Varamedia logo
33+

Link building experts: wij bieden een garantie op hoogste resultaten!

Varamedia is het Link Building agency bij uitstek met een netwerk van meer dan 1500 websites en daarnaast een dedicated SEO team dat zoekt naar relevante posities voor jouw website, in elke specifieke niche.

Voor elke klant gaan wij op het web manueel op zoek naar de beste posities. Vervolgens starten we een gesprek en onderhandeling op met deze websites en zorgen we ervoor dat jullie link building positie enorm verstevigt. Alles wordt nauwkeurig cijfermatig gemeten met position tracking waardoor het rendement wordt opgevolgd.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en als SEO-agency zijn wij gespecialiseerd in link building. Hierbij heb je bij ons enkele garanties: wij hebben zeer goede prijzen en de kwaliteit link building is zeer hoog (enkel .be en .nl domeinen uit dezelfde niche als waarvoor we links zoeken).  

Je kan bij ons met een gerust hart je link building uitbesteden en genieten van de grote impact dat dit heeft op jouw SEO.

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
Linkbuilding

Link building volgens de richtlijnen van Google

Wij leggen nooit links op websites die niet thematisch gerelateerd zijn aan jouw website. Zit je bijvoorbeeld in de sector van voeding en gezondheid? Dan leggen wij enkel links vanop websites die ook datzelfde onderwerp behandelen. 

Met andere woorden: de links die wij leggen zijn contextueel relevant en hebben daardoor een maximale impact. Het resultaat? Een veel hogere positionering in Google.

Play Video
Link building

Wat doet linkbuilding met je positie in Google?

Link building is een vorm van off page SEO waarbij we de autoriteit van onze eigen website opkrikken door ervoor te zorgen dat andere websites een relevante link leggen naar onze website. Simpel gezegd.

In de praktijk is dat natuurlijk niet zo eenvoudig, want waar vind je websites die naar jou willen linken? En belangrijker: met relevante ankerteksten en vanuit een relevant domein?

Dat is de kunst van het link builden. Het is een echte specialisatie en zelfs veel SEO bureaus wagen er zich amper aan. Daarin maken wij het grote verschil.

We leggen je graag meer uit over hoe linkbuilding werkt en geven je een paar SEO linkbuilding tips mee. Wil je met je website hoger in de zoekresultaten komen? Lees dan verder!

SEO linkbuilding

Binnen SEO en online marketing is linkbuilding heel belangrijk om als autoriteit voor het beoogde zoekwoord over te komen in zoekmachines. Naast een goede SEO copywriting en andere SEO tools is het belangrijk om relevante backlinks te verzamelen. Dat is echter niet altijd even gemakkelijk want je moet eigenlijk andere website-eigenaren op een natuurlijke manier overtuigen om een externe link naar jouw pagina te plaatsen.

Maar hoe werkt link building dan? Hoe overtuig je een zoekmachine dat jouw website een betere autoriteit heeft dan een andere website? Het online marketing stappenplan voor link building is eigenlijk eenvoudig maar daarom niet minder moeilijk.

Om succesvol te zijn in link building voor SEO moet je enerzijds goede research skills hebben en anderzijds goed kunnen en durven onderhandelen.

Het research gedeelte slaat op het zoeken naar websites die thematisch gerelateerd zijn aan jouw website. Daarna moeten deze websites aangeschreven én overtuigd worden tot een samenwerking.

Dat is niet iets dat iedereen even goed en graag doet. Daar komt Varamedia in tussen!

We meten het resultaat van onze link building inspanningen met een SEO nulmeting: we kijken welke positie je vandaag bekleedt in Google en meten dan enkele weken later je stijging of daling.

De resultaten die wij met link building optekenen voor onze klanten zijn steeds fenomenaal. Elk van onze projecten noteert een grote stijging van zodra wij aan de slag gaan met links opbouwen.

Schakel Varamedia nu in voor kwalitatieve link building en geef een ongelofelijke stuw opwaarts aan jouw ranking in Google!

Maak gebruik van onze aanbieding en loop geen enkel risico door Varamedia in te schakelen en je zal zelf zien: je website wordt véél beter gevonden in Google door je doelpubliek.

Op zoek naar een link building partner? Varamedia staat voor je klaar!

‘Koop’ geen backlinks!

Sommige mensen vallen terug op backlinks kopen, maar dit heeft Google snel door. Je hebt dan wel een heel aantal links, maar niet met de juiste domein autoriteit. Dit gaat ervoor zorgen dat Google je juist lager in de rankings plaatst.

Het ‘aankopen’ van backlinks is als praktijk dus zeker niet aan te raden. Het algoritme van de zoekmachine heeft tal van antennes die dit soort praktijken kunnen opsporen. Een van de ‘straffen’ die je kan krijgen, is een gevreesde Google penalty, waarbij je (tijdelijk) minder hoog scoort in de online zoekresultaten.

Stel dat je toch ooit backlinks kocht, of er komen ongewild backlinks naar je website die je eigenlijk niet wilt, dan kan je deze ‘disavowen’.

Via deze link vind je de disavow tool van Google waarbij je links kan ‘afwijzen’ en zo Google laat weten dat zij in haar algoritme geen rekening mag houden met deze backlinks.

Wil je weten wat goede backlinks van slechte onderscheidt? Hierbij lijsten we alle verschillen tussen een goede en een slechte backlink even voor je op.

Voordelen

Nadelen

Op de blog van Digital Climax kan je lezen hoe je slechte backlinks kan verwijderen.

 

Hoe werkt linkbuilding?

Het bouwen van links verloopt bij ons steeds op dezelfde doeltreffende manier:

  • We bekijken de belangrijkste keywords waarop je website moet ranken en onderzoeken in eerste instantie of deze inhoudelijk op punt staan of mogelijks nog kunnen verbeteren (= on-page SEO).
  • Vervolgens onderzoeken we of de interne linking van je website klopt en geen onduidelijkheid kan scheppen voor Google (= on-page SEO).
  • Daarna starten we een positietracking op deze keywords en doen we een nulmeting. Het link building proces kan beginnen.
  • Hierna zoeken we relevante websites met content over dezelfde onderwerpen als waarover jouw website gaat. We zoeken deze websites met gebruik van tools als SEMrush of Ahrefs. Dit gaat natuurlijk gepaard met onze ruime ervaring en eigen partnernetwerk.
  • We plannen twee type links in: blogposts en partnerlinks. In specifieke verhouding afhankelijk van je type website, je huidige ranking in Google en je budget.
  • De resultaten beginnen te komen. Het rendement van de campagne volgen we op aan de hand van onze eerder ingestelde nulmeting en positietracking. Je ziet de gemiddelde posities in Google zelf verschuiven richting de 1. Vandaag sta je bijvoorbeeld op een gemiddelde positie 45, volgende week gemiddeld op positie 40, de week erna op 35, enzovoort.

Soorten link building

De ranking van je pagina wordt door een zoekmachine ook berekend op basis van de interne links op je webpagina’s. Interne links zijn links die je van de ene pagina naar de andere binnen je eigen website verwijst. Ze krijgen vaak minder waarde dan externe links, maar die waarde is geen nul. Het leest ook aangenamer voor de bezoeker om te kunnen doorklikken naar nieuwe informatie.

Het is dus voor je SEO ook belangrijk om aan interne link building te doen. Wil je op bepaalde zoekwoorden hoog scoren? Waarschijnlijk heb je op andere plaatsen op je website artikels die ook over dat zoekwoord praten, maar het niet als hoofdonderwerp hebben. Het heeft heel wat toegevoegde waarde om op deze woorden een link te zetten naar het relevante artikel.

De belangrijkste link building is natuurlijk externe link building. Het zijn externe links die voor het meeste link juice zorgen en de autoriteit van je pagina zullen doen stijgen.

De beste backlinks krijgen je door zelf relevante content online te zetten. Andere websites zullen dan (hopelijk) uit zichzelf naar jouw pagina gaan linken. Dit heeft een goede invloed op de ranking van je website, aangezien Google kijkt naar hoe natuurlijk de backlink is.

Kwalitatieve content vergemakkelijkt ook het onderhandelingsproces in linkbuilding: hoe hoger de kwaliteit is, hoe gemakkelijker wij andere websites kunnen overtuigen om jouw artikel als referentie op te nemen met een link.

Varamedia helpt met externe en interne linkbuilding

Een SEO linkbuilding agency zoals Varamedia gaat je enerzijds helpen om als relevant over te komen naar zoekmachines en andere pagina’s, maar gaat ook helpen om zichtbaar te worden in de zoekresultaten.

Relevante content maakt niet uit als niemand de content kan zien! Wij zorgen er met link building voor dat jouw content door véél meer mensen in Google wordt gezien.

In tijden van Instagram en Facebook worden digitale marketing strategieën die ook gebruik maken van sociale media steeds belangrijker. Daarom moeten we sociale media ook inzetten in het linken van je website met de rest van het internet.

Social links werken iets anders dan backlinks, maar worden ook in de Google Ranking opgenomen. Hierbij is het voornamelijk belangrijk dat je posts gedeeld worden.

Dat laatste zorgt ook voor een natuurlijke referral traffic op je pagina. Mensen gaan namelijk via je social media profielen doorklikken naar je website en blijven er even hangen. Zelfs wanneer dit niet veel link juice geeft, is het handig om in je linkbuilding rekening te houden met deze kanalen.

Social linking kan dus belangrijk zijn voor de SEO van je pagina (lees er meer over in dit artikel van Sitechecker Pro).

De belangrijkste elementen van linkbuilding

Zoekmachines zoals Google tellen bij het bekijken van je website het aantal backlinks. Er wordt daar in tweede instantie gekeken naar de kwaliteit van de backlinks. Op basis hiervan krijgt jouw pagina een hogere autoriteit of juist een lagere positie in de zoekresultaten.

Het mogen dus geen spammy domeinen zijn of zelfs domeinen uit een ver, vreemd land. We werken het liefst met domeinen uit het eigen land: België of Nederland. Dit zijn allemaal factoren waar het algoritme van een zoekmachine rekening mee houdt.

Ga dus zeker niet naar eender welke website verwijzen om zoveel mogelijk backlinks op te bouwen.

Kijk altijd naar de kwaliteit van de pagina’s waar je naar verwijst én die naar jou verwijzen. Google is slim genoeg om te weten wanneer je eigenlijk aan een simpele linkruil doet. Ze hebben zelf een pagina over zogenaamde “link schemes” waarin ze duidelijk zeggen dat duidelijke manipulatie van PageRank niet toegelaten wordt. Het gaat er echter om gevallen van overmatige linkruil.

Link juice is niet het nieuwste hippe sapje, maar het doorgeven van waarde via backlinks. Webpagina’s krijgen een bepaalde waarde van zoekmachines zoals Google.

Een link tussen twee pagina’s zal ervoor zorgen dat deze waarde kan doorsijpelen. Een kwalitatieve pagina zal veel meer waarde doorgeven dan een slechte pagina.

Het is dus belangrijk om veel link juice te krijgen bij je links. Dat doe je niet enkel door zoveel mogelijk links te plaatsen, maar ook door kwalitatief sterke backlinks te gebruiken. Het is via de link juice dat Google de autoriteit gaat bepalen.

Je kan in een link een follow of nofollow tag toevoegen. Dit bepaalt of Google de backlink wel of niet mag volgen. Bij een nofollow tag zal Google de link niet volgen en dus ook geen link juice doorgeven. De zoekmachine negeert de link compleet in de PageRank.

Zorg er dus voor dat de externe links die je gebruikt follow zijn. Dit is de enige manier om link juice te krijgen en je autoriteit op te bouwen in Google.

Toch zijn nofollow links niet compleet onbruikbaar volgens veel SEO experten. In het artikel van TekstMeester wordt uitgelegd wat het nut van nofollow links kan zijn voor het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel.

Een link building strategie gaat ook over meer dan zoveel mogelijk backlinks te krijgen, maar ook over het verkrijgen van een kwalitatief linkprofiel.

Het kan zijn dat je aan alle voorwaarden voldoet, maar toch niet de juiste link juice krijgt van de backlinks. Dit kan soms te maken hebben met de ankertekst (anchor text). Dat is het woord waar de URL op gelinkt zit. Dit is soms de URL zelf (naked links) of een relevant zoekwoord.

Hierbij kan veel misgaan. Een van de grootste concrete voorbeelden is Adobe. We geven hier een voorbeeld uit 2020: toen rankte Adobe op plaats 1 in Google op het keyword ‘click here’.

Dat kwam doordat veel websites de tekst “Klik hier om Adobe Reader te downloaden” gebruikten bij hun pdf-documenten.

“Klik hier” of “Click here” was dan de ankertekst voor de link naar de Adobe website.

Link building

Google is er al beter in geworden dergelijke situaties te voorkomen, maar dat zorgt er ook voor dat het als ankertekst redelijk waardeloos is.

Start jouw link building traject vandaag nog!

Linkbuilding: hoe doe je het?

Een linkbuilding strategie gaan toepassen daar komen veel zaken bij kijken. Er zijn een aantal manieren waarop je linkbuilding kan gaan toepassen. Het zal ook niet goed werken wanneer je er slechts een toepast. Zorg dus voor een combinatie van de 7 verschillende tactieken die hieronder besproken worden.

In de content van je website moet je zelf genoeg en kwaliteitsvolle links leggen. Zowel interne links die naar verschillende pagina’s van je website gaan, als links die naar externe websites gaan. Aangezien je de links zelf legt zullen ze als minder waardevol gezien worden tegenover backlinking.

Doe wat research naar websites die interessante content bieden. Wanneer je content vindt die interessant is en past bij je eigen website, neem dan contact op. Vraag of ze naar je willen linken. Het nadeel aan deze methode is dat het veel tijd vraagt en er is geen zekerheid dat je een een ‘ja’ krijgt.

Het moet namelijk ook relevant zijn voor de externe website om een link te leggen naar jou. Ze vragen al snel om een vergoeding, zeker als ze niet direct de relevantie ervan inzien. Zorg er dus voor dat je op voorhand argumenten hebt die duidelijk maken welke voordelen het voor hen biedt.

Aan natuurlijke linkbuilding kan je niet heel veel doen. Een website verwijst pas naar je wanneer ze je webpagina als relevant zien. Je moet er dus voor zorgen dat je goede content hebt. Zo goed, dat andere websites het willen delen. Goede content vraagt om goede copywriting. Bij Varamedia hebben we SEO copywriters die je sterke content geven.

Eens de links gemaakt zijn worden deze vaak wat vergeten. Maar het is belangrijk om up-to-date te blijven met je links. Je hebt zeker zelf al eens op een link geklikt waarbij je dacht interessante content te zien. Maar dan krijg je een 404 pagina. Het spreekt voor zich dat je dit moet vermijden. Controleer dus regelmatig de links die je zelf legt.

Linkbuilding kan gratis, maar je kan ook backlinks kopen of ruilen. Backlinks kopen is een snelle manier om er te verkrijgen. Een zoekmachine gaat je niet zomaar hoger plaatsen omdat je betaalt voor een backlink. Ze zullen kijken naar de combinatie met de kwaliteit van je content. Dus als je backlinks koopt hou er zeker ook rekening mee dat je waardevolle content moet hebben.

Ga op zoek naar grote websites binnen jouw branche en zoek naar gebroken links. De meeste grote websites hebben zeker een aantal links die niet meer werken of naar een 404 pagina gaan. Wat je dan moet doen is zelf een blog of webtekst gaan schrijven over hetzelfde onderwerp waar de broken link zit. Daarna neem je contact op met de beheerder die de kapotte link heeft op zijn of haar pagina. In ruil voor jij die hen op de hoogte brengt van de kapotte link, vraag je of ze een link willen leggen naar je eigen webpagina.

Heb je zoekwoorden met hoge concurrentie? Dan is Tiered linkbuilding iets voor jou! Als je een artikel hebt met hoge autoriteit, kan je deze extra waardevol maken door backlinks op te bouwen naar je webtekst.

Wil je linkbuilding effectief en efficiënt aanpakken? Onze SEO consultants hebben hier alle kennis over en helpen je graag.

Wil je snel stijgen in Google en meer klanten door linkbuilding? Neem dan contact met ons op!

Renilde Decuyper

Waarop moet je letten bij linkbuilding?

Je zou denken hoe meer links, hoe beter, maar dat is niet altijd waar. Google zal kijken naar het aantal links, maar vooral naar de kwaliteit van de links.

Hoe vind je kwaliteitsvolle websites om een link naar te leggen, of die ideaal is voor backlinking? Neem een kijkje bij:

  • Concurrenten (wie naar hen linkt)
  • Interviews en de pers
  • Universiteiten
  • Gastbloggers

De penguin update van Google zorgt ervoor dat het veel beter kwaliteit kan herkennen. Kwaliteitsvolle en waardevolle content zijn dus noodzakelijk. Je content moet een toegevoegde waarde brengen aan het zoekwoord die de gebruiker ingeeft.

Het is belangrijk dat je relevante links gebruikt. Het doel van zoekmachines is nog steeds een zo relevant mogelijk antwoord bieden op de vraag van de gebruiker.

De zogenaamde anchor text of ankertekst is de tekst waaruit de link bestaat. Gebruik niet enkel zoekwoorden, maar vind een evenwicht tussen zoekwoorden en relevante producten of diensten. Enkel zoekwoorden gebruiken, zorgt voor over optimalisatie, waardoor je lager zal gaan ranken.

Google is zeer streng op misbruik van externe links. Als de zoekmachine denkt dat de links zijn opgebouwd met commerciële redenen als prioriteit, in plaats van inhoudelijke bijdrage, zal hij je lager ranken. Je moet dus niet zomaar, zoveel mogelijk backlinks gaan gebruiken. Je moet letten op inhoudelijke kwaliteit en relevantie.

Bij internal linking, moeten de meeste links naar het hoofddomein verwijzen van het onderwerp. Daarnaast kan je linken naar pagina’s waarvan je graag wilt dat ze gevonden worden. Maar het is zeer belangrijk dat deze wel relevant zijn wanneer je ernaar linkt.

Bij internal linking, moeten de meeste links naar het hoofddomein verwijzen van het onderwerp. Daarnaast kan je linken naar pagina’s waarvan je graag wilt dat ze gevonden worden. Maar het is zeer belangrijk dat deze wel relevant zijn wanneer je ernaar linkt.

Daarnaast wordt er bij linkbuilding heel wat belang gehecht aan de actualiteit van de links. Als je links gaat gaan gebruiken, maak dat deze niet 20 jaar oud zijn. Want dan worden ze als niet, of minder relevant aanzien. Probeer altijd naar z’n recent mogelijke webpagina’s te linken.

Let op voor spam! Wanneer je een link maakt naar een webpagina die wordt gezien als spam, dan gaat de zoekmachine je lager gaan ranken. Maak dus dat je altijd je links controleert op kwaliteit, maar ook op spam. Je wilt natuurlijk geen slechte backlinks.

Geïnteresseerd in een eerste kennismakingsgesprek?

SEO linkbuilding tip: gebruik blogs

Kwalitatieve blogs zijn ideaal om relevante links in te gebruiken en backlinks te managen. Je kan blogs specifiek gaan schrijven om er veel kwalitatieve links in te gaan verwerken.

Gastbloggers zijn perfect voor kwalitatieve backlinks. Laat een gastblogger over een relevant onderwerp schrijven. Als hij of zij dan verschillende links legt naar je webpagina’s verkrijg je een kwalitatief backlinkprofiel

SEO linkbuilding tip: gebruik blogs

Kwalitatieve blogs zijn ideaal om relevante links in te gebruiken en backlinks te managen. Je kan blogs specifiek gaan schrijven om er veel kwalitatieve links in te gaan verwerken.

Gastbloggers zijn perfect voor kwalitatieve backlinks. Laat een gastblogger over een relevant onderwerp schrijven. Als hij of zij dan verschillende links legt naar je webpagina’s verkrijg je een kwalitatief backlinkprofiel

Linkbuilding uitbesteden vs. zelf doen

Je kan altijd proberen zoveel mogelijk zelf te zorgen voor een goede SEO van je pagina’s. Er zijn voldoende online opleidingen waarbij je veel kan leren over SEO, copywriting en link building.

Vaak is het toch beter om SEO, en zeker link building, uit te besteden aan een SEO bureau dat kennis van zaken heeft.

Bij Varamedia hebben we jaren expertise in SEO, waaronder ook kwalitatieve link building. We helpen je snel aan een goede link building strategie waar je maand na maand de positieve effecten van zal kunnen ervaren!

Jullie willen gevonden worden, wij kennen alles van Google. Laat ons samenwerken en ervoor zorgen dat jullie veel hoger ranken in zoekmachines.

Contacteer ons vandaag nog voor een gratis en vrijblijvend eerste marketing consultatiegesprek. Hierbij analyseren we jullie website, jullie posities en jullie concurrenten. Na dit gesprek ken je alle stappen die je moet nemen om verder te groeien en je concurrenten voorbij te steken.

link building

Zoek je een topexpert op vlak van link building?

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Link building specialisatie inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun link building en SEO:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

Link building

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding vormt een essentieel onderdeel voor een succesvolle SEO-strategie. Je linkbuilding uitbesteden aan het ervaren linkbuilding bureau Varamedia brengt vele voordelen met zich mee. Onze deskundige linkbuilding specialisten hebben de knowhow om hoogwaardige links te verkrijgen, je bestaande linkprofiel te optimaliseren en waardevolle content te creëren om je online zichtbaarheid te vergroten.

Link building

SEO Link building agency

Varamedia is het SEO Link Building Agency bij uitstek met een netwerk van meer dan 9000 websites en daarnaast een dedicated SEO-team dat zoekt naar relevante posities voor jouw website, in jouw niche.

Met andere woorden: de links die wij leggen zijn contextueel relevant en hebben daardoor een maximale impact. Het resultaat? Een hogere positionering in Google. Klaar voor dé boost die je bedrijf nodig heeft?

Link building

Linkbuilding laten doen

Linkbuilding is een onmisbaar onderdeel van een succesvolle SEO-strategie. Je linkbuilding laten doen door een ervaren linkbuilding agency als Varamedia biedt enorm veel voordelen.

Onze linkbuilding specialisten begrijpen hoe ze kwalitatieve links kunnen verkrijgen, je huidige linkprofiel kunnen optimaliseren en waardevolle content kunnen creëren om je online zichtbaarheid te vergroten.

Ontdek hoe onze specialisten tewerk gaan en hoe je linkbuilding kan uitbesteden om jouw website veel beter vindbaar te maken in Google.

Bovenaan in Google met link building? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?