Varamedia logo
33+

Hoe werkt bieden in Google Ads?

Bieden in Google Ads moet je zien als een soort veiling voor de toppositie in Google Search. Wil je beginnen met een succesvolle Google SEA-advertentie campagne?
In dit artikel lees je hoe Google Ads Bidding werkt en welke fouten je best vermijdt!

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en zijn gebeten door Search Engine Advertising. Wil je meer rendement halen uit je lopende Google Ads campagnes en wil je weten hoe je de advertenties nog beter kunt maken? Laat dan je campagnes beheren en optimaliseren door Varamedia. Ons Google Ads agency heeft Google Ads-gecertificeerde professionals in huis die ervoor zorgen dat je meer leads, omzet én klanten krijgt. Van een Google Ads audit tot campagne management. Varamedia zorgt ervoor dat elk aspect van jouw Google Ads tiptop in orde is.

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Wat zijn Google Ads biedingen?

Een online veiling voor zoekwoorden

Bieden in Google Ads-sea-varameda

Online advertenties via de Google zoekmachine is geen goedkoop broodje maar is wel de moeite waard als je je online omzet wilt vergroten. Als onderneming kan je via je Google Ads account online campagnes plaatsen en deze laten verschijnen bij een bepaald zoekwoord die je prospect kan intikken via Google. Bij het kiezen van deze zoekwoorden betaal je hoogste bedrag die Google kan winnen.

Zo is er dus een bieding, namelijk een veiling om zoekwoorden. Wie bereid is om het hoogste bod te geven, krijgt de hoogste plaats bij de zoekopdracht. De tweede hoogste bieder krijgt dus de tweede hoogste plaats op de wereldbekende zoekmachine. Je kan dus bij een bepaald zoekwoord eerst vier advertenties zien die aan de hand van SEA hoog staan, voordat de meest geoptimaliseerde en onbetaalde link verschijnt bij het intikken van de Google query.

Uw toekomstige advertenties kunnen dus bijna overal waar u wilt op het internet tevoorschijn komen!

Neem contact op met Varamedia voor meer informatie

Hoeveel kost Google Ads en welke fouten vermijd je best?

Google vindt het namelijk belangrijk om de meest relevante advertenties voor te stellen. Heb je dus een advertentie die zeer relevant is aan de zoekopdracht dan betaal je een stuk minder dan een advertentie die een vage relatie of verband bij het gevraagde zoekwoord. Dit doet Google met de reden dat de klanten op de advertenties klikken. Bij elke klik verdient de online gigant het bedrag van de veiling. Ook spelen de vorige succesvolle campagnes,  de meta beschrijving en de meta data die je vermeld onder de titel, een grote rol en kan je aan de hand van deze ook een fors minder bedrag betalen.

Concurrentie bij bieden in Google Ads

Als een concurrent en jouw onderneming beide een zeer relevante advertentie hebben, een goeie geoptimaliseerde website hebben én ook een goede historiek van campagnes die veel aangeklikt werden in het verleden, dan hoef je geen overtreffend tegenbod te plaatsen van een dollar hoger maar kan je met 1 cent verschil de hogere plaats ontvangen.

TIP: Probeer dus je online advertentie zo relevant mogelijk te houden bij het zoekwoord en hoe het bij een maximumbedrag. 

Wat is Smart Bidding?

Google is recent gestart gestart met het automatiseren van hun platformen door middel van Artificiële intelligentie en zelflerende systemen (Machine Learning). Hierbij ontdekt hun AI-systeem patronen tussen de zoekopdrachten, dit gebruikt Google om Google Advertenties te automatiseren, dit heet Smart Bidding.

Lees hier meer over hoe Google Ads met Artificiële Intelligentie gecombineerd wordt.

Conclusie

De veiling om zoekwoorden is een essentiële skill als je online wil verkopen. Probeer dus zeker je advertenties dus relevant mogelijk te houden om zo hoge kosten te vermijden per klik. Je kan ook heel wat zaken bijleren via Google Skillshop en Youtube Skillshop die meer info beschikken.

Beluister de podcast hieronder over dit onderwerp:

Leadgeneratie specialist voor Google Ads nodig?

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

Jeroen Van Raemdonck

Jeroen Van Raemdonck

Marketingondernemer met 15+ jaar ervaring

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Google Ads expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun Google Ads campagnes:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

SEA

Wat is Google Ads met Artificiële Intelligentie?

Gaat artificiële intelligentie de jobs overnemen van manuele SEA-campagnes? In dit artikel bekijken we of AI de menselijke elementen kunnen overnemen in Google Ads campagnes.

SEA

Google Ads Specialist

Zoek je een Google Ads specialist met expertise in succesvolle SEA-advertenties via Google Ads en/of Bing Ads? Varamedia heeft een deskundig Google-team en gespecialiseerd Bing-team voor je klaarstaan. Wij specialiseren ons in:

  • Google Ads technisch opzetten / beheren / monitoren
  • Succesvolle landingspagina's creëren en bijsturen
  • KPI's opvolgen: rendement en conversies monitoren

 

Met de Google Ads specialisten van Varamedia wordt jouw Google verhaal een pak aangenamer: je krijgt meer zekerheid van succes.

SEA

Wat zijn Display Ads?

In de wereld van online marketing in Google spelen Display Ads een flinke rol voor bedrijven die willen excelleren met remarketing. Met kleurrijke banners kan je met display ads de ultieme marketingmix maken. Maar laten we even terugspoelen: wat zijn Display Ads nou eigenlijk en waarom zijn ze zo belangrijk voor bedrijven die willen opvallen online?

SEA

Hoe gebruik je Google Ads voor remarketing?

Een Google Ads Remarketing strategie nodig? Bieden in SEA-advertenties moet je zien als een soort veiling voor de toppositie in Google Search. Wil je succesvolle Google-advertentie campagnes leren maken voor remarketing? In dit artikel lees je de beste strategie om in Google Ads te gebruiken om te bieden en welke fouten je best vermijdt!

SEA

Google Ads Factuur

Je Google Ads factuur nodig? Wij krijgen vaak de vraag van klanten hoe je jouw Google Ads facturen kan opvragen voor het afdrukken voor in je administratie. Lees verder in deze handige gids hoe je dat kan doen.

SEA

Bing Ads Specialist

Een Bing Ads Specialist nodig in België of Nederland? Zoek dan niet verder!

Met een Freelance Bing Consultant van Varamedia kan je meer bezoekers trekken naar je website met SEA-advertenties in Bing. Als SEA Agency ligt onze specialisatie in het genereren van kwalitatieve, warme leads op je website, app of webshop. Benieuwd hoe wij werken? Lees verder hieronder.

SEA

Google Ads 75 euro promo nodig?

Wil jij met Google Ads aan de slag? Zorg dan dat je mooie kortingen niet misloopt waarmee Google je overtuigt om van haar advertentieplatform gebruik te maken. In deze pagina lichten de experts van ons Google Ads Agency je toe hoe je onmiddellijk je eerste korting te pakken krijgt bij Google advertenties!

SEA

Hoe genereer je leads via Google Ads

Hoe genereer je leads via Google Ads zonder advertentiebudget te verspillen? En is het in deze tijden met veel concurrentie nog mogelijk om succes te hebben met leadgeneratie via Google Ads, als je beschikt over een klein budget?

Het kan zeker, maar dan moet je keuzes durven maken en het online advertising-spel slim en creatief spelen. Wij geven je 7 tips die ervoor zorgen dat jij wel succes hebt via Google Ads met een klein budget.

SEA

Is Google Ads ook nuttig voor kleine zaken?

Is het nuttig om Google Ads te gebruiken, ook al ben je een klein bedrijf? In dit artikel geven we meer informatie.

Interesse om samen te werken voor Google Ads? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?