Varamedia logo
22+

Gevonden worden op Google: met maximale zichtbaarheid en groei naar de top van Google

In het digitale tijdperk is er één plek waar jouw bedrijf absoluut moet schitteren om te slagen: Google. Het zoekmachinelandschap is de poort naar (online) succes geworden voor bedrijven van alle groottes en industrieën. Je wilt dus absoluut gevonden worden op Google en zo meer leads, sales, ... aantrekken.

Dat is waar Varamedia in beeld komt, als jouw partner in Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). In dit artikel duiken we dieper in op het belang van beter gevonden worden op Google en hoe SEO, relevante zoekwoorden en SEA jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je

Het belang van gevonden worden op Google

Wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar producten of diensten, is de kans groot dat ze Google raadplegen.

Als jouw website niet in de zoekresultaten verschijnt, mis je niet alleen waardevolle kansen, maar loop je ook het risico dat jouw concurrenten ervandoor gaan met je potentiële klanten. Beter gevonden worden op Google met SEO is dus van essentieel belang.

Naast SEO en SEA is een sterke aanwezigheid op Google Maps ook van groot belang om potentiële klanten te bereiken, vooral als jouw bedrijf fysieke locaties heeft waar klanten je kunnen bezoeken. Google Maps-optimalisatie kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf gemakkelijk te vinden is wanneer mensen in de buurt zijn en op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Gevonden worden op Google

SEO is de hoeksteen van online vindbaarheid. Het omvat strategieën en technieken om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Varamedia is als SEO bureau gespecialiseerd in SEO en begrijpt de complexe algoritmen van zoekmachines.

Word gevonden op Google met onze strategieën...

Vijf manieren waarop we jouw website hoger doen ranken in de organische zoekresultaten

Het begint allemaal met het identificeren van relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf. We voeren uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit om te bepalen wat jouw belangrijkste zoekwoord of focus keyword is en welke termen jouw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar jouw producten of diensten.

Na het bepalen van wat je belangrijkste zoekwoorden moeten worden, onderzoeken we wie er nog meer op die woorden gevonden wordt in Google. Moet je concurreren met grote bedrijven? Dan wordt het lastig om hoog te scoren op deze zoektermen en zetten we beter in op andere belangrijke zoektermen.  

We zorgen ervoor dat jouw webpagina’s geoptimaliseerd zijn voor deze zoekwoorden, met inbegrip van een goede domeinnaam, titels, meta-omschrijving en inhoud.

Wil je weten wat de perfecte lengte van een meta-titel of meta-description is? Bekijk dan zeker stap 2 van ons stappenplan voor een succesvolle SEO website eens. 

Technische SEO is een cruciaal aspect van online succes. Varamedia verbetert de technische aspecten van jouw website, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit en sitestructuur. Snelle laadtijden en mobiele vriendelijkheid bevorderen de gebruikerservaring en zorgen voor een hogere zoekmachine-rangschikking. 

We creëren hoogwaardige content die niet alleen jouw expertise demonstreert, maar ook zoekmachines en publiek aantrekt. Dit zijn vaak informatieve artikelen, boeiende blogposts, educatieve video’s, aantrekkelijke infographics en meer.

Het bouwen van kwalitatieve backlinks (externe links) en interne links is cruciaal voor je SEO-succes. Als je website linkt naar onveilige websites of deze websites naar jou linken, is dit schadelijk voor je positie in Google. Denk dus goed na over de linkbuilding van je website. 

Hulp nodig? Varamedia helpt jouw website autoriteit op te bouwen door middel van natuurlijke linkbuildingstrategieën.

Search Engine Advertising (SEA)

Naast SEO, is ook SEA een snelle en meetbare manier om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. SEA is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders betaalde advertenties weergeven in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines. Het doel van SEA is om de zichtbaarheid van een website of specifieke webpagina te vergroten wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren. Varamedia beheert jouw SEA-campagnes zorgvuldig en optimaliseert ze voortdurend om de beste resultaten te behalen. 

Zes voordelen van SEA

Met SEA verschijn je direct bovenaan de zoekresultaten voor de door jou gekozen relevante zoekwoorden. Dit betekent dat jouw advertenties direct worden gezien wanneer er naar producten of diensten wordt gezocht die jij aanbiedt. Onmiddellijke zichtbaarheid kan leiden tot direct verkeer naar jouw website. 

Een van de krachtigste aspecten van SEA is de mogelijkheid om jouw advertenties zeer doelgericht te richten. Je kunt jouw advertenties richten op specifieke demografische gegevens, locaties en apparaten om jouw doelgroep te bereiken. Hierdoor kun je jouw boodschap rechtstreeks afstemmen op de doelgroep die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd is in jouw producten of diensten, wat resulteert in een efficiënter gebruik van jouw advertentiebudget.

Bij SEA betaalt een adverteerder meestal op basis van CPC, wat betekent dat je pas betaalt wanneer een gebruiker daadwerkelijk op je advertentie klikt. Dit is een kosteneffectieve benadering omdat je alleen betaalt voor daadwerkelijk verkeer naar jouw website, wat resulteert in een directe return on investment (ROI)

Met SEA heb je volledige controle over je advertentiebudget. Je kunt dagelijkse of maandelijkse budgetten instellen voor jouw advertentiecampagnes en ervoor zorgen dat je jouw uitgaven binnen jouw financiële grenzen houdt. Zodra het budget is bereikt, worden jouw advertenties niet meer weergegeven voor de rest van de betreffende periode, wat je helpt om jouw marketinguitgaven nauwkeurig te beheren.

SEA biedt uitgebreide tracking en rapportage, zodat je precies kunt zien hoe jouw advertentiebudget wordt besteed en welke resultaten het oplevert. Je kunt meten hoeveel klikken, conversies en omzet jouw advertenties genereren, waardoor je waardevolle inzichten krijgt in de effectiviteit van jouw campagnes.

Je kunt je advertentiecampagnes op elk moment aanpassen om te reageren op veranderende marktomstandigheden, seizoensgebonden trends of wijzigingen in jouw bedrijfsdoelstellingen. Hierdoor kun je jouw marketingstrategie snel aanpassen en optimaliseren.

Gevonden worden op Google

Gevonden worden op Google dankzij Varamedia

In dit digitale tijdperk is goed scoren op Google cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Ons gespecialiseerd SEO Agency kan jou precies daarmee helpen: zorgen dat jij bovenaan pagina 1 in Google terecht komt op de belangrijkste zoekwoorden.

Dat doen we trouwens aan een heel scherpe prijs omdat wij intern heel efficiënt georganiseerd zijn. 

SEO en SEA zijn de sleutels tot succes wanneer het om zichtbaarheid op Google draait. Als jouw partner zoekmachineoptimalisatie begrijpt Varamedia de ins en outs van deze strategieën en helpt jou om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Neem vandaag nog contact met ons voor vrijblijvend advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw website niet alleen de hoogste positie in Google bereikt, maar ook een blijvende indruk maakt op jouw klanten.

Eerst zien en dan geloven? Bekijk dan zeker onze succesverhalen eens.

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO Marketing

Wat is SEO marketing precies en hoe optimaliseer je het voor jouw bedrijf? Search Engine Optimization houdt in dat je website aantrekkelijker wordt gemaakt voor zoekmachines. Jij probeert, alleen of samen met een SEO bureau, je ‘organic ranking’ in de zoekresultaten te verbeteren.

Marketing evolueert continu en bedrijven moeten tegenwoordig ook online makkelijk te vinden zijn. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat het algoritme van zoekmachines jouw website aanziet als kwalitatief. Hiermee zal je hoger scoren in de zoekresultatenpagina en meer bezoekers trekken naar jouw website.

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? Welkom bij Varamedia: een wervelend copywriting bureau met een uitgebreid team aan ervaren SEO copywriters.

SEO

SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te verschijnen. Maar hoe doe je dat precies? Met SEO ben je in staat om je website hoger te laten ranken in zoekmachines en zo meer organisch verkeer te genereren. In dit artikel legt Varamedia je uit hoe je je website toekomst-proof voor Google maakt met behulp van SEO!

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search engine marketing als hoofdverantwoordelijkheid en moet de zoekkanalen Google en Bing optimaal laten renderen. Soms wordt dit uitbesteed aan een zoekmachine marketing bureau voor extra hoge kwaliteit.

Als je weet dat Google miljarden zoekopdrachten verwerkt, weet je ook dat de potentiële omzet die je hieruit kan halen, enorm is. Een SEO-marketeer en SEA-marketeer is dus van cruciaal belang voor het slagen van je zaak online. Maar natuurlijk wil je weten wat die persoon zou kosten.

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2024

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een betere positie in Google dan jouw concurrentie? Hoe krijg je een link naar jouw pagina op andere websites? Eén antwoord: de Skyscraper Techniek.

SEO

De beste SEO tips voor 2023

Als SEO bureau zijn we bij Varamedia continu bezig met het opvolgen van de nieuwste SEO trends. Voor de mensen die zich zelf willen wagen aan het maken van een SEO website, hebben onze experts een top 10 gemaakt van de beste SEO tips voor 2022.

SEO

SEO in WordPress

Op zoek naar tips over SEO in je WordPress website? We vertellen je hier alles dat je moet weten en welke tools jou kunnen helpen!

Als online marketing agency heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames. Content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketingkantoor heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hier een ruime expertise in opgebouwd.

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jouw website kan optimaliseren op vlak van SEO? Het Varamedia SEO-bureau heeft jarenlange ervaring met zelfs de meest ingewikkelde technische SEO-ingrepen.

SEO

SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

Samenwerken met het beste SEO agency?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?