Varamedia logo
33+

Online marketing bureau

Nood  aan goede digital marketing van een top online marketing bureau? Wil je meer leads, een betere website én goede copywriting die hoog in Google scoort? Wil je op alle digitale kanalen zoals social media of zoekmachines veel meer zichtbaarheid krijgen en groter worden dan je concurrent(en)?

Varamedia doet al deze online marketing voor jou en behaalt hiermee heel sterke resultaten. In dit artikel leer je ons bureau beter kennen en ontdek je onze manier van werken.

Je bent hier:
Online marketing bureau

Een ambitieus online marketing bureau voor jouw bedrijf

Webdesign

Nood aan een professionele website of webshop? Varamedia bouwt stijlvolle en gebruiksvriendelijke websites op maat van jouw bedrijf.

webdesign en website laten maken

Krachtige content

Met ons team copywriters schrijven wij vliegensvlug krachtige copywriting. Dat zijn een heel aantal interessante webpagina’s met sterke SEO. 

Leadgeneratie

Betere klanten nodig? Onze WordPress websites doen we ze horen te doen: leads genereren en nieuwe klanten aantrekken

Heeft jouw bedrijf nood aan een ambitieus online marketing bureau dat jouw website pijlsnel doet stijgen in Google? Wil je meer winst, meer leads en meer klanten? Dan zit je bij Varamedia aan het juiste adres! 

In dit artikel leggen we je volledig uit hoe online marketing werkt en wat wij als online marketing bureau voor jou kunnen doen.

Lees ook: 

Zoek je een ervaren marketing agency dat de geheimen van online groei kent? Treed in contact met Varamedia en laat je begeleiden doorheen alle mogelijkheden in digitale marketing. Wij kijken steeds maar naar één factor: rendement. Want goede marketing mag niets ‘kosten’ aan het bedrijf, het moet mooi rendement opleveren. Hoeveel meer leads en meer omzet had u graag gewild?

Op zoek naar een online marketing bureau met ijzersterke cases?

Wat is online marketing?

Volgens de definitie van OnlyHumans is online marketing alle vormen van marketing die via internet en sociale media verlopen. Het gaat hier om onder andere:

Online marketing is meer dan een buzzword. Het is dé marketingstrategie die bedrijven inzetten om organische zoekresultaten te bekomen. 

Door gericht in te spelen op de customer journey van je beoogde doelgroep, kan je op de meest efficiënte manier potentiële klanten aantrekken voor jouw producten en online leads te genereren.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Luister naar tevreden klanten

Play Video

Mr. Franklin

Play Video

Sojka

Play Video

Tervia's

Play Video

Dinac

Play Video

Vroman

Play Video

ExStra

Play Video

Buildinc

Play Video

Meer inspiratie

Varamedia: een gedreven online marketing bureau

Onze online marketeers staan klaar om een geschikte online marketing strategie voor jouw bedrijf uit te denken. Met onze expertise in SEOSEA en krachtige copywriting zorgen wij ervoor dat je website in no time op de eerste plaats staat in Google.

Wij adviseren je over welke campagnes via welke digitale kanalen het snelst voor resultaat gaan zorgen. Zo spendeer je niet onnodig geld aan advertenties in zoekmachines, maar zal je website organiseren groeien via SEO copywriting en kwalitatieve link building.

Het belang van digital marketing

In dit digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker om in te zetten op online marketing. Niet enkel zitten je potentiële klanten zelf vaak op het internet, je bereikt ze veel beter via digitale middelen.

Waar je vroeger constant willekeurige advertenties kreeg in kranten en op televisie, kan je nu heel gericht aan online marketing doen. 

Zo zorgt zoekmachine optimalisatie ervoor dat je op organische manier hoog scoort in Google. Niet omdat je veel geld hebt gestoken in een advertentie campagne, maar omdat je een relevante website hebt voor een bepaalde zoekopdracht.

Mensen zoeken nu alleen nog maar antwoorden op hun vragen via zoekmachines zoals Google. Zoek je een goede aannemer voor je verbouwing? Of ga je op reis en zoek je de beste bezienswaardigheden? De dagen van zware telefoonboeken zijn (gelukkig) achter ons! 

Nu is het via zoekresultaten en online content dat we beslissen waar we ons geld spenderen.

Digital marketing is dus meer dan een hippe trend: het is de toekomst van marketing. Je beantwoordt zo gericht aan de behoeften van de juiste doelgroep en optimaliseert de conversie van bezoekers tot nieuwe klanten.

Ons online marketingbureau creëert vrijheid op veel vlakken

Wat doet een online marketing kantoor?

Elk online marketing kantoor zal een andere combinaties van technieken gebruiken om een goede online strategie te bouwen voor jouw bedrijf. We sommen de belangrijkste middelen hier even op:

SEO, ook bekend als zoekmachine optimalisatie, is het optimaliseren van je website zodat je een hoge ranking krijgt in Google. Dit gebeurt via sterke copywriting, maar ook technische optimalisatie en off-site SEO zoals linkbuilding.

Lees dit artikel van DoubleSmart: “Wat is off-page optimalisatie?”

Goede zoekmachine optimalisatie zal ervoor zorgen dat je organisch stijgt in de zoekresultaten. Met de juiste structuur en keywords en wat creativiteit in je teksten zal Google doorhebben dat je een belangrijke, kwalitatieve website hebt. 

Je website gaat zowel mensen informeren als een belangrijke plaats zijn voor conversies.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Als je iets opzoekt in Google, zie je helemaal bovenaan ook altijd een aantal advertenties. Dit zijn Google Ads, online advertenties waar bedrijven voor betalen. Deze advertenties kan je specifiek afstellen op basis van je noden en de zoekwoorden waar je op wilt scoren.

Deze vorm van zoekmachine marketing kan enorm helpen om meer naamsbekendheid te genereren. Je wordt expliciet en transparant getoond als advertentie in de zoekresultaten en staat bovenaan. SEA alleen is vaak niet genoeg, maar kan een goede SEO strategie een duwtje in de rug geven.

Varamedia is een Google Ads Agency met ervaring in alle Google Ads-domeinen.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Binnen online marketing begint social media marketing steeds meer te groeien. Online marketeers ontdekken voortdurend nieuwe technieken om sociale media in te zetten in hun marketingstrategie.

Social media kan helpen om mensen in hun customer journey te identificeren. Volgt iemand veel sporters? Dan is de kans groot dat die persoon zelf ook graag sport én kwalitatieve sportkledij kan appreciëren. 

Soms worden de influencers zelf gevraagd om een merk te promoten. Dit brengt heel wat authenticiteit met zich mee omdat mensen geen onpersoonlijke advertenties zien, maar mensen die ze bewonderen en jouw product aanprijzen.

Voor elk sociaal mediakanaal bestaan experts. Varamedia staat bijvoorbeeld bekend als LinkedIn Marketing Expertisebureau. Daarnaast zijn we ook in Facebook, Instagram en Pinterest gespecialiseerd.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Goed geschreven content is weinig waard als de website zelf niet aangenaam is om naar te kijken. Je website moet meer zijn dan een saai kader voor lange teksten. Laat daarom steeds een website maken van het hoogste niveau.

Webdesign kan delen van je tekst highlighten en de structuur benadrukken. Zo begeleid je het oog (en de muis) van de bezoeker.

Een online marketing kantoor zal dus ook kijken naar je webdesign en je website eventueel een volledige makeover geven. Er wordt dan vaak een WordPress website gemaakt. WordPress is namelijk heel geschikt voor SEO. Door de intuïtieve interface kan je dan zelf ook perfect zien hoe je website presteert en wat er allemaal aanwezig is.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Sommige merken focussen op hun producten in specifieke winkels te krijgen, maar klanten willen steeds vaker online hun producten bestellen. Het is dan handig om een eigen webshop te hebben die goed werkt.

Een online marketing bureau zal hierbij kunnen helpen. Ze zullen ervoor zorgen dat de webshop van je onderneming goed geïntegreerd is met de rest van de website. Zo vindt de conversie van bezoeker tot klant plaats op je eigen website.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Laat ons je helpen met je online marketing te structureren

Bespreek 30 minuten vrijblijvend je project met een van onze ervaren online marketing experts. 

Interesse in een succesvol online marketing traject dat zichzelf al sterk bewezen heeft?

3 types online marketing

Online marketing is een brede term waarin veel verschillende strategieën en methodes vervat zitten. Een sterke online marketing campagne bevat een combinatie van een aantal types.

Content marketing gaat vaak, maar niet altijd, rekening houden met SEO. Zeker voor blogposts en andere teksten op je website gaat er altijd zoveel mogelijk geoptimaliseerd worden voor zoekmachines.

Bij content zoals video’s is dit minder het geval. Dit type content dient er voornamelijk voor om op een goede en duidelijke manier informatie te geven aan de bezoeker.

Google leest misschien graag je lange artikels, maar klanten zien jou liever zelf spreken in een mooi filmpje of luisteren graag naar een fijne podcast.

Lees ook: Alles over content marketing

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

E-mail marketing, is dat klanten lastigvallen met mails? Nee hoor! Het is juist gericht mails sturen zodat je klant op de hoogte blijft van de meest relevante zaken. 

Klanten zullen niet elke dag je website raadplegen om te zien of er iets nieuws is, maar willen wel graag updates krijgen of feedback geven op een service.

Hierbij is e-mail marketing heel doeltreffend. Heb je een nieuw product? Of bied je graag een kortingscode aan trouwe klanten? Via e-mail bereik je meteen de juiste mensen. 

Een slechte e-mail marketing zal alleen maar irritaties opwekken, maar een goede e-mail marketing zal ervoor zorgen dat klanten vaak terugkomen.

Online marketing bureau-digital marketing-varamedia

Steeds meer mensen spenderen hun tijd op sociale media. Volgens het nieuwste Social Media onderzoek van Newcom is ook dit jaar het social media gebruik weer eens gestegen. Het is dus zinvol om binnen je online marketing te kijken naar welke sociale media kanalen geschikt zijn voor jouw bedrijf.

Bij sociale media moet je echter ook met veel dingen rekening houden:

  • Hoe werkt het algoritme? Bedrijven zoals Facebook maken steeds veranderingen in hoe hun algoritmes werken. Om jouw posts populair te maken, moet je dus constant rekening houden met de nieuwste veranderingen.
  • Vertrouwen mensen mijn brand? Sinds de opkomst van fake news moet je mensen echt overtuigen van je authenticiteit. Hier kruipt soms heel wat tijd in omdat een deel van de social media gebruikers uiterst kritisch is.
  • Past dit social media kanaal bij mijn bedrijf? Zomaar doelloos inzetten op sociale media kanalen zal vooral veel verspilde moeite zijn. Voor het ene bedrijf zullen hippe TikTok-filmpjes werken, voor het andere bedrijf is inzetten op LinkedIn eerder een rendabele optie.

Geïnteresseerd in tips voor een effectieve inzet van social media? Lees de whitepaper “Haal méér uit socialmediamarketing” van DPG Media.

Online marketing bureau-digital marketing-varamediaOnline marketing bureau-digital marketing-varamediaOnline marketing bureau-digital marketing-varamedia

Waarom kiezen voor Varamedia?

Overtuigd van het belang van een online marketing kantoor? Heb je graag de beste kwaliteit? Dan is Varamedia de juiste keuze voor jouw bedrijf! Waarom? We leggen het graag even uit:

1. SEO

Met onze jarenlange expertise weten wij alle SEO-tricks die ervoor zorgen dat jouw website hoog scoort in zoekmachines zoals Google. Wij optimaliseren je website zodat jij op korte termijn bovenaan in Google staat met je website. 

Lees meer over onze SEO-aanpak

2. Sterke copywriting

Bij Varamedia heb wij een heel team copywriters die klaarstaan om interessante, commerciële teksten te schrijven voor jouw website. Heb je graag blogposts met een interessante invalshoek die ook nog eens goed scoren in Google? Dan ben je bij het copywriting bureau van Varamedia aan het juiste adres.

3. Linkbuilding

Wij geloven in het belang van off-page SEO om de autoriteit van je website enorm te verhogen voor zoekmachines. Met onze uitstekende linkbuilding technieken en eigen netwerk zorgen wij voor kwalitatieve backlinks.

Ontdek onze diensten als Link Building Agency

4. Sterke webdesign

Mooie content heeft natuurlijk ook een mooie website nodig. Onze webdesigners staan voor je klaar! Met een verbluffende webdesign zullen klanten graag terugkomen naar je website om te ontdekken waar je bedrijf mee bezig is.

Bekijk ook: de kaart met alle webdesign bureau’s

Hoeveel kost een online marketingbureau?

De tarieven van een online marketing bureau verschillen enorm van bureau tot bureau en van jouw specifieke wensen. Om te weten welk budget je nodig hebt voor je online marketing, moet je jezelf een paar vragen stellen: 

  • Heb je enkel wat copywriting nodig?
  • Moet mijn bestaande website onder handen worden genomen of heb ik een nieuwe website nodig? 
  • Heb je een webshop nodig of niet?
  • Hulp bij iets specifiek of full service?
  • Wil je een freelancer digital marketeer of consultant inschakelen of liever een online marketing bureau?

Deze factoren bepalen allemaal de kosten van een online marketing bureau. Zo kunnen de tarieven variëren tussen €50 – €60 per uur tot €115 – €150 per uur. Overleg altijd met een online marketing bureau wat je noden en budget zijn.

Trouwens, een online marketing kantoor dat geld kost is een kantoor dat de naam haast niet waardig is. 

Zo zijn er helaas veel tegenwoordig, zo blijkt ook uit deze studie van Smartdata Agency: ‘Hoe online marketing bureaus jou oplichten’.

Kies steeds voor een bureau dat een duidelijk rendement realiseert en kijkt naar opbrengsten en reële resultaten. 

Lees ook: hoeveel kost een SEO specialist?

Klaar voor resultaten?

Varamedia is een full service online marketing bureau dat klaarstaat om een ambitieus marketing plan op te stellen voor jouw bedrijf. We hebben al tientallen tevreden klanten die nu hoog scoren in Google!

Word jij de volgende? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Digital marketing

Freelance Online Marketing Consultant

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. In dit artikel gaan we het hebben over wat een online marketing consultant doet en wat de voor en -nadelen ervan zijn.

Digital marketing

Freelance digitale marketing

Dit artikel bespreekt alle voordelen van samenwerken met een Freelance Digitale Marketing Specialist om de omzet van je bedrijf te boosten. Veel bedrijven werken met een marketing freelancer samen. Deze biedt online marketing consultancy aan maar voert een groot stuk van het werk ook zelf uit.

Kortom, zo'n online marketing consultant in huis nemen biedt veel voordelen. Deze bespreken we hier!

Lees hier verder.

Digital marketing

Digitale marketing agency in Antwerpen

Varamedia is een digital marketing agency met voet aan de grond in Antwerpen. Ons Antwerps webdesignbureau heeft hier veel klanten die stuk voor stuk rekenen op onze know-how en expertise om hun resultaten (omzet / winst / klanten) sterk te verhogen met marketing.

Wat doen wij dan als marketing agency? Eerst kijken we naar de website: doet deze wat hij zou moeten doen? Is de website geoptimaliseerd voor conversies en leads? En hoe ziet de marketing eruit: meten de Facebookpixels en Google pixels bijvoorbeeld wel alle websitebezoekers? En loopt er een retargetingcampagne? En hoe zit het met de SEO en SEA?

Digital marketing

Internet Marketing

Internet marketing: een term die vandaag de dag onvermijdelijk is in de digital marketing wereld, maar wat is dat nu juist? In dit artikel geven we jou een duidelijke betekenis en waarom het zo belangrijk is.

Digital marketing

Internet marketing bureau

Zoek je een goed internet marketing bureau voor jouw bedrijf? Wil je het verschil weten tussen internet en -online marketing? In dit artikel vertellen leggen we het haarfijn uit.

Digital marketing

Online Marketing Consultant

Online marketing is een belangrijke bron van inkomsten voor veel bedrijven: door verstandig in te zetten op digitale marketing, krijgen bedrijven - met behulp van een online marketing consultant - veel meer omzet via online sales of via leads.

Digital marketing

Digital Marketing

Ben je nieuw in de wereld van digitale marketing en wil je graag weten hoe je jouw online marketingstrategie aanpakt? Varamedia heeft de nodige digitale skills om jouw organisatie online in de spotlights te zetten.

Digital marketing

Digitaal marketing bureau

Als bedrijf kan je ook niet alles zelf doen, laat staan gespecialiseerd zijn in alle aspecten van online marketing. Daarbij komt een ervaren digitaal marketing bureau duidelijk als geroepen. De marketingexperts van ons gereputeerd marketingbureau hebben een passie voor hun vak en nemen je graag bij de hand. Wij zullen je wegwijs maken in de wondere, soms gecompliceerde, wereld van de online marketing.

Digital marketing

Digitaal Marketing Agency

Nog op zoek naar digital marketing? Zoek je een sterke agency? Ontdek hier de do's en don'ts en maak de juiste keuze voor jouw online marketing!

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?