Wat is CPL - Cost Per Lead?

CPA of Cost per Lead is de prijs die je betaalt in SEA-advertenties per lead. Leadgeneratie kan gaan over een actie die aantoont dat een potentiële klant interesse heeft in jouw product of dienst. Dat kan bijvoorbeeld een telefoontje, een e-mail of in de ideale omstandigheid een ingevuld contactformulier. In dit artikel bespreken we alles dat je moet weten over dit onderwerp.

Deel dit

Waarom is Cost Per Lead belangrijk?

In digitale marketing circuleren drie belangrijke begrippen: CPC (cost per click)CPM (cost per mille) en CPL (cost per lead). De CPL is een cijfer dat je verkrijgt door de totale marketingkost te delen door het aantal leads. Dit is een belangrijke parameter want de CPL toont je hoeveel marketingbudget je spendeert per lead.
CPL - cost per lead
Cost-Per-Lead maakt het mogelijk om je Google Ads budget te controleren voor bepaalde doelen, want het is ontworpen om enkel te verrekenen als een actie is gedaan. Zo kan je maximaal focussen op een ROI op verschillende marketing kanalen zoals Google Ads, Facebook, en zoveel andere. Je CPA tracken maakt het mogelijk om effectieve investeringen te doen en je succes op te meten van je ads-campagnes.

Cost Per Lead Berekenen

CPL

De Cost Per Lead berekenen is eenvoudig: 

  • Totale post per lead = Totale kost / # Totaal aantal leads

Dit kan je op verschillende niveaus berekenen 

  1. Cost-per-lead per kanaal: Google Ads kost / Leads uit Google Ads
  2. Cost-per-lead per campagne: Totale campagnekost / Leads uit je campagne
  3. Totale Cost-per-Lead: Totale Marketingkost / Totale leads

Hoeveel moet je budget zijn op Google Ads?

Beluister de podcast hieronder over dit onderwerp:

Leadgeneratie expert voor Google Ads nodig?

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Neem vandaag nog contact op met ons:

varamedia-webdesign-bureau