Varamedia logo
33+

Welkom bij Varamedia, een wervelend copywriting bureau met expertise in SEO

Als gespecialiseerd copywriting bureau weten wij met onze 15 copywriters als geen ander wat de impact is van goede content marketing en (SEO) copywriting op een bedrijf. Tegenwoordig is digitale aanwezigheid in Google en op sociale media een een absolute must. Hierbij heb je een uitgekiende content marketingstrategie nodig, naast een mooie website. Doe je dat niet, dan blijft jouw bedrijf een volledig onzichtbare speler in de online wereld.

Content is een belangrijk onderdeel van online marketing. Of je nu je website wil uitbreiden met nieuwe, kwalitatieve artikelen, nieuwsbrieven wil laten opstellen of je sociale media onder handen wil laten nemen; onze in-house SEO-copywriters bij Varamedia kunnen in een handomdraai de perfecte (en natuurlijk: taalkundig correcte) tekst op papier zetten. Zij staan op met copywriting en gaan er weer mee slapen. Zij kruipen met veel plezier in hun pen en schrijven vlot mee aan de toekomst van jouw bedrijf.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en bij ons kan je terecht voor state-of-the-art content marketing

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Copywriting bureau

Een copywriting bureau: de belangrijkste pijlers

Van webtekst tot persbericht

De opdrachten die onze copywriters krijgen, zijn erg gevarieerd. Zo kunnen bedrijven vragen om teksten ‘from scratch’ te maken of bestaande teksten aan te passen. Vaak vragen opdrachtgevers om online teksten te schrijven, zoals blogs, landingspagina’s, artikelen, SEO-webteksten, een verhaal, mailings of posts op sociale media, maar ook offline content, zoals folders en brochures, kan tot het takenpakket behoren.

Copywriting= verkopen

Copywriting is meer dan een creatief, leesbaar tekstje schrijven. Copywriters zijn verkopers in hart en nieren. Het doel van elke professionele copywriter is om lezers te overtuigen en aan te zetten tot actie. Dat wil onder andere zeggen: een service of product laten kopen, een formulier invullen, een offerte aanvragen, op een link klikken of contact opnemen met de aanbieder. Met hun wervende stijl en stevige taal weten ze perfect hoe ze een commerciële tekst moeten aanpakken en een overtuigende boodschap kunnen brengen.

SEO- specialisten

Maar wat is het nut van een goed geschreven tekst als potentiële klanten die niet op Google kunnen vinden? Daarom is het tegenwoordig bij het schrijven van online content erg belangrijk dat bezoekers snel hun weg vinden naar de website van je bedrijf. In plaats van te investeren in kortstondige, betaalde advertenties, is het veel slimmer om te kiezen voor duurzame copy’s die hoog ranken op Google. De copywriters van Varamedia zijn vertrouwd met SEO en weten perfect welke keywords ze moeten gebruiken om dat resultaat te bereiken. Zo proberen ze altijd het maximale uit je content te halen

Verbal branding

Content marketing-content marketing-varamedia

Copywriters moeten daarnaast ook rekening houden met de ‘verbal identity’ van het bedrijf. Via een gesprek of interview toetsen we bij het bedrijf af wat hun kernwaarden zijn. Waarvoor staan ze? Wat maakt hen anders dan de anderen? Ook het doelpubliek (generatie X, generatie Z, senioren,…), de communicatieve kanalen (Facebook, Instagram, webverkeer, e-mail) en communicatieve doelstellingen (lezer overtuigen, informeren) worden hierbij besproken.

Met al deze informatie in het achterhoofd kunnen we vervolgens de verbal identity van het bedrijf zo optimaal en sterk mogelijk laten doorschemeren bij het schrijven van de teksten. Dat kan dan zowel op inhoudsniveau, als op stijlniveau zijn (ook wel ‘tone-of-voice’ genoemd). 

Waarom kiezen voor een goed copywriting bureau?

Een scorende website op Google

Copywriter gezocht-content marketing-varamedia

De concurrentie op Google is ontzettend groot geworden. Je bedrijf heeft dan ook nood aan een sterke marketing om met je website steeds bovenaan de lijsten te blijven eindigen. Wil je de concurrenten steeds een stapje voorblijven? Dan besteedt je best uit aan een copywriting agency of tekstbureau. Zij zijn erin gespecialiseerd om via zoekmachine optimalisatie (zoals een keyword research en andere technieken) jouw website zo hoog mogelijk op Google, en andere grote zoekmachines, te doen ranken. Een SEO-copywriter is dus niet enkel schrijver, maar ook een content marketeer. Het is een professional die voor kwalitatieve teksten zorgt en tegelijkertijd je website doet klimmen op de Google-ladder. Twee vliegen in één klap!

Neem contact met ons op voor meer informatie

Krijg een goed rendement op je investering

Copywriter gezocht-content marketing-varamedia

Sommige bedrijven denken dat investeren in betaalde advertenties veel rendabeler is dan het aanwerven van een copywriter. Dat blijkt helemaal niet te kloppen, want volgens ‘the content marketing institute’ is content marketing effectiever dan betaalde zoekopdrachten.

Bovendien is content marketing 62% goedkoper dan klassieke marketingstrategieën. Het is dus beter om te kiezen voor een copywriting bureau die hoogwaardige en duurzame content maakt, waarmee je alle concurrentie in de Google-zoekresultaten voorbij steekt, dan nodeloos veel geld te pompen in kortstondige, minder rendabele advertenties.

Woorden leiden tot verkoop. De juiste copywriter doet dat via zijn persuasieve, vlotte taalgebruik, maar ook via een slimme call to action kan hij zijn lezerspubliek net dat juiste duwtje in de rug te geven.

Last but not least: time is money. Teksten schrijven kost heel veel tijd. Kies voor een copywriting bureau en laat je team zich focussen op de echte kerntaken. 

Freelance copywriter of copywriting bureau?

Op zoek naar de flexibiliteit van een freelance copywriter? Of wil je liever een full-service copywriting agency? Je hoeft niet te kiezen. Ga voor ‘the best of both worlds’ en kies voor Varamedia.

Bij ons heb je zowel de wendbaarheid van een freelancer als de zekerheid en jarenlange expertise van een gevestigde agency. Wij hebben freelance tekstschrijvers in huis maar jij als klant hebt 1 aanspreekpunt en een solide systeem van quality control waarop je kan vertrouwen. 

Daarbij hebben wij als online marketingbureau zowel digitale marketingexperts als SEO-copywriters in huis. Bij ons kan je zo niet alleen terecht voor kwalitatieve content, maar ook voor advies over marketing, het opzetten van een website, grafische vormgeving én leadgeneratie.

Tekstschrijver-content marketing-varamedia

Copywriters bij Varamedia

Lange epistels of korte, catchy teksten, een professionele toon of een goeie hoek af: bij Varamedia schrijven wij commerciële teksten voor ambitieuze ondernemingen in heel het land.

Onze visie? Schrijven met impact. Met onze SEO copywriting mag je erop rekenen dat jouw website niet alleen heel wat bezoekers zal trekken, maar ook de kans op conversies zal maximaliseren. Dat is toch het uiteindelijke doel, niet?

Wij houden daarbij steeds rekening met jouw wensen en gaan op zoek naar de beste manier om jouw merkidentiteit zoveel mogelijk tot z’n recht te laten komen. Met veel plezier verdiepen we ons in eender welk onderwerp en zorgen we ervoor dat niet enkel bezoekers op de website, maar ook de zoekmachine Google de teksten prettig vindt. 

Neem contact met ons op voor meer informatie

content marketing

Zoek je een topexpert op gebied van content marketing?

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Content marketing experts inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun viral content marketing:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

Content marketing

Tekstschrijver

Content marketing is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie. Misschien heb je wel al een prachtige website uitgebouwd die je bedrijf goed in de kijker zet, maar krijg je toch niet de respons waarop je had gehoopt. Websites die niet de juiste keywords en constructies gebruiken, blijven dan ook onzichtbaar voor Google.

Het is een kwestie van eerst Google in verleiding te brengen, en daarna je potentiële klanten. En wij weten precies hoe dat moet!

Content marketing

Copywriter Brussel

Ligt jouw bedrijf in de regio Brussel en wil je dan ook graag een copywriter of copywritingbureau dicht in de buurt? Dan ben je op de juiste pagina beland, want bij Varamedia hebben wij een heel team SEO-copywriters die staan te trappelen om te schrijven aan de toekomst van jouw bedrijf.

Ons digitaal marketing bureau is werkzaam in de hele regio rond Brussel. Zo ook in de steden Anderlecht, Sint-Gillis, Koekelberg, Ukkel, Vorst, Elsene, ...

Content marketing

Copywriter bureau

Als succesvol ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is te investeren in de online aanwezigheid van je bedrijf d.m.v. content. Mensen doen tegenwoordig voor al hun vragen en noden beroep op Google, en het is aan jou om daarop in te spelen met copywriting.

Investeren in een copywriter bureau dat zorgt voor de SEO-optimalisatie van jouw website en het converteren van potentiële klanten, is een eerste goede stap in de richting van het succes van jouw bedrijf!

Content marketing

Copywriter Leuven

Zoek je een copywriter in Leuven voor je bedrijf? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ons digitaal marketing bureau bevindt zich in Beernem, op amper een boogscheut verwijderd van de mooie stad Brugge.

Niet van de regio Leuven? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals AntwerpenBrusselGent, Mechelen, Leuven ....

Content marketing

Copywriter Gent

Zoek je een copywriter in Gent voor je bedrijf? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ons digitaal marketing bureau bevindt zich in Beernem, op amper een boogscheut verwijderd van regio Gent.

Niet van de regio Gent? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals AntwerpenBrussel, Oostende, Kortrijk, Leuven ....

Content marketing

Copywriter Brugge

Zoek je een copywriter in Brugge voor je bedrijf? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ons digitaal marketing bureau bevindt zich in Beernem, op amper een boogscheut verwijderd van de mooie stad Brugge.

Niet van de regio Brugge? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals AntwerpenBrusselGent, Mechelen, Leuven ....

Content marketing

Freelance copywriter

Geschreven content, zowel online als offline, is een belangrijk onderdeel van de marketing van een bedrijf. Teksten moeten daarbij niet alleen goed geschreven zijn, maar moeten er ook voor zorgen dat jouw pagina hoog scoort op Google. Helaas heeft niet elk bedrijf een schrijver met een vlotte pen én een sterke SEO-kennis in huis en en dat is net waar copywriters of content marketing bureaus te hulp kunnen schieten. Met hun dubbele expertise en jarenlange ervaring in de sector schrijven ze vlot mee aan de toekomst van je bedrijf.

Content marketing

Copywriter Kortrijk

Ligt jouw bedrijf in de regio Kortrijk en wil je dan ook graag een copywriter of content marketing bureau dicht in de buurt van Kortrijk? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres, want ons digitaal marketing bevindt zich in Beernem in de provincie West-Vlaanderen. Vlakbij dus!

Niet van de regio Kortrijk? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals Antwerpen, Brussel, Mechelen, Leuven, Gent, ....

Content marketing

Copywriter Antwerpen: welkom bij Varamedia

Ligt jouw bedrijf in regio Antwerpen en wil je dan ook graag een copywriter of content marketing bureau dicht in de buurt van Antwerpen? Dan ben je op de juiste pagina beland, want bij Varamedia hebben wij een volledig team professionele copywriters die staan te trappelen om te schrijven aan de toekomst van jouw bedrijf.

Ons digitaal marketing bureau is werkzaam in heel de provincie, zoals in Antwerpen (Stad), Mechelen, Lokeren, Turnhout, Herentals, Mortsel, Lier,....

Op zoek naar de beste copywriting partner?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?