17

5 tips die jou kunnen helpen met SEO marketing

Wat is SEO marketing precies en hoe optimaliseer je het voor jouw bedrijf? Search Engine Optimization houdt in dat je website aantrekkelijker wordt gemaakt voor zoekmachines. Jij probeert, alleen of samen met een SEO bureau, je ‘organic ranking’ in de zoekresultaten te verbeteren.

Marketing evolueert continu en bedrijven moeten tegenwoordig ook online makkelijk te vinden zijn. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat het algoritme van zoekmachines jouw website aanziet als kwalitatief. Hiermee zal je hoger scoren in de zoekresultatenpagina en meer bezoekers trekken naar jouw website.

Wat is SEO Marketing?

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine-optimalisatie.

SEO marketing omvat met andere woorden alle activiteiten die te maken hebben met webpagina’s zo hoog mogelijk laten scoren in de zoekresultaten van online zoekmachines zoals Google of Bing.

Er zijn drie soorten activiteiten verbonden aan SEO marketing:

  1. SEO content creëren: zorgen voor pagina’s voor elk onderwerp waarop je wilt scoren in Google. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan wat meer over de fameuze skyscraper techniek.
  2. Technische SEO: zorgen dat de website gemakkelijk door Google kan worden gelezen. Lees hier meer over technische SEO.
  3. SEO link building: zorgen dat andere websites naar jou linken waardoor jouw autoriteit stijgt. Werk hiervoor samen met een gespecialiseerd link building agency.

Waarom is dit belangrijk?

Inzetten op SEO kan enorme voordelen opleveren voor jouw bedrijf. De meeste bezoekers van jouw website komen namelijk bij jou terecht via een zoekmachine.

Denk er maar eens bij na: als je op zoek gaat naar een specifiek product of dienst, ga je dit meestal opzoeken op Google door een bepaalde zoekterm in te geven. Pas daarna zal je verder surfen naar één van de eerste zoekresultaten die je gevonden hebt.

SEO zorgt er dus voor dat Google jouw website aanziet als relevant waardoor je hoog zal belanden op de resultatenpagina.

Het zorgt bovendien niet alleen voor een verhoogd aantal bezoekers maar het is ook een relatief goedkope investering die je langdurig relevante bezoekers en zo ook potentiële klanten kan opleveren.

Tip: laat jou begeleiden door een professioneel SEO agency om veel tijd te winnen en vooral geen tijd en resources te verliezen aan dingen die niet werken. Je concurrenten doen immers ook aan SEO. Raak niet achterop, want de schade achteraf inhalen kan soms veel meer kosten dan gewoon consistent aan je SEO werken.

Wil jij succesvolle SEO hebben voor jouw website en bedrijf?

SEO of SEA?

Bovendien kan er een onderscheid gemaakt worden tussen SEO en SEA. Waarbij SEO staat voor ‘search engine optimisation’ en SEA voor ‘search engine advertising’.

Het grootste verschil tussen de twee is dat je bij SEO gaat inzetten op het zo hoog mogelijk verschijnen tussen de organische zoekresultaten.

Bij SEA ga je dan weer betalen om bij relevante zoekwoorden bovenaan op de resultatenpagina te verschijnen.

Wat kies je dan?

SEA kan heel nuttig zijn als je op korte termijn veel bezoekers wil trekken naar jouw website. Je kan er daarnaast interessante inzichten uit halen zoals welke zoekwoorden worden opgezocht en hoeveel mensen er klikken op jouw website. Die inzichten kan je gebruiken om je SEO strategie te optimaliseren zodat je langdurig bezoekers blijft trekken naar jouw website. 

SEO en SEA hebben allebei hetzelfde doel. Voor SEO moet je niet betalen, tenzij je natuurlijk met een SEO specialist werkt.

5 tips voor de beste SEO

Bij SEO marketing staan zoekwoorden centraal. Het is daarom belangrijk om te beginnen met een zoekwoorden onderzoek.

Je wilt hierbij te weten komen welke zoektermen (keywords) jouw publiek ingeeft in zoekmachines zoals Google of Bing.

Focus je hierbij niet alleen op de meest voor de hand liggende zoekwoorden, want deze hebben vaak veel concurrentie en het is daarom moeilijker om bovenaan in de resultatenpagina te eindigen. Probeer je te verplaatsen in de gedachten van jouw klanten en hoe zij op zoek zouden gaan binnen zoekmachines. Denk bijvoorbeeld eens aan een probleem waarmee ze kunnen zitten. Met dit in te geven als zoekterm, hopen ze dat de resultatenpagina een oplossing aangeeft.

Nadat je onderzoek hebt gedaan naar de juiste zoekwoorden, is het tijd om de content op jouw website aan te passen. Zorg ervoor dat je deze zoekwoorden of keywords gebruikt in jouw teksten. De zoekmachine zal namelijk herkennen dat jouw website relevant is voor een bepaalde zoekterm en bij het opzoeken zal je dus hoger scoren in de organische posities.

Zorg er daarnaast voor dat jouw website gemakkelijk leesbaar is. Let op de opbouw van je zinnen, zodat ze niet te moeilijk te begrijpen zijn. Maak ook voldoende gebruik van tussentitels. Jouw organische bezoekers wil je omzetten naar klanten door ze zo lang mogelijk op jouw website te houden en hun interesse op te wekken.

Wil je klanten aantrekken die in de buurt wonen van jouw bedrijf, kan je best ook inzetten op lokale SEO. Google Bedrijfsprofiel is een feature van Google waarbij je jouw bedrijf kan registreren. Hierin geef je ook jouw adres aan waardoor Google je letterlijk op de kaart zet. Dit kan als bedrijf in jouw voordeel spelen aangezien je zelf zichtbaarder wordt voor de lokale klanten in de zoekmachine.

Je moet wel zelf even jouw bedrijf registreren waarbij je de juiste contactgegevens en bedrijfscategorie aangeeft. Maar het is zeker de moeite waard aangezien je ook linkt naar jouw website waardoor je online meer bezoekers en visibiliteit krijgt. 

Ook on-page SEO is belangrijk bij zoekmachine-optimalisatie. Zoals al gezegd is onderzoek doen naar en gebruik maken van relevante zoekwoorden heel belangrijk. Gebruik ook titels  die voldoende beschrijvend zijn op jouw website. Dat kan veel verschil maken binnen de wondere wereld van zoekmachine optimalisatie.

Maar daarnaast zijn er nog enkele andere elementen die bepalen hoe hoog je scoort binnen zoekmachines. Zo pas je best je meta description aan. Dit is de titel en beschrijving die de zoekmachine gebruiker als eerste zal zien staan in de zoekresultaten. Hierin kan je bijvoorbeeld een call-to-action steken naar de klant toe. Dit heeft niet direct invloed op jouw ranking in de zoekresultaten, maar kan wel overtuigen om op jouw webpagina te klikken.

Let daarnaast ook op de website snelheid. Indien je een langzame website hebt, zal Google dit zien als een minder kwalitatieve website en zal je dus minder scoren. Een lagere score houdt onvermijdelijk in dat je minder bezoekers krijgt.

Naast on-page SEO kan je ook de off-page SEO optimaliseren. Link building is hiervan een techniek waar je ervoor gaat zorgen dat andere websites naar die van jou linken. Hoe meer relevante backlinks, hoe meer autoriteitswaarde Google aan jouw website geeft. Het algoritme van de zoekmachine zorgt er dan weer voor dat jij door meer zoekmachine gebruikers gevonden wordt.

Ben je overweldigd door al deze to do’s? Maak jezelf het iets gemakkelijker en plan een sessie in met een SEO consultant

Aan de slag met SEO

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen? Met deze tips weet je alvast iets meer. Maar laat je niet vangen, SEO is een dynamisch proces dat je best regelmatig in de gaten houdt. Ook jouw concurrenten zitten niet stil.

Zou je deze marketing toch liever uitbesteden aan een extern SEO agency? Varamedia heeft jarenlange ervaring in alles wat te maken heeft met het optimaliseren van SEO. Van zoekwoordenonderzoek tot linkbuilding, wij kennen alle ins en outs van Google. Samen werken we aan het optimale SEO plan voor jouw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten!

Jouw SEO marketing sterk verbeteren?

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

SEO

Gevonden worden op Google

In het digitale tijdperk is er één plek waar jouw bedrijf absoluut moet schitteren om te slagen: ...

SEO

SEO zelf doen of uitbesteden?

Wil je SEO zelf doen of uitbesteden? Varamedia helpt je met kiezen of je beter zelf aan de slag g...

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search ...

SEO

Zoekmachine marketing bureau

Varamedia is een zoekmachine marketing bureau dat ook keiharde garanties aanbiedt aan haar partne...

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en...

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO tek...

SEO

SEO vragenlijst

Op deze pagina stellen we de ultieme SEO vragenlijst op waarmee je elke SEO-vraag kan beantwoorde...

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2023

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een be...

SEO

Ahrefs

Ahrefs is een SEO-tool met een van de grootste databanken met backlinks. Deze crawlbot is op Goog...

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2023

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een be...

SEO

Zoekmachine marketing bureau

Varamedia is een zoekmachine marketing bureau dat ook keiharde garanties aanbiedt aan haar partne...

SEO

Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis SEO-tool van Bing. Google heeft hier ook een soortgelijke vari...

SEO

SEO expert

Wil je meer organisch verkeer naar je website? Wil je met je website sterk worden in SEO? Blijft ...

SEO

Google web stories

Je hebt waarschijnlijk wel al stories gezien op social media zoals Instagram, Snapchat, Facebook ...

SEO

SEO voor Apps

Met SEO voor apps kan je de Google Play Store en de Apple App Store gevoelig doen stijgen in de o...

SEO

De beste SEO tips voor 2023

Als SEO bureau zijn we bij Varamedia continu bezig met het opvolgen van de nieuwste SEO trends. V...

Jouw SEO marketing sterk verbeteren?

Contactformulier (Artikels POPUP)

Formulier dat wordt geïntegreerd op de artikels in de vorm van een popup.

Naam*(Vereist)
* verplicht in te vullen