Varamedia

Bing Ads vs. Google Ads

Wat is het verschil tussen Bing en Google ads? In dit artikel kom je o.a. meer te weten over de voor en -nadelen van beiden.

Bing Ads vs Google Ads

Bing Ads vs Google Ads: De voor- en nadelen

Wanneer het neerkomt op SEA (Search Engine Advertenties), is het niet raar om deze twee met elkaar te vergelijken: Bing Ads vs Google Ads.

 • Welk platform heeft er een groter bereik
 • Is Bing goedkoper?
 • Met welke kan je beter je doelen bereiken?
 • Welke van de 2 zorgt voor een hogere conversieratio?

Veel adverteerders bekijken vaak de 2 platvormen als concurrenten van elkaar, maar eigenlijk kan je ze allebei gebruiken. Google heeft zonder twijfel wel de meerderheid van de zoekwoorden markt, maar Adverteren op Bing mag zeker niet vergeten worden. In plaats van Google Ads vs Bing Ads, zouden adverteerders moeten denken om de twee te combineren.

In dit artikel vergelijken we de twee met elkaar en bespreken we hoe we ze samen kunnen gebruiken om jouw marketing effort een boost te geven.

Het verschil tussen Bing Ads vs Google Ads

Het concept achter beide zoekmachines is hetzelfde. Ze zijn allebei Per-per-click advertentie platformen gemaakt om ondernemers te helpen een bepaald doelpubliek te bereiken, meer website bezoekers te verkrijgen en om hun omzet te verhogen.

Maar tegelijkertijd hebben beide platformen ook voor- en nadelen tenopzichte van elkaar.

We bespreken hieronder de verschillen:

Google Ads

Google Ads  bestaat uit twee advertentie netwerken:

 1.  De Display Ads Netwerk: Maakt het mogelijk om display ads te adverteren op verschillende websites op het internet.
 2. De Zoekwoord Netwerk: Maakt het mogelijk om tekst advertenties te doen verschijnen in de zoekresultaten

Dit zijn Google Ads

Bing Ads

Bing Ads staat nu gekend als Microsoft Ads, en is eigendom van Microsoft en heeft zelfs drie zoekmachines onder zijn noemer: Bing, Yahoo en AOL. Dus als je op één platform adverteert, verschijnt jouw advertentie eigenlijk op alle drie platformen. De 3 platformen zijn best wel populair.

microsoft bing

Dit zijn Bing Ads

Bereik van Bing Ads

Hoewel Bing niet zo populair is als Google. Is de Bing Ads netwerk wel aan het groeien:

 • Bing heeft nu 34% van alle zoekopdrachten via een desktop
 • Er worden maandelijks 5,4 miljard zoekopdrachten gedaan via het Bing Network
 • 136 miljoen unieke zoekopdrachten worden gedaan op het Bing Network

Belangrijker nog, er worden 63 miljoen zoekopdrachten bereikt met Bing Ads die Google Ads niet kan bereiken. Dus als je geen Bing Ads gebruikt mis die kansen om gevonden te worden.

Kostprijs: Bing Ads vs Google Ads

Bing compenseert zijn gebrek in volume met een betere prestatie. Hoewel het marketingbudget soms af hangt van industrie tot industrie. Kan het marketingbudget wel tot 20-35% duurder zijn via een zelfde campagne op Google Ads.

Kostprijs Bing Ads vs. Google Ads

Dit komt omdat er op Bing Ads veel minder concurrenten zijn die op dezelfde zoekwoorden bieden. Clicks zijn dus veel goedkoper hier.

Volgens een onderzoek van ReportGarden, is de Cost-Per-Click gemiddeld €6,50 op Bing Ads en €16 op Google Ads.

Een persoonlijke Bing Ads strategie

Of jouw onderneming geknipt is voor het Bing netwerk is afhankelijk van een aantal puntjes. Overstappen naar Bing Ads kan interessant zijn als:

 • Google Ads verzadigd is met concurrenten voor dezelfde Google zoekwoorden. Het kost te veel om dezelfde Cost-Per-Lead te behalen.
 • Je ziet geen verdere manieren om de top te bereiken in Google Ads-campagnes.
 • Bing zorgt voor organisch verkeer naar je website en deze bezoekers zorgen voor leadgeneratie op jouw website.

Leadgeneratie specialist voor Microsoft Bing Ads nodig? 

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Microsoft Bing Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

0 of 1000

Neem vandaag nog contact op met ons:

 • Mooie SEO-winnende websites
  Mooie websites die meer doen dan enkel mooi zijn. Wij bouwen geen elektronische visitekaartjes maar elektronische leadgeneratoren. Wij laten bedrijven met onze websitediensten sterk groeien in omzet en verkoop.
 • Topservice en hoge klanttevredenheid
  Een probleem? Een last-minute wijziging? Wij hebben 24/7 permanentie. Wij helpen je altijd. Onze klanten krijgen elk een eigen persoonlijke websitemanager.
 • SEO resultaten
  Wij koppelen al onze websites aan een marketingpakket. Zo wordt je website snel en grondig door Google en Bing opgepikt. 1 of 2 marketingrapporten per maand, inbegrepen in de prijs.
varamedia-webdesign-bureau
 • Home
 • /
 • SEA
 • /
 • Bing Ads vs Google Ads

Categorie: