Varamedia logo
22+

Rekruteren via Facebook met de hulp van Varamedia

Nieuwe werknemers vinden is vandaag niet meer zo makkelijk. Wanneer je het op de klassieke manier probeert - een vacature plaatsen op je website of in de krant - zal de interesse niet groot genoeg zijn om de juiste kandidaat te vinden. Daarom is het belangrijk om met recruitment marketing via verschillende kanalen te rekruteren. Rekruteren via Facebook is echter niet zo simpel als het lijkt: volgers moeten geïnteresseerd blijven en eventuele sollicitanten moeten jouw bedrijf aantrekkelijk vinden.

Gelukkig kan Varamedia je helpen met online rekruteren via Facebook! Lees hier over hoe jij nieuwe medewerkers kan vinden.

Je bent hier:
Rekruteren via Facebook

Rekruteren via Facebook: hoe doe je dat?

De geschikte kandidaat vinden om jouw team aan te vullen is een belangrijke stap om jouw bedrijf draaiende te houden. Het is daarom essentieel dat je adverteert op kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. Dit noemen we targeting. Dankzij onze jarenlange ervaring met recruitment marketing technieken zijn wij het bedrijf bij uitstek om je daarbij te helpen.

Rekruteren via Facebook is in een sterk stijgende lijn: steeds meer bedrijven schakelen succesvol Facebook en andere sociale kanalen als Instagram in om nieuwe medewerkers te vinden. Zelfs voor heel moeilijk invulbare vacatures kan je Facebook inschakelen.

Lees ook: Hoe kan je rekruteren via LinkedIn?

Uit onderzoek van Labour Market Insights (PDF) blijkt dat steeds meer bedrijven gebruik maken van Facebook als rekruteringskanaal (zie grafiek).

rekruteren via facebook

Potentiële kandidaten vinden op verschillende platformen (waaronder Facebook)

Mensen proberen werven via de website van jouw onderneming is niet voldoende. Om de juiste profielen te vinden moet je aan een groter bereik denken: Twitter, Instagram ads, LinkedIn en dus ook Facebook.

Dankzij de hulp van Varamedia kan je je advertentie delen met mensen die de juiste interesses hebben of in de juiste sector gewerkt hebben. Bovendien zet je jouw bedrijfspagina in de kijker.

Wij zorgen voor posts op sociale media, Google en display ads om jouw rekrutering vlotjes te laten verlopen. Jij moet alleen nog maar denken aan de sollicitatieprocedure zelf! Personeel vinden en werven was nog nooit zo gemakkelijk.

Wil jij ook adverteren via sociale media? Neem contact op met Varamedia.

Wil jij ook gebruikmaken van onze recruitment diensten?

Hoe Varamedia jou kan helpen

Wij kunnen je niet alleen helpen door posts te verspreiden via LinkedIn of Facebook. We kunnen je ook helpen om jouw eigen website en je brand te verbeteren, waardoor je zowel de beste sollicitanten als potentiële nieuwe klanten kan targetten. Ontdek hier hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Als werkgever weet je natuurlijk precies wat je zoekt in een nieuwe werknemer. Dat duidelijk maken aan sollicitanten vraagt een sterke tekst. Gelukkig beschikt Varamedia over een team van copywriters die jou daarbij kunnen helpen!

Het is namelijk niet altijd makkelijk om over bepaalde onderwerpen een tekst te schrijven die goed leesbaar is en makkelijk gevonden kan worden door het juiste publiek. Varamedia gebruikt SEO om kwalitatieve teksten te schrijven die meer mensen naar jouw website lokken. Zo zorgen wij voor meer interactie met klanten en toekomstig personeel.

Mensen gaan vandaag op zoek naar jobs via heel wat verschillende kanalen. Rekruteren via Facebook is dus nog niet zo’n vreemd idee! Het team van Varamedia zal jouw vacatures verspreiden via je eigen website, maar ook via sociale media, display ads en Google ads. Op die manier bereik je veel meer mensen en vind je in no time de perfecte kandidaat!

Employer branding is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van jouw bedrijf. Dit houdt in dat je op zoek gaat naar wat jouw ‘merk’ precies inhoudt: wat voor doelstellingen heb je voor je bedrijf? Hoe ziet de bedrijfscultuur eruit? Wat motiveert jou? Eens je deze vragen beantwoord hebt weet jij beter wat je wil, wat zich zal vertalen in een duidelijke communicatie naar je huidig personeel en nieuwe medewerkers toe én naar een sterker merk om naar jouw klanten uit te dragen. Onze consultants helpen je er graag mee.

Zowel werkzoekenden als klanten gaan op zoek naar een bedrijf met een goede uitstraling. Om zo’n bedrijf te worden is het belangrijk dat jouw online presence een even hoge kwaliteit uitstraalt als jouw bedrijf zelf. Ons webdesign-team zorgt ervoor dat jij over een prachtige site beschikt, waarbij ook mooie video’s gemaakt kunnen worden.

Bovendien werken we aan conversie-optimalisatie: we zorgen ervoor dat meer mensen op jouw website terechtkomen, en dat meer klikkers veranderen in kopers. Varamedia zorgt ervoor dat jouw bedrijf naar the next level wordt getild!

Vertrouw op Varamedia en vind de juiste kandidaten!

Wil jij ook nieuwe werknemers rekruteren via sociale media? Neem dan contact op met Varamedia! We helpen je graag.

Personeel vinden via Facebook? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Meer instroom van sollicitaties? Contacteer ons

Gerelateerde artikels

Recruitment

Rekruteren via LinkedIn

Om jouw bedrijf te laten groeien via Linkedin moet je af en toe op zoek naar nieuwe werknemers om jouw team aan te vullen. De juiste mensen vinden met de gewenste vaardigheden is echter niet altijd even makkelijk op de huidige jobmarkt. Daarom moet je rekruteren op LinkedIn: hier vind je het beste talent én kan je dat talent uitnodigen voor een eerste gesprek.

Vacatures op jouw website plaatsen is vaak niet genoeg om de juiste profielen aan te trekken. Gelukkig kan Varamedia je helpen met nieuw personeel te vinden via LinkedIn.

Recruitment

Recruitment bureau

In een tijdperk waarin bedrijven strijden om het beste talent aan te trekken, is het traditionele plaatsen van vacatures op jobboards niet langer voldoende. De competitie is intensiever geworden en werkzoekenden hebben meer opties dan ooit tevoren dankzij de online wereld. Hier komt Varamedia in beeld. Met onze expertise in recruitment marketing helpen we bedrijven uit diverse sectoren om de juiste profielen te vinden voor hun openstaande vacatures.

Recruitment

Employer branding

Ben jij op zoek naar potentiële kandidaten om jouw team te versterken? Dan kan een sterke employer branding jou helpen! Door duidelijk te maken waar jouw bedrijf voor staat wordt het makkelijker om de juiste nieuwe medewerkers te vinden op de krappe arbeidsmarkt. Bovendien worden jouw huidige werknemers ambassadeurs van jouw sterk werkgeversmerk, wat ook een positieve invloed zal hebben op jouw klanten. Dankzij Varamedia kan je jouw merk versterken. Lees hier meer over wat jou onderscheidend maakt!

Recruitment

Recruitment

In de dynamische wereld van recruitment is het vinden van de perfecte kandidaten voor jouw team een cruciale stap naar succes. Bij Varamedia begrijpen we dat elke aanwerving een kans is om groei te realiseren en de juiste talenten aan te trekken. 

Als toonaangevend recruitment marketing bedrijf hebben we bewezen strategieën en expertise in huis om jouw recruitmentproces te transformeren en het juiste talent aan te trekken dat jouw organisatie naar nieuwe hoogten zal tillen.

Recruitment

Recruitment Agency

Ben je gefrustreerd door onbezette vacatures en een gebrek aan geschikt personeel? Dan ben je niet alleen. In de huidige competitieve arbeidsmarkt worstelen steeds meer bedrijven om de juiste kandidaten aan te trekken. Steeds meer bedrijven werken daarom samen met een gespecialiseerd online recruitment agency: dat is als een online marketing bureau, maar dan gericht op het werven van talenten. 

Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op een vacaturewebsite zijn niet langer voldoende om op te vallen tussen alle concurrentie. Daarom moet je samenwerken met een recruitment marketing agency, zoals Varamedia. Samen met dat bureau zorg je voor een uitstekende employer marketing waardoor talent veel vlotter zijn weg naar je organisatie vindt.

Recruitment

Personeel vinden

Om een bedrijf te laten groeien heb je geschikt personeel nodig. Dat betekent ook dat je regelmatig op zoek moet gaan naar een nieuwe werknemer. Misschien heb je al verschillende online en offline kanalen geprobeerd om geschikte kandidaten te vinden, maar is jouw vacature tot nu toe nog steeds niet ingevuld. Rekruteren wordt een stuk makkelijker wanneer je het toevertrouwt aan Varamedia! In dit artikel leggen we je graag uit hoe we je kunnen helpen. 

Recruitment

Recruitment Marketing

Ben je geconfronteerd met de uitdaging van het vinden van geschikt personeel? Merk je dat traditionele vacatureplaatsing niet meer het gewenste resultaat oplevert? Bij Varamedia begrijpen we deze problemen maar al te goed. Als vooraanstaand recruitment marketing bureau hebben we de expertise en strategieën om jou te helpen het beste talent aan te trekken en aan te nemen.

Met onze bewezen aanpak veranderen we onbezette vacatures in een verleden tijd en creëren we een gestroomlijnde weg naar het vinden van de ideale kandidaten.

Recruitment

Personeel werven

Wees eerlijk: het juiste talent vinden om jouw team aan te vullen is helemaal niet zo makkelijk. Zeker de jongere generatie gaat minder snel op zoek naar open vacatures op de websites van bedrijven. Om goede kandidaten te vinden moet je daarom creatief zijn met je recruitment. Gelukkig kan Varamedia je helpen

Wij zorgen ervoor dat jij de ideale kandidaat kan vinden die bij jouw bedrijf past. Bovendien verbeteren we jouw brand, wat voordelig zal zijn voor jou én jouw huidige medewerkers. Lees hier meer over hoe we dat doen. 

Recruitment

Employer branding strategie

Om potentiële medewerkers aan te trekken heb je niet alleen een goede vacature nodig, maar ook een sterke employer branding strategie. Een employer brand heeft namelijk vele voordelen die verder gaan dan nieuwe werknemers aantrekken. Employer branding kan je ook helpen om je huidige personeel te behouden, een eigen identiteit te creëren en concurrenten voor te zijn op de markt. 

Een employer brand strategie is een eerste stap in de richting van een sterker bedrijf. Wie je daarbij kan helpen? Varamedia natuurlijk! Lees hier meer over hoe wij met recruitment marketing jouw bedrijf aan de slag gaan.

Personeel vinden via Facebook? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?