Wat is CPC - Cost Per Click?

De CPC of Cost-Per-Click is de prijs die je betaalt voor een klik in SEA-advertentie platformen die werken op basis van veilingen (Google Ads, Facebook en vele anderen).

Deel dit

Wanneer gebruik je CPC?

CPC of Cost-Per-Click gebruik je voor marketingcampagnes die bestaan uit website-banners, display advertenties of zoekwoord-advertenties. Dit komt vooral voor bij:
– Google Ads
– Remarketing
– Display Ads

Afhankelijk van jouw marketingstrategie is het slim om een aantal andere technieken te gebruiken. zoals CPLCPA of CPM.

Hoeveel kost een CPC?

De CPC die je betaalt, hangt af van de concurrentie in de niche waarin je
advertenties wilt plaatsen. Hoe hoger de concurrentie, hoe hoger de CPC zal zijn die je nodig hebt om een bod te winnen.

Je kan in marketingplatformen steeds instellen wat je maximale CPC mag zijn. Zo kan je bijvoorbeeld geautomatiseerd bieden instellen met een Maximum CPC van een paar euro. Dit voorkomt onaangename verrassingen, want CPC’s kunnen in sommige competitieve sectoren oplopen tot meer dan 10 euro per klik of soms zelfs meer. Aangezien niet elke klik zal leiden tot een conversie moet je goed opletten met te hoge CPC’s.

Hoeveel moet je budget zijn op Google Ads?

Waarom is Cost Per Action belangrijk?

Beluister de podcast hieronder over dit onderwerp:

Leadgeneratie CPC-specialist voor Google Ads nodig?

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Neem vandaag nog contact op met ons:

varamedia-webdesign-bureau