Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een van de favoriete SEO-tools bij ons op het kantoor. Dit is zeker handig voor mensen die met zoekmachine optimalisatie bezig zijn. Met deze marketing tool van Neil Patel kan je makkelijk een keyword research doen. Hierbij gebruikt Ubersuggest data afkomstig uit Google zelf en wordt dit op een gebruiksvriendelijke dashboard vertoond. Lees hieronder meer over deze SEO-tool.

Deel dit

Wat kan je doen met Ubersuggest?

De software van Ubersuggest is onderverdeeld in 3 categorieën: Hier leggen we enkele functies uit:

 • Ranking volgen: Hier kan je de huidige positie(s) volgen van jouw websites voor bepaalde zoekwoorden. Je ziet of je gestegen of gedaald bent.
 • Keyword analyser: Hiermee bekijk je hoeveel mensen bepaalde zoekwoorden opzoeken in Google. Je krijgt ook een overzicht van nieuwe zoekwoord- en content ideeën. En met Keyword lijsten kan je ook die zoekwoorden opslaan.
 • Concurrentie-analyse: Dit maakt het mogelijk om een vergelijking te doen met je concurrenten op basis van de zoekwoorden waar ze in scoren. Hiermee kan je zoekwoorden vinden die je nog ontbreekt.
 • SEO verkenner: Met de site audit van Ubersuggest is het mogelijk om SEO fouten op te sporen die jouw positie kunnen bemoeilijken. Verder is het mogelijk om je website snelheid te optimaliseren.

Hoe gebruik je Ubersuggest?

Ubersuggest heeft een grote databank waarin België prominent vertegenwoordigd wordt. Hierbij kan je jouw eigen situatie afstellen naar Belgische zoekopdrachten. Ubersuggest kan je gratis uitproberen.  Klik op de video om te zien hoe deze tool werkt:

Heb je veel SEO tools nodig om zoekwoord optimalisatie te doen voor je website?
Het antwoord is nee. Volgens een bevraging aan 137 SEO experts zou je genoeg moeten hebben met 3 SEO-tools.

Een deftige Keyword research is de basis voor ieder SEO, PPC of content marketing campagne. Als je niet de juiste zoekwoorden hebt. Dan leidt dit tot minder traffic.

Hoe Ubersuggest je SEO kan verbeteren?

Hoe werkt een website optimalisatie?

Een website optimalisatie kan je bereiken door een aantal stappen te volgen:

 • Zoekwoord onderzoek: Je zoekt eerst naar zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt in Google.  (zoals de KWfinder tool van Mangools)
 • Technische optimalisatie: Je verbetert de snelheid en gebruikersvriendelijkheid van je website door middel van tools.  (bijvoorbeeld Microsoft Clarity). 
 • Teksten optimaliseren: Hierbij gebruik je deze handige checklist om je teksten op je website te optimaliseren voor jouw gekozen zoekwoord.
  (met bijvoorbeeld SEMrush SEO Writing Assistant)
 • Interne en externe links: Nadat de tekst en de optimalisatie gedaan is is het relevant om externe verwijzingen (backlinks) en interne links op je website te doen. (bijvoorbeeld met Ahrefs)
 • Onderhoud: Zoekmachine optimalisatie is nooit klaar. Het onderhouden van je SEO Keyword Ranking een contant proces. Blijf daarom steeds teksten schrijven! (Gebruik SE Ranking om de organische prestaties van je website op te volgen)
 • Interne en externe links: Nadat de tekst en de optimalisatie gedaan is is het relevant om externe verwijzingen (backlinks) en interne links op je website te doen. (bijvoorbeeld met Ahrefs)
 • Onderhoud: Zoekmachine optimalisatie is nooit klaar. Het onderhouden van je SEO Keyword Ranking een contant proces. Blijf daarom steeds teksten schrijven! (Gebruik SE Ranking om de organische prestaties van je website op te volgen)

De top 10 beste SEO Tools

Volgens een bevraging aan 137 SEO experts heb je enkel maar 3 SEO tools nodigHieronder vind je een lijst met populaire SEO Tools.

“Onze SEO-klanten kennen allemaal een serieuze omzetgroei. Als je nog twijfelt: niet twijfelen, gewoon doen. SEO is meer rendabel dan veel andere marketingoplossingen!

JEROEN VAN RAEMDONCK