SEO zelf doen of uitbesteden?

Wil je SEO zelf doen of uitbesteden? Varamedia laat je in dit artikel alles ontdekken over de voor-en nadelen en geeft je een antwoord op al jouw vragen.

Deel dit

SEO uitbesteden of het zelf doen?

Wil jij graag een website dat het hoogst in de zoekresultaten van Google verschijnt? Maar ben je zelf niet zo’n krak in marketing? Kies er dan voor om jouw SEO uit te besteden aan Varamedia! Wij zijn gespecialiseerd in marketing en weten als geen ander hoe we moeten inspelen op de zoekresultaten van Google.

Een prachtige website waarop jouw dienst of product aangeboden wordt is zeer belangrijk, maar is niets zonder klanten. Dit is exact wat wij doen, zorgen voor klanten.

Snel naar:

De voor- en nadelen van je SEO uitbesteden

Alle voor- en nadelen als je SEO uitbesteedt

Voordelen:
Je start direct met een expertise op hoog niveau.
Je wint jaren voorsprong op je concurrenten die een intern SEO team uitbouwen en hiermee veel tijd verliezen.
SEO experts weten wat belangrijk is en volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachinemarketing.
Het is in veel gevallen veel goedkoper dan een SEO medewerker vast aanwerven.
Nadelen:
SEO uitbesteden aan marketingmensen zonder SEO-expertise kan een slechte investering zijn. Kies enkel mensen met duidelijke SEO-kwalificatie.
Een intern SEO-team kan soms sneller de brug maken tussen jullie SEO en jullie doelgroep. Maar niet altijd, want een select aantal SEO bureaus met kennis van zaken kunnen dit ook.
Er zijn veel marktetingbedrijven die SEO 'erbij nemen' maar hier eigenlijk geen expert in zijn
Conclusie:
SEO uitbesteden houdt enkel risico’s in als je je laat leiden door ‘mooie verhalen’ van marketingbureaus en onvoldoende aandacht hebt voor hun echte SEO-kwalificaties. Besteed je SEO niet uit aan marketingbureaus die zeggen dat ze SEO-expert zijn. Daag hen uit en laat hen zichzelf bewijzen. Alleen zo scheid je het kaf van het koren onder iedereen die pronkt met de titel ‘SEO specialist’.

Heb je al met tal van SEO bureau's samengewerkt, maar geen resultaat gekregen?

Bij Varamedia heb je de garantie dat je binnen de 6 maand tot 3x meer verkeer krijgt via Google.

Al meer dan 30 succesvolle Vlaamse bedrijven geholpen.

De voor- en nadelen van je SEO uitbesteden

Alle voor- en nadelen als je SEO uitbesteedt

Voordelen:
Je houdt de touwtjes in eigen handen.
Een intern SEO-team kan vaak grotere hoeveelheden werk verzetten dan een extern team.
Het interne SEO-team houdt maximale voeling met de doelgroep en de bedrijfsdoelstellingen.
Indien het interne team hoogopgeleid is en heel veel SEO-kennis heeft, kan dit goedkoper zijn in de totaalprijs dan als je de SEO uitbesteedt aan een externe specialist.
Nadelen:
Een intern SEO-team kan onmogelijk de ervaring opbouwen die een externe SEO-expert opbouwt op basis van alle ervaringen met diverse klanten.
Het is moeilijk als zaakvoerder je eigen SEO-mensen kritisch te evalueren omdat je er zelf onvoldoende kennis van hebt. Hierdoor loop je het risico dat jullie SEO jarenlang minder goed zal draaien dan eigenlijk mogelijk is.
SEO intern organiseren is meestal duurder dan het uitbesteden. De loonkosten liggen vele malen hoger dan de vergoedingen die SEO Bureaus vragen.
Conclusie:

SEO intern organiseren is enkel interessant als deze SEO-teamleden ook echt op topniveau presteren. Zij moeten kunnen geëvalueerd worden op hun SEO-kennis. Als zaakvoerder van het bedrijf is het niet evident je personeel te evalueren over iets waarvan je zelf geen kennis hebt. Heb je zelf een SEO-team en wil je dit team maximaal laten renderen? Overweeg dan een externe SEO specialist in te huren die elk kwartaal mee de cijfers overloopt en het team nieuwe inspiratie en werkpunten geeft.

SEO zelf doen of uitbesteden? Kijk ook naar kostprijs versus ervaring

Veel bedrijven denken over marketing nog steeds na als ze nadenken over hun andere overheadkosten. Dat is echter de foute veronderstelling: een marketinginvestering hoort zichzelf altijd voelbaar terug te verdienen. Doet deze dat niet, dan ben je in zee gegaan met de verkeerde marketingpartner. Er zijn namelijk veel marketingbedrijven die ondanks hun goede naam toch niet het onderste uit de kan halen voor hun klanten. Sommigen noemen het cowboypraktijken, anderen vinden dat het normaal is dat je als marketingbedrijf niet altijd mee bent met de nieuwste ontwikkelingen.

Maar dit is de realiteit: marketing verandert zo snel (en dus ook SEO) dat je je SEO enkel mag uitbesteden aan een partner die op dit vlak een ruime bewezen ervaring heeft.

Een SEO consultant is dus iemand die zichzelf heel snel moet terugverdienen. Wees dus niet bang om zo iemand onder de arm te nemen want als deze echt weet waar hij/zij over spreekt, zal dit de beste investering zijn die je ooit hebt gedaan op marketingvlak.

Lees ook het artikel: Hoeveel kost SEO?

Over ons

Wij zijn een SEO agency met ruime ervaring in het voeren van SEO campagnes voor onze klanten. Door aan strategische SEO te doen verhogen wij de omzet die via de website van onze klanten binnenkomt gevoelig. Een vertienvoudiging van de omzet vormt al lang geen uitzondering meer en veel van onze klanten bestaan vandaag nog altijd dankzij de SEO-conversies die zij via Google binnenhalen.

Veel bedrijven besteden hun SEO aan ons uit en met elk van hen hebben wij een langetermijn win-winpartnership.

Het is dus zeer terecht dat je nadenkt over SEO want dit is voor veel bedrijven een echte gamechanger en hopelijk ook voor jullie bedrijf binnenkort.

Lees ook: Marketing oursourcen, een goed idee?

SEO conversietracking staat bij ons centraal

Een zoekmachine marketing specialist hoort niet tevreden te zijn met alleen maar een toename in kliks of weergaven.

Natuurlijk zijn kliks en weergaven leuk. Maar ze betalen de rekening niet.

Wat wel de rekeningen betaalt, zijn echte conversies in de vorm van sales en leads die zuiver via zoekmachines zijn binnengekomen.

Vandaar start onze samenwerking altijd met het allerbelangrijkste. We stellen de conversietracking helemaal op punt voor het meten van conversies via zoekmachines. Alleen zo kunnen onze resultaten objectief worden gemeten en kan jullie bedrijf de digitale marketing verder opschalen op een datagedreven manier.

Eén van onze kenmerken als zoekmachine marketingbureau is het uitgebreid KPI Dashboard via Google DataStudio dat we delen met jullie. Hierin wordt al ons SEO-werk transparant geregistreerd.

En natuurlijk bezorgen we elke week, twee weken of maand een PDF-rapport van deze evoluties. De conversies zwart op wit op papier. 

JEROEN VAN RAEMDONCK

Varamedia specialiseert zich in de krachtigste SEO campagnes in combinatie met doeltreffende online marketing voor leadgeneratie: SEO, SEA en sociale media marketing. Onze grafieken liegen er niet om. Wie met ons samenwerkt, krijgt meer omzet via de website en steekt zijn concurrenten voorbij in de Google zoekresultaten. Dat garanderen wij en hebben we al meermaals bewezen. Neem vrijblijvend contact op.