Varamedia logo
20+

Freelance Online Marketing Consultant met gigantisch veel ervaring nodig?

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. In dit artikel gaan we het hebben over wat een online marketing consultant doet en wat de voor en -nadelen ervan zijn.

Je bent hier:
Freelance Online Marketing Consultant

Wat doet een freelance online marketing consultant?

Een freelance online marketing consultant stelt bedrijven in staat om met digitale marketing tal van hefboomacties te doen via het internet. Hierbij heeft de doorwinterde online marketing consultant maar één doelstelling: zoveel mogelijk resultaten genereren in de vorm van sales en/of leads via de website.

Digitale marketing is hierbij de toolbox van de digitale marketing strateeg. Deze beschikt over een ruime set aan digitale kanalen en marketing tools om (potentiële) klanten beter te bereiken:

 • Webdesign en ontwikkeling
 • Contentmarketing
 • Zoekmachinemarketing en optimalisatie (SEO)
 • Affiliate marketing
 • Google Ads (het vroegere AdWords)
 • Sociale media marketing (reclame via Facebook of Instagram)
 • (YouTube) video advertising
 • E-mail Marketing


Elk kanaal biedt mogelijkheden voor verschillende doelgroepen (B2B of B2C) en verschillende soorten van nurturing, targeting of retargeting. Je hoort het al: er komt veel jargon kijken bij digitale marketing. Dat doen wij niet om indruk te maken, maar ons vak heeft nu eenmaal veel verschillende technische mogelijkheden. Vandaar schrijven we ook dit artikel over de voordelen en nadelen van samenwerken met een freelance marketing consultant. Loont het om dit te doen? Wat kost het werken met een freelancer en welke zijn de voordelen en nadelen?

Freelance Online Marketing Consultant-digital marketing-varamedia

Top 14 Affiliate Netwerken in België en Nederland

Er zijn er verschillende en elk netwerk heeft een eigen specialisatie.

 • Je hebt zelf meer controle over specifieke skillsets die je aan boord neemt
 • Je kiest de expertise die naadloos aansluit bij je marketingbehoeften.
 • Freelancers zijn tegenwoordig gemakkelijk te vinden via Freelance platformen, LinkedIn of via Google. Er is een ruime keuze.
 • Je hoeft een freelancer geen opleiding te geven, want hij/zij kent haar vak tot in de kleinste details.
 • Een marketing agency heeft meer experts in huis dan één enkele freelancer
 • Een freelance marketing consultant werkt vaak projectmatig. Het is niet gebruikelijk om een freelancer jaren na elkaar in dienst te houden.
 • Een freelance online marketing manager kan je niet behandelen als een vaste medewerker. Verwacht geen nine to five mentaliteit (en dit werkt in twee richtingen).

Conclusie:

Als online marketeer hebben wij ruime ervaring als freelancer maar hebben we natuurlijk ook onze historiek opgebouwd aan bureauzijde. Eén ding is altijd gebleken: alleen samen kan je een bedrijf laten groeien. Kies je voor een vaste medewerker, dan geniet je minder flexibiliteit en moet je deze persoon opleiden. Kies je voor een freelance marketing expert, dan kan je flexibel werken en hoef je deze persoon slechts een beperkte inwerkperiode te voorzien. Een externe expert kent zijn of haar vak duivels goed. Kies je voor een marketingexpert met een specifieke specialisatie in leadgeneratie (zoals Varamedia)? Dan is de ROI van deze investering ook zwart op wit af te meten met de investering. Als je ’t ons vraagt? En je wilt snel grote resultaten boeken? Kies dan voor een freelance strategische online marketing partner, die fungeert als collega op afstand.

Op zoek naar social media marketing?

Skillset van een freelance marketing consultant

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. Dit zijn enkele van de belangrijke vaardigheden die je mag verwachten bij een online marketing consultant:

Online Marketing Strategie, Offline Marketing Strategie, Retentie Strategie, Groei Strategie, SEO, SEA, E-mail Marketing, CRO, Social Media Marketing, Brand Activation, Web Development, Graphic Conceptation, Influencer Marketing, Conversion Rate Optimization, A/B testing, …

Freelance Online Marketing Consultant-digital marketing-varamedia

Samenwerken?

Als freelance online marketing consultant bieden wij diensten als content marketeer, kun je online marketing uitbesteden aan ons en doen we graag een website check voor je bedrijf. Met onze ruime werkervaring, zowel als freelance online marketing consultant als bij internationale marketing bureaus, helpen we je graag om de positie van jo website in de organische zoekmachines te verbeteren en te behouden. Natuurlijk houdt onze dienstverlening ook alle vormen van PPC-marketing (via Google, Facebook en/of LinkedIn) in. Bovendien combineren we elk digitaal marketingkanaal naadloos in 1 coherent geheel waarbij acquisitie, retargeting en lookalike doelgroepen elkaar mooi aanvullen.

Nuttige links

Freelance Marketing Expert

Op zoek naar een freelance SEO consultant? Bezoek de website van Varamedia zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck: online marketing en SEO expert en freelance marketeer. Gespecialiseerd in marketingstrategie, leadgeneratie, Google Ads en SEO. Voorliefde voor Search Marketing.

Freelance Online Marketing Consultant-digital marketing-varamedia

Jellow freelance platform

Jellow is de naam van het grootste platform met online marketing consultants van België. Hier vind je honderden gemotiveerde freelancers. Ideaal als je verder enkele SEO experts wilt vergelijken.

Freelance Online Marketing Consultant-digital marketing-varamedia

Freelance Network België

Freelance Network is de naam van een ander groot freelancersplatform waar je online marketing en SEO profielen kunt vinden.

Freelance Online Marketing Consultant-digital marketing-varamedia

Sortlist: vind een SEO agency in je buurt

Sortlist is je go-to platform om een SEO agency te vinden. Trouwens, met Varamedia hebben wij ook een lijst met webdesign agencies opgesteld op basis van de lijsten uit Trendstop. 

Freelance Online Marketing Consultant-digital marketing-varamedia

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Digital marketing

Internet Marketing

Internet marketing: een term die vandaag de dag onvermijdelijk is in de digital marketing wereld, maar wat is dat nu juist? In dit artikel geven we jou een duidelijke betekenis en waarom het zo belangrijk is.

Digital marketing

Online Marketing Consultant

Online marketing is een belangrijke bron van inkomsten voor veel bedrijven: door verstandig in te zetten op digitale marketing, krijgen bedrijven - met behulp van een online marketing consultant - veel meer omzet via online sales of via leads.

Digital marketing

Freelance digitale marketing

Dit artikel bespreekt alle voordelen van samenwerken met een Freelance Digitale Marketing Specialist om de omzet van je bedrijf te boosten. Veel bedrijven werken met een marketing freelancer samen. Deze biedt online marketing consultancy aan maar voert een groot stuk van het werk ook zelf uit.

Kortom, zo'n online marketing consultant in huis nemen biedt veel voordelen. Deze bespreken we hier!

Lees hier verder.

Digital marketing

Digitaal marketing bureau

Als bedrijf kan je ook niet alles zelf doen, laat staan gespecialiseerd zijn in alle aspecten van online marketing. Daarbij komt een ervaren digitaal marketing bureau duidelijk als geroepen. De marketingexperts van ons gereputeerd marketingbureau hebben een passie voor hun vak en nemen je graag bij de hand. Wij zullen je wegwijs maken in de wondere, soms gecompliceerde, wereld van de online marketing.

Digital marketing

Online marketing bureau

Nood  aan goede digital marketing van een top online marketing bureau? Wil je meer leads, een betere website én goede copywriting die hoog in Google scoort? Wil je op alle digitale kanalen zoals social media of zoekmachines veel meer zichtbaarheid krijgen en groter worden dan je concurrent(en)?

Varamedia doet al deze online marketing voor jou en behaalt hiermee heel sterke resultaten. In dit artikel leer je ons bureau beter kennen en ontdek je onze manier van werken.

Digital marketing

Marketing Manager

Bij Varamedia vind je de online marketing manager waarnaar je zocht: iemand met decennialange ervaring, kennis van alle digitale marketingstrategieën die ertoe doen en ervaring met het creëren van rendement.

1 euro omvormen tot 20 euro of meer: dat is de rol van een succesvolle online marketing manager.

We're ready for the challenge!

Digital marketing

Digitaal Marketing Agency

Nog op zoek naar digital marketing? Zoek je een sterke agency? Ontdek hier de do's en don'ts en maak de juiste keuze voor jouw online marketing!

Digital marketing

Online Marketing Agency

Varamedia heeft een jarenlange ervaring als online marketing agency en onderscheidt zich van andere marketingbureaus op tal van vlakken.

Online marketing is onmisbaar in de marketing strategieën van vandaag. Iedereen gebruikt namelijk dagelijks wel één van volgende online platformen: Google, Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube en Pinterest.

Maar met zoveel advertentiemogelijkheden, welk platform ga je gebruiken? Dat zal afhangen van jouw producten, diensten en doelgroep. Ben jij echter, in tegenstelling tot de millennials, geen digitale expert en kijk je wat scheel op al die platformen?

Geen nood! Daarom bestaat Varamedia, jouw online marketing agency.

Digital marketing

Internet marketing bureau

Zoek je een goed internet marketing bureau voor jouw bedrijf? Wil je het verschil weten tussen internet en -online marketing? In dit artikel vertellen leggen we het haarfijn uit.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?