A/B testing

DEEL DIT

Wat is A/B Testing? (Splittesten)

A/B Testing is een vorm van splittesten waarin je 2 varianten van een pagina, website, app of SEA-advertentie uittest tegen elkaar om de conversieratio te verbeteren. Bij een A/B Test toon je afwisselend de twee varianten A en B aan je bezoekers. De helft van de bezoekers ziet variant A en de andere helft ziet variant B. In beide gevallen wordt gekeken of de ene variant beter werkt dan de andere. Hoe dat precies gebeurt lees je in dit artikel.

AB test

In dit voorbeeld heeft variant A meer schoenen verkocht dan variant B

Wanneer is een A/B Testing zinvol?

Voor een succesvolle A/B Testing te doen heb je eerst en vooral voldoende traffic nodig. Een goede vuistregel is dat je minstens 1000 conversies per maand nodig hebt om een duidelijk beeld te hebben. De reden hiervoor is eenvoudig: Als je niet voldoende conversies hebt, dan moet je jouw tests lang laten lopen voor ze statistisch belangrijk genoeg zijn. 

Om zinvolle analyses te kunnen maken uit je A/B Tests heb je al gauw 250 conversies nodig voor variant A en 250 conversies voor variant B. Als je maar 200 conversies duurt je testtijd gewoon veel langer en is dit een gigantische verspilling van tijd.

Stel dat je toch wilt testen met iets minder conversies, dan verklein je best de scope van je tests. Bijvoorbeeld dat je een pagina test in plaats van je volledige website.

Hoe doe je een succesvolle A/B Test? 

A/B-Testen kan je heel eenvoudig doen met een aantal speciale tools zoals:

 • Google Optimize
 • VWO
 • Optimizely
 • ABtasty
 • Klik op de video hieronder om te ontdekken hoe je in 6 stappen een succesvolle A/B test doet. A/B testen is één van de belangrijkste onderdelen van conversieoptimalisatie

  Een A/B-testing specialist nodig?

  Als je hulp nodig hebt met het tracken van jouw Google Ads of conversies kan je een

  gratis een Google Analytics analyse vragen.


  Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

  CONTACTEER ONS

  0 of 350

  Neem vandaag nog contact op met ons:

  • Mooie SEO-winnende websites
   Mooie websites die meer doen dan enkel mooi zijn. Wij bouwen geen elektronische visitekaartjes maar elektronische leadgeneratoren. Wij laten bedrijven met onze websitediensten sterk groeien in omzet en verkoop.
  • Topservice en hoge klanttevredenheid
   Een probleem? Een last-minute wijziging? Wij hebben 24/7 permanentie. Wij helpen je altijd. Onze klanten krijgen elk een eigen persoonlijke websitemanager.
  • SEO resultaten
   Wij koppelen al onze websites aan een marketingpakket. Zo wordt je website snel en grondig door Google opgepikt. 1 of 2 marketingrapporten per maand, inbegrepen in de prijs.
  varamedia-webdesign-bureau