17

Gevonden worden op Google: met maximale zichtbaarheid en groei naar de top van Google

In het digitale tijdperk is er één plek waar jouw bedrijf absoluut moet schitteren om te slagen: Google. Het zoekmachinelandschap is de poort naar (online) succes geworden voor bedrijven van alle groottes en industrieën. Dat is waar Varamedia in beeld komt, als jouw partner in Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). In dit artikel duiken we dieper in op het belang van beter gevonden worden op Google en hoe SEO, relevante zoekwoorden en SEA jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Tip

Varamedia biedt interessante opleidingen in digitale marketing, communicatie, SEO, WordPress webdesign en Google Ads aan. Word een echte expert. Individueel of in-company. 

Je bent hier:

Het belang van gevonden worden op Google

Wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar producten of diensten, is de kans groot dat ze Google raadplegen. Als jouw website niet in de zoekresultaten verschijnt, mis je niet alleen waardevolle kansen, maar loop je ook het risico dat jouw concurrenten ervandoor gaan met je potentiële klanten. Beter gevonden worden op Google is dus van essentieel belang.

Naast SEO en SEA is een sterke aanwezigheid op Google Maps ook van groot belang om potentiële klanten te bereiken, vooral als jouw bedrijf fysieke locaties heeft waar klanten je kunnen bezoeken. Google Maps-optimalisatie kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf gemakkelijk te vinden is wanneer mensen in de buurt zijn en op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Gevonden worden op Google

SEO is de hoeksteen van online vindbaarheid. Het omvat strategieën en technieken om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Varamedia is gespecialiseerd in SEO en begrijpt de complexe algoritmen van zoekmachines.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Vijf manieren waarop we jouw website hoger doen ranken in de organische zoekresultaten

Het begint allemaal met het identificeren van relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf. We voeren uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit om te bepalen wat jouw belangrijkste zoekwoord of focus keyword is en welke termen jouw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar jouw producten of diensten.

Na het bepalen van wat je belangrijkste zoekwoorden moeten worden, onderzoeken we wie er nog meer op die woorden gevonden wordt in Google. Moet je concurreren met grote bedrijven? Dan wordt het lastig om hoog te scoren op deze zoektermen en zetten we beter in op andere belangrijke zoektermen.  

We zorgen ervoor dat jouw webpagina’s geoptimaliseerd zijn voor deze zoekwoorden, met inbegrip van een goede domeinnaam, titels, meta-omschrijving en inhoud.

Wil je weten wat de perfecte lengte van een meta-titel of meta-description is? Bekijk dan zeker stap 2 van ons stappenplan voor een succesvolle SEO website eens. 

Technische SEO is een cruciaal aspect van online succes. Varamedia verbetert de technische aspecten van jouw website, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit en sitestructuur. Snelle laadtijden en mobiele vriendelijkheid bevorderen de gebruikerservaring en zorgen voor een hogere zoekmachine-rangschikking. 

We creëren hoogwaardige content die niet alleen jouw expertise demonstreert, maar ook zoekmachines en publiek aantrekt. Dit zijn vaak informatieve artikelen, boeiende blogposts, educatieve video’s, aantrekkelijke infographics en meer.

Het bouwen van kwalitatieve backlinks (externe links) en interne links is cruciaal voor je SEO-succes. Als je website linkt naar onveilige websites of deze websites naar jou linken, is dit schadelijk voor je positie in Google. Denk dus goed na over de linkbuilding van je website. 

Hulp nodig? Varamedia helpt jouw website autoriteit op te bouwen door middel van natuurlijke linkbuildingstrategieën.

Search Engine Advertising (SEA)

Naast SEO, is ook SEA een snelle en meetbare manier om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. SEA is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders betaalde advertenties weergeven in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines. Het doel van SEA is om de zichtbaarheid van een website of specifieke webpagina te vergroten wanneer gebruikers zoekopdrachten uitvoeren. Varamedia beheert jouw SEA-campagnes zorgvuldig en optimaliseert ze voortdurend om de beste resultaten te behalen. 

Zes voordelen van SEA

Met SEA verschijn je direct bovenaan de zoekresultaten voor de door jou gekozen relevante zoekwoorden. Dit betekent dat jouw advertenties direct worden gezien wanneer er naar producten of diensten wordt gezocht die jij aanbiedt. Onmiddellijke zichtbaarheid kan leiden tot direct verkeer naar jouw website. 

Een van de krachtigste aspecten van SEA is de mogelijkheid om jouw advertenties zeer doelgericht te richten. Je kunt jouw advertenties richten op specifieke demografische gegevens, locaties en apparaten om jouw doelgroep te bereiken. Hierdoor kun je jouw boodschap rechtstreeks afstemmen op de doelgroep die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd is in jouw producten of diensten, wat resulteert in een efficiënter gebruik van jouw advertentiebudget.

Bij SEA betaalt een adverteerder meestal op basis van CPC, wat betekent dat je pas betaalt wanneer een gebruiker daadwerkelijk op je advertentie klikt. Dit is een kosteneffectieve benadering omdat je alleen betaalt voor daadwerkelijk verkeer naar jouw website, wat resulteert in een directe return on investment (ROI)

Met SEA heb je volledige controle over je advertentiebudget. Je kunt dagelijkse of maandelijkse budgetten instellen voor jouw advertentiecampagnes en ervoor zorgen dat je jouw uitgaven binnen jouw financiële grenzen houdt. Zodra het budget is bereikt, worden jouw advertenties niet meer weergegeven voor de rest van de betreffende periode, wat je helpt om jouw marketinguitgaven nauwkeurig te beheren.

SEA biedt uitgebreide tracking en rapportage, zodat je precies kunt zien hoe jouw advertentiebudget wordt besteed en welke resultaten het oplevert. Je kunt meten hoeveel klikken, conversies en omzet jouw advertenties genereren, waardoor je waardevolle inzichten krijgt in de effectiviteit van jouw campagnes.

Je kunt je advertentiecampagnes op elk moment aanpassen om te reageren op veranderende marktomstandigheden, seizoensgebonden trends of wijzigingen in jouw bedrijfsdoelstellingen. Hierdoor kun je jouw marketingstrategie snel aanpassen en optimaliseren.

Gevonden worden op Google

Gevonden worden op Google dankzij Varamedia

In dit digitale tijdperk is goed scoren op Google cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. SEO en SEA zijn de sleutels tot succes wanneer het om zichtbaarheid op Google draait. Als jouw partner zoekmachineoptimalisatie begrijpt Varamedia de ins en outs van deze strategieën en helpt jou om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Neem vandaag nog contact met ons voor vrijblijvend advies. Samen zorgen we ervoor dat jouw website niet alleen de hoogste positie in Google bereikt, maar ook een blijvende indruk maakt op jouw klanten.

Eerst zien en dan geloven? Bekijk dan zeker onze succesverhalen eens.

Samenwerken met het beste SEO agency?

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

SEO

Skyscraper-techniek: de beste SEO-strategie voor 2023

Hoe kan je met je SEO-partner nog uniekere en waardevollere content creëren? Hoe behaal je een be...

SEO

wat is zoekmachine optimalisatie

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zo...

SEO

SEO vragenlijst

Op deze pagina stellen we de ultieme SEO vragenlijst op waarmee je elke SEO-vraag kan beantwoorde...

SEO

SEO Tools

Veel mensen denken dat om een zoekmachine optimalisatie te doen, veel SEO-tools nodig zijn. Maar ...

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en...

SEO

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie of SEO zijn alle activiteiten die worden ondernomen om een webpagina ho...

SEO

On-page SEO

Droom je ervan dat jouw website in de top 10 van Google staat? Wil je meer bezoekers verwelkomen ...

SEO

SEO-Copywriting

Als succesvol ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf op plaats #1 staat in de Google ranking...

SEO

SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn ...

SEO

Google Search Console

Google Search Console is een waardevolle SEO-tool van Google om de aanwezigheid van je website te...

SEO

SEO uitbesteden

Wil je je SEO uitbesteden aan specialisten in zoekmachinemarketing? Varamedia is de specialist di...

SEO

SEO of SEA? Prestaties, valkuilen en verschillen

Veel bedrijven twijfelen of ze moeten kiezen voor SEO (organisch zoeken) in Google of SEA (betaal...

SEO

Zoekmachine marketing bureau

Varamedia is een zoekmachine marketing bureau dat ook keiharde garanties aanbiedt aan haar partne...

SEO

SEO Marketing

Wat is SEO marketing precies en hoe optimaliseer je het voor jouw bedrijf? Search Engine Optimiza...

SEO

SEO expert

Wil je meer organisch verkeer naar je website? Wil je met je website sterk worden in SEO? Blijft ...

SEO

wat is zoekmachine optimalisatie

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zo...

Samenwerken met het beste SEO agency?

Contactformulier (Artikels POPUP)

Formulier dat wordt geïntegreerd op de artikels in de vorm van een popup.

Naam*(Vereist)
* verplicht in te vullen