Bied ik tegen mezelf met 2 Google Ads campagne?

DEEL DIT

 • Home
 • SEA
 • Bied ik tegen mezelf met 2 Google Ads campagne?

2 Google Ads campagnes - Bied ik tegen mezelf?

Het gaat hier over het lopen van 2 Google Ads campagnes (1 SEA-campagne & 1 Smart Bidding campagne) met hetzelfde product en advertentie. Deze vraag is niet onbelangrijk. Werken meerdere Google Ads campagnes tegen elkaar en werk je jezelf tegen hiermee? In dit artikel leggen we dit uitgebreid uit.

Google Ads Campaigns

Werk je jezelf tegen?

Het antwoord hierop is nee. Zolang de advertenties die je hebt lopen tot hetzelfde account behoren, zal je jezelf niet tegenwerken. Dit geldt ook voor andere situaties zoals het hebben van 2 ‘SEA-Campagnes’ met verschillende biedmethoden. Hier werk je jezelf niet tegen, maar Google zal voor jou beslissen welke Campagne hij bij welke impressie zal gebruiken. 

Is het nadelig voor 2 verschillende Campagnes te hebben? 

Nee integendeel, het hebben van 2 verschillende campagnes van hetzelfde product kan een groot voordeel zijn voor jou, want Google zal zelf beslissen welke campagne de beste keus is voor te gebruiken en zal al het verkeer naar de campagne laten zenden waar Google de voorkeur aan geeft. Google maakt een keuze aan de hand van jouw gewenste ‘campagne goal’ en zal deze op de best mogelijke manier proberen te bereiken.

Ontdek hier hoe je jouw eigen website optimaliseert met conversie tracking.

Google Ads campaign

Google Ads Campaign

Geldt dit alleen voor Google Ads?

Nee dit geld namelijk ook voor YouTube Ads. Als je in YouTube Ads meerdere campagnes hebt lopen met verschillende target methodes zoals een zoekwoord campagnes, een Placement campagne of een Audience campagne , dan zal elke impressie die je krijgt maar naar 1 campagne gaan waarvan Google denkt dat het de beste keuze is voor jouw goal te bereiken.

Is een Smart Bidding campagne de beste optie?

Dat hangt af van jouw goals, wat je wilt bereiken met je campagne. Is jouw goal voor meer conversies te behalen uit jouw campagne? Als dit het geval is en jouw Smart Bidding campagne haalt betere resultaten dan jouw Search campagne, dan is er iets mis. Smart campagne zullen meer dan alleen conversies gaan zoeken die je normaal niet zou zoeken, dus als je in allebei de campagne dezelfde conversies zoekt, en je ondervindt dat jouw Smart-campagne beter scoort dan jouw Search campagne, dan is er hoogstwaarschijnlijk een probleem in jouw ‘Search campagne setup’. Bij een goed opgezette SEA-campagne zou deze het beter moeten doen dan een Smart campagne.

Ontdek hier hoe je op een correcte manier leads genereert via Google Ads.

google ads optimaliseren


Conclusie 

Wat we hieruit kunnen besluiten is dat je dus zeker jezelf niet tegenwerkt door gebruik te maken van 2 verschillende campagnes voor hetzelfde product. Dit geldt zowel voor Google Ads als in YouTube Ads. Je haalt zelfs voordeel bij het gebruik maken van meerdere campagnes omdat google voor jou de campagne zal gebruiken die het best gepaard gaat met jouw goal. Tenslotte kunnen we ook concluderen dat een search campagne beter is dan een Smart campagne voor het behalen van conversies, en mocht dit niet het geval zijn, moet je eens kijken naar de ‘setup’ van jouw Search campagne, want daar ligt hoogstwaarschijnlijk de fout.

Beluister de podcast hieronder over dit onderwerp:

Leadgeneratie specialist voor Google Ads nodig? 

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in Leadgeneratie via Google Ads. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

VRAGEN?

0 of 350

Neem vandaag nog contact op met ons:

 • Mooie SEO-winnende websites
  Mooie websites die meer doen dan enkel mooi zijn. Wij bouwen geen elektronische visitekaartjes maar elektronische leadgeneratoren. Wij laten bedrijven met onze websitediensten sterk groeien in omzet en verkoop.
 • Topservice en hoge klanttevredenheid
  Een probleem? Een last-minute wijziging? Wij hebben 24/7 permanentie. Wij helpen je altijd. Onze klanten krijgen elk een eigen persoonlijke websitemanager.
 • SEO resultaten
  Wij koppelen al onze websites aan een marketingpakket. Zo wordt je website snel en grondig door Google opgepikt. 1 of 2 marketingrapporten per maand, inbegrepen in de prijs.
varamedia-webdesign-bureau

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>