Varamedia logo
22+

Google Ads

Wil je weten of Google Ads kan helpen bij jouw online marketing? In dit artikel lees je wat dit precies is en hoe je leads via Google genereert voor jouw business of product met SEA.

We bekijken hier ook de fundamentele vragen en hoe je Google Advertenties gebruikt.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en zijn gebeten door Search Engine Advertising. Wil je meer rendement halen uit je lopende Google Ads campagnes en wil je weten hoe je de advertenties nog beter kunt maken? Laat dan je campagnes beheren en optimaliseren door Varamedia. Ons Google Ads agency heeft Google Ads-gecertificeerde professionals in huis die ervoor zorgen dat je meer leads, omzet én klanten krijgt. Van een Google Ads audit tot campagne management. Varamedia zorgt ervoor dat elk aspect van jouw Google Ads tiptop in orde is.

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Google Ads

Wat is Google Ads?

Google Ads-sea-varamedia

Google Ads, vroeger ook wel bekend als Google Adwords of Adwords, is een platform waar mensen en bedrijven hun SEA-advertenties kunnen publiceren op het internet. Dit kan op websites die eigendom zijn van Google (bijvoorbeeld Youtube), maar ook op websites die niet van hen zijn, maar wel toestaan dat Google hier advertenties op laat lopen.

Varamedia gebruikt AI voor Google Ads beheer

Het gespecialiseerd Google Ads team van Varamedia gebruikt alle moderne technologie voor succesvol advertentiebeheer.

Eén van onze favoriete tools is een PPC-management tool die hieronder wordt toegelicht in een video door onze zaakvoerder.

Met onze Google Ads tools creëren wij een groter rendement dan andere marketingbureaus.

Lees bijvoorbeeld onze testimonials als “Voor massaal veel leads moet je bij Varamedia zijn” of “Varamedia is mijn geheim” op onze casespagina.

Dankzij onze tools én onze expertise kunnen resultaten heel nauwkeurig gaan voorspellen. Wil jij succesvol zijn met Google Ads? Contacteer ons SEA-team.

Hoe werkt Google Ads?

Als je in Google naar iets zoekt, dan verschijnen er soms bovenaan een aantal advertenties. Hierbij betaalt de adverteerder een bepaald bedrag (een kost-per-klik) elke keer dat je op een advertentie klikt. Het grootste voordeel hiervan is dat je onmiddellijk bovenaan Google kunt staan in de zoekresultaten voor bepaalde zoekwoorden waarop je als adverteerder kan bieden, een beetje zoals een veiling.

Bekijk de video hieronder om te leren hoe je een Google Advertentie campagne maakt:

Neem contact op met Varamedia voor meer informatie

Soorten zoekwoorden en Google Ads

Wanneer we praten over een Google Advertentie, bedoelen we vaak Google Search Advertenties, of Google-zoekadvertenties in het Nederlands. Vroeger noemde dit Google Adwords. 

Hoe werkt Google Adwords?


Wanneer je googelt is de kans groot dat de eerste zoekresultaten advertenties zijn. Adverteerders betalen Google namelijk om hun advertenties te laten tonen op die posities. 

Google Ads-sea-varamedia

Wat je ook kunt zien in deze zoekresultaten zijn Shopping Ads, deze zijn een beetje anders dan de gewone tekst ads. Hoe werkt Google Ads met Shopping ads?

Zij tonen een product, met de prijs en eventuele andere informatie, zodat klanten kunnen beslissen of ze meer willen weten over dit product of niet. Zeer interessant als u wilt tonen hoe mooi uw witte schoenen wel niet zijn:

Google Ads-sea-varamedia

Google Search Partners of partner advertenties worden op dezelfde manier weergegeven als een normale Google-zoekadvertentie, wat betekent dat deze wordt weergegeven wanneer iemand naar iets zoekt. Het wordt echter niet weergegeven op Google, maar op een partner website

Enkele voorbeelden hiervan zijn 2dehands.be en Ebay. Deze websites tonen dus een Google Advertentie wanneer iemand naar iets zoekt, meestal zijn de Ads wel onderaan de pagina aangezien ze willen dat je hun eigen producten koopt.

Display Ads of ook wel banner ads genoemd zijn advertenties op websites overal op internet. Vrijwel iedereen die een website heeft en er advertenties op wil plaatsen, heeft de mogelijkheid om wat code van Google op hun website te installeren. Met de code kan Google advertenties weergeven op die websites. Een Display Ad kan je herkennen door dit icoontje:

Google Ads-sea-varamedia

Binnenin Display Ads heb je ook het Display Network. Dat zijn banneradvertenties, soms grafische advertenties en soms tekst-advertenties die op websites overal op internet worden weergegeven. 

Youtube is eigendom van Google, dus wanneer je daar advertenties op ziet, komen deze van Google Advertenties.

Google Ads-sea-varamedia

Ook Youtube Ads heeft verschillende soorten advertenties:

  1. In-stream ads, deze spelen doorheen een video. Dit kan een korte zijn die minder dan 15 seconden duurt en men niet kan overslaan. Maar vaak zijn het langere ads die men kan skippen na 5 seconden.
  2.  Youtube discovery ads is een video die naast andere ‘voorgestelde video’s’ worden weergegeven. Deze worden ook weergegeven in de zoekresultaten. Deze video’s zijn video’s waarop u moet klikken om ze te bekijken, maar het zijn nog steeds advertenties.

Conclusie

Als we het over Google Ads hebben, bedoelen we meestal de Google-zoekadvertenties op Google. Maar vergeet niet: Google Advertenties is een platform dat op veel sites en op veel manieren wordt gebruikt. Technisch gezien valt alles waarover u zojuist heeft gelezen onder Google Advertenties:

Voordelen van Google Ads

Google is voor veel mensen het startpunt in hun zoektocht naar nieuwe producten of diensten.

Google Ads is alleen duur als je het verkeerd instelt. Als je rekening houdt met belangrijke parameters als Kwaliteitsscore, wordt Google Advertenties een bijzonder rendabel en goedkoop marketingkanaal.

Elke eurocent wordt gemeten. We weten tot in het kleinste detail wat rendeert en welke campagne extra aandacht kan gebruiken.De ROI stijgt parallel met alle campagne-optimalisaties.

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Google Ads-sea-varamedia

Het budget van Google Ads is afhankelijk van de snelheid waarmee je resultaten wil behalen. Je kan al beginnen met Google Ads vanaf €500 voor de eerste maand.

Wij streven steeds naar een optimaal rendement in Google Ads. Daarom gebruiken we ook Google Analytics en Google Tag Manager om duidelijk alle bedrijfsdoelstellingen te kunnen meten zoals leads of sales. We hechten ook een fictieve waarde aan elke lead om ook leadgeneratie via Google Ads perfect meetbaar te maken. Vanzelfsprekend is het de bedoeling om een hoog rendement te halen en in de regel lukt dit ook, echter niet altijd in de eerste maand. Om je gerust te stellen: nog geen enkele van onze klanten is gestopt met Google Ads. Na verloop van tijd is het rendement er dubbel en dik en wilt u dit marketingkanaal nooit meer stopzetten.

Het grootste minpunt van Google Ads is de hoge cost-per-click. Via dit kanaal betaal je immers per klik op een advertentie, wat de kosten hoog kan doen oplopen als de ‘verkeerde’ kliks worden aangetrokken. Daarom is het belangrijk een ervaren marketing agency voor Google Ads in te schakelen. Zij maken of kraken kouw hele marketingambitie. Een marketing agency dat Google Ads slechts oppervlakkig instelt (en zo zijn er genoeg) zal je vooral veel geld kosten en weinig rendement opleveren.

Wij kennen uiteraard jouw sector (nog) niet. Maar als jouw sector afhankelijk is van leadgeneratie en/of e-commerce om rendabel te zijn, is Google Ads zeker een piste die je niet links mag laten liggen.

Google Ads-sea-varamedia
Jeroen Van Raemdonck

Jeroen Van Raemdonck

Marketingondernemer met 15+ jaar ervaring

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Google Ads expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun nieuwe converterende website:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

SEA

Wat is Google Ads met Artificiële Intelligentie?

Gaat artificiële intelligentie de jobs overnemen van manuele SEA-campagnes? In dit artikel bekijken we of AI de menselijke elementen kunnen overnemen in Google Ads campagnes.

SEA

Hoe bereken je een Google Ads budget?

In dit artikel leren we je alles over hoe je een Google Ads budget kan berekenen en met welke factoren er rekening wordt gehouden.

SEA

SEA

Met Google Ads SEA marketing campagnes koop je webverkeer op bepaalde belangrijke zoekopdrachten voor je niche. Er zijn verschillende redenen waarom Google Ads heel doeltreffend is als lead generator of als motor van e-commerce.

SEA

Google Ads Factuur

Je Google Ads factuur nodig? Wij krijgen vaak de vraag van klanten hoe je jouw Google Ads facturen kan opvragen voor het afdrukken voor in je administratie. Lees verder in deze handige gids hoe je dat kan doen.

SEA

Hoe gebruik je Google Ads voor remarketing?

Een Google Ads Remarketing strategie nodig? Bieden in SEA-advertenties moet je zien als een soort veiling voor de toppositie in Google Search. Wil je succesvolle Google-advertentie campagnes leren maken voor remarketing? In dit artikel lees je de beste strategie om in Google Ads te gebruiken om te bieden en welke fouten je best vermijdt!

SEA

Wat zijn Display Ads?

In de wereld van online marketing in Google spelen Display Ads een flinke rol voor bedrijven die willen excelleren met remarketing. Met kleurrijke banners kan je met display ads de ultieme marketingmix maken. Maar laten we even terugspoelen: wat zijn Display Ads nou eigenlijk en waarom zijn ze zo belangrijk voor bedrijven die willen opvallen online?

SEA

Is Google Ads ook nuttig voor kleine zaken?

Is het nuttig om Google Ads te gebruiken, ook al ben je een klein bedrijf? In dit artikel geven we meer informatie.

SEA

Google Ads 75 euro promo nodig?

Wil jij met Google Ads aan de slag? Zorg dan dat je mooie kortingen niet misloopt waarmee Google je overtuigt om van haar advertentieplatform gebruik te maken. In deze pagina lichten de experts van ons Google Ads Agency je toe hoe je onmiddellijk je eerste korting te pakken krijgt bij Google advertenties!

SEA

Wat zijn Google Search Partners?

Google Search Partners is een netwerk van verschillende pagina's en bedrijven die met Google samenwerken om SEA-advertenties weer te geven. Je kunt clicks kopen van Google Ads via het netwerk van zoekpartners, waarna je advertenties worden weergegeven op deze pagina's die deel uitmaken van het netwerk. Of het loont om in zo'n netwerk te zitten en de voordelen hiervan lees je in dit artikel.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?