Varamedia logo
20+

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2024

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een betere positie in Google dan jouw concurrentie? Hoe krijg je een link naar jouw pagina op andere websites? Eén antwoord: de Skyscraper Techniek.

SEO Skyscraping Technique
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2024

#1: Wat is de skyscraper-techniek?

Het liefst van al wil je jouw concurrenten overtreffen met originele, unieke content. Je streeft ernaar om het op jouw webpagina’s beter te doen. Kortom, je wil de beste content aanleveren voor jouw zoekwoord.

De term ‘skyscraper-techniek’ schetst via beeldspraak hoe je dat nu precies moet aanpakken. Je bekijkt de inhoud op de pagina’s van de concurrentie. Je focust daarbij op de pagina die momenteel de eerste positie in Google claimt. Deze pagina kan je zien als het hoogste gebouw. Jij wil daarover gaan én nog beter zijn. Je wil als het ware een wolkenkrabber (of in het Engels: skyscraper) bouwen.
 
Lees meer over deze techniek in dit artikel van FrankWatching.
Skyscraper techniek de beste SEO strategie voor 2022-seo-varamedia

Het zit in de aard van mensen om altijd aangetrokken te zijn tot het beste. Waardevolle content is dus jouw way to go om meer autoriteit te verwerven.

Is jouw pen niet zo vlot? Schakel je graag professionals in om jouw content naar een hoger niveau te tillen? Zoek niet langer! Varamedia heeft straffe copywriters in huis en is gespecialiseerd in contentmarketing.

#2: Waarom moet je je verdiepen in de skyscraper-techniek?

De skyscraper-methode geeft jouw pagina’s een boost. Twijfel je of je in deze techniek tijd moet investeren? Wel, wij nemen de twijfels weg en benadrukken de vele voordelen van deze methode. Klaar voor succes?

Als je waardevolle content creëert, zorg je er meteen ook voor dat andere websites naar jou zullen linken en jouw content delen. Zo wordt jouw website beter en sneller gevonden. Fantastisch, toch?

Als andere websites naar jouw unieke inhoud linken, vergroot jij jouw online zichtbaarheid. Zo wint jouw naam aan bekendheid. Opnieuw zullen gebruikers zo je website sneller vinden.

Is link building voor jou onbekend terrein? Dan kan je rekenen op de expertise van Varamedia!

Google stem je gelukkig met waardevolle inhoud. Ook als er vaak naar jouw artikel gelinkt wordt, is dat een positief signaal voor zoekmachines. Jouw positie in de zoekresultaten kan (sterk) stijgen, als Google bepaalt dat jouw pagina een geweldig artikel bevat.

#3: De skyscraper-techniek in drie stappen

Nu je weet waarvoor de skyscraper-techniek staat en dat jouw pagina’s (en website) succesvoller kunnen worden, bekijken we even hoe je de techniek nu in de praktijk kan toepassen. Zeker voor websites die nog niet zo’n grote autoriteit hebben, is dit stappenplan een must follow

Brian Dean, oprichter van backlinko en dé kenner van de skyscraper-techniek, ontwikkelde een interessante video die deze stappen nog eens voor je uitlegt. 

Off Page SEO Case Study: 110% More Traffic in 14-Days

Eerst en vooral is het belangrijk om een kleine zoektocht op te zetten naar content in jouw branche die al goed scoort op het vlak van reacties, social shares, verkeer en backlinks. Concreet kan je in Google concurrerende zoekwoorden ingeven en een blik werpen op gerelateerde websites. Geef vooral short tail zoekwoorden in. Die zoekwoorden zijn zodanig populair, dat als je hier goed op rankt, je heel wat bezoekers kan verwelkomen op jouw website.

Van pagina’s die hoog scoren voor de zoekwoorden die je hebt ingegeven, kan je stellen dat er al heel wat websites naar linken en ze het erg goed doen. Die populaire, bestaande content zal jij proberen overtreffen.

Neem de basisinhoud die je vond op de pagina’s in stap 1 en ga vervolgens op zoek naar manieren om hetzelfde onderwerp beter te verpakken. Wees je er van bewust dat duplicate content niet kan. Je dient een artikel te schrijven in eigen woorden. Wat kan je zoal doen om jouw wolkenkrabber te bouwen? Hieronder enkele goede tips.

Je kan jouw content grondiger en vollediger maken. Bevat de titel van jouw artikel: ‘100 tips’? Zorg er dan voor dat alle 100 tips besproken worden. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw artikelen beschikken over actuele informatie. Je wil liever niet gedateerd overkomen bij Google. Update jouw informatie: het is een van de meest eenvoudige manieren om jouw content te verbeteren. Ten slotte dien je ook rekening te houden met het design van jouw pagina’s. Je kan bijvoorbeeld afbeeldingen integreren of investeren in customized banners. Kortom, maak content die jouw gebruikers aantrekkelijk zullen vinden.

Zullen we samen jouw wolkenkrabber bouwen? Met de SEO-deskundigheid van Varamedia ben jij binnenkort de ‘grootste’ in Google!

Breng het nieuws naar buiten dat jouw content absoluut de moeite waard is om even van dichterbij te bekijken. Hoe pak je dat het beste aan? Verzend enkele e-mails naar strategisch gekozen mensen, waarvan jij denkt dat de kans groot is dat ze zullen linken naar jouw pagina. Heel specifiek gaat het over de mensen achter de pagina’s die linken naar de content die jij als basis gebruikte voor jouw pagina (zie stap 1). 

Waarom deze groep mensen uitermate geschikt is om te bereiken?

 • Ze beschikken al over een website in jouw branche

 • Ze zijn geïnteresseerd in jouw onderwerp

 • Ze hebben al naar een of meerdere artikels over dat onderwerp gelinkt, dus een extra link kan geen kwaad

Het is gewoon een kwestie van hen er vriendelijk op te wijzen dat jouw ‘superieure’ inhoud vanaf nu ook beschikbaar is om naar te linken.

Misschien vind je het moeilijk om te vragen of websites naar jouw willen linken. Je wil zo vriendelijk mogelijk overkomen, maar ook niet smeken. Wat zet je dan zoal in je e-mail? 

Eerst en vooral dien je te vermelden dat je wat artikels over topic X bekeek op de website van de persoon waarnaar je mailt. Geef vervolgens een compliment, zoals “ik heb erg veel bijgeleerd”, of “je bent erg goed bezig”. Daarna geef je aan dat je een link zag naar een ‘klassiek artikel’. Dit gaat over de content die jij als basis gebruikte voor jouw pagina en hebt overtroffen. Geef zeker aan dat je die link geweldig vindt en dat het een inspiratiebron vormde om zelf een artikel te schrijven over dat topic. Vertel dat jouw versie nog meer up-to-date is en geef een link mee van het artikel dat je gepubliceerd hebt. Vervolgens kan je subtiel aangeven dat een link naar jouw artikel zeker de moeite kan zijn. Ten slotte eindig je met een positieve noot, zoals “doe zo voort”, “of ik blijf met plezier jouw artikels lezen”.

Schakel Varamedia in als SEO bureau

#4: Skyscraper-techniek 2.0

Wat als je werkelijk het volledige stappenplan van de skyscraper-techniek toepast, maar nog steeds niet de gewenste resultaten bereikt? Wij weten raad met de skyscraper-techniek 2.0!

Over deze geüpdatete techniek lees je alle details in dit Backlink-artikel maar wij vatten het hieronder voor jou samen.

Google wil gebruikers blij maken door resultaten weer te geven die overeenstemmen met de zoekintentie van een gebruiker. De gebruiksintentie of zoekintentie mag je dus niet over het hoofd verliezen. We geven mee hoe je meer inzicht krijgt in die zoekintentie.

Geef je zoekwoord in in Google en bekijk de eerste pagina met zoekresultaten. Je mag er zeker van zijn dat deze pagina’s voldoen aan de zoekintentie van je gebruiker. Scan de verschillende pagina’s en ga na of die pagina’s werden ontwikkeld vanuit een top funnel, mid funnel of bottom funnel. 

Bij de top funnel komen informatieve zoekopdrachten voor. De gebruiker weet nog niet wat de behoefte precies is. De zoekresultaten geven vaak vraagzinnen weer waarin woorden zoals “hoe” en “wat” centraal staan. 

Bij de mid funnel is een gebruiker al betrokken bij het onderwerp. Er is dus al een bepaalde behoefte. Deze mensen hebben al heel wat informatie opgezocht, maar weten nog niet precies wat ze willen. Een voorbeeld is: “ideeën kerstmenu”.

Bij de bottom funnel staan transactionele zoekwoorden centraal met een duidelijke koopintentie, zoals “kopen”, “bestellen” of “downloaden”. Vaak in combinatie met een product of dienst.

Verplaats je in de gedachten van de gebruiker. Wat wil hij/zij nu echt te weten komen? Begin vooral met de basis. Te moeilijke woordenschat, of geavanceerde technieken kunnen je lezer afschrikken. Denk ook na over het formaat van je tekst: een lijstje, checklist, doorlopende tekst, stappenplan… Wat heeft jouw lezer écht nodig? Wees ook zo volledig mogelijk; een tekst met veel relevantie informatie scoort doorgaans beter. Doe geen beloftes in je tekst die je toch niet zal nakomen of behandelen. Ten slotte moet je duidelijk maken dat jouw artikel up-to-date is. Vermeld desnoods een jaartal.

Hoe kan je de verblijftijd op jouw website nu maximaliseren en het bouncepercentage (percentage bezoeken waarbij bezoekers slechts één pagina bekijken en de website vervolgens verlaten) minimaliseren?

Ook daar bestaan er een aantal tips voor:

 • Sluit indien mogelijk een video in. Bewegend beeld scoort doorgaans goed.

 • Integreer ook een inhoudsopgave, zodat je paginastructuur voor gebruikers duidelijk wordt gemaakt.

 • Schrijf een aantrekkelijke inleiding om de lezer te triggeren om verder te lezen.

 • Maak ook gebruik van H2- en H3-subkoppen, dat maakt je tekst erg scanbaar en overzichtelijk.
 • Ten slotte dien je korte zinnen te schrijven, om de lezer niet te verliezen in complexiteit.

“You probably never wondered what the 11th tallest building in the world is, right? Everyone's attracted to number one.”

Tot slot, onthoud dat een combinatie van de ‘originele’ skyscraper-techniek en de skyscraper-techniek 2.0 de allerbeste resultaten oplevert. Het is dus een en-en-verhaal. De eerste methode helpt je om hoog in de zoekresultaten van Google te ranken, de tweede methode helpt je om op die positie te blijven. Met de skyscraper-techniek ga je vooral op zoek naar steekjes die andere pagina’s hebben laten vallen.

#5: Varamedia kan je helpen groeien!

Digitale marketingbureau Varamedia heeft een waaier aan SEO-diensten in het aanbod om jouw website zo hoog mogelijk in Google te laten scoren. Bovendien maken we van deze belofte ook echt realiteit! Onze SEO-service levert gegarandeerd topresultaten op, lees hieronder waar onze experts zich op toespitsen.

Zoekmachineoptimalisatie is onze passie. We hebben jarenlange ervaring in organische ranking van websites in Google, omdat we denken zoals een zoekmachine. 

Ons team beschikt over up-to-date kennis over SEO. Elke parameter binnen het domein begrijpen wij als geen ander. Woorden zoals SEO-audit, on-page SEO en off-page SEO kennen voor ons geen geheimen. We werken met de meest geavanceerde SEO-tools, die onze mensen vakkundig kunnen interpreteren. 

Samen met jou proberen we de concurrentie te verslaan. Dat kan onder andere door de skyscraping-techniek waarbij de focus ligt op goede content, die ook nog eens erg waardevol is. 

Bovendien volgen we de SEO-inspanningen nauwkeurig, zodat je steeds op de hoogte blijft van de resultaten. 

Een SEO-tekst schrijven is een vak apart, maar vormt een essentieel onderdeel binnen de skyscraping-techniek. Unieke content duidt ook op een vlotte, creatieve schrijfstijl. 

Mocht dat niet jouw sterkste kant zijn, kan je een beroep doen op onze copywriters. SEO-teksten laten schrijven door Varamedia is een absolute aanrader, omdat je in no time een potentiële klant naar jouw website begeleidt.

Via link building kunnen we de autoriteit van jouw website vergroten. We gaan op zoek naar andere, relevante websites en zorgen ervoor dat ze een link leggen naar jouw website. 

Deze aanpak is een belangrijk onderdeel van de skyscraper-techniek. Wij helpen jou graag op weg! Link building vraagt de nodige specialisatie. Veel SEO-bureaus durven er zich niet aan te wagen, maar wij maken het verschil met Varamedia.

“Met de expertise van online marketingbureau Varamedia bouw jij in no time een wolkenkrabber van een website!”

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jouw website kan optimaliseren op vlak van SEO? Het Varamedia SEO-bureau heeft jarenlange ervaring met zelfs de meest ingewikkelde technische SEO-ingrepen.

SEO

SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en SEO Keyword Ranking. Deze marketing tool is voornamelijk gericht op informatie met betrekking tot zoekwoorden, maar je kunt er veel meer mee. Lees hieronder alles over deze tool.

 

SEO

SEO expert

Wil je meer organisch verkeer naar je website? Wil je met je website sterk worden in SEO? Blijft je website ergens hangen op pagina 5 van Google? Een SEO expert bij Varamedia kan je organische vindbaarheid verbeteren en je website pijlsnel op de eerste plaats in de Google rankings krijgen.

SEO

SEO uitbesteden

Wil je je SEO uitbesteden aan specialisten in zoekmachinemarketing? Varamedia is de specialist die je zoekt!

Dan heb je waarschijnlijk nood aan:

 1. Meer groei voor je bedrijf
 2. Meer leads en sales via de website
 3. Echte SEO-expertise en geen "SEO expertise" tussen aanhalingstekens (door iemand die zegt expert te zijn, maar in realiteit matig werk levert)

 

Ontdek in dit artikel waarom je je SEO aan ons zou kunnen uitbesteden.

SEO

SEO website

Wil je je website graag bovenaan in de search results zien staan? Dan moet je website optimaliseren. Met SEO of zoekmachines optimalisatie zorg je ervoor dat je website goed scoort bij Google en andere zoekmachines.

De SEO-experts van Varamedia halen meer uit je website.

SEO

Website bovenaan in Google

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing is het een hele uitdaging om op te vallen. Als ondernemer is het essentieel om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Een van de meest effectieve manieren om dit te realiseren, is door je website bovenaan in Google te krijgen. Deze techniek wordt ook SEO genoemd en is bijzonder rendabel! Bij het Varamedia SEO Agency is zoekmachineoptimalisatie één van onze hoofdspecialiteiten.

Lees ook: Wil je bovenaan in Google komen? Volg dit overzichtelijk stappenplan!

SEO

SEO Copywriting

Als succesvol ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf op plaats #1 staat in de Google ranking, want het internet is the place to be! Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? En hoe overschaduw je je concurrenten? In dit artikel ontdek je hoe je je website door middel van SEO-copywriting naar de top kan brengen en je domein autoriteit aanzienlijk kan vergroten. Een SEO-cursus voor dummies!

SEO

SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te verschijnen. Maar hoe doe je dat precies? Met SEO ben je in staat om je website hoger te laten ranken in zoekmachines en zo meer organisch verkeer te genereren. In dit artikel legt Varamedia je uit hoe je je website toekomst-proof voor Google maakt met behulp van SEO!

Zoek je de beste SEO-specialisten?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?