Varamedia logo
33+

SEO copywriter nodig? Schakel onze experts in​

Een SEO copywriter schrijft wervende teksten die jou helpen meer omzet en geloofwaardigheid te verkrijgen. Op het internet heb je vaak duizenden concurrenten om de strijd mee aan te gaan. Hoe zorg je er dan voor dat je toch opvalt? SEO is dé oplossing. De beste SEO copywriters uit ons Varamedia team leggen alles in dit artikel aan je uit.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
SEO Copywriter

SEO copywriter: een woordmagiër voor zoekmachines

Op internet concurreer je met vaak duizenden andere websites. Hoe zorg je ervoor dat je toch opvalt? SEO (ofwel: search engine optimization) – uitgevoerd door een SEO copywriting partner volgens de Pillar Page methode – is het juiste antwoord.

De beste SEO copywriters weten welke woorden en zinnen ze uit hun hoed moeten toveren om zowel het doelpubliek als zoekmachines te verleiden. Hierbij gebruiken zij de juiste tools welke hen cfr. de ‘Pillar Page Methode‘ informatie geven over welke woorden, topics etc zeker moeten worden opgenomen in de tekst.

De copywriter experts van Varamedia leggen het in dit artikel graag voor je uit!

Is jouw SEO ook geen succes? Dankzij Varamedia word je SEO een schot in de roos!

Wat is SEO (zoekmachine optimalisatie)?

SEO staat voor ‘search engine optimization’ ofwel: zoekmachine optimalisatie. In tijden van Google wordt het als bedrijf steeds belangrijker om goed gevonden te worden online. Een website die perfect geoptimaliseerd is, zal steevast bovenaan in de zoekresultaten staan blinken.

Helaas wordt ook de concurrentie op het web steeds groter. Om je concurrenten voor te blijven, is het daarom belangrijk om een ervaren SEO copywriter of copywritingbureau onder de arm te nemen.

SEO copywriting is gericht op de online vindbaarheid van je bedrijf. Een sterke zoekmachine optimalisatie van je webpagina’s zorgt ervoor dat Google je snel vindt en je een goede ranking zal geven.

Op zoek naar SEO copywriters die jouw website naar plaats 1 op Google brengen? Neem contact op met Varamedia. 

SEO Copywriter-SEO-varamedia

Laat ons je helpen met op nummer 1 ranken met je website.

Een SEO copywriter… Heb ik die wel nodig?

Uiteraard. Goede SEO copywriting is meer dan het schrijven van een aantrekkelijke, commerciële tekst. Het ultieme doel van elke bekwame copywriter is om met hun wervende teksten mensen aan te zetten tot actie. Dat wil onder andere zeggen:

  • een service of product laten kopen
  • een formulier invullen
  • een offerte aanvragen
  • op een link klikken
  • contact opnemen met je bedrijf

Een succesvolle copywriter is daarom een verkoper in hart en nieren. Hij weet dus perfect hoe hij potentiële klanten kan trekken naar zijn artikelen én kent ook trucjes om ze daar te houden. 

Via slimme call-to-actions, creatieve titels, goede content en interessante links bouwt men betere webpagina’s die lezers echt over de streep kan trekken. 

Wil je je website meer ontwikkelen als hefboom van je leadgeneratie? Kies dan zeker voor een online marketingbureau dat veel SEO-kennis in huis heeft: het zal je website en bedrijf veel nieuwe klanten en een groot rendement opleveren!

 Hier geven we nog drie grote voordelen van SEO copywriting: 

1. Hogere ranking in Google

Wat zou het toch zonde zijn moest al die content op je website nooit worden gelezen. Daarom is een copywriter met specialisatie in SEO een absolute must. Zij kennen de zoekmachines door en door en weten dan ook wat er nodig is om hoog te scoren in Google. 

Het resultaat? Veel meer clicks, klanten en leads dan andere websites die veel lager staan in de zoekresultaten. 

Wist je dat de positie van een website in Google bepaald wordt door maar liefst 200 factoren? Lees volgend artikel om te weten te komen waarmee een goede SEO copywriter allemaal rekening moet houden: Google’s 200 Ranking Factors: The Complete List (2021).

Varamedia is een ervaren SEO Agency met tientallen SEO copywriters klaar om jouw website veel hoger te doen ranken in Google. 

SEO teksten laten schrijven-SEO-varamedia

2. Meetbare resultaten

Het grote voordeel van SEO copywriting is dat de resultaten ook effectief te meten zijn. Elke maand kan je via verschillende analysetools (zoals Google Analytics)  te weten komen hoe je opgeschoven bent in de ranking, wat de click-through rate is, hoeveel meer bezoekers je hebt op je website, enzovoort. 

Wees er maar zeker van: wie investeert in SEO copywriting zal maand na maand een sterke groei zien. 

SEO Copywriter-SEO-varamedia

3. Een rendabele investering

Mensen denken vaak dat advertenties plaatsen op Google Ads of Facebook Ads de beste en goedkoopste manier is om snel je beoogde resultaten te behalen. 

Die redenering klopt helemaal niet, want volgens deze studie van ‘the content marketing institute’ is content marketing een pak effectiever dan betaalde zoekopdrachten. 

Content marketing zorgt maar liefst voor drie keer zoveel leads  en kost bovendien ook 62% minder dan outbound marketing. 

Verspil dus niet nodeloos veel tijd en geld aan kortstondige, minder rendabele advertenties en kies voor een SEO copywriter of copywritingbureau, zoals Varamedia, die weet hoe ze de ranking van je website op Google kunnen verhogen. 

Advertenties kunnen een goede aanvulling zijn op je marketingstrategie, maar je hebt nog steeds hoogwaardige en duurzame content om echt een topscore op zoekmachines te behalen en uiteindelijk de meeste leads op je website te genereren.

SEO Copywriter-SEO-varamedia

Tarieven van een SEO copywriter

De tarieven van een SEO copywriter kunnen heel erg verschillen. Een beginnende freelance copywriter zal wellicht veel minder vragen dan een echte rot in het vak. Ook de manier waarop de prijs wordt berekend, kan uiteenlopend zijn. Sommigen werken met een kost per woord terwijl anderen een vaste prijs per uur vragen.

Naast freelance copywriters zijn er ook verschillende copywriting bureaus, zoals Varamedia. Het grootste voordeel is hier dat alle kennis en expertise op één plek verenigd is. Er zijn dan zowel marketeers, als grafische specialisten en goede SEO tekstschrijvers in het team die jouw webpagina’s nog naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Bij Varamedia hebben we niet gekozen voor een uurtarief of kost per woord. Wij werken met forfaitaire prijzen per artikel. Dat systeem biedt veel meer voordelen dan de traditionele werkwijze per woord of per uur. Contacteer ons om dit te bespreken!

De valkuilen van SEO copywriting

Er zijn een aantal verleidelijke valkuilen waar een onoplettend copywriter wel eens durft in te tuimelen. We lichten er hier twee toe. 

1. Slechte titels

Over de titel van een webpagina moet heel goed nagedacht worden. Ten eerste zal het bepalen of mensen op jouw artikel zullen klikken of niet. De titel moet dus zowel helder zijn als de nieuwsgierigheid van de lezer opwekken. 

Ook voor Google is een goede titel noodzakelijk. Die zal namelijk voor een groot stuk bepalen waar je in de lijst belandt. Als je op één specifiek trefwoord wil ranken, zal dat woord zeker in de titel moeten staan. Het liefste plaats je ze zelfs helemaal vooraan in zowel je titel, meta description als intro van je tekst. Hoe zichtbaarder de zoektermen zijn, hoe meer waarde die woorden zullen krijgen.

SEO Copywriter-SEO-varamedia

2. Keyword stuffing

In de beginjaren van SEO was keyword stuffing dé manier om hoog in de zoeklijsten te geraken. Toen volstond het om zoveel mogelijk van de belangrijkste keywords in je webpagina te stoppen, wat de leesbaarheid allesbehalve ten goede kwam. 

Ondertussen is die techniek al lang verleden tijd. Sterker nog: overmatig gebruik van je zoekwoord zal door de algoritmes van Google zelfs afgestraft worden! SEO copywriting draait nu veeleer om de strategische positionering van je zoekwoorden. Daarnaast is het ook belangrijk om wat creativiteit aan de dag te leggen. 

Je bent pas echt goed bezig als je als copywriter de SEO teksten schrijft waarop andere copywriters zich in de toekomst zullen baseren. 

De copywriters bij Varamedia gaan steeds op zoek naar nieuwe content ideeën en zijn mee met de laatste trends. Neem contact met ons op en wie weet schrijven wij binnenkort mee aan de toekomst van je bedrijf!

SEO Copywriter-SEO-varamedia

De kenmerken van een SEO copywriter op topniveau

SEO-teksten schrijven. Waar moet je op letten? De vier basisregels die elke goede copywriter moet kennen en kunnen, zijn:

1. Goede keyword research

SEO copywriters beginnen niet zomaar met schrijven, maar starten altijd met een grondige keyword research, ook wel zoekwoordonderzoek genoemd. Zo komen ze te weten welke woorden hun doelpubliek het vaakste ingeven in Google en kunnen ze als het ware in het hoofd kruipen van het doelpubliek. 

Wat zijn hun vragen? Naar welke informatie zijn ze op zoek? Op die manier schrijven onze SEO-consultants webteksten die de behoeftes van de lezers perfect zullen vervullen. 

Daarbij gaat men meestal voor een goede mix van zowel short tail keywords (één woord) en long tail keywords (een combinatie van woorden).

SEO Copywriter-SEO-varamedia

2. Oog voor de merkidentiteit van het bedrijf

Elke copywriter heeft zijn eigen schrijfstijl. Desalniettemin is het van belang om ook rekening te houden met de huisstijl van het bedrijf waar je voor schrijft. Copy voor een bank zal waarschijnlijk veel serieuzer en zakelijker moeten klinken dan SEO teksten voor een reisorganisatie. Een ervaren tekstschrijver zal die verbal identity altijd in het achterhoofd houden wanneer hij een tekst schrijft.
SEO Copywriter-SEO-varamedia

3. Strategische linkbuilding

Naast alle genoemde on-page SEO elementen (content, de snelheid van je website, externe en interne links,…), is ook off-page SEO nodig, zoals linkbuilding nodig. Linkbuilding is een proces waarbij je hyperlinks van andere websites naar je eigen website probeert te verwerven om zo je autoriteit te verhogen. 

Hoe meer websites en sociale media naar jouw webpagina’s verwijzen, hoe meer Google jou als autoriteit of expert zal beschouwen en je dus ook hoger in de lijsten zal plaatsen. 

Moz, een groot platform dat SEO-experts verenigt, doet tweejaarlijks onderzoek naar de belangrijkste factoren die een goede positie in een zoekmachine bepalen. Veruit op nummer één stond linkbuilding, naast autoriteit en de leeftijd van een website. 

Maar hoe zorg je ervoor dat andere websites naar jouw website willen linken? In praktijk is dat niet zo vanzelfsprekend, want je moet andere website-eigenaars overtuigen om met een externe link naar jouw website te verwijzen. Zo komen we terug bij de kern van copywriting: content is king. Hoogwaardige content schrijven blijft namelijk nog steeds prioriteit. 

Meer lezen over link building? Dan is dit artikel zeker iets voor jou: www.varamedia.be/linkbuilding

SEO Copywriter-SEO-varamedia

Ben je geïnteresseerd in een SEO traject bij ons?

Waar vind ik de beste SEO copywriter?

Welkom bij Varamedia, een online marketing bureau met de beste in-house copywriters!

Zoals in dit artikel al snel duidelijk werd, is SEO copywriting niet op een-twee-drie geleerd. 

Een SEO tekstschrijver lijkt daarom wel een woordmagiër. Hij moet zowel een sterke pen hebben, als de regels van de SEO-kunst volledig in zijn vingers hebben om de beste resultaten te bereiken

Gelukkig kennen de copywriters bij Varamedia SEO op hun duimpje. We helpen je op snelle tijd je website op te krikken met kwalitatieve content geoptimaliseerd voor zoekmachines. Wij zijn gedreven om niet alleen je website hoger te laten ranken in Google, maar willen vooral echte leads genereren. Laat ons samen online succes boeken! 

Contacteer ons vandaag nog voor een gratis en vrijblijvend marketing consultatiegesprek. Dan zoeken we samen uit wat de nodige stappen zijn die je moet zetten om verder te groeien en je concurrenten voorbij te kunnen steken. 

Onze troeven als SEO copywriting bureau

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner is de build-in zoekwoord onderzoek tool van Google Ads. Met GKP kan je gemakkelijk zoekwoorden opzoeken én hun volumes. Lees in dit artikel hoe je ermee aan de slag gaat.

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

SEO

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie of SEO zijn alle activiteiten die worden ondernomen om een webpagina hoog te laten ranken in de organische zoekresultaten. Je onderneemt acties om een betere ranking te verkrijgen en zo krijg je dan ook meer verkeer van relevante bezoekers naar je website.

Je kan je webpagina optimaliseren op basis van drie factoren: techniek, autoriteit en content. Voor elk van deze domeinen geven we handige tips mee.

Nog meer tips ontvangen? Download hier onder onze ultieme SEO whitepaper om jouw website hoog te ranken in Google.

SEO

Hoe verschilt Google SEO van Bing SEO?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je hoger (bv. Pagina 1) rankt in Google en veel lager rankt (bv. Pagina 4) in Bing? Slechts een kwart van de zoekresultaten op de eerste pagina van Bing en Google zijn hetzelfde. De redenen hierachter zijn voor vele nog een mysterie. Daarom belichten we bij Varamedia in dit artikel het volgende: Verschil Google en Bing in SEO.

SEO

Ubersuggest

Ubersuggest is een van de favoriete SEO-tools bij ons op het kantoor. Dit is zeker handig voor mensen die met zoekmachine optimalisatie bezig zijn. Met deze marketing tool van Neil Patel kan je makkelijk een keyword research doen. Hierbij gebruikt Ubersuggest data afkomstig uit Google zelf en wordt dit op een gebruiksvriendelijke dashboard vertoond. Lees hieronder meer over deze SEO-tool.

 

SEO

Website bovenaan in Google

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing is het een hele uitdaging om op te vallen. Als ondernemer is het essentieel om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Een van de meest effectieve manieren om dit te realiseren, is door je website bovenaan in Google te krijgen. Deze techniek wordt ook SEO genoemd en is bijzonder rendabel! Bij het Varamedia SEO Agency is zoekmachineoptimalisatie één van onze hoofdspecialiteiten.

Lees ook: Wil je bovenaan in Google komen? Volg dit overzichtelijk stappenplan!

SEO

SEO in WordPress

Op zoek naar tips over SEO in je WordPress website? We vertellen je hier alles dat je moet weten en welke tools jou kunnen helpen!

Als online marketing agency heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames. Content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketingkantoor heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hier een ruime expertise in opgebouwd.

SEO

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie of SEO is het makkelijk vindbaar maken van je website binnen zoekmachines in de gratis resultaten. SEO is een techniek waarbij je hogere posities kan behalen in de zoekmachines en zo meer relevante bezoekers aantrekt.

Varamedia zorgt ervoor dat je website volledig SEO-proof is, vraag hier je offerte aan.

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? Welkom bij Varamedia: een wervelend copywriting bureau met een uitgebreid team aan ervaren SEO copywriters.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?