Website laten maken? Kies voor een website die én mooi is én financieel rendeert!

Een website is onmisbaar voor elk bedrijf. Je wil natuurlijk een professionele website laten maken door een webdesign bureau en marketingbureau dat weet waarmee het bezig is. Varamedia kan je helpen! Lees verder hoeveel het kost om een krachtige website te laten maken en waar je dit best doet.
Deel dit

Hoeveel kost een goede website?

wordpress websites

Een nieuwe website laten maken kan al snel wel wat kosten. Maar hoeveel kost dat nu precies? De prijzen lopen nogal uiteen afhankelijk van jouw noden en de kwaliteit van het webdesign bureau. Sommige designers vragen tot meer dan €15.000 voor een website, anderen rekenen €5000. 

Inhoudstafel

Over het algemeen zal een kleine website met maar een aantal pagina’s je tussen de €500 en €1.500 kosten. Bij een grotere website kost het natuurlijk al wat meer. Een webdesign bureau zal altijd met jou bespreken wat mogelijk is binnen jouw budget. SiteManager heeft een handige kostprijscalculator en geeft ook uitleg bij de verschillende prijzen. 

Een website laten maken moet voor iedereen betaalbaar zijn. Bij Varamedia geloven we dat je website een onmisbaar element is binnen de marketing van jouw bedrijf. Hier komen geen verborgen kosten bij kijken, maar simpelweg een realistische prijs voor een goed functionerende site. En verlies het belangrijkste niet uit het oog: een site dient om omzet te genereren, klanten aan te trekken, je bedrijf te doen groeien. Een goede website verkoopt zichzelf aan je klant waardoor leads en sales heel vlot de virtuele voordeur binnenkomen.

Welke factoren bepalen de prijs?

Niet enkel de grootte van de website bepalen de prijs, maar ook de verschillende functionaliteiten die je website nodig heeft. We zetten even de grootste factoren die de prijs van een site laten maken bepalen op een rijtje:

1. Domeinnaam en hosting

Voor een persoonlijke blog is het misschien nog voldoende om geen eigen domeinnaam te hebben, maar voor professionele websites is een domeinnaam noodzakelijk om een eigen brand op te bouwen. Dit is echter niet gratis. Hetzelfde geldt voor hosting. Je site moet via een snelle server kunnen draaien.
website laten maken link building

2. SEO

Je website moet ook gevonden kunnen worden. Hiervoor moet je hoger scoren in Google dan concurrerende websites. Een goede SEO is dan onmisbaar. Zoekmachines zoals Google ‘lezen’ heel snel je site om te zien of hij goed genoeg is om te tonen aan bezoekers. Veel andere metrics zoals sessieduur of scrollgedrag spelen hierbij ook een belangrijke rol.

3. Content Management Systeem (CMS)

CMS of voluit Content Management Systeem is de softwaretoepassing die toelaat dat meerdere gebruikers gemakkelijk de content op de website kunnen aanpassen, bijhouden en publiceren.

Op de website van Optimizely kan je meer lezen over het nut van een CMS en de verschillende systemen die beschikbaar zijn voor het maken van een site. Wij werken vaak met WordPress omdat WP als CMS door ongeveer 30 procent van alle ondernemers wereldwijd wordt gebruikt. Het is super flexibel en kan gemaakt worden in elk mogelijk design. Daarnaast kan ook gewerkt worden met templates om de kosten te drukken, maar dat is dus zeker geen verplichting. 

De bedrijven die WordPress gebruiken zeggen allemaal dat het weinig tijd in beslag neemt om aanpassingen te doen, je kan gemakkelijk nieuwe klanten bereiken met unieke content, je kan ondernemingen overtuigen van je expertise als bedrijf. alle soorten aanpassingen en updates aan.

4. Webdesign en illustraties

Je website moet er natuurlijk ook mooi uitzien en relevante illustraties bevatten om je site visueel overzichtelijk te maken. Een webdesignbureau zal vaak een abonnement hebben op de belangrijkste databanken met stockfoto’s, maar ook een aantal grafische ontwerpers in dienst hebben. Zo is je website véél meer dan een reeks teksten, maar een echt visueel aantrekkelijk leadgeneratie kanaal. Online Marketing

Een website laten maken stopt niet bij de website zelf. Je website moet zich ook kunnen verspreiden naar andere websites en kanalen via bijvoorbeeld online advertenties zoals Google Ads. Want wat is het nut van een mooie website, als niemand die te zien krijgt?

5. Webshop

Wil je bij je website ook een webshop laten bouwen? Dan zal de prijs nog eens omhoog gaan. De implementatie van een webshop is vaak nog iets gecompliceerder dan enkel een site maken. Binnen e-commerce is het belangrijk om een webshop te hebben die efficiënt functioneert.

6. Fotoshoot

Heb je geen aantrekkelijke foto’s van je bedrijf en personeel, dan is een fotoshoot een belangrijk element. Mooie foto’s werken overtuigend op nieuwe klanten: je brengt er je expertise mee naar voren en je kan je portfolio er mooi mee opbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een interieurwinkel met brakke foto’s op haar website… zoiets kan nieuw cliënteel toch moeilijk overtuigen om eens langs te komen in de showroom? 

Daarnaast kan je je bij deze eerste stap ook al even afvragen wat je specifieke doelgroep wordt. Als je schrijft voor generatie Z dan zullen emoticons en Engelse leenwoorden waarschijnlijk veel meer van pas komen (zie ‘tone of voice’) dan bij communicatie gericht op gepensioneerden. Ook je communicatiedoelstellingen (informeren, overtuigen, amuseren,..) en communicatiekanalen (Facebook, persoonlijke website, nieuwsbrief, mail, Linkedin, Instagram,…) kunnen in deze stap worden vastgelegd. 

De belangrijkste elementen van een goede website

Wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste elementen om op te letten als je een website laat maken? Afhankelijk van jouw specifieke noden zullen bepaalde functionaliteiten wel of niet noodzakelijk zijn, maar een aantal elementen zijn voor iedereen belangrijk:

Zoekmachine optimalisatie

Om zichtbaar en bereikbaar te worden in tijden van Google, moet je hoger scoren in Google dan je concurrenten. Want wees eerlijk, wanneer is de laatste keer dat je nog naar pagina 5 van je zoekresultaten bent gaan kijken? Daarom is SEO (search engine optimization) door een ervaren zoekmachine marketingbureau als Varamedia zo belangrijk voor je website. Hoe beter zoekmachines je kunnen vinden en ranken, hoe beter je gevonden kan worden door potentiële klanten.

De grootste webdesign fouten

1. Te langzaam

Sommige websites worden op heel goedkope shared servers gezet. Deze kunnen niet altijd veel aan en zorgen er dus voor dat je site ineens heel langzaam wordt. Niemand wacht graag op een ladende webpagina.

2. Links werken niet

Een interessante pagina zal vaak naar andere interne of externe pagina’s linken. Soms werken de links echter niet. Veel mensen raken dan geïrriteerd en klikken weg. Let er dus op dat al je links daadwerkelijk werken. Dit is ook werk voor een ervaren SEO specialist, en ook die persoon kost geld maar brengt ook veel geld op.

3. Verouderde website

Het valt snel op wanneer een website al even niet meer onderhouden wordt. De design is verouderd of de informatie klopt niet meer. Een site is niet iets dat je in één keer maakt en dan verwaarloost. Het moeten kunnen tonen waar je bedrijf nu mee bezig is.

4. Geen contact informatie

Stel je website is goed genoeg dat bezoekers geïnteresseerd zijn en graag klant worden… en dan vinden ze nergens contactinformatie. Zorg er altijd voor dat je een contactformulier hebt of een pagina met informatie over hoe je te bereiken. 

Wil je een WordPress-website laten maken om je product of dienst in de kijker te stellen? En wil je kiezen voor de beste copywriting, online marketing via zoekmachines en een prachtig responsive design? Contacteer dan onze ontwikkelaars: wij ontwerpen met plezier een prachtige site met top gebruikerservaring en veel conversie. 

5. Mobielvriendelijke en responsieve websites

Wist je dat 74% van de mensen afhaakt als een site niet mobiel geschikt is? Er wordt zelfs getwijfeld aan de professionaliteit van een bedrijf. Omdat het percentage mobiele bezoekers zo hoog is, is het mega belangrijk dat de site er op mobiel ook goed uitziet. In deze podcast leer je alles over de meest gemaakte fouten in responsieve websites.

Ontdek de 5 tips van marketingexperts.

Samen met 2 experts verscheen Varamedia op 9 juni 2021 in de media: Pulse+ Magazine van De Tijd.

Waarom een gratis website niet altijd een goed idee is

In dit artikel legt 000 uit waarom een gratis website geen goed idee is. Het grootste probleem is dat je uiteindelijk voor de belangrijkste opties toch gaat moeten betalen. Als je deze opties niet neemt, loop je vaak heel wat leads en sales mis.

Het is slimmer om vanaf het begin samen te werken met een expert die exact weet wat jij nodig hebt. Bij Varamedia helpen wij je om een goede WordPress website te maken waar jij niet alle controle verliest, maar wel alle kopzorgen! Kies dus zeker altijd voor een goed webdesign bureau met jarenlange ervaring.

Wij bundelen onze krachten om van je website een site te maken die omzet genereert, klanten aantrekt en je bedrijf doet groeien.

Je wil een website laten maken bij een onderneming met experts die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van kwalitatieve websites? Dan ben je bij Varamedia aan het juiste adres! Voor een realistische kostprijs beheren wij de site van jouw onderneming.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en een gratis marketing audit!


Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in B2B Leadgeneratie. Het eerste advies is altijd gratis.

leadgeneratie