Varamedia logo
33+

SEO zelf doen of uitbesteden?

Wil je SEO zelf doen of uitbesteden? Varamedia helpt je met kiezen of je beter zelf aan de slag gaat met SEO of dat je beter een SEO-expert onder de arm zou nemen. Er zijn pro's en contra's. Ontdek ze hier!

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
SEO zelf doen of uitbesteden?

SEO uitbesteden of het zelf doen?

Wil jij graag een website dat het hoogst in de zoekresultaten van Google verschijnt? Maar ben je zelf niet zo’n krak in marketing? Kies er dan voor om jouw SEO uit te besteden aan Varamedia! Wij zijn gespecialiseerd in marketing en weten als geen ander hoe we moeten inspelen op de zoekresultaten van Google.

Een prachtige website waarop jouw dienst of product aangeboden wordt is zeer belangrijk, maar is niets zonder klanten. Dit is exact wat wij doen, zorgen voor klanten.

SEO

De voor- en nadelen van je SEO uitbesteden

Alle voor- en nadelen als je SEO uitbesteedt:

Voordelen:

Nadelen:

Conclusie:

SEO uitbesteden houdt enkel risico’s in als je je laat leiden door ‘mooie verhalen’ van marketingbureaus en onvoldoende aandacht hebt voor hun echte SEO-kwalificaties. Besteed je SEO niet uit aan marketingbureaus die zeggen dat ze SEO-expert zijn. Daag hen uit en laat hen zichzelf bewijzen. Alleen zo scheid je het kaf van het koren onder iedereen die pronkt met de titel ‘SEO specialist’.

Heb je al met tal van SEO bureau's samengewerkt, maar geen resultaat gekregen?

Bij Varamedia heb je de garantie dat je binnen de 6 maand tot 3x meer verkeer krijgt via Google.

De voor- en nadelen van je SEO uitbesteden

Alle voor- en nadelen als je SEO uitbesteedt:

Voordelen:

Nadelen:

Conclusie:

SEO intern organiseren is enkel interessant als deze SEO-teamleden ook echt op topniveau presteren. Zij moeten kunnen geëvalueerd worden op hun SEO-kennis. Als zaakvoerder van het bedrijf is het niet evident je personeel te evalueren over iets waarvan je zelf geen kennis hebt. Heb je zelf een SEO-team en wil je dit team maximaal laten renderen? Overweeg dan een externe SEO specialist in te huren die elk kwartaal mee de cijfers overloopt en het team nieuwe inspiratie en werkpunten geeft.

SEO zelf doen of uitbesteden? Kijk ook naar kostprijs versus ervaring

prijsservice

Veel bedrijven denken over marketing nog steeds na als ze nadenken over hun andere overheadkosten. Dat is echter de foute veronderstelling: een marketinginvestering hoort zichzelf altijd voelbaar terug te verdienen. Doet deze dat niet, dan ben je in zee gegaan met de verkeerde marketingpartner. Er zijn namelijk veel marketingbedrijven die ondanks hun goede naam toch niet het onderste uit de kan halen voor hun klanten. Sommigen noemen het cowboypraktijken, anderen vinden dat het normaal is dat je als marketingbedrijf niet altijd mee bent met de nieuwste ontwikkelingen.

Maar dit is de realiteit: marketing verandert zo snel (en dus ook SEO) dat je je SEO enkel mag uitbesteden aan een partner die op dit vlak een ruime bewezen ervaring heeft.

Een SEO consultant is dus iemand die zichzelf heel snel moet terugverdienen. Wees dus niet bang om zo iemand onder de arm te nemen want als deze echt weet waar hij/zij over spreekt, zal dit de beste investering zijn die je ooit hebt gedaan op marketingvlak.

Lees ook het artikel: Hoeveel kost SEO?

Over ons

Wij zijn een SEO agency met ruime ervaring in het voeren van SEO campagnes voor onze klanten. Door aan strategische SEO te doen verhogen wij de omzet die via de website van onze klanten binnenkomt gevoelig. Een vertienvoudiging van de omzet vormt al lang geen uitzondering meer en veel van onze klanten bestaan vandaag nog altijd dankzij de SEO-conversies die zij via Google binnenhalen.

Veel bedrijven besteden hun SEO aan ons uit en met elk van hen hebben wij een langetermijn win-winpartnership.

Het is dus zeer terecht dat je nadenkt over SEO want dit is voor veel bedrijven een echte gamechanger en hopelijk ook voor jullie bedrijf binnenkort.

Lees ook: Marketing oursourcen, een goed idee?

SEO Uitbesteden-SEO-varamedia

SEO conversietracking staat bij ons centraal

Een zoekmachine marketing specialist hoort niet tevreden te zijn met alleen maar een toename in kliks of weergaven.

Natuurlijk zijn kliks en weergaven leuk. Maar ze betalen de rekening niet.

Wat wel de rekeningen betaalt, zijn echte conversies in de vorm van sales en leads die zuiver via zoekmachines zijn binnengekomen.

Vandaar start onze samenwerking altijd met het allerbelangrijkste. We stellen de conversietracking helemaal op punt voor het meten van conversies via zoekmachines. Alleen zo kunnen onze resultaten objectief worden gemeten en kan jullie bedrijf de digitale marketing verder opschalen op een datagedreven manier.

Eén van onze kenmerken als zoekmachine marketingbureau is het uitgebreid KPI Dashboard via Google Looker Studio dat we delen met jullie. Hierin wordt al ons SEO-werk transparant geregistreerd.

En natuurlijk bezorgen we elke week, twee weken of maand een PDF-rapport van deze evoluties. De conversies zwart op wit op papier.

Wat kost SEO of een SEO specialist-SEO-varamedia

Varamedia specialiseert zich in de krachtigste SEO campagnes in combinatie met doeltreffende online marketing voor leadgeneratie: SEO, SEA en sociale media marketing. Onze grafieken liegen er niet om. Wie met ons samenwerkt, krijgt meer omzet via de website en steekt zijn concurrenten voorbij in de Google zoekresultaten.”

Jeroen Van Raemdonck, SEO-specialist

Jeroen Van Raemdonck
SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO Checklist voor Copywriting

Als je denkt aan een SEO Checklist voor copywriting, denk je misschien aan ellenlange SEO lijsten met optimalisaties die je kan doen op websites. In dit artikel kiezen we bewust om enkel te focussen op de belangrijkste SEO checklist items die je nodig hebt om:

  • Krachtige teksten te schrijven voor zoekmachines.
  • Teksten te bouwen die ook de lezers sterk bekoren.

In de SEO checklist zal je twee zaken naar voren zien komen: optimalisaties die belangrijk zijn voor zoekmachines (technische SEO) en optimalisaties die belangrijk zijn voor mensen: de websitebezoekers en lezers van je content dus (content SEO).

Varamedia heeft ruime ervaring met zoekmachine optimalisatie en helpt je graag verder met het hoger krijgen van je website in Google.

SEO

SEO Copywriter

Een SEO copywriter schrijft wervende teksten die jou helpen meer omzet en geloofwaardigheid te verkrijgen. Op het internet heb je vaak duizenden concurrenten om de strijd mee aan te gaan. Hoe zorg je er dan voor dat je toch opvalt? SEO is dé oplossing. De beste SEO copywriters uit ons Varamedia team leggen alles in dit artikel aan je uit.

SEO

Zoekmachine marketing bureau

Varamedia is een zoekmachine marketing bureau dat ook keiharde garanties aanbiedt aan haar partners. We garanderen een minimumrendement en houden ons hier ook aan. Centraal in ons werk staat conversietracking.

Naast zoekmachine marketing doet ons SEO Bureau dus ook aan campagne-optimalisatie voor zoekmachines.

Met een hoge positie in zoekmachines ben je namelijk niet veel: je wilt nadien ook deze nieuwe websitebezoekers kunnen overtuigen als klant.

SEO

Bovenaan in Google

Tijdens jouw weg naar succes is het van cruciaal belang om je website bovenaan in de Google zoekmachine te krijgen. Met SEO (Search Engine Optimization) als specialiteit, zorgt Varamedia dat Google helemaal gek wordt op je website. In dit artikel vertellen we je hoe je met de juiste strategie en technieken je website bovenaan in Google kunt krijgen, met of zonder Google Ads Campagne.

Een Google Ads Campagne opstarten? Of zoek je een SEO Agency? Wij helpen je graag én met succes!

Lees ook: Zo krijg je je website bovenaan in Google

SEO

SEO voor Apps

Met SEO voor apps kan je de Google Play Store en de Apple App Store gevoelig doen stijgen in de organische zoekresultaten. Het Varamedia SEO-bureau helpt je hiermee graag verder.

De vraag bij velen is natuurlijk: kan je SEO-strategieën toepassen op Apps en welke SEO-technieken werken het best voor de hoogste positie in de App Stores? In dit artikel vertellen wij concreet wat je moet weten voor SEO voor App Stores.

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2024

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een betere positie in Google dan jouw concurrentie? Hoe krijg je een link naar jouw pagina op andere websites? Eén antwoord: de Skyscraper Techniek.

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

SEO

SEO uitbesteden

Wil je je SEO uitbesteden aan specialisten in zoekmachinemarketing? Varamedia is de specialist die je zoekt!

Dan heb je waarschijnlijk nood aan:

  1. Meer groei voor je bedrijf
  2. Meer leads en sales via de website
  3. Echte SEO-expertise en geen "SEO expertise" tussen aanhalingstekens (door iemand die zegt expert te zijn, maar in realiteit matig werk levert)

 

Ontdek in dit artikel waarom je je SEO aan ons zou kunnen uitbesteden.

SEO

Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis SEO-tool van Bing. Google heeft hier ook een soortgelijke variant: Google Search Console. Hierbij gebruik je deze tool om je aanwezigheid van je website in de Microsoft Bing zoekresultaten te controleren.

Wil jij de beste SEO? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?