Varamedia logo
22+

Varamedia biedt de beste freelance digitale marketing expertise (mét topresultaten)

Dit artikel bespreekt alle voordelen van samenwerken met een Freelance Digitale Marketing Specialist om de omzet van je bedrijf te boosten. Veel bedrijven werken met een marketing freelancer samen. Deze biedt online marketing consultancy aan maar voert een groot stuk van het werk ook zelf uit.

Kortom, zo'n online marketing consultant in huis nemen biedt veel voordelen. Deze bespreken we hier!

Lees hier verder.

Je bent hier:
Freelance digitale marketing

Waarom een digital marketing specialist onder de arm nemen?

Marketing is één van de belangrijkste pilaren van moderne ondernemingen. Zonder correcte leadgeneratie valt de sales pipeline helemaal droog. Enkel marketing kan zorgen voor een blijvende instroom van leads.

Door een marketing freelancer of freelance marketinganalist bij de arm te nemen, kan je de omzet van je bedrijf een ongeziene boost geven. Zelfs in heel competitieve sectoren zal een goede marketing freelancer zonder problemen de concurrenten voorbij steken. Denk hierbij aan: 

 1. Freelance marketing management
 2. Freelance SEO consultancy diensten
 3. SEA diensten met Freelancers (marketing via Google)
 4. Freelance marketing via Sociale media (Facebook, Instagram, Pinterest)
 5. Youtube Marketing
Freelance digitale marketing-digital marketing-varamedia

Wat doen wij als team freelance digital marketing experts?

Samen bekijken we welke kanalen we best inschakelen om jouw doel te behalen. Meer Leads. Meer verkopen. Alles begint met een goed gesprek en open communicatie. Hierbij kijken we naar het volledige plaatje van jullie volledige digitale voetafdruk:

 • Webdesign en ontwikkeling
 • Contentmarketing
 • Zoekmachinemarketing en optimalisatie (SEO)
 • Affiliate marketing
 • Google Ads (het vroegere AdWords)
 • Sociale media marketing (reclame via Facebook of Instagram)
 • (YouTube) video advertising
 • E-mail Marketing

Elk kanaal biedt mogelijkheden voor verschillende doelgroepen (B2B of B2C) en verschillende soorten van nurturing, targeting of retargeting. Je hoort het al: er komt veel jargon kijken bij digitale marketing. Dat doen wij niet om indruk te maken, maar ons vak heeft nu eenmaal veel verschillende technische mogelijkheden.

En geloof ons: wij kennen ons vak duivels goed. Als één van de weinige marketing agency’s met freelance digital marketing experts in huis zijn wij ook groot believer in het principe practice what you preach. De unieke recepten die wij bedenken en uitvoeren voor onze klanten, passen we ook toe op ons eigen bedrijf. En kijk, het werkt: jij hebt ons gevonden! Geef ons dus ook de kans om jullie gevonden te doen worden via zoekmachines en sociale media.

De ROI van een project is bij ons heilig: als klant weet je altijd zwart op wit welk rendement je investering al heeft opgeleverd. Via geautomatiseerde dashboards kan je de financiële return in de vorm van toename in leads en/of sales visueel mooi opvolgen.

Op zoek naar freelance digital marketing assistance?

Skillset van een freelance marketing consultant

Jouw freelance online marketing consultant hoort als een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills.

Dit zijn enkele van de belangrijke vaardigheden die je mag en zelfs moet verwachten bij een online marketing consultant:

 • Online & Offline Marketing Strategie
 • Retentie Strategie: hoe hou je klanten ook klant op lange termijn?
 • SEO: hoog scoren in Google zonder te betalen
 • SEA: hoog scoren in Google door te betalen
 • E-mail Marketing: nieuwe bestaande klanten (her)activeren via e-mail
 • CRO of conversion rate optimization: websiteverkeer omzetten in leads en/of sales
 • Social Media Marketing: o.a. Facebook, Instagram, LinkedIn inschakelen als klantenmagneet
 • Branding: naamsbekendheid vergaren via online kanalen en slimme digitale strategieën
 • Web Development: websites bouwen die fungeren als online verkoper voor het bedrijf en voortdurend warme leads of e-commerce genereren.
 • Grafisch design: mooie visuals voor banners, drukwerk of de website met aandacht voor de huisstijl en het brandbook.
 • En nog meer, véél meer!

Doordat Varamedia diverse freelance jobs in de marketingsector aanbiedt, hebben wij een ruime poule aan interessante profielen.

Freelance digitale marketing-digital marketing-varamedia

Voordelen van samenwerken met een team van Freelance Digital Marketing experts

Heb je vragen over wat een freelance digital marketing specialist precies kan betekenen voor je bedrijf? Het is een realiteit dat de meeste bedrijven het potentieel van een goede marketeer voor hun bedrijf onderschatten. Zonder jou te kennen kunnen wij in 99 procent van de gevallen al met zekerheid zeggen dat wij jouw omzet kunnen verhogen.

Het is namelijk zo dat veel bedrijven druk bezig zijn met… hun bedrijf. Het aspect marketing komt daarom pas helemaal op het laatste.

De online groei van het bedrijf kabbelt maar floreert niet. En daarin zijn wij gespecialiseerd met onze marketing freelancers: ervoor zorgen dat je telefoon nooit ophoudt met rinkelen. Geloof ons: dit zijn leuke telefoontjes (van nieuwe klanten / leads / prospecten). De kans is heel reëel dat je personeel extra zal mogen aanwerven als wij helemaal klaar zijn met je marketing te organiseren tot een geöliede machine.

Freelance digitale marketing-digital marketing-varamedia
 • Digital marketing freelancers brengen vernieuwende marketingideeën aan tafel.
 • Een freelance digital marketing specialist kan naar de situatie kijken met een helikopterperspectief.
 • De risico’s liggen lager als je een freelancer inhuurt, vergeleken met het aanwerven van een vaste medewerker.
 • Een vaste medewerker heeft opleiding nodig, een freelance digital marketing specialist heeft alle kennis in huis om onmiddellijk impact te kunnen maken.
 • Soms heeft het voordelen om een eigen team op te bouwen.
 • Een freelancer is niet onderworpen aan gezag, hierdoor verlies je misschien een stuk controle op de werkzaamheden en/of de kosten.
 • Een freelance digital marketeer kan natuurlijk niet aan de slag zonder alle wachtwoorden te kennen en andere belangrijke marketinginformatie. Een vertrouwensrelatie is hierbij essentieel. Dat vertrouwen moet zich doorheen de tijd opbouwen. In die zin is het vinden van een freelancer waarmee die ‘klik’ is soms wat lastiger.

Zelfs e-commerce kan niet zonder freelance marketingexpertise

Idem voor e-commerce: als je enkel vertrouwt op mond-aan-mond-reclame zal je webshop nooit zo’n vaandelvlucht nemen als wat mogelijk is met online marketing. Je kan namelijk bepaalde specifieke marketingkanalen inschakelen met specifieke marketingstrategieën om tot een grote omzetverhoging te komen.

Neem contact op met Varamedia voor meer informatie

Een freelance marketing manager aanwerven: voordelen en nadelen

Liantis heeft een interessante blog geschreven over de voordelen en nadelen van het werken met freelance marketing profielen. Wat zijn de valkuilen? Wat zijn de vruchten van zo’n samenwerking?

Voordelen

 • Een freelance medewerker is veel goedkoper dan een vaste werknemer. Geen sociale lasten, verlof, enzovoort.
 • Freelancers bieden veel flexibiliteit.
 • Freelancers hebben ervaring.
 • Ideaal voor moeilijk invulbare vacatures zoals marketing manager, online marketing consultant, IT specialist, webdesigner, webbouwer.

Nadelen

 • Minder controle dan bij een vaste werknemer.
 • Pas op voor schijnzelfstandigheid.
 • Niet elke functie leent zich tot freelance mogelijkheden. Je kan zelden een heel bedrijf bouwen op enkel freelancers.

Conclusie

Een freelance marketing expert is een voordelig alternatief voor een vaste marketingmedewerker. Bovendien weet je dat je kwaliteit in huis haalt door direct te kiezen voor een freelance profiel. Mensen die marketing freelancer zijn, hebben namelijk jaren ervaring in de sector. Die ervaring vertaalt zich in veel uitgespaarde euro’s door tal van beginnersfouten die niet meer gemaakt worden als je start met marketingcampagnes. Geloof ons: Google en Facebook, samen met de andere big tech marketingbedrijven, maken het jou als bedrijf zo moeilijk mogelijk om kostenefficiënt marketing te doen. Voor je het weet is heel je budget erdoor gejaagd en heb je nul resultaten. De ervaring van een marketing freelancer is cruciaal voor het succes van je marketinginspanningen.

Interesse in een SEO traject?

Hoeveel vraagt een Marketing Freelancer?

De meeste marketing freelancers werken met vaste tarieven die variëren met de grootte van de opdracht. De meeste consultants situeren zich in de range tussen €250 en €750 per dag. Dat bedrag wordt soms teruggerekend naar een uurtarief. Veel marketingexperts, nu spreken we voornamelijk over onszelf, zijn ook flexibel in het rekenen van deze uren. Eindigt de dag een uurtje later, dan houden wij ons niet bezig met het doorrekenen van dat uurtje. Wij zijn geen advocaten maar gepassioneerde marketing managers! 

Sommige marketing freelancers werken liever op basis van een vaste projectvergoeding. Zelf hebben wij zo ook enkele klanten actief: het is in bepaalde gevallen een beter model om te werken met vaste tarieven dan met flexibele tarieven. Dat is een model dat we meestal toepassen bij bedrijven die houden van budgetzekerheid. 

In ieder geval geldt altijd: een freelancer marketing expert moet zich haast onmiddellijk terugverdienen. Ook moet dat verdieneffect zichtbaar zijn. Daarom is het eerste wat wij doen bij onze klanten steeds: het instellen van conversietracking op de juiste manier. Zo zien we tot op de eurocent wat onze toegevoegde meerwaarde is en ziet de klant ook duidelijk dat de investering loont.

Vind een marketing freelancer op maat van je noden

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met zaakvoerder Jeroen Van Raemdonck. Bekijk hier zijn profiel op LinkedIn of bezoek zijn website. In totaal telt het netwerk van Varamedia ruim 10 hoge profielen in freelance marketing consultancy. Dit aan de beste prijzen: geen verrassingen en een hoog rendement. Standaard is één van de eerste zaken die wij op punt zetten de conversietracking. Ons werk is heel conversiegericht om jouw leadgeneratie en/of je online sales transacties scherp te vermeerderen.

Varamedia biedt de beste freelance digitale marketing expertise (mét topresultaten)

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Digital marketing

Digitaal marketing bureau

Als bedrijf kan je ook niet alles zelf doen, laat staan gespecialiseerd zijn in alle aspecten van online marketing. Daarbij komt een ervaren digitaal marketing bureau duidelijk als geroepen. De marketingexperts van ons gereputeerd marketingbureau hebben een passie voor hun vak en nemen je graag bij de hand. Wij zullen je wegwijs maken in de wondere, soms gecompliceerde, wereld van de online marketing.

Digital marketing

Online Marketing Consultant

Online marketing is een belangrijke bron van inkomsten voor veel bedrijven: door verstandig in te zetten op digitale marketing, krijgen bedrijven - met behulp van een online marketing consultant - veel meer omzet via online sales of via leads.

Digital marketing

Online marketing bureau

Nood  aan goede digital marketing van een top online marketing bureau? Wil je meer leads, een betere website én goede copywriting die hoog in Google scoort? Wil je op alle digitale kanalen zoals social media of zoekmachines veel meer zichtbaarheid krijgen en groter worden dan je concurrent(en)?

Varamedia doet al deze online marketing voor jou en behaalt hiermee heel sterke resultaten. In dit artikel leer je ons bureau beter kennen en ontdek je onze manier van werken.

Digital marketing

Digital Marketing

Ben je nieuw in de wereld van digitale marketing en wil je graag weten hoe je jouw online marketingstrategie aanpakt? Varamedia heeft de nodige digitale skills om jouw organisatie online in de spotlights te zetten.

Digital marketing

Online Marketing Agency

Varamedia heeft een jarenlange ervaring als online marketing agency en onderscheidt zich van andere marketingbureaus op tal van vlakken.

Online marketing is onmisbaar in de marketing strategieën van vandaag. Iedereen gebruikt namelijk dagelijks wel één van volgende online platformen: Google, Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube en Pinterest.

Maar met zoveel advertentiemogelijkheden, welk platform ga je gebruiken? Dat zal afhangen van jouw producten, diensten en doelgroep. Ben jij echter, in tegenstelling tot de millennials, geen digitale expert en kijk je wat scheel op al die platformen?

Geen nood! Daarom bestaat Varamedia, jouw online marketing agency.

Digital marketing

Internet Marketing

Internet marketing: een term die vandaag de dag onvermijdelijk is in de digital marketing wereld, maar wat is dat nu juist? In dit artikel geven we jou een duidelijke betekenis en waarom het zo belangrijk is.

Digital marketing

Digitale marketing agency in Antwerpen

Varamedia is een digital marketing agency met voet aan de grond in Antwerpen. Ons Antwerps webdesignbureau heeft hier veel klanten die stuk voor stuk rekenen op onze know-how en expertise om hun resultaten (omzet / winst / klanten) sterk te verhogen met marketing.

Wat doen wij dan als marketing agency? Eerst kijken we naar de website: doet deze wat hij zou moeten doen? Is de website geoptimaliseerd voor conversies en leads? En hoe ziet de marketing eruit: meten de Facebookpixels en Google pixels bijvoorbeeld wel alle websitebezoekers? En loopt er een retargetingcampagne? En hoe zit het met de SEO en SEA?

Digital marketing

Internet marketing bureau

Zoek je een goed internet marketing bureau voor jouw bedrijf? Wil je het verschil weten tussen internet en -online marketing? In dit artikel vertellen leggen we het haarfijn uit.

Digital marketing

Freelance Online Marketing Consultant

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. In dit artikel gaan we het hebben over wat een online marketing consultant doet en wat de voor en -nadelen ervan zijn.

Varamedia biedt de beste freelance digitale marketing expertise (mét topresultaten)

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?