Wat is een CTR? (Click-Through-Rate)

De Click-Through-Rate (CTR) is het cijfer dat weergeeft hoeveel procent van de
mensen die jouw SEA-advertentie hebben gezien ook écht heeft doorgeklikt. Met dit getal krijg je een idee wat je conversie ratio is en of er verbetering nodig is aan jouw website, app of webshop. Ben je benieuwd hoe je jouw Click-Through-Rate kan verhogen? Dat lees je verder in dit artikel.

Deel dit

Wat is een goede CTR cijfer?

Een goede Click-Through-Rate is moeilijk te bepalen. Want het is afhankelijk van je product, service of sector. De gemiddelde CTR in Google Ads ligt rond de 2%. Klik op de video hieronder om een uitleg te zienwat een goede Click-Through-Rate percentage is.

Click Through Rate berekenen

Om het CTR te berekenen neem je het aantal kliks dat je advertentie heeft ontvangen en deel je dat getal door het aantal keer dat je advertentie werd gezien (= de impressies of weergaven van je advertentie). Dat cijfer is je procentuele CTR.
CTR formule
De formule om je Click Through Rate te berekenen. Hoe hoger de CTR, hoe beter de kwaliteit van je advertenties is.

Hoe verhoog je jouw CTR?

Wil je de beste manier weten om je Click-Through-Rate te verbeteren? Google zelf geeft een aantal suggesties hoe je jouw CRT met 10-15% kan verhogen. We zetten de suggesties op een rijtje hieronder:

1. De kwaliteitsscore verbeteren in Google Ads

De kwaliteitsscore verbeteren in Google Ads is de beste manier om met hetzelfde Ads budget een hogere positie te verkrijgen. Klik op de link hieronder om te ontdekken hoe dit precies werkt:

2. Google Ads Extensions gebruiken

Een andere methode is door Ad extensies te gebruiken in Google Ads. Met Ad Extensions kan je bijkomende info geven zodat het verleidelijk wordt om op je advertentie klikken. Klik op de video hieronder om daar meer over te weten:

3. Titels aanpassen voor een betere CTR

Je mag de rol van koppen of titels van je Ads niet onderschatten om je advertentie aantrekkelijker te maken. Door je titels aantrekkelijker te maken met woorden zoals “Vraag een offerte”, “Gratis levering” of “Vandaag besteld, morgen in huis”, val je meteen op bij potentiële website bezoekers. Mensen willen namelijk zo snel mogelijk hun bestelde diensten of producten gebruiken. Dit zijn extra methodes om potentiële bezoekers aan te moedigen om op jouw website te klikken.
Beluister de podcast hieronder over dit onderwerp:

Leadgeneratie expert voor Google Ads nodig?

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Neem vandaag nog contact op met ons:

varamedia-webdesign-bureau