Leads genereren voor B2C en B2B van A tot Z

DEEL DIT

Wil je graag meer leads genereren voor je website of bedrijf en zoek je naar manieren hiervoor? In dit artikel bespreken we hoe je je leadgeneratie sterk aanzwengelt. We bespreken leadgeneratie methodes voor B2C en B2C niches: immers heeft elke niche nood aan een leadstrategie op maat.

In dit artikel over leadgeneratie en webverkeer bespreken we het belang van de juiste marketingkanalen en webverkeer: enkel meer websitebezoekers zal geen effect hebben op de hoeveelheid leads. De kwaliteit van je websitebezoekers, daarentegen, heeft een gigantische impact op de instroom van leads. 

Leads genereren start met de juiste zoekintentie

Immers: het is niet omdat iemand je website bezoekt dat zij of hij automatisch interesse heeft in je producten of diensten. Het is omdat jouw website en je oplossingen de perfecte match vormen met de problemen van je prospect, dat deze uit vrije wil zal converteren tot lead.

Met andere woorden: in het zoeken naar webverkeer moet de focus niet liggen op zoekwoorden maar op de intentie achter deze zoekwoorden.

Welk probleem is achterliggend aan het zoekwoord 'WordPress website laten maken' bijvoorbeeld? Iemand wil een nieuwe website, toch?

Maar het probleem situeert zich dieper: een bedrijf wil een nieuwe website om specifieke doelstellingen te realiseren: namelijk meer leads werven en/of meer online verkopen genereren. 

Leg in leadgeneratie de focus op het probleem dat je oplost, niet de oplossing zelf

Daarom focussen wij ons marketing en webdesign bureau niet op het bouwen van nieuwe websites maar het bouwen van nieuwe websites die geoptimaliseerd zijn voor leadgeneratie. Het gevolg? Een prospect voelt onmiddellijk: dit webdesignbureau begrijpt precies wat ik nodig heb!

En dat is ook zo. Bekijk dit maar voor jezelf als je de gratis marketing audit aanvraagt. In al die jaren hebben we nog nooit iemand geweten die spijt had dat hij deze marketing audit had aangevraagd - wel integendeel. 95 procent van de bedrijven rapporteert een zichtbare omzettoename en toename in lead generatie dankzij deze gratis lead generatie audit.  

Lees ook: Ondernemen in digitale tijden: dit moet je weten

Zorg voor een snelle opvolging van je leads

Van zodra een lead je CRM (zoals Hubspot, Pipedrive, Teamleader of Zoho) binnenkomt, is het alle hens aan dek. Een lead die vers binnenkomt noemen we een warme lead en heeft een hoge prioriteit. Wacht geen week met het terugkoppelen naar deze persoon want hoe langer je wacht, hoe meer de lead afkoelt. Als je te lang wacht, is de lead afgekoeld en heeft deze bijvoorbeeld al extra informatie ingewonnen bij je concurrenten / concullega's.

Nuttige bronnen

Leads genereren in een specifieke sector

Zoek je leads in specifieke niches zoals leads in vochtbestrijding, vastgoed, de bouwsector of voor zonnepanelen? Er zijn honderden niches waarin leads genereren essentieel is.  

E-book: Maak van je website een Lead Generatie Machine (Hubspot)

Het genereren van leads - zowel kwantitatief als kwalitatief - is het belangrijkste doel van een marketeer. Een succesvolle engine voor leadgeneratie zorgt ervoor dat er automatisch prospects binnen komen terwijl jij je bezig houdt met andere zaken. Verrassend genoeg vindt slechts 1 op de 10 marketeers dat campagnes voor lead generation effectief zijn. Waarom?

Scriptiebank: Een Online Lead Generation Plan opstellen

In deze interessante bachelorproef, opgesteld door Matthijs Vandendriessche van Howest, bespreekt de auteur alles over inbound lead generatie, outbound lead generatie (via koude prospectie en sales), lead generatie via SEO, leadgeneratie via Google Ads  en sales leadgeneratie.

Leadgeneratie expert nodig? 

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in B2B Leadgeneratie. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

VRAGEN?

Naam
Telefoon *
E-mailadres *
Bedrijf
Je bericht, vraag, ...

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>