17

De kracht van een SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

Je bent hier:
SEO agency

SEO: de basis

Search engine optimization of SEO is niet gewoon een optionele marketingtactiek. Het is een cruciaal onderdeel van online marketing wanneer je als bedrijf meer klanten wil aantrekken via het internet.  Een goede SEO betekent dat je relevante zoekwoorden of ‘relevant keywords’ gebruikt, hoogwaardige content creëert en aan link building doet. Er wordt in ons SEO agency een onderscheid gemaakt tussen on-page SEO en off-page SEO.

On page SEO

On page search engine optimization gaat over alle maatregelen die worden genomen binnen de website zelf om de zichtbaarheid en ranking in zoekmachines te verbeteren.  On page betreft dus het optimaliseren van technische SEO, maar ook bepaalde inhoudelijke en visuele aspecten van een webpagina. Belangrijke elementen van on page SEO zijn:
 • Optimalisatie van zoekwoorden
 • Interne linking
 • Webdesign
 • Kwaliteitshoud
 • Meta-tags
 • URL-structuur
 • Link building
 • Laadsnelheid
 • Optimalisatie van afbeeldingen
 • Mobielvriendelijkheid
Als SEO bureau houden wij met AL deze parameters rekening. Van zodra we een samenwerking starten, zorgen we ook voor een nulmeting waarbij de resultaten gedurende het SEO-traject zwart op wit meetbaar worden gemaakt. 

Hogere ranking in Google? Een klein klusje voor Varamedia!

Off page SEO

Naast het on-page gedeelte hebben we ook off page SEO. Dat omvat alle maatregelen die buiten de website worden genomen om de zichtbaarheid, autoriteit en rangschikking in zoekmachines te verbeteren.  Het gaat dus om activiteiten die niet op de site zelf, maar ergens anders op het internet plaatsvinden en invloed hebben op de perceptie van een zoekmachine over de relevantie en waarde van je website. Belangrijke elementen van off page SEO zijn:
 • De technische structuur van de website
 • Link building
 • Influencer marketing
 • Gastbloggen
 • Online vermeldingen
 • Content delen op andere platforms
 • Reputatiemanagement

SEO audit

De kwaliteit van je SEO kan je achterhalen door een SEO audit te laten uitvoeren door een SEO agency of een SEO expert. Dat is eigenlijk een grondige analyse van een website om de technische, inhoudelijke en structurele aspecten te identificeren die invloed hebben op de zichtbaarheid en rangschikking van de site in een zoekmachine.  Kortom, de kwaliteit van SEO wordt gecontroleerd zodat men weet hoe deze geoptimaliseerd kan worden. Een focus op de juiste SEO services is immers belangrijk.  Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in de uitvoering van zo’n audit. Aarzel dus zeker niet om ons SEO agency te contacteren indien je geïnteresseerd bent in een samenwerking.

SEO uitbesteden aan een SEO agency

De digitale wereld is enorm competitief. Het is belangrijk om altijd mee te zijn met de laatste trends zodat je niet achter raakt op je concurrenten. Een SEO agency is daarom een geschikte partner voor bedrijven die willen opvallen, een organische groei willen doormaken en een uitgebreid netwerk willen creëren.  Het kiezen van het beste SEO agency kan soms moeilijk zijn. Je kan je online informeren op bijvoorbeeld Sortlist of wat Googlen. Naast Varamedia zijn er natuurlijk nog andere SEO agencies, bijvoorbeeld onze collega’s van Wiseo en Sherlock.  Varamedia specialiseert zich alsnog als SEO agency dat het niet enkel bij SEO (= hoge posities in Google) houdt maar ook opvolgt wat nadien gebeurt (conversies, remarketing, advertising).  Indien je twijfelt, kan je ook altijd een kijkje nemen op de website van Sortlist of Clutch. Daar vind je een overzicht van de meeste SEO agencies.

Groot SEO-team

Een implementatie van goede, consequente SEO is belangrijk, en dat weet Varamedia. Wij hebben een team van SEO-experts en SEO copywriters die op korte tijd een SEO-groeispurt zullen veroorzaken voor jouw website. 

Naast SEO kunnen wij echter nog andere diensten voor jou overnemen of vereenvoudigen, bijvoorbeeld digital marketing, content marketing of de video marketing van jouw bedrijf. 

Wil je dus een hogere traffic in Google en zo een betere verkoop genereren? Vertrouw dan op Varamedia!

SEO zelf aanleren

Gaat SEO ooit verdwijnen? Neen uiteraard, want organisch zoekmachineverkeer vormt zowat de basis van het internet. Wie hierop kan inspelen, kan haar bedrijf enorm laten groeien zonder dat het advertentiebudget kost. 

Search engine advertising bestaat in diverse vormen: in Google uiteraard maar ook op Youtube en zelfs sociale media (LinkedIn, Facebook, Instagram) spelen keywords een rol in het gevonden worden of niet. 

SEO is een belangrijk onderdeel om een bedrijf te laten groeien in the long run. Daarom kiezen sommige ondernemers ervoor om zich zelf te verdiepen in de wereld van SEO, in plaats van alles uit te besteden aan een SEO agency. Daarom organiseert Varamedia geregeld een SEO opleiding, onder de begeleiding van Lead Academy. Die opleiding wordt gegeven door Jeroen Van Raemdonck, zaakvoerder en SEO expert van Varamedia. 

Tijdens zo’n opleiding wordt er waardevolle kennis en expertise gedeeld over search engine optimization die de aanwezigen kunnen helpen om in de toekomst zelf op een organische manier extra bezoekers voor hun website aan te trekken (zonder dat je een SEO agency nodig hebt). 

Alle geheimen van SEO en andere relevante kennis komen aan bod: technische SEO, keyword research, handige analysetools, contentstrategie en veel meer. Er wordt ook de brug gemaakt met andere advertentiespecialisaties zoals paid search, converterende web design en e-commerce. 

We tonen tijdens de opleidingen wat je kan doen op vlak van SEO structuur, SEO content, doeltreffende linkbuilding, de juiste zoektermen bepalen, return on investment meten met een nulmeting, SEO management en nog veel meer. 

De opleiding is geschikt voor zowel beginnende als ervaren marketeers. Uiteraard ben je ook welkom met je volledige marketing team. Bekijk alle komende events van Lead Academy hier. Interesse of vragen? Contacteer ons dan snel!

Interesse om samen te werken met het beste SEO Agency?

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke SEO-resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

SEO

SEO vragenlijst

Op deze pagina stellen we de ultieme SEO vragenlijst op waarmee je elke SEO-vraag kan beantwoorde...

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en...

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search ...

SEO

wat is zoekmachine optimalisatie

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zo...

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO tek...

SEO

SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te...

SEO

Website bovenaan in Google

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing is het een hele uitdaging om op te vallen. A...

SEO

Zoekmachine marketing bureau

Varamedia is een zoekmachine marketing bureau dat ook keiharde garanties aanbiedt aan haar partne...

SEO

Bovenaan in Google

Tijdens jouw weg naar succes is het van cruciaal belang om je website bovenaan in de Google zoekm...

SEO

SEO of SEA? Prestaties, valkuilen en verschillen

Veel bedrijven twijfelen of ze moeten kiezen voor SEO (organisch zoeken) in Google of SEA (betaal...

SEO

Google web stories

Je hebt waarschijnlijk wel al stories gezien op social media zoals Instagram, Snapchat, Facebook ...

SEO

SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te...

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? ...

SEO

SEO voor Apps

Met SEO voor apps kan je de Google Play Store en de Apple App Store gevoelig doen stijgen in de o...

SEO

Wat kost SEO en/of een SEO specialist?

Veel bedrijven stellen zich de vraag wat SEO of een SEO expert kost. Deze marketeer heeft search ...

SEO

SEO of SEA? Prestaties, valkuilen en verschillen

Veel bedrijven twijfelen of ze moeten kiezen voor SEO (organisch zoeken) in Google of SEA (betaal...

Interesse om samen te werken met het beste SEO Agency?

Contactformulier (Artikels POPUP)

Formulier dat wordt geïntegreerd op de artikels in de vorm van een popup.

Naam*(Vereist)
* verplicht in te vullen