge koopintentie heeft, wat dan weer zijn impact heeft op je omzet/rendement.

Zo ben je gelijk ook overtuigd van de enorme kracht van SEO.

Gemiddeld creëren wij voor €30.000 euro aan SEO-verkeer per klant per maand (die getallen worden berekend door de gemiddelde CPC in de zoekwoordveilingen van Google Ads te raadplegen).

Dat doet geen ander SEO agency ons na. Hiervoor gebruiken wij enkel ‘white hat’ technieken die duurzaam, blijvend en krachtig zijn.

Waarnaar moet je zeker vragen bij een SEO bureau?

Als je wilt samenwerken met SEO-consultants of SEO-copywriters, moet je zeker de volgende zaken aftoetsen:

 • Of er een voorafgaande SEO audit plaatsvindt.
 • In welke mate men ook aan concurrentie-onderzoek doet.
 • Belangrijk: wordt een overzichtelijke Excel of Google spreadsheet bezorgd met hierin de resultaten van deze analyses?
 • Kan men ook SEO teksten laten schrijven en SEO copywriting voorzien volgens de Pillar Page Methode?
 • Heeft het SEO bureau expertise in on-page SEO? Dan denken we aan zaken als pagina-optimalisatie en interne linking.
 • Kan het SEO kantoor ook voorzien in doeltreffende link building strategieën inclusief de uitvoering ervan?
 • Gebeurt er SEO position tracking?
 • Hoe verloopt de SEO-opvolging? Krijg je als klant dashboards, rapporten of geregelde feedbackmomenten?
 • Krijg je voldoende inzichten en transparantie?
 • Hoe worden de conversies (leads en e-commerce) gemeten, opgevolgd en geëvalueerd die via zoekmachinemarketing binnenkomen?
 • In SEO spelen meer dan 300 parameters mee. Heeft het bureau een gestructureerde aanpak om alle SEO-parameters aan te pakken? Of focust men enkel op een paar aspecten zoals content creatie of link building? (alarmbel :-))
SEO Bureau-SEO-varamedo

Onze garantie

Wij garanderen 1 ding: dat jouw Google Search Console omhoog gaat, consistent, non-stop. Wij werken graag met jouw bedrijf samen: contacteer ons voor een 1ste afspraak!

SEO Link building agency-SEO-Varamedia

"Onze SEO-klanten kennen allemaal een serieuze omzetgroei. SEO is rendabeler dan veel andere marketingoplossingen."

- Jeroen Van Raemdonck

Wat kan je verwachten van ons Search Marketingbureau?

Wij zijn geen gewoon SEO bureau dat de pagina’s optimaliseert en het hierbij laat. Dan kan je evengoed je SEO zelf doen en dit niet uitbesteden aan een partner (het zou veel goedkoper zijn).

Neen, Varamedia werkt helemaal anders. Dat kan je ook lezen op onze missiepagina. We nemen verantwoordelijkheid en rapporteren niet in kliks, noch views. In conversies: echte, reële leads.

SEO Bureau-SEO-varamedo

Verwachting 1: duidelijk SEO-plan

We maken een duidelijk SEO-concurrentieplan, SEO content plan en link acquisitie plan om de grootste vooruitgang te boeken.

Verwachting 2: voortdurende metingen

De progressie wordt non-stop gemeten. We houden elke klik en impressie bij in ons systeem. De ROI wordt zo gemeten en de SEO wordt zo verder geoptimaliseerd.

Verwachting 3: SEO + SEO

Sommigen zeggen nogal snel dat ze “gespecialiseerd zijn in zoekmachineoptimalisatie”. Maar het is niet omdat je weet wat de afkorting SEO betekent, dat je er ook expert in bent.

SEO is zoals Excel

Net zoals je geen Excel-expert bent doordat je weet hoe Excel er in zijn basis uit ziet.

Hoeveel mensen ken jij die alle Excel-formules uit het hoofd kennen en vlot VLOOKUP functies en dergelijke uitvoeren via Excel?

Uiteraard kan ons team ook goed overweg met Excel (dat moet wel, als je honderdduizenden keywords en datatabellen analyseert) maar je begrijpt de vergelijking. Laat je dus niet vangen als je kiest voor een SEO-bureau: kies voor een partij die echt bovenaan in Google staat!

Om je een idee van de markt te geven, hebben we hieronder een lijst gemaakt met onze collega’s in SEO. 

Lijst met verschillende SEO bureaus

Ontbreekt een naam in het lijstje? Mail naar info@varamedia.be met de naam van het ontbrekende SEO bureau en de website URL.

Naam SEO BureauWebsite URL
Varamedia SEOWebsite
Ants ConnectWebsite
DigicreateWebsite
STRAREXWebsite
IntractoWebsite
ImaxxWebsite
WiseoWebsite
ClicktrustWebsite
DropsolidWebsite
Ntriga agencyWebsite
JakencyWebsite
WebsauceWebsite
Liquid SocietyWebsite
OnlyHumansWebsite
Dexville AgencyWebsite
Duke & GraceWebsite
MarblesWebsite
YappaWebsite
idcreationWebsite
MIA InteractiveWebsite
Starring JaneWebsite
Mex UnitedWebsite
FCR MediaWebsite
Team NijhuisWebsite
The ReferenceWebsite
Hannibal AgencyWebsite
Digital KIXXWebsite
Digital ClimaxWebsite
TorseoWebsite
KneetWebsite
SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

SEO

SEO Copywriter

Een SEO copywriter schrijft wervende teksten die jou helpen meer omzet en geloofwaardigheid te verkrijgen. Op het internet heb je vaak duizenden concurrenten om de strijd mee aan te gaan. Hoe zorg je er dan voor dat je toch opvalt? SEO is dé oplossing. De beste SEO copywriters uit ons Varamedia team leggen alles in dit artikel aan je uit.

SEO

SEO audit

Een SEO-audit en SEO in het algemeen zijn onze grootste specialiteit. De reden is simpel: met zoekmachine optimalisatie rank je hoog in Google zonder te betalen. Het rendement ligt bij deze vorm van marketing dus bijzonder hoog.

Presteert je website niet zo goed als je zou willen, maar zie je niet wat het probleem is? Dan kan een SEO audit helpen. Varamedia helpt je graag op weg naar een hoge ranking in Google.

Nieuwsgierig naar hoe jij met SEO op de eerste plaats kunt staan in Google?

SEO

Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis SEO-tool van Bing. Google heeft hier ook een soortgelijke variant: Google Search Console. Hierbij gebruik je deze tool om je aanwezigheid van je website in de Microsoft Bing zoekresultaten te controleren.

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Als zoekmachine optimalisatie bureau heeft Varamedia jarenlange ervaring in het organisch laten ranken van websites in Google. Ons SEO-bureau kent intussen alle ins en outs van hoe Google werkt, wat belangrijk is op vlak van SEO en welke kneepjes van het vak je moet kennen om in zoekmachines hoger te ranken. Wil jij ook weten hoe je je website optimaliseert en zo boven je concurrent(en) springt in Google? Lees dan zeker verder.

SEO

SEO website

Wil je je website graag bovenaan in de search results zien staan? Dan moet je website optimaliseren. Met SEO of zoekmachines optimalisatie zorg je ervoor dat je website goed scoort bij Google en andere zoekmachines.

De SEO-experts van Varamedia halen meer uit je website.

SEO

Off-page SEO

Wil je hoger ranken in de resultaat pagina's van zoekmachines? Enkel je website optimaliseren is niet genoeg. Naast je website zijn er tal van andere zaken die je een SEO boost kunnen geven. Ontdek alle technieken om je website naar een hoger niveau te tillen.

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? Welkom bij Varamedia: een wervelend copywriting bureau met een uitgebreid team aan ervaren SEO copywriters.

Hoger in Google met het beste SEO bureau?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?