#1: Wat is de skyscraper-techniek?

Het zit in de aard van mensen om altijd aangetrokken te zijn tot het beste. Waardevolle content is dus jouw way to go om meer autoriteit te verwerven.
Is jouw pen niet zo vlot? Schakel je graag professionals in om jouw content naar een hoger niveau te tillen? Zoek niet langer! Varamedia heeft straffe copywriters in huis en is gespecialiseerd in contentmarketing.
#2: Waarom moet je je verdiepen in de skyscraper-techniek?
De skyscraper-methode geeft jouw pagina’s een boost. Twijfel je of je in deze techniek tijd moet investeren? Wel, wij nemen de twijfels weg en benadrukken de vele voordelen van deze methode. Klaar voor succes?
Als je waardevolle content creëert, zorg je er meteen ook voor dat andere websites naar jou zullen linken en jouw content delen. Zo wordt jouw website beter en sneller gevonden. Fantastisch, toch?
Als andere websites naar jouw unieke inhoud linken, vergroot jij jouw online zichtbaarheid. Zo wint jouw naam aan bekendheid. Opnieuw zullen gebruikers zo je website sneller vinden.
Is link building voor jou onbekend terrein? Dan kan je rekenen op de expertise van Varamedia!
Google stem je gelukkig met waardevolle inhoud. Ook als er vaak naar jouw artikel gelinkt wordt, is dat een positief signaal voor zoekmachines. Jouw positie in de zoekresultaten kan (sterk) stijgen, als Google bepaalt dat jouw pagina een geweldig artikel bevat.
#3: De skyscraper-techniek in drie stappen
Nu je weet waarvoor de skyscraper-techniek staat en dat jouw pagina’s (en website) succesvoller kunnen worden, bekijken we even hoe je de techniek nu in de praktijk kan toepassen. Zeker voor websites die nog niet zo’n grote autoriteit hebben, is dit stappenplan een must follow.
Brian Dean, oprichter van backlinko en dé kenner van de skyscraper-techniek, ontwikkelde een interessante video die deze stappen nog eens voor je uitlegt.
Eerst en vooral is het belangrijk om een kleine zoektocht op te zetten naar content in jouw branche die al goed scoort op het vlak van reacties, social shares, verkeer en backlinks. Concreet kan je in Google concurrerende zoekwoorden ingeven en een blik werpen op gerelateerde websites. Geef vooral short tail zoekwoorden in. Die zoekwoorden zijn zodanig populair, dat als je hier goed op rankt, je heel wat bezoekers kan verwelkomen op jouw website.
Van pagina’s die hoog scoren voor de zoekwoorden die je hebt ingegeven, kan je stellen dat er al heel wat websites naar linken en ze het erg goed doen. Die populaire, bestaande content zal jij proberen overtreffen.
Neem de basisinhoud die je vond op de pagina’s in stap 1 en ga vervolgens op zoek naar manieren om hetzelfde onderwerp beter te verpakken. Wees je er van bewust dat duplicate content niet kan. Je dient een artikel te schrijven in eigen woorden. Wat kan je zoal doen om jouw wolkenkrabber te bouwen? Hieronder enkele goede tips.
Je kan jouw content grondiger en vollediger maken. Bevat de titel van jouw artikel: ‘100 tips’? Zorg er dan voor dat alle 100 tips besproken worden. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw artikelen beschikken over actuele informatie. Je wil liever niet gedateerd overkomen bij Google. Update jouw informatie: het is een van de meest eenvoudige manieren om jouw content te verbeteren. Ten slotte dien je ook rekening te houden met het design van jouw pagina’s. Je kan bijvoorbeeld afbeeldingen integreren of investeren in customized banners. Kortom, maak content die jouw gebruikers aantrekkelijk zullen vinden.
Zullen we samen jouw wolkenkrabber bouwen? Met de SEO-deskundigheid van Varamedia ben jij binnenkort de ‘grootste’ in Google!
Breng het nieuws naar buiten dat jouw content absoluut de moeite waard is om even van dichterbij te bekijken. Hoe pak je dat het beste aan? Verzend enkele e-mails naar strategisch gekozen mensen, waarvan jij denkt dat de kans groot is dat ze zullen linken naar jouw pagina. Heel specifiek gaat het over de mensen achter de pagina’s die linken naar de content die jij als basis gebruikte voor jouw pagina (zie stap 1).
Waarom deze groep mensen uitermate geschikt is om te bereiken?
Ze beschikken al over een website in jouw branche
Ze zijn geïnteresseerd in jouw onderwerp
Ze hebben al naar een of meerdere artikels over dat onderwerp gelinkt, dus een extra link kan geen kwaad
Het is gewoon een kwestie van hen er vriendelijk op te wijzen dat jouw ‘superieure’ inhoud vanaf nu ook beschikbaar is om naar te linken.
Misschien vind je het moeilijk om te vragen of websites naar jouw willen linken. Je wil zo vriendelijk mogelijk overkomen, maar ook niet smeken. Wat zet je dan zoal in je e-mail?
Eerst en vooral dien je te vermelden dat je wat artikels over topic X bekeek op de website van de persoon waarnaar je mailt. Geef vervolgens een compliment, zoals “ik heb erg veel bijgeleerd”, of “je bent erg goed bezig”. Daarna geef je aan dat je een link zag naar een ‘klassiek artikel’. Dit gaat over de content die jij als basis gebruikte voor jouw pagina en hebt overtroffen. Geef zeker aan dat je die link geweldig vindt en dat het een inspiratiebron vormde om zelf een artikel te schrijven over dat topic. Vertel dat jouw versie nog meer up-to-date is en geef een link mee van het artikel dat je gepubliceerd hebt. Vervolgens kan je subtiel aangeven dat een link naar jouw artikel zeker de moeite kan zijn. Ten slotte eindig je met een positieve noot, zoals “doe zo voort”, “of ik blijf met plezier jouw artikels lezen”.
Schakel Varamedia in als SEO bureau
#4: Skyscraper-techniek 2.0
Wat als je werkelijk het volledige stappenplan van de skyscraper-techniek toepast, maar nog steeds niet de gewenste resultaten bereikt? Wij weten raad met de skyscraper-techniek 2.0!
Google wil gebruikers blij maken door resultaten weer te geven die overeenstemmen met de zoekintentie van een gebruiker. De gebruiksintentie of zoekintentie mag je dus niet over het hoofd verliezen. We geven mee hoe je meer inzicht krijgt in die zoekintentie.

Geef je zoekwoord in in Google en bekijk de eerste pagina met zoekresultaten. Je mag er zeker van zijn dat deze pagina’s voldoen aan de zoekintentie van je gebruiker. Scan de verschillende pagina’s en ga na of die pagina’s werden ontwikkeld vanuit een top funnel, mid funnel of bottom funnel.
Bij de top funnel komen informatieve zoekopdrachten voor. De gebruiker weet nog niet wat de behoefte precies is. De zoekresultaten geven vaak vraagzinnen weer waarin woorden zoals “hoe” en “wat” centraal staan.
Bij de mid funnel is een gebruiker al betrokken bij het onderwerp. Er is dus al een bepaalde behoefte. Deze mensen hebben al heel wat informatie opgezocht, maar weten nog niet precies wat ze willen. Een voorbeeld is: “ideeën kerstmenu”.
Bij de bottom funnel staan transactionele zoekwoorden centraal met een duidelijke koopintentie, zoals “kopen”, “bestellen” of “downloaden”. Vaak in combinatie met een product of dienst.
Verplaats je in de gedachten van de gebruiker. Wat wil hij/zij nu echt te weten komen? Begin vooral met de basis. Te moeilijke woordenschat, of geavanceerde technieken kunnen je lezer afschrikken. Denk ook na over het formaat van je tekst: een lijstje, checklist, doorlopende tekst, stappenplan… Wat heeft jouw lezer écht nodig? Wees ook zo volledig mogelijk; een tekst met veel relevantie informatie scoort doorgaans beter. Doe geen beloftes in je tekst die je toch niet zal nakomen of behandelen. Ten slotte moet je duidelijk maken dat jouw artikel up-to-date is. Vermeld desnoods een jaartal.
Hoe kan je de verblijftijd op jouw website nu maximaliseren en het bouncepercentage (percentage bezoeken waarbij bezoekers slechts één pagina bekijken en de website vervolgens verlaten) minimaliseren?
Ook daar bestaan er een aantal tips voor:
Sluit indien mogelijk een video in. Bewegend beeld scoort doorgaans goed.
Integreer ook een inhoudsopgave, zodat je paginastructuur voor gebruikers duidelijk wordt gemaakt.
Schrijf een aantrekkelijke inleiding om de lezer te triggeren om verder te lezen.
- Maak ook gebruik van H2- en H3-subkoppen, dat maakt je tekst erg scanbaar en overzichtelijk.
- Ten slotte dien je korte zinnen te schrijven, om de lezer niet te verliezen in complexiteit.
“You probably never wondered what the 11th tallest building in the world is, right? Everyone's attracted to number one.”
Brian Dean
Tot slot, onthoud dat een combinatie van de ‘originele’ skyscraper-techniek en de skyscraper-techniek 2.0 de allerbeste resultaten oplevert. Het is dus een en-en-verhaal. De eerste methode helpt je om hoog in de zoekresultaten van Google te ranken, de tweede methode helpt je om op die positie te blijven. Met de skyscraper-techniek ga je vooral op zoek naar steekjes die andere pagina’s hebben laten vallen.
#5: Varamedia kan je helpen groeien!
Zoekmachineoptimalisatie is onze passie. We hebben jarenlange ervaring in organische ranking van websites in Google, omdat we denken zoals een zoekmachine.
Ons team beschikt over up-to-date kennis over SEO. Elke parameter binnen het domein begrijpen wij als geen ander. Woorden zoals SEO-audit, on-page SEO en off-page SEO kennen voor ons geen geheimen. We werken met de meest geavanceerde SEO-tools, die onze mensen vakkundig kunnen interpreteren.
Samen met jou proberen we de concurrentie te verslaan. Dat kan onder andere door de skyscraping-techniek waarbij de focus ligt op goede content, die ook nog eens erg waardevol is.
Bovendien volgen we de SEO-inspanningen nauwkeurig, zodat je steeds op de hoogte blijft van de resultaten.
Een SEO-tekst schrijven is een vak apart, maar vormt een essentieel onderdeel binnen de skyscraping-techniek. Unieke content duidt ook op een vlotte, creatieve schrijfstijl.
Mocht dat niet jouw sterkste kant zijn, kan je een beroep doen op onze copywriters. SEO-teksten laten schrijven door Varamedia is een absolute aanrader, omdat je in no time een potentiële klant naar jouw website begeleidt.
Via link building kunnen we de autoriteit van jouw website vergroten. We gaan op zoek naar andere, relevante websites en zorgen ervoor dat ze een link leggen naar jouw website.
Deze aanpak is een belangrijk onderdeel van de skyscraper-techniek. Wij helpen jou graag op weg! Link building vraagt de nodige specialisatie. Veel SEO-bureaus durven er zich niet aan te wagen, maar wij maken het verschil met Varamedia.
“Met de expertise van online marketingbureau Varamedia bouw jij in no time een wolkenkrabber van een website!”