Varamedia logo
22+

De kracht van een SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
SEO agency

SEO: de basis

Search engine optimization of SEO is niet gewoon een optionele marketingtactiek. Het is een cruciaal onderdeel van online marketing wanneer je als bedrijf meer klanten wil aantrekken via het internet.  Een goede SEO betekent dat je relevante zoekwoorden of ‘relevant keywords’ gebruikt, hoogwaardige content creëert en aan link building doet. Er wordt in ons SEO agency een onderscheid gemaakt tussen on-page SEO en off-page SEO.

On page SEO

On page search engine optimization gaat over alle maatregelen die worden genomen binnen de website zelf om de zichtbaarheid en ranking in zoekmachines te verbeteren.  On page betreft dus het optimaliseren van technische SEO, maar ook bepaalde inhoudelijke en visuele aspecten van een webpagina. Belangrijke elementen van on page SEO zijn:
 • Optimalisatie van zoekwoorden
 • Interne linking
 • Webdesign
 • Kwaliteitshoud
 • Meta-tags
 • URL-structuur
 • Link building
 • Laadsnelheid
 • Optimalisatie van afbeeldingen
 • Mobielvriendelijkheid
Als SEO bureau houden wij met AL deze parameters rekening. Van zodra we een samenwerking starten, zorgen we ook voor een nulmeting waarbij de resultaten gedurende het SEO-traject zwart op wit meetbaar worden gemaakt. 

Hogere ranking in Google? Een klein klusje voor Varamedia!

Off page SEO

Naast het on-page gedeelte hebben we ook off page SEO. Dat omvat alle maatregelen die buiten de website worden genomen om de zichtbaarheid, autoriteit en rangschikking in zoekmachines te verbeteren.  Het gaat dus om activiteiten die niet op de site zelf, maar ergens anders op het internet plaatsvinden en invloed hebben op de perceptie van een zoekmachine over de relevantie en waarde van je website. Belangrijke elementen van off page SEO zijn:
 • De technische structuur van de website
 • Link building
 • Influencer marketing
 • Gastbloggen
 • Online vermeldingen
 • Content delen op andere platforms
 • Reputatiemanagement

SEO audit

De kwaliteit van je SEO kan je achterhalen door een SEO audit te laten uitvoeren door een SEO agency of een SEO expert. Dat is eigenlijk een grondige analyse van een website om de technische, inhoudelijke en structurele aspecten te identificeren die invloed hebben op de zichtbaarheid en rangschikking van de site in een zoekmachine.  Kortom, de kwaliteit van SEO wordt gecontroleerd zodat men weet hoe deze geoptimaliseerd kan worden. Een focus op de juiste SEO services is immers belangrijk.  Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in de uitvoering van zo’n audit. Aarzel dus zeker niet om ons SEO agency te contacteren indien je geïnteresseerd bent in een samenwerking.

SEO uitbesteden aan een SEO agency

De digitale wereld is enorm competitief. Het is belangrijk om altijd mee te zijn met de laatste trends zodat je niet achter raakt op je concurrenten. Een SEO agency is daarom een geschikte partner voor bedrijven die willen opvallen, een organische groei willen doormaken en een uitgebreid netwerk willen creëren. 

Het kiezen van het beste SEO agency kan soms moeilijk zijn. Je kan je online informeren op bijvoorbeeld Sortlist of wat Googlen. Naast Varamedia zijn er natuurlijk nog andere SEO agencies, bijvoorbeeld onze collega’s Sherlock.

Varamedia specialiseert zich alsnog als SEO agency dat het niet enkel bij SEO (= hoge posities in Google) houdt maar ook opvolgt wat nadien gebeurt (conversies, remarketing, advertising). 

Indien je twijfelt, kan je ook altijd een kijkje nemen op de website van Sortlist of Clutch. Daar vind je een overzicht van de meeste SEO agencies.

Groot SEO-team

Een implementatie van goede, consequente SEO is belangrijk, en dat weet Varamedia. Wij hebben een team van SEO-experts en SEO copywriters die op korte tijd een SEO-groeispurt zullen veroorzaken voor jouw website. 

Naast SEO kunnen wij echter nog andere diensten voor jou overnemen of vereenvoudigen, bijvoorbeeld digital marketing, content marketing of de video marketing van jouw bedrijf. 

Wil je dus een hogere traffic in Google en zo een betere verkoop genereren? Vertrouw dan op Varamedia!

SEO zelf aanleren

Gaat SEO ooit verdwijnen? Neen uiteraard, want organisch zoekmachineverkeer vormt zowat de basis van het internet. Wie hierop kan inspelen, kan haar bedrijf enorm laten groeien zonder dat het advertentiebudget kost. 

Search engine advertising bestaat in diverse vormen: in Google uiteraard maar ook op Youtube en zelfs sociale media (LinkedIn, Facebook, Instagram) spelen keywords een rol in het gevonden worden of niet. 

SEO is een belangrijk onderdeel om een bedrijf te laten groeien in the long run. Daarom kiezen sommige ondernemers ervoor om zich zelf te verdiepen in de wereld van SEO, in plaats van alles uit te besteden aan een SEO agency. Daarom organiseert Varamedia geregeld een SEO opleiding, onder de begeleiding van Lead Academy. Die opleiding wordt gegeven door Jeroen Van Raemdonck, zaakvoerder en SEO expert van Varamedia. 

Tijdens zo’n opleiding wordt er waardevolle kennis en expertise gedeeld over search engine optimization die de aanwezigen kunnen helpen om in de toekomst zelf op een organische manier extra bezoekers voor hun website aan te trekken (zonder dat je een SEO agency nodig hebt). 

Alle geheimen van SEO en andere relevante kennis komen aan bod: technische SEO, keyword research, handige analysetools, contentstrategie en veel meer. Er wordt ook de brug gemaakt met andere advertentiespecialisaties zoals paid search, converterende web design en e-commerce. 

We tonen tijdens de opleidingen wat je kan doen op vlak van SEO structuur, SEO content, doeltreffende linkbuilding, de juiste zoektermen bepalen, return on investment meten met een nulmeting, SEO management en nog veel meer. 

De opleiding is geschikt voor zowel beginnende als ervaren marketeers. Uiteraard ben je ook welkom met je volledige marketing team. Bekijk alle komende events van Lead Academy hier. Interesse of vragen? Contacteer ons dan snel!

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO uitbesteden

Wil je je SEO uitbesteden aan specialisten in zoekmachinemarketing? Varamedia is de specialist die je zoekt!

Dan heb je waarschijnlijk nood aan:

 1. Meer groei voor je bedrijf
 2. Meer leads en sales via de website
 3. Echte SEO-expertise en geen "SEO expertise" tussen aanhalingstekens (door iemand die zegt expert te zijn, maar in realiteit matig werk levert)

 

Ontdek in dit artikel waarom je je SEO aan ons zou kunnen uitbesteden.

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jouw website kan optimaliseren op vlak van SEO? Het Varamedia SEO-bureau heeft jarenlange ervaring met zelfs de meest ingewikkelde technische SEO-ingrepen.

SEO

Google web stories

Je hebt waarschijnlijk wel al stories gezien op social media zoals Instagram, Snapchat, Facebook en TikTok. Google lanceerde recent zijn eigen web stories. Deze nieuwe feature is een moderne manier om content te delen met je doelgroep. Verder lees je alles wat je moet weten over Google web stories en hoe je SEO kan boosten.

SEO

Ahrefs

Ahrefs is een SEO-tool met een van de grootste databanken met backlinks. Deze crawlbot is op Googlebot na, de meest actieve bot en zijn ze heel transparant over hun databank. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van Ahrefs en geven we je een aantal alternatieve tools om SEO mee te doen.

SEO

SEO Tools

Veel mensen denken dat om een zoekmachine optimalisatie te doen, veel SEO-tools nodig zijn. Maar dit is niet waar, met ongeveer 3 tools kom je al rond voor succesvolle SEO! We bespreken hier de 10 beste SEO marketingtools die gebruikt kunnen worden.

SEO

SEO website

Wil je je website graag bovenaan in de search results zien staan? Dan moet je website optimaliseren. Met SEO of zoekmachines optimalisatie zorg je ervoor dat je website goed scoort bij Google en andere zoekmachines.

De SEO-experts van Varamedia halen meer uit je website.

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en SEO Keyword Ranking. Deze marketing tool is voornamelijk gericht op informatie met betrekking tot zoekwoorden, maar je kunt er veel meer mee. Lees hieronder alles over deze tool.

 

SEO

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie of SEO zijn alle activiteiten die worden ondernomen om een webpagina hoog te laten ranken in de organische zoekresultaten. Je onderneemt acties om een betere ranking te verkrijgen en zo krijg je dan ook meer verkeer van relevante bezoekers naar je website.

Je kan je webpagina optimaliseren op basis van drie factoren: techniek, autoriteit en content. Voor elk van deze domeinen geven we handige tips mee.

Nog meer tips ontvangen? Download hier onder onze ultieme SEO whitepaper om jouw website hoog te ranken in Google.

SEO

SEO expert

Wil je meer organisch verkeer naar je website? Wil je met je website sterk worden in SEO? Blijft je website ergens hangen op pagina 5 van Google? Een SEO expert bij Varamedia kan je organische vindbaarheid verbeteren en je website pijlsnel op de eerste plaats in de Google rankings krijgen.

Interesse om samen te werken met het beste SEO Agency?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?