Varamedia logo
33+

Wat zijn Google zoekwoorden?

Een Google Ads zoekwoord wordt ook wel eens keyword genoemd, dat zijn woord(en) waarop een adverteerder biedt. Wanneer iemand naar die keywords zoekt, dan verschijnen gerelateerde SEA-advertenties bovenaan je search engine.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en zijn gebeten door Search Engine Advertising. Wil je meer rendement halen uit je lopende Google Ads campagnes en wil je weten hoe je de advertenties nog beter kunt maken? Laat dan je campagnes beheren en optimaliseren door Varamedia. Ons Google Ads agency heeft Google Ads-gecertificeerde professionals in huis die ervoor zorgen dat je meer leads, omzet én klanten krijgt. Van een Google Ads audit tot campagne management. Varamedia zorgt ervoor dat elk aspect van jouw Google Ads tiptop in orde is.

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Wat zijn Google zoekwoorden?

Google besluit zoekwoorden te verbergen

Google zoekwoorden-sea-varamedia

Google heeft in 2020 besloten een deel van de zoekwoorden niet meer te tonen. Dit heeft een impact op de manier waarop je met Google Ads adverteert.

Waarom doen ze dit? Welke zoekwoorden krijgen we wel nog en welke zoekwoorden krijgen we niet meer te zien? Welke invloed heeft dit op je bedrijf?

Dat lees je verder onderaan dit artikel.

Eerst en vooral: wil je een zoekwoorden onderzoek uitvoeren? Dan zijn er tegenwoordig nieuwe manieren om zoekwoorden te vinden en in een SEO-planning op te nemen. Lees hier meer over deze aanpak.

Waarom verbergt Google zoekwoorden voor ons?

Google heeft dus besloten om een deeltje van de zoekwoorden niet meer te tonen aan de gebruikers. Dit eigenlijk voor 1 simpele reden, namelijk privacy. Google wil op deze manier de privacy van de persoon die de zoekwoorden intypt beter beschermen.

Voordien was het zo dat je elk zoekwoord dat tot klicks leidde kon zien. Via de leads kon ook gezien worden wie deze persoon dan was. Bij zoekwoorden die weinig gebruikt worden kan het zijn dat deze persoon dit niet wou omdat deze info privé is, de persoon te beschaamd is voor een misschien wel absurd zoekwoord.

Wil je met Google Ads starten? Of je Google Ads sterk verbeteren?

Welke invloed heeft dit?

De invloed die deze beslissing heeft zal voor de ene persoon zwaarder doorwegen dan de andere. Het positieve hieraan is dat iedereen evenveel wordt ontnomen. Het is niet dat de ene persoon meer kan zien dan de andere. Het is dus redelijk afhankelijk van welke strategie je hiervoor gebruikte of je veel negatieve invloed zal ondervinden. Wie de strategie had om in te zetten op meerdere minder populaire zoekwoorden zal eens moeten nadenken wat en hoe ze verder gaan doen.

De beslissing van Google heeft vooral een grote impact op kleine zaakjes, de manier waarop mensen nu adverteren is veranderd. Daarom is het belangrijk om mee te zijn met de laatste tools. Ontdek hier hoe je leads genereert via Google Ads.

Google zoekwoorden-sea-varamedia

Welke Google zoekwoorden?

Google zegt zelf alleen nog zoekwoorden te tonen die een ‘aanzienlijk’ aantal keer worden opgezocht, maar hoeveel is dat dan? Dit wil google ons niet specifiek geven. De geschatte hoeveelheid zou tot 20% minder zichtbare zoektermen gaan. 

Conclusie

De reden waarvoor Google deze beslissing neemt is over het algemeen zeker aanvaardbaar en verstaanbaar. De privacy van de gebruiker is iets waar deze bedrijven zeker rekening mee moeten houden. En het feit dat de gevolgen voor iedereen hetzelfde zijn is ook positief. Toch zullen heel wat mensen in het begin geschrokken zijn. Ze gaven hun geld aan deze zoektermen in de hoop zo meer leads te krijgen. Nu zullen ze hier een andere oplossing voor moeten zoeken.

Beluister de podcast hieronder over dit onderwerp:

Jeroen Van Raemdonck

Jeroen Van Raemdonck

Marketingondernemer met 15+ jaar ervaring

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Google Ads expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun nieuwe converterende website:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

SEA

Wat zijn Display Ads?

In de wereld van online marketing in Google spelen Display Ads een flinke rol voor bedrijven die willen excelleren met remarketing. Met kleurrijke banners kan je met display ads de ultieme marketingmix maken. Maar laten we even terugspoelen: wat zijn Display Ads nou eigenlijk en waarom zijn ze zo belangrijk voor bedrijven die willen opvallen online?

SEA

Google Ads Agency / SEA Marketing Agency

Met Varamedia zijn wij dagelijks bezig met search marketing. Google Ads is één van de biotopen waarmee we opstaan en gaan slapen. Maar onze diensten omvatten meer dan enkel het correct draaien van Google Ads campagnes: wij kijken vooral naar rendement.

SEA

Wat zijn Google Search Partners?

Google Search Partners is een netwerk van verschillende pagina's en bedrijven die met Google samenwerken om SEA-advertenties weer te geven. Je kunt clicks kopen van Google Ads via het netwerk van zoekpartners, waarna je advertenties worden weergegeven op deze pagina's die deel uitmaken van het netwerk. Of het loont om in zo'n netwerk te zitten en de voordelen hiervan lees je in dit artikel.

SEA

Wat zijn Google Ads biedingen?

Bieden in Google Ads moet je zien als een soort veiling voor de toppositie in Google Search. Wil je beginnen met een succesvolle Google SEA-advertentie campagne?
In dit artikel lees je hoe Google Ads Bidding werkt en welke fouten je best vermijdt!

SEA

Bing Ads Specialist

Een Bing Ads Specialist nodig in België of Nederland? Zoek dan niet verder!

Met een Freelance Bing Consultant van Varamedia kan je meer bezoekers trekken naar je website met SEA-advertenties in Bing. Als SEA Agency ligt onze specialisatie in het genereren van kwalitatieve, warme leads op je website, app of webshop. Benieuwd hoe wij werken? Lees verder hieronder.

SEA

Bing Ads vs Google Ads

Wat is het verschil tussen Bing en Google ads? In dit artikel kom je o.a. meer te weten over de voor en -nadelen van beiden.

SEA

SEA Marketing Agency

Varamedia is een gespecialiseerd SEA Marketing Agency met expertise in SEA traffic acquisition en CRO conversie-optimalisatie.

SEA

Moet ik voor de toppositie bieden met een gelimiteerd budget?

Veel markteers vragen zich af: als ik een bepaald Google Ads budget hebt... Kan ik dat budget dan inzetten voor de topposities in Google of beter voor lager gelegen posities? Maakt het een groot verschil en welke strategie kies je best? Dat leer je hier!

SEA

Conversietracking – Wat zijn de voordelen en hoe zet je het klaar?

Conversietracking ook wel conversion tracking genoemd is een zeer krachtig hulpmiddel waarmee u kunt nagaan hoe goed uw SEA-advertentie campagne is in het genereren van essentiële acties of gegevens voor uw bedrijf. Met de gegevens die door Google Ads conversion tracking worden geregistreerd, kunt u vaststellen welke onderdelen van uw campagne wel en niet werken, zodat u uw offertes, advertentietekst en zoekwoorden kunt optimaliseren. In dit artikel bespreken we hoe je conversietracking precies doet.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?