Freelance Online Marketing Consultant met gigantisch veel ervaring nodig?

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. In dit artikel gaan we het hebben over wat een online marketing consultant doet en wat de voor en -nadelen ervan zijn.

Lees hier verder.

Deel dit

Wat doet een freelance online marketing consultant?

Een freelance online marketing consultant stelt bedrijven in staat om met digitale marketing tal van hefboomacties te doen via het internet. Hierbij heeft de doorwinterde online marketing consultant maar één doelstelling: zoveel mogelijk resultaten genereren in de vorm van sales en/of leads via de website.

Digitale marketing is hierbij de toolbox van de digitale marketing strateeg. Deze beschikt over een ruime set aan digitale kanalen en marketing tools om (potentiële) klanten beter te bereiken:

Elk kanaal biedt mogelijkheden voor verschillende doelgroepen (B2B of B2C) en verschillende soorten van nurturing, targeting of retargeting. Je hoort het al: er komt veel jargon kijken bij digitale marketing. Dat doen wij niet om indruk te maken, maar ons vak heeft nu eenmaal veel verschillende technische mogelijkheden. Vandaar schrijven we ook dit artikel over de voordelen en nadelen van samenwerken met een freelance marketing consultant. Loont het om dit te doen? Wat kost het werken met een freelancer en welke zijn de voordelen en nadelen?

Linkedin marketing expert

De voor- en nadelen van een freelance marketing consultant

Waarom zou je voor een freelance online marketing consultant kiezen? We bespreken even kort de voordelen en nadelen van het samenwerken met een freelance marketing professional.

Voordelen

Nadelen

Conclusie:

Als online marketeer hebben wij ruime ervaring als freelancer maar hebben we natuurlijk ook onze historiek opgebouwd aan bureauzijde. Eén ding is altijd gebleken: alleen samen kan je een bedrijf laten groeien. Kies je voor een vaste medewerker, dan geniet je minder flexibiliteit en moet je deze persoon opleiden. Kies je voor een freelance marketing expert, dan kan je flexibel werken en hoef je deze persoon slechts een beperkte inwerkperiode te voorzien. Een externe expert kent zijn of haar vak duivels goed. Kies je voor een marketingexpert met een specifieke specialisatie in leadgeneratie (zoals Varamedia)? Dan is de ROI van deze investering ook zwart op wit af te meten met de investering. Als je ’t ons vraagt? En je wilt snel grote resultaten boeken? Kies dan voor een freelance strategische online marketing partner, die fungeert als collega op afstand.

Skillset van een freelance marketing consultant

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. Dit zijn enkele van de belangrijke vaardigheden die je mag verwachten bij een online marketing consultant:

Online Marketing Strategie, Offline Marketing Strategie, Retentie Strategie, Groei Strategie, SEO, SEA, E-mail Marketing, CRO, Social Media Marketing, Brand Activation, Web Development, Graphic Conceptation, Influencer Marketing, Conversion Rate Optimization, A/B testing, …

Digital Marketing

Samenwerken?

Als freelance online marketing consultant bieden wij diensten als content marketeer, kun je online marketing uitbesteden aan ons en doen we graag een website check voor je bedrijf. Met onze ruime werkervaring, zowel als freelance online marketing consultant als bij internationale marketing bureaus, helpen we je graag om de positie van jo website in de organische zoekmachines te verbeteren en te behouden. Natuurlijk houdt onze dienstverlening ook alle vormen van PPC-marketing (via Google, Facebook en/of LinkedIn) in. Bovendien combineren we elk digitaal marketingkanaal naadloos in 1 coherent geheel waarbij acquisitie, retargeting en lookalike doelgroepen elkaar mooi aanvullen.

Nuttige links

Jeroen Van Raemdonck

Freelance Marketing Expert

Op zoek naar een freelance SEO consultant? Bezoek de website van Varamedia zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck: online marketing en SEO expert en freelance marketeer. Gespecialiseerd in marketingstrategie, leadgeneratie, Google Ads en SEO. Voorliefde voor Search Marketing.

Jellow Marketing Manager - Marketing Consultants - Freelance

Jellow freelance platform

Jellow is de naam van het grootste platform met online marketing consultants van België. Hier vind je honderden gemotiveerde freelancers. Ideaal als je verder enkele SEO experts wilt vergelijken.

Freelance Network Belgie

Freelance Network België

Freelance Network is de naam van een ander groot freelancersplatform waar je online marketing en SEO profielen kunt vinden. 

Sortlist Marketing Agencies

Sortlist: vind een SEO agency in je buurt

Sortlist is je go-to platform om een SEO agency te vinden. Trouwens, met Varamedia hebben wij ook een lijst met webdesign agencies opgesteld op basis van de lijsten uit Trendstop.