Varamedia logo
22+

Kies een online marketing manager met de juiste ervaring

Bij Varamedia vind je de online marketing manager waarnaar je zocht: iemand met decennialange ervaring, kennis van alle digitale marketingstrategieën die ertoe doen en ervaring met het creëren van rendement.

1 euro omvormen tot 20 euro of meer: dat is de rol van een succesvolle online marketing manager.

We're ready for the challenge!

Je bent hier:

Een (online) marketing manager is – in tegenstelling tot een online marketing consultant – iemand die op vaste basis verantwoordelijk is voor de marketing van een organisatie. Waar een consultant eerder een adviserende rol inneemt als deel en/of aanvulling van het marketingteam, zal de marketing manager een meer coördinerende rol innemen en instaan voor:

  • Aansturen voltallig marketingteam
  • Uitbouw marketingteam
  • Bepalen strategie voor online + offline marketing (het gehele marketingplaatje), wellicht in samenspraak met vakexperts zoals een online marketing consultant voor het online luik, maar ook andere marketingexperts (bv voor drukwerk, branding, PR, …)
  • Rapporteren van marketingresultaten aan bedrijfsmanagement

Meestal telt een groot bedrijf 1 marketing manager en verschillende team leaders of channel managers: bijvoorbeeld iemand die verantwoordelijk is voor PPC (pay-per-click), eventueel apart opsplitsbaar in Search en Social, iemand die instaat voor content creation, een SEO copywriting team, enzovoort.

In dit artikel van Stepstone lees je wat een marketing manager zoal doet en/of waar je jobs vindt als online marketeer en/of marketing manager. 

Op zoek naar een marketing manager?

Zoek je een ervaren marketing manager als bedrijf? Dan zijn er heel wat uitdagingen: ervaren marketing managers zijn felbegeerde mensen en de kans is klein tot onbestaande dat zo iemand op dit moment ‘werkloos’ is op zoek naar werk. Een echt ervaren marketing manager is sowieso ergens aan de slag op dit moment want talent is normaal nooit werkloos. 

Jij moet als bedrijf dus zorgen dat je toptalent aantrekt dat momenteel interesse heeft in een nieuwe opdracht en/of een carrièreswitch. Maar hoe doe je dat?

Varamedia kan hierbij helpen op 2 manieren:

  • Wij creëren een magnetische employer branding: we zorgen voor top employer branding voor en rond je marketingteam zodat het voor kandidaat-marketing managers haast een no brainer wordt om bij jullie aan de slag te willen gaan. 
  • Wij helpen met het hiring proces: we bouwen mee aan een goede selectieprocedure en voeren mee het eerste gesprek waarin we de kennis van de kandidaat testen. Aangezien we zelf marketing experts zijn, kunnen wij onmiddellijk de juiste vragen stellen.

Varamedia biedt als marketingbedrijf geen marketing managers aan: het is namelijk onmogelijk om als extern marketingbureau de rol in te vullen van iemand die normaal gesproken in het bedrijf moet aanwezig zijn.

Als beste marketingbureau van Vlaanderen hebben wij uiteraard uitgesproken specialisaties in bijvoorbeeld Google Ads, SEO, social media marketing en video marketing. Deze diensten zijn een waardevolle aanvulling op een marketingteam maar kunnen nooit een sterke interne coördinatie vervangen.

Ben jij een bedrijf dat haar marketing heel serieus neemt (en uiteraard ben jij zo iemand, want jij hebt deze pagina gevonden en jij informeert jezelf)?

In dat geval heb je (op termijn) nood aan twee soorten marketingteams:

  1. Een intern marketingteam dat bv. de focus legt op content creation, coördinatie van externe partners, …
  2. Aangevuld met een extern marketingteam rond specifieke specialisaties die intern moeilijk op te bouwen zijn (bvb. SEO, SEA, …)

Heb je hierover vragen of wil je eens spreken? Contacteer vrijblijvend onze zaakvoerder via de Calendly op deze contactpagina.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Digital marketing

Internet marketing bureau

Zoek je een goed internet marketing bureau voor jouw bedrijf? Wil je het verschil weten tussen internet en -online marketing? In dit artikel vertellen leggen we het haarfijn uit.

Digital marketing

Online Marketing Consultant

Online marketing is een belangrijke bron van inkomsten voor veel bedrijven: door verstandig in te zetten op digitale marketing, krijgen bedrijven - met behulp van een online marketing consultant - veel meer omzet via online sales of via leads.

Digital marketing

Digitaal marketing bureau

Als bedrijf kan je ook niet alles zelf doen, laat staan gespecialiseerd zijn in alle aspecten van online marketing. Daarbij komt een ervaren digitaal marketing bureau duidelijk als geroepen. De marketingexperts van ons gereputeerd marketingbureau hebben een passie voor hun vak en nemen je graag bij de hand. Wij zullen je wegwijs maken in de wondere, soms gecompliceerde, wereld van de online marketing.

Digital marketing

Online marketing

Het internet wordt steeds groter en groter en dat betekent dat online marketing of digitale marketing steeds interessanter wordt. Gewone mond-op-mond reclame is meestal niet goed genoeg meer: veel bedrijven willen met behulp van een online marketing specialist of online marketing agency online leads en resultaten behalen.

Digital marketing

Freelance Online Marketing Consultant

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. In dit artikel gaan we het hebben over wat een online marketing consultant doet en wat de voor en -nadelen ervan zijn.

Digital marketing

Online marketing bureau

Nood  aan goede digital marketing van een top online marketing bureau? Wil je meer leads, een betere website én goede copywriting die hoog in Google scoort? Wil je op alle digitale kanalen zoals social media of zoekmachines veel meer zichtbaarheid krijgen en groter worden dan je concurrent(en)?

Varamedia doet al deze online marketing voor jou en behaalt hiermee heel sterke resultaten. In dit artikel leer je ons bureau beter kennen en ontdek je onze manier van werken.

Digital marketing

Digitaal Marketing Agency

Nog op zoek naar digital marketing? Zoek je een sterke agency? Ontdek hier de do's en don'ts en maak de juiste keuze voor jouw online marketing!

Digital marketing

Online Marketing Agency

Varamedia heeft een jarenlange ervaring als online marketing agency en onderscheidt zich van andere marketingbureaus op tal van vlakken.

Online marketing is onmisbaar in de marketing strategieën van vandaag. Iedereen gebruikt namelijk dagelijks wel één van volgende online platformen: Google, Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube en Pinterest.

Maar met zoveel advertentiemogelijkheden, welk platform ga je gebruiken? Dat zal afhangen van jouw producten, diensten en doelgroep. Ben jij echter, in tegenstelling tot de millennials, geen digitale expert en kijk je wat scheel op al die platformen?

Geen nood! Daarom bestaat Varamedia, jouw online marketing agency.

Digital marketing

Digitale marketing agency in Antwerpen

Varamedia is een digital marketing agency met voet aan de grond in Antwerpen. Ons Antwerps webdesignbureau heeft hier veel klanten die stuk voor stuk rekenen op onze know-how en expertise om hun resultaten (omzet / winst / klanten) sterk te verhogen met marketing.

Wat doen wij dan als marketing agency? Eerst kijken we naar de website: doet deze wat hij zou moeten doen? Is de website geoptimaliseerd voor conversies en leads? En hoe ziet de marketing eruit: meten de Facebookpixels en Google pixels bijvoorbeeld wel alle websitebezoekers? En loopt er een retargetingcampagne? En hoe zit het met de SEO en SEA?

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?