Wat is een conversieratio?

Het conversieratio of conversiepercentage, is één van de meest gebruikte cijfers om het succes van jouw website te meten. De ratio drukt het aantal conversies uit die gebeuren ten opzichte van het totaal aantal bezoekers op jouw website. Er zijn een aantal technieken die kunnen leiden tot Conversie optimalisatie , bijvoorbeeld met een SEA campagne. Wil je weten hoe je jouw conversieratio kan verhogen? Dat lees je in dit artikel.

Deel dit

Google Ads: Wat is de beste betaalmethode?

Er zijn aantal manieren om conversie optimalisatie toe te passen, of je nu een website, app of webshop hebt. We overlopen eens de beste tips:

Vergelijk je conversieratio met je concurrenten

Het is belangrijk om de waarde positie te bepalen van jouw eigen website. Dit doe je door je eigen website te vergelijken met je concurrenten door middel van een aantal stappen: 

  1. Begin met een zoekwoord-analyse
  2. Ontdek jouw top 5 concurrenten
  3. Vergelijk jouw eigen website met de zoekwoorden van jouw concurrente TIP: gebruik tools zoals de Competitor Analysis Tool van Ubersuggest
Competitor rapport
BRON: Ubersuggest – De zoekwoord concurrentie-rapport van Ubersuggest

Conversie optimalisatie: zorg dat je website in orde is

  • org dat je website zowel technisch goed werkt als gebruiksvriendelijk is, dit heet User Experience of UX.
  • Maak een duidelijk, lead-gerichte homepage. Je leeft niet van bezoekers maar van kopers. Je moet dus zorgen dat je van jouw traffic nieuwe klanten maakt.
  • TIP: gebruik de gratis tools zoals Microsoft Clarity en Google Analytics om te zien wat jouw bezoekers doen. Hierbij kan je gebruik maken van statistiekenheatmaps en playback sessions.

Waarom is een Conversieratio belangrijk?

Er zijn een aantal voordelen om je conversieratio te optimaliseren, de meest voor de hand liggende reden is dat je hierdoor je omzet kan verhogen. We sommen hier een aantal voordelen op:

  1.  Dezelfde hoeveelheid bezoekers, meer leadgeneratie
  2.  Concurrentievoordeel
  3.  Dezelfde budget, grotere winstmarge


Let op, in Google Analytics stel je best jouw conversies apart in. Dit kan je door middel van Google Tag Manager. Google weet niet welke conversies belangrijk voor jou zijn want een meting is niets meer dan dat. Varamedia helpt jou graag bij conversie optimalisatie.

Vraag ons graag om hulp en advies bij conversie optimalisatie, leadgeneratie of Google Ads campagnes. We kunnen u ongetwijfeld aan meer resultaat uit uw website helpen.

Experts in leadgeneratie en conversie optimalisatie

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Neem vandaag nog contact op met ons:

varamedia-webdesign-bureau