Varamedia logo
33+

Een succesvolle SEO website in 10 stappen

Wil je je website graag bovenaan in de search results zien staan? Dan moet je website optimaliseren. Met SEO of zoekmachines optimalisatie zorg je ervoor dat je website goed scoort bij Google en andere zoekmachines.

De SEO-experts van Varamedia halen meer uit je website.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:

Wat is SEO?

Search engine optimization of zoekmachine optimalisatie verhoogt de vindbaarheid van je website. SEO gaat je website hoger laten scoren op de resultaatpagina van zoekmachines zoals Google of Bing. Maar om vindbaar te zijn moet je website geoptimaliseerd zijn. 

Let op! SEO is niet hetzelfde als SEA. Met SEO ga je zo hoog mogelijk ranken in de de gratis of organische zoekresultaten. Bij SEA of search engine advertising wordt er betaald om meer bovenaan te staan.

Waarom moet je je website optimaliseren?

SEO zorgt ervoor dat je website hoger scoort in de resultaatpagina en zorgt zo voor meer relevante bezoekers. Dat betekend een hogere CTR en meer conversies.

Bovenaan staan is cruciaal voor je CTR of click trough rate. Dat is het percentage mensen die je website aanklikt gedeeld door het aantal mensen die de link naar je webpagina zag staan, maar er niet op klikte. De CTR van de 1e positie is 43,32%, een 6e plaats heeft slechts 10% CTR meer. Dit blijkt uit een onderzoek van Clicta Digital.

Daarnaast zijn relevante bezoekers ook zeer belangrijk. Als je bezoekers relevant zijn, zullen ze sneller overgaan tot de gewenste acties. Je zal dus meer conversies behalen als je aan SEO doet. 

SEO website-SEO-Varamedia

Je kan je website op 3 manieren optimaliseren:

 1. Technische optimalisatie:
  Een technisch optimale website heeft een duidelijke en logische structuur. Maar deze moet ook snel en gebruiksvriendelijk zijn.
 2. Content optimalisatie
  Inhoudelijk moet je content niet enkel voor bezoekers relevant zijn. Maar ook Google moet je als relevant zien, enkel dan zal hij je hoger plaatsen.
 3.  Autoriteitsoptimalisatie
  Je moet werken aan de autoriteit van je website door aan linkbuilding te doen. 

SEO Bureau nodig? Contacteer Varamedia!

10 stappen naar een SEO website

Je website moet logisch en duidelijk opgebouwd zijn. De sitemap is de structuur van je website en de basis voor de navigatie ervan. Zoekmachines gaan je website lezen en ze doen dat op basis van je sitemap. Als deze niet duidelijk is opgebouwd, kan de zoekmachine heel wat content missen.

Je moet ook rekening houden met de opbouw van je URL. Ook deze moet logisch zijn. Gebruik ook zoektermen in je URL, maar hou er rekening mee dat elke URL uniek moet zijn.

Meta titles en meta descriptions zijn tekst die zichtbaar zijn in de resultaatpagina. In het voorbeeld hieronder is ‘Copywriter gezocht? – Varamedia kan helpen’ de meta-titel en de tekst eronder is de meta description.

 In de meta titels en meta descriptions moet je zeker zoekwoorden gebruiken. En je gebruikt ze best in het begin van je meta titel en meta description.

Een meta title moet tussen de 50 en 65 tekens zijn inclusief spaties. Probeer de tekens zo optimaal mogelijk te gebruiken, schrijf dus ook niet een zeer korte titel. Ideaal is dus tegen de 60-65 tekens.

Meta descriptions of beschrijvingen zijn best tussen de 155 en 160 tekens, ook dit is inclusief spaties. Met een optimale meta-titel en meta-description ga je een betere ranking krijgen.

HTML-titels

De HTML-titel is de paginatitel van je webpagina. Deze staat niet op je webpagina zelf maar in de balk van je internet tabblad. Hieronder zie je een voorbeeld van onze pagina SEO link building agency.

Je belangrijkste zoekterm of zoektermen moeten hierin staan. Dit is een belangrijke factor voor zoekmachines, ze zoeken een match tussen de woorden in je paginatitel en de zoektermen die mensen ingeven.

Tussenkoppen

Niet enkel de structuur van je website, maar ook de structuur van je titels moet goed zitten. Wanneer je naar de code kijkt zijn je titels opgedeelt in H-tags. Je H1 en H2 zijn het belangrijkste.

Ook de termen die je in je titel en tussentitels gebruikt zijn van belang. Gebruik een zoekwoord en woorden die relevant zijn die voor het onderwerp.

Een zoekmachine ziet de homepagina aan als één van of zelfs de belangrijkste webpagina van je website. Het is dus belangrijk van deze te optimaliseren. Zorg dat je homepagina relevante content heeft.

Dit is ook voor bezoekers vaak het eerste dat ze zien. Dus zorg voor een visueel leuke website. De opmaak moet aanspreken en mensen aanzetten om de tekst te lezen of een andere actie te ondernemen.

Maak ook dat de homepage direct duidelijk maakt wat je doet. Zorg dat ze zien welke producten of diensten je aanbiedt. Je wilt natuurlijk ook dat ze verder gaan dan enkel de homepagina bekijken. Stimuleer mensen met een CTA of call-to-action.

Onze homepagina maakt direct duidelijk dat we gespecialiseerd zijn in leadgeneratie. Er is ook een duidelijke CTA om op de knop te klikken.

Zorg dat je SEO teksten boeiende en relevante content hebben. Ook al moet je rekening houden met wat zoekmachines belangrijk vinden, je schrijft in eerste plaats nog altijd voor je bezoekers. Zorg dat je de aandacht trekt en vasthoudt. Dat kan bijvoorbeeld door genoeg CTA’s of call-to-actions. Maar ook de copywriting moet mensen boeien en aanzetten tot actie. 

Wil jij een website met een overtuigende tekst die zowel je bezoekers als Google bekoren? Onze copywriters zijn zijn hierin experts. 

Vermijd dus duplicate content. Duplicate content is gelijk aan of lijkt goed op de content van een andere webpagina. Met kan je controleren of je content lijkt op die van andere websites.

Wat voor zoekmachines ook belangrijk is, is dat het unieke content is. Wanneer je webteksten of blogs schrijft, kom met iets nieuws af.

Vermijd dus duplicate content. Duplicate content is gelijk aan of lijkt goed op de content van een andere webpagina.

Met Copyscape kan je controleren of je content lijkt op die van andere websites.

Een zoekmachine zoekt een match tussen de zoekopdracht die een surfer gebruikt en zoektermen dat op websites staan. Het is belangrijk om een zoekwoordonderzoek uit te voeren. Hiermee kijk je naar welke zoekwoorden er veel bereik hebben, maar vooral welke relevant zijn specifiek voor je website. 

Er bestaan verschillende tools om zoekwoordonderzoeken te doen zoals: UbersuggestAhrefsSEMrush, zoekwoordplanner van Google Ads en KWFinder.

De tools zijn zeer handig, maar het nadeel is dat je wel kennis nodig hebt om de data juist te analyseren. Maar wij staan je graag bij om een zoekwoorden onderzoek te doen specifiek gericht op je website.

Linkbuilding is een zeer belangrijk criteria voor zoekmachines. Link building zorgt voor autoriteit. Link zelf naar belangrijke webpagina’s en zorg dat betrouwbare websites naar jou linken. Het aantal links speelt een rol, maar vooral de kwaliteit ervan is belangrijk.

Je kan linkbuilding doen op 3 manieren:

 • Interne links

Interne links zijn links op je website die verwijzen naar een andere pagina’s van je eigen website. 

 • Externe links

Een externe link is een link van je eigen website naar een andere website

 • Backlinks

Een backlinks zijn inkomende links die andere websites leggen naar een webpagina van jou.

Varamedia is link building expert en zorgt dat je website een hoge autoriteit verkrijgt

Je website moet goed werken. Dat begint al bij het laden ervan. In een snelle digitale wereld, is er geen tijd voor trage websites. Als je website meer dan een paar seconden moet laden, dan gaat de bezoeker al terug weg gaan. En erger nog, dan gaat de bezoeker mogelijks naar de concurrent.

Laadsnelheid

Maar hoe verklein je de laadsnelheid van je webpagina’s? Gebruik geen grote bestanden of afbeeldingen. Deze nemen heel wat tijd om te laden. Gebruik liever afbeeldingen met een kleinere bestandsgrootte, of verklein de grootte. Er bestaan gratis tools zoals de Google Lighthouse Chrome extension om de laadsnelheid van je website te testen.

Gebruikerservaring

Mensen hechten veel belang aan hun gebruikerservaring, Google ziet dat ook en houdt daar dus rekening mee. Zorg dus dat mensen makkelijk kunnen rond navigeren op je website. Zorg voor internal linking en buttons zodat ze niet steeds in het menu moeten zoeken. 

Broken links

Een grote frustratie bij bezoekers is wanneer ze op een link klikken, maar ze op een 404-pagina terechtkomen. Werken je links niet, dan wordt je door Google afgestraft. Je kan je webpagina’s checken op dode links met Broken Link Check.

Wanneer je afbeeldingen op je website plaatst, weet Google niet direct wat er op staat. Bij afbeeldingen kan je een ALT-tag invullen. Deze ALT-tag vul je in met een aantal woorden die de afbeelding beschrijven. Zo kunnen zoekmachines lezen wat er op de afbeelding staat.

Een andere reden om de ALT-tekst in te vullen is om in de zoekresultaten van afbeeldingen vindbaar te zijn. Als je een afbeelding opzoekt en de zoekterm komt overeen met die in je ALT-tekst, dan zal de kans groot zijn dat je afbeelding wordt getoond tussen de zoekresultaten.

Zorg voor genoeg interactie mogelijkheden op je website. Hiermee worden activiteiten bedoeld zoals bezoekers die op je website klikken, scrollen, reageren etc. Dat ziet Google en de zoekmachine zal je dan ook als relevant aanzien.

Andere manieren om je website interactief te maken is door recensies. Geef de mogelijkheid aan bezoekers om te reageren op blogs. Vraag ook naar hun meening, daardoor voelen ze zich gewaardeerd.

Meten is weten!

Je moet natuurlijk wel alles meten en die data bijhouden. Dan kan je ze analyseren en vergelijken. Om je website te optimaliseren bestaan er heel wat SEO tools om je te helpen. 

Maar wil je graag professionele hulp om met je website beter te laten scoren in de rankings?  Wij maken je website volledig SEO-proof, neem contact met ons op!

Geïnteresseerd in een eerste kennismakingsgesprek?

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

SEO

SEO optimalisatie

SEO optimalisatie, ook wel bekend als "search engine optimization" of zoekmachineoptimalisatie, is een cruciaal onderdeel van inbound marketing en dé sleutel tot online succes. Maar wat houdt het precies in en hoe kan je het gebruiken om je website te verbeteren? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van SEO en leggen we uit hoe je een effectieve zoekmachine optimalisatie strategie kunt opzetten.

SEO

SEO vragenlijst

Op deze pagina stellen we de ultieme SEO vragenlijst op waarmee je elke SEO-vraag kan beantwoorden. Lees snel meer.

SEO

SEO Marketing

Wat is SEO marketing precies en hoe optimaliseer je het voor jouw bedrijf? Search Engine Optimization houdt in dat je website aantrekkelijker wordt gemaakt voor zoekmachines. Jij probeert, alleen of samen met een SEO bureau, je ‘organic ranking’ in de zoekresultaten te verbeteren.

Marketing evolueert continu en bedrijven moeten tegenwoordig ook online makkelijk te vinden zijn. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat het algoritme van zoekmachines jouw website aanziet als kwalitatief. Hiermee zal je hoger scoren in de zoekresultatenpagina en meer bezoekers trekken naar jouw website.

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jouw website kan optimaliseren op vlak van SEO? Het Varamedia SEO-bureau heeft jarenlange ervaring met zelfs de meest ingewikkelde technische SEO-ingrepen.

SEO

Google Search Console

Google Search Console is een waardevolle SEO-tool van Google om de aanwezigheid van je website te controleren in de zoekresultaten. In dit artikel leggen we uit wat het is en wat je ermee kan doen.

SEO

SEO audit

Een SEO-audit en SEO in het algemeen zijn onze grootste specialiteit. De reden is simpel: met zoekmachine optimalisatie rank je hoog in Google zonder te betalen. Het rendement ligt bij deze vorm van marketing dus bijzonder hoog.

Presteert je website niet zo goed als je zou willen, maar zie je niet wat het probleem is? Dan kan een SEO audit helpen. Varamedia helpt je graag op weg naar een hoge ranking in Google.

Nieuwsgierig naar hoe jij met SEO op de eerste plaats kunt staan in Google?

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search engine marketing als hoofdverantwoordelijkheid en moet de zoekkanalen Google en Bing optimaal laten renderen. Soms wordt dit uitbesteed aan een zoekmachine marketing bureau voor extra hoge kwaliteit.

Als je weet dat Google miljarden zoekopdrachten verwerkt, weet je ook dat de potentiële omzet die je hieruit kan halen, enorm is. Een SEO-marketeer en SEA-marketeer is dus van cruciaal belang voor het slagen van je zaak online. Maar natuurlijk wil je weten wat die persoon zou kosten.

SEO

SEMrush

Semrush is een van de grootste SEO-toolszo niet de bekendste. Naast SEO heeft dit platform ook aparte tools voor advertentiessociale mediacontent creatie en concurrentieanalyse.

Dit is dan ook een van de nadelen: Het is geen toegewijde tool meer. We bespreken in dit artikel een aantal voordelen en nadelen van Semrush en geven we je ook een aantal gratis alternatieven. Wil je meer weten over deze tool? Lees meer hieronder.

 

Wil je een sterke SEO (website)?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?