Google Ads

Wil je weten of Google Ads kan helpen bij je online marketing? In dit artikel lees je wat dit precies is en hoe je leads via Google genereert voor jouw business of product met SEA.

We bekijken hier ook de fundamentele vragen en hoe je Google Advertenties gebruikt.

Deel dit
Google Ads specialist

Wat is Google Ads?

Google Ads, vroeger ook wel bekend als Google Adwords of Adwords, is een platform waar mensen en bedrijven hun SEA-advertenties kunnen publiceren op het internet. Dit kan op websites die eigendom zijn van Google (bijvoorbeeld Youtube), maar ook op websites die niet van hen zijn, maar wel toestaan dat Google hier advertenties op laat lopen.

Hoe werkt Google Ads?

Als je in Google naar iets zoekt, dan verschijnen er soms bovenaan een aantal advertenties. Hierbij betaalt de adverteerder een bepaald bedrag (een kost-per-klik) elke keer dat je op een advertentie klikt. Het grootste voordeel hiervan is dat je onmiddellijk bovenaan Google kunt staan in de zoekresultaten voor bepaalde zoekwoorden waarop je als adverteerder kan bieden, een beetje zoals een veiling.

Bekijk de video hieronder om te leren hoe je een Google Advertentie campagne maakt:

Uw toekomstige advertenties kunnen dus bijna overal waar u wilt op het internet tevoorschijn komen!

Soorten zoekwoorden en Google Ads

1. Google Search Advertenties

Wanneer we praten over een Google Advertentie, bedoelen we vaak Google Search Advertenties, of Google-zoekadvertenties in het Nederlands. Vroeger noemde dit Google Adwords. 

Hoe werkt Google Adwords?
Wanneer je googelt is de kans groot dat de eerste zoekresultaten advertenties zijn. Adverteerders betalen Google namelijk om hun advertenties te laten tonen op die posities. 

Google zoekadvertenties

2. Google Shopping Ads

Wat je ook kunt zien in deze zoekresultaten zijn Shopping Ads, deze zijn een beetje anders dan de gewone tekst ads. Hoe werkt Google Ads met shopping ads?

Zij tonen een product, met de prijs en eventuele andere informatie, zodat klanten kunnen beslissen of ze meer willen weten over dit product of niet. Zeer interessant als u wilt tonen hoe mooi uw witte schoenen wel niet zijn:

Google Shopping Ads

3. Search Partner Ads

Google Search Partners of partner advertenties worden op dezelfde manier weergegeven als een normale Google-zoekadvertentie, wat betekent dat deze wordt weergegeven wanneer iemand naar iets zoekt. Het wordt echter niet weergegeven op Google, maar op een partner website

Enkele voorbeelden hiervan zijn 2dehands.be en Ebay. Deze websites tonen dus een Google Advertentie wanneer iemand naar iets zoekt, meestal zijn de Ads wel onderaan de pagina aangezien ze willen dat je hun eigen producten koopt.

4. Display Ads

Display Ads of ook wel banner ads genoemd zijn advertenties op websites overal op internet. Vrijwel iedereen die een website heeft en er advertenties op wil plaatsen, heeft de mogelijkheid om wat code van Google op hun website te installeren. Met de code kan Google advertenties weergeven op die websites. Een Display Ad kan je herkennen door dit icoontje:

Display Ads
Een Display Ad herken je door het oog icoontje in de hoek van een banner

Binnenin Display Ads heb je ook het Display Network. Dat zijn banneradvertenties, soms grafische advertenties en soms tekst-advertenties die op websites overal op internet worden weergegeven. 

5. Youtube Ads met Google Ads: hoe werkt het?

Youtube is eigendom van Google, dus wanneer je daar advertenties op ziet, komen deze van Google Advertenties.

Youtube Ads

Ook Youtube Ads heeft verschillende soorten advertenties:

  1. In-stream ads, deze spelen doorheen een video. Dit kan een korte zijn die minder dan 15 seconden duurt en men niet kan overslaan. Maar vaak zijn het langere ads die men kan skippen na 5 seconden.
  2.  Youtube discovery ads is een video die naast andere ‘voorgestelde video’s’ worden weergegeven. Deze worden ook weergegeven in de zoekresultaten. Deze video’s zijn video’s waarop u moet klikken om ze te bekijken, maar het zijn nog steeds advertenties.

Conclusie

Als we het over Google Ads hebben, bedoelen we meestal de Google-zoekadvertenties op Google. Maar vergeet niet: Google Advertenties is een platform dat op veel sites en op veel manieren wordt gebruikt. Technisch gezien valt alles waarover u zojuist heeft gelezen onder Google Advertenties:

Voordelen van Google Ads

1

Grote zoekvolumes

Google is voor veel mensen het startpunt waar hun zoektocht naar nieuwe producten of diensten start.
2

Lage kosten

Google Ads is alleen duur als u het verkeerd instelt. Door rekening te houden met belangrijke parameters als Kwaliteitsscore, wordt Google Advertenties een bijzonder rendabel en goedkoop marketingkanaal.
3

Sublieme kostenoptimalisaties

Elke eurocent wordt gemeten. We weten tot in het kleinste detail wat rendeert en welke campagne extra aandacht kan gebruiken.De ROI stijgt parallel met alle campagne-optimalisaties.
google ads optimaliseren

Veelgestelde vragen over Google Ads

Het budget van Google Ads is afhankelijk van de snelheid waarmee u resultaten wilt behalen. U kan al beginnen met Google Ads vanaf €500 voor de eerste maand.
Wij streven steeds naar een optimaal rendement in Google Ads. Daarom gebruiken we ook Google Analytics en Google Tag Manager om duidelijk alle bedrijfsdoelstellingen te kunnen meten zoals leads of sales. We hechten ook een fictieve waarde aan elke lead om ook leadgeneratie via Google Ads perfect meetbaar te maken. Vanzelfsprekend is het de bedoeling om een hoog rendement te halen en in de regel lukt dit ook, echter niet altijd in de eerste maand. Om u gerust te stellen: nog geen enkele van onze klanten is gestopt met Google Ads. Na verloop van tijd is het rendement er dubbel en dik en wilt u dit marketingkanaal nooit meer stopzetten.
Het grootste minpunt van Google Ads is de hoge cost-per-click. Via dit kanaal betaalt u immers per klik op een advertentie, wat de kosten hoog kan doen oplopen als de ‘verkeerde’ kliks worden aangetrokken. Vandaar is het belang van een ervaren marketing agency voor Google Ads niet te onderschatten. Zij maken of kraken uw hele marketingambitie. Een marketing agency die Google Ads slechts oppervlakkig instelt (en zo zijn er genoeg) zal u vooral veel geld kosten en weinig rendement opleveren.
Wij kennen uiteraard uw sector (nog) niet. Maar als uw sector afhankelijk is van leadgeneratie en/of e-commerce om rendabel te zijn, is Google Ads zeker een piste die u niet links mag laten liggen.
Bing Ads