Varamedia logo

SEO-copywriting in een notendop: ook jij kan je website naar plaats #1 in Google brengen!

Als succesvol ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf op plaats #1 staat in de Google ranking, want het internet is the place to be! Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? En hoe overschaduw je je concurrenten? In dit artikel ontdek je hoe je je website door middel van SEO-copywriting naar de top kan brengen en je domein autoriteit aanzienlijk kan vergroten. Een SEO-cursus voor dummies!

Je bent hier:
SEO-Copywriting

SEO copywriting voor zoekmachines: breng Google in de verleiding!

Misschien ben je nog niet helemaal bekend met het begrip ‘SEO’, dus laten we dat als eerste definiëren. SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachine-optimalisatie.

Het betekent eigenlijk letterlijk wat het woord zegt: je gaat met een SEO copywriter (niet te verwarren met een gewone copywriter) je website optimaliseren voor de zoekmachine, in vele gevallen is dat Google.

Om je website te kunnen optimaliseren voor de zoekmachine, moet je natuurlijk eerst begrijpen hoe de zoekmachine precies in zijn werk gaat. Natuurlijk is dat een complex gegeven, maar we kunnen het wel vereenvoudigd uitleggen. Laten we even Google als voorbeeld nemen. Wanneer je iets opzoekt in Google, gaat Google Search als volgt te werk:

  1. Crawlen: via geautomatiseerde programma’s (‘crawlers’) downloadt Google tekst, afbeeldingen, video’s… van het internet.
  1. Indexering: Google analyseert deze tekst, afbeeldingen en videobestanden. Daarna wordt deze informatie opgeslagen in de Google-index, een soort van grote database.
  1. Zoekresultaten weergeven: wanneer iemand een zoekopdracht ingeeft in Google, zal Google de database afgaan en enkel de relevante informatie weergeven.

Uiteraard is SEO-copywriting wat gecompliceerder dan alleen maar het schrijven van een tekst over een onderwerp naar keuze. Je moet rekening houden met de keywords, afbeeldingen, video’s, alt-tekst, internal linking, external linking, H1’s, H2’s, de opbouw van je website… maar vooral ook je eigen creativiteit zal ervoor zorgen dat je website converteert. Er is een overvloed aan factoren die bepalen hoe hoog je website zal scoren in Google. En jíj bent uiteindelijk zelf de grootste factor!

Als een digitale sales associate

SEO-copywriting is een prachtige tool, die je toelaat om je bedrijf te doen groeien op een manier die je nooit voor mogelijk had geschat! Je zorgt er niet alleen voor dat je bedrijf hoger komt te staan in de zoekmachines, maar je bouwt tegelijk ook je website op. Je website zal vanaf nu dienen als een digitale sales associate, die 24/7 klaar staat om (potentiële) klanten te ontvangen en te informeren over jouw producten en diensten.

Wist je trouwens dat nog maar weinig bedrijven in België de voordelen van SEO-copywriting hebben ontdekt? Er zijn nog heel wat sectoren waar het momenteel nog vrij eenvoudig is om je concurrenten te overtreffen. Wees er dus snel bij en start vandaag nog met de SEO-optimalisatie van je website!

SEO of SEA: welke is de beste keuze voor jou?

Wie bekend is met het begrip SEO, heeft misschien ook al gehoord van SEA (Search Engine Advertising). Met SEA worden betaalde advertenties bedoeld. Je kent ze wel, de resultaten die Google boven de organische zoekresultaten verschijnen met het label ‘Advertentie’. Maar welke van deze strategieën is nu de beste voor jou? Zowel SEO als SEA bieden elk hun eigen voordelen. We vergelijken beide strategieën hieronder:

Sofa kopen

SEO

SEA

Een combinatie van zowel SEO als SEA is uiteraard mogelijk. Maar zoals je in de tabel hierboven kan zien, biedt SEO je heel wat lange termijn-voordelen, die SEA je niet biedt (denk bijvoorbeeld aan het blijvende resultaat). Bovendien, en dat weet je misschien uit eigen ervaring, worden betaalde advertenties bovenaan de zoekresultaten vaak ‘geskipt’ door bezoekers.

Meer weten over SEO vs. SEA?

Kortom, SEO is een interessante zet voor jouw bedrijf. Hieronder lichten we enkele tips toe voor wie graag zelf aan zijn SEO-journey wil beginnen.

Laat je liever al het werk voor je doen? Dat kan!

Wil je graag op plaats #1 komen in de Google Ranking, maar laat je het werk liever over aan een expert? Dat kan! De getalenteerde SEO-copywriters van Varamedia staan paraat en brengen jouw website in no-time naar de top.

SEO-copywriting van A tot Z

Wie een goede SEO-copywriter wil worden, moet van vele markten thuis zijn. Je moet niet alleen voldoen aan de technische aspecten van SEO, maar je moet ook een uitstekend marketeer en wervend schrijver zijn. We zetten even de belangrijkste punten van SEO-copywriting op een rijtje:

SEO expert-SEO-Varamedia

Alles begint bij een uitgebreid zoekwoordenonderzoek

Vooraleer je zomaar aan de slag gaat met SEO-copywriting, moet je er natuurlijk achter komen waar je doelpubliek precies naar op zoek is. Daarom voer je eerst een uitgebreid zoekwoordenonderzoek (ook wel ‘keyword research’) uit, dat je meer inzicht zal geven over de laatste trends op jouw markt, welke zaken het goed doen, enzovoort.

Een goede eerste stap is uiteraard brainstormen over je zoekwoorden. Jij kent je bedrijf het beste, dus jij weet uiteraard ook welke producten en diensten belangrijk zijn, welke het goed doen en welke het minder goed doen.

Uiteraard is het ook belangrijk om even objectief te bekijken welke van je keywords goed zouden scoren en welke niet. Gelukkig bestaan daar enkele handige SEO-tools voor, die je meer informatie kunnen geven over je keywords, zoals het zoekvolume, de ‘SEO difficulty’, en de CPC (cost per click). Enkele tools die je kunnen helpen bij het vinden van relevante keywords zijn:

Net zoals bij elke campagne, moet je eerst doelstellingen bepalen. Wat wil je graag bereiken met je advertentie? Naamsbekendheid? Leadgeneratie? Conversatie? Wat het ook is, je kan het uit de lijst halen die je voor je krijgt wanneer je klikt op +Create op de startpagina.

Choose a campaign objective

Daarna moet je bepalen hoeveel je wil uitgeven aan je advertentie. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden:

  • Dagelijks budget: Hiermee stel je een maximumbudget op voor je dagelijkse uitgave.
  • Lifetime budget: Hiermee stel je een maximumbudget op voor je hele campagne. Handig als je advertenties maakt met een duidelijke einddatum.

Onder Ad Scheduling kan je kiezen of je jouw advertenties continu wil laten  vertonen of alleen op bepaalde tijdstippen van de dag (bijvoorbeeld Deliveroo die enkel advertenties in de avond plaatst wanneer mensenhonger krijgen).

Budget & Schedule

Vervolgens bepaal je de doelgroep. Wie wil je targeten met je advertentie? Je kan in deze stap ofwel een nieuwe doelgroep kiezen of een opgeslagen doelgroep. Opgeslagen doelgroepen zijn handig wanneer je al beschikt over aangepaste doelgroepgegevens (eerdere websitebezoekers).

Audience

Ben je helemaal nieuw? Geen nood! Je kan gewoon een nieuwe doelgroep aanmaken met behulp van demografische gegevens, interesses en gedrag.

In deze stap beslis je waar de advertenties verschijnen. Er zijn twee mogelijkheden:

Automatisch: hier worden advertenties getoond waar ze het best presteren.
Handmatig: hier kan u handmatig beslissen waar de advertentie moet worden geplaatst. Als je wilt dat je advertentie enkel op Instagram wordt geplaatst (en niet Facebook) duidt je dit aan in dit venster:

Instagram Ads

Tot slot kan je eindelijk beginnen aan je advertentie. Hier kan je jouw voorkeur van advertentieformaat selecteren. Vervolgens vul je de rest van de details aan onder “Ad Creative”.

Instagram Ads

Hulp nodig van een professionele SEO Copywriter?

Wil je graag meer klanten lokken door Google in te zetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met ons!

Wil je plaats 1 in Google met winnende SEO Copywriting?

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook meer resultaten met SEO copywriting?

Gerelateerde artikels

SEO

Ubersuggest

Ubersuggest is een van de favoriete SEO-tools bij ons op het kantoor. Dit is zeker handig voor me...

SEO

Microsoft Clarity

Microsoft Clarity geeft je meer inzicht in het gedrag van je websitebezoekers. In dit artikel bes...

SEO

Zoekmachine optimalisatie

Als zoekmachine optimalisatie bureau heeft Varamedia jarenlange ervaring in het organisch laten r...

SEO

wat is zoekmachine optimalisatie

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zo...

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? ...

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jou...

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search ...

SEO

Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis SEO-tool van Bing. Google heeft hier ook een soortgelijke vari...

SEO

SEO Consultant

Kies voor onze SEO consultant en voel wat écht rendement in Google teweeg brengt. Als je wil dat ...

SEO

Ahrefs

Ahrefs is een SEO-tool met een van de grootste databanken met backlinks. Deze crawlbot is op Goog...

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? ...

SEO

Hoe verschilt Google SEO van Bing SEO?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je hoger (bv. Pagina 1) rankt in Google en veel lager rankt (bv....

SEO

Mangools

Mangools is een bedrijf dat een all-in-one SEO-tool pakket aanbiedt. Het bedrijf is in 2014 gesta...

SEO

SEO Consultant

Kies voor onze SEO consultant en voel wat écht rendement in Google teweeg brengt. Als je wil dat ...

SEO

SEO vragenlijst

Op deze pagina stellen we de ultieme SEO vragenlijst op waarmee je elke SEO-vraag kan beantwoorde...

SEO

SEO voor Apps

Met SEO voor apps kan je de Google Play Store en de Apple App Store gevoelig doen stijgen in de o...

Wil je plaats 1 in Google met winnende SEO Copywriting?

Contactformulier (Artikels POPUP)

Formulier dat wordt geïntegreerd op de artikels in de vorm van een popup.

Naam*(Vereist)
* verplicht in te vullen