Varamedia logo
33+

SEO teksten laten schrijven door experts die zich baseren op 300+ parameters

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
SEO teksten laten schrijven

SEO-teksten laten schrijven: expertise loont

Je wilt online zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Je bent niet alleen. Maar hoe doe je dat nu, goede SEO teksten schrijven? Is SEO teksten laten schrijven echt zo veel beter? 

Absoluut, en dat omwille van verschillende redenen: 

 • Tijd
 • Rendement
 • Impact

Als je het volgende scenario herkent, dan is het tijd om een SEO copywriting agency in te schakelen: 

Je zit steeds met de handen in het haar tijdens het schrijven van SEO-teksten en als je er dan eentje geschreven krijgt, genereert het helemaal niet het gewenste aantal bezoekers. Je vraagt je af: zal ik op dit zoekwoord ooit in Google te vinden zijn? Zou ik mijn concurrenten kunnen voorbij steken? Zou ik meer klanten kunnen halen uit organische zoekresultaten in Google, zonder ervoor te moeten betalen? 

Het antwoord: ja, dat kan je zeker. Als je SEO-teksten schrijft volgens de regels van de kunst en op een strategisch goede manier. Het gaat om meer dan goede SEO teksten alleen. Het gaat om meer dan het schrijven van een goede tekst. Het gaat om strategisch SEO-inzicht, on page (interne links) en off page (externe links). 

Vrijwel niemand slaagt erin om Google volledig te doorgronden en daarom moet je samenwerken met SEO specialisten om écht goede resultaten in zoekmachines te behalen.

IJzersterke, succesvolle webteksten schrijven is een uitdaging. No worries, Varamedia helpt je uit de nood!

Zoek je een SEO agency?

SEO teksten, what’s in a name?

De afkorting SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ oftewel ‘zoekmachineoptimalisatie’. Deze marketingtechniek zorgt ervoor dat je website goed vindbaar wordt in de zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google.

Zoekmachines beoordelen SEO teksten telkens op basis van bepaalde zoekwoorden die gebruikers vaak ingeven. Google beoordeelt zo of je SEO teksten inhoudelijk relevant zijn voor bepaalde zoekopdrachten.

Maar SEO teksten laten schrijven is meer dan het inschakelen van een professionele copywriter die een bepaald keyword genoeg vernoemt in een tekst. Daarvan bestaan al genoeg ‘SEO copywriting specialisten’.

Het is een titel die door iedereen kan gevoerd worden, maar slechts weinigen pakken SEO copywriting aan zoals wij dat doen. Hieronder delen we alvast een tipje van de sluiter. Ons geheim tot winnende SEO-teksten…
SEO teksten laten schrijven-SEO-varamedia

Recept voor een succesvolle SEO tekst

Om met je SEO teksten écht pagina 1 van een zoekmachine te halen, heb je nodig:

 1. Een ervaren copywriter
 2. Een vakspecialist, iemand met kennis van zaken (wat gewone copywriters meestal niet hebben)
 3. Een volledige analyse van pagina 1 van Google op een gegeven zoekwoord
 4. Het talent en het doorzettingsvermogen om vervolgens een krachtige tekst te schrijven die alle succesvolle elementen van pagina 1 in Google bevat!


Het voordeel van zoekmachine optimalisatie voor je onderneming of merk? SEO zal het verkeer naar je website optimaal stimuleren en dat helemaal gratis. Bovendien zullen mensen beduidend sneller hun weg vinden naar je content

Het toegenomen verkeer op je website kan vervolgens worden onthouden met marketing pixels (bv. Facebook Pixel, LinkedIn Insight Tag, Google Remarketing Pixel) ingezet in remarketing of kan bijvoorbeeld wordt aangesproken met een lead magnet, waarmee vervolgens met e-mail marketing automation verder mee gewerkt kan worden. 

3 redenen om in te zetten op SEO marketing: 

 1. SEO is volledig gratis: Google geeft je websitebezoekers zonder dat je geld betaalt (in tegenstelling tot wat je doet met Google Ads).  
 2. SEO laat je onderneming/merk hoger scoren in zoekresultaten. Cruciaal voor de marketing van elke onderneming!
 3. SEO leidt niet enkel tot meer traffic maar ook tot betere traffic en leads.

Laat ons je helpen met op nummer 1 ranken met je WordPress website.

Een SEO Copywriter nodig? Kies voor rendement, kies voor Varamedia. Ontdek hier waarom.

SEO teksten schrijven: enkele tips en tricks

Wat maakt een webtekst nu echt SEO-proof?

1. Keyword Research

Een SEO tekst zonder zoekwoordenonderzoek is zoals een café zonder bier: nutteloos.

In je zoekwoordenonderzoek kan je onder meer achterhalen wat het zoekvolume is van een zoekwoord. Hiermee zie je meteen op welke zoekwoorden het meest gezocht wordt in zoekmachines. 

Op basis hiervan kan je beslissen wat de belangrijkste zoekwoorden zijn voor jouw website. Hiermee ga je niet alleen zoveel mogelijk leads genereren, maar ook meteen de juiste leads binnenhalen.

Er bestaan een aantal tools om deze research te vergemakkelijken: 

 1. Google research
 2. Google Keyword Planner
 3. Keyword tool: bezoek site


Lees verder in dit artikel van Backlinko:
 
“15 Best Keyword Research Tools for SEO”

SEO teksten laten schrijven-SEO-varamedia

2. Lengte van de SEO-tekst

Geen ellenlange teksten bij SEO, maar compacte SEO teksten die makkelijk leesbaar zijn voor de bezoeker. Hierbij is de lengte een belangrijke factor. 

Voldoende witruimte gebruiken, korte en duidelijke zinnen schrijven en korte alinea’s zijn een aantal aspecten waarop een goede leesbaarheid berust.

Maak je SEO-tekst minstens even lang als de gemiddelde tekstlengte van je concurrenten.

SEO teksten laten schrijven-SEO-varamedia

3. SEO-titel en SEO-intro

You never get a second chance to make a first impression. 

Dat geldt natuurlijk ook voor SEO teksten. Het is uiterst belangrijk dat je webtekst beschikt over een aantrekkelijke en verrassende titel. Je webtekst mag nog zo goed zijn, heb je geen unieke titel? Forget it! Zeg nu zelf, klik je liever op “Beschikbare honden” of “Deze hondjes staan te popelen om geadopteerd te worden!”? 

Naast een aantrekkelijke titel is ook een boeiende intro onmisbaar. Deze hoort de bezoeker meteen te ‘triggeren’. 

Een goede aanpak is om in de inleiding een probleem aan te kaarten om vervolgens doorheen de tekst de oplossing uit de doeken te doen. Je wilt niet pas halverwege je tekst ineens geïnteresseerd worden, maar meteen vanaf de eerste paragraaf.

SEO teksten laten schrijven-SEO-varamedia

4. De juiste zoekwoorden gebruiken

Het klinkt eenvoudig, maar tijdens het schrijven durven beginnende copywriters het al eens vergeten. SEO teksten moet voornamelijk hoog scoren in Google op specifieke zoektermen zodat de online vindbaarheid vergroot. 

Zorg er dus voor dat je genoeg van de beoogde zoekwoorden doorheen je tekst gebruikt. Zet ook je belangrijkste zoekwoord vooraan. Zo ziet Google meteen dat je SEO tekst daadwerkelijk over het juist onderwerp gaat.

Zorg voor een keyword density rond de 2,5%. Overdrijf dus niet met je keywords en doe nooit aan keyword stuffing.

SEO teksten laten schrijven-SEO-varamedia

5. Eenvoudig taalgebruik

Last but not least: schrijf niet te ingewikkeld. Dit zorgt ervoor dat je een groter publiek kunt bereiken. We weten allemaal hoe het voelt om iemand te horen praten die te veel vakjargon gebruikt. 

Een andere webdesigner wil misschien alles weten over CSS, breakpoints, meta tags, sitemaps, …. maar je klanten willen gewoon weten waarom jij de beste website voor hen kan maken.

Handige tip! Bepaal je doelgroep en pas je schrijfstijl in functie hiervan aan.

Tips tegen (copy)writer's block!

Moet je dringend nog een paar SEO teksten afwerken, maar heb je maar geen inspiratie? Hier een paar tips om de writer’s block tegen te gaan!

1. Zoek andere webpagina's op bij een bepaald zoekwoord

Je wilt natuurlijk dat jouw SEO teksten hoger scoren in Google dan andere concurrenten. 

Waarom dan niet eens kijken hoe andere websites het doen? Kijk daarbij vooral naar veel verschillende websites die echt concurrenten zijn voor jouw website.

Om die reden analyseren de SEO specialisten van Varamedia telkens de volledig pagina 1 in Google op een gegeven keyword, alvorens we starten met SEO copywriting.

Misschien kom je ergens een structuur tegen die jou helpt. Een goede SEO tekst kan je soms inspiratie geven over wat jij eventueel nog beter kan schrijven. 

Let wel op: steel niet zomaar van andere websites! Dat heeft Google snel door (en is sowieso niet echt oké).

Vind je super interessante websites? Misschien kan je ze wel gebruiken om externe links te leggen vanuit je webpagina! Dat komt je linkbuilding vaak ten goede.

2. Scroll nog eens door je keyword research

Is de inspiratie op? Kijk eens terug naar je keyword research. Je kan kijken naar semantisch gerelateerde zoekwoorden of nog eens zien met welke onderwerpen je belangrijkste zoekwoord verbonden is.

Zit je nog steeds vast? Lees dan het artikel “How to Beat Writer’s Block and Craft Persuasive Copy That Generates Sales” van New York Times bestselling auteur Neil Patel.

SEO webtekst versus een doorsnee webtekst

Kort en bondig: een doorsnee webtekst is er niet specifiek op gericht om verkeer te genereren naar je website terwijl een SEO webtekst dat nu juist wel doet. 

Bovendien zorgen SEO webteksten ervoor dat exact de juiste doelgroep wordt aangesproken. Ze zijn daarenboven cruciaal om je onderneming of merk succesvol te maken. Geen leadgeneratie, geen bezoekers.

SEO teksten laten schrijven: Waarom Varamedia?

Je SEO teksten laten schrijven door echte SEO-experten is essentieel voor de groei van jouw bedrijf.

De ultieme doelstelling van een webtekst is namelijk: zoveel mogelijk een potentiële klant naar je website begeleiden.

En SEO is voor de meeste websites de hoofdbron van verkeer

Hoe kan je deze doelstelling zo goed en snel mogelijk bereiken? Via de expertise van Varamedia!

Varamedia is het SEO-bureau bij uitstek om je onderneming hier optimaal mee te helpen. Geen valse beloftes, enkel doeltreffende resultaten! Wat dacht je van gemiddeld €30.000 euro aan SEO verkeer per klant per maand?

En dat enkel met officiële, goedgekeurde ‘white hat’-technieken. Lees meer in dit artikel van Webbouwers: “Wat is white hat SEO?”

Dat doen we zo:

Contacteer ons vandaag nog!

Kortom, wil je jouw onderneming naar een hoger niveau tillen en de omzet van je bedrijf verhogen? Varamedia helpt je hierbij: met passie, plezier en kennis van zaken!

Het resultaat: veel hogere posities in Google, veel meer leads én bijgevolg een grote omzet via digitale marketing. 

Contacteer ons voor een eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek!

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO audit

Een SEO-audit en SEO in het algemeen zijn onze grootste specialiteit. De reden is simpel: met zoekmachine optimalisatie rank je hoog in Google zonder te betalen. Het rendement ligt bij deze vorm van marketing dus bijzonder hoog.

Presteert je website niet zo goed als je zou willen, maar zie je niet wat het probleem is? Dan kan een SEO audit helpen. Varamedia helpt je graag op weg naar een hoge ranking in Google.

Nieuwsgierig naar hoe jij met SEO op de eerste plaats kunt staan in Google?

SEO

Bovenaan in Google

Tijdens jouw weg naar succes is het van cruciaal belang om je website bovenaan in de Google zoekmachine te krijgen. Met SEO (Search Engine Optimization) als specialiteit, zorgt Varamedia dat Google helemaal gek wordt op je website. In dit artikel vertellen we je hoe je met de juiste strategie en technieken je website bovenaan in Google kunt krijgen, met of zonder Google Ads Campagne.

Een Google Ads Campagne opstarten? Of zoek je een SEO Agency? Wij helpen je graag én met succes!

Lees ook: Zo krijg je je website bovenaan in Google

SEO

SEO Consultant

Kies voor onze SEO consultant en voel wat écht rendement in Google teweeg brengt. Als je wil dat jouw bedrijf online gevonden wordt door nieuwe klanten, moet je investeren in zoekmachineoptimalisatie. Een SEO consultant kan hierbij helpen. Maar wat is SEO consultancy precies? Wat houdt dit in? Het Varamedia SEO-team legt het uit!

SEO

Hoe verschilt Google SEO van Bing SEO?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je hoger (bv. Pagina 1) rankt in Google en veel lager rankt (bv. Pagina 4) in Bing? Slechts een kwart van de zoekresultaten op de eerste pagina van Bing en Google zijn hetzelfde. De redenen hierachter zijn voor vele nog een mysterie. Daarom belichten we bij Varamedia in dit artikel het volgende: Verschil Google en Bing in SEO.

SEO

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie of SEO zijn alle activiteiten die worden ondernomen om een webpagina hoog te laten ranken in de organische zoekresultaten. Je onderneemt acties om een betere ranking te verkrijgen en zo krijg je dan ook meer verkeer van relevante bezoekers naar je website.

Je kan je webpagina optimaliseren op basis van drie factoren: techniek, autoriteit en content. Voor elk van deze domeinen geven we handige tips mee.

Nog meer tips ontvangen? Download hier onder onze ultieme SEO whitepaper om jouw website hoog te ranken in Google.

SEO

SEO in WordPress

Op zoek naar tips over SEO in je WordPress website? We vertellen je hier alles dat je moet weten en welke tools jou kunnen helpen!

Als online marketing agency heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames. Content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketingkantoor heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hier een ruime expertise in opgebouwd.

SEO

Mangools

Mangools is een bedrijf dat een all-in-one SEO-tool pakket aanbiedt. Het bedrijf is in 2014 gestart met hun zoekwoordanalyse tool KWfinder en heeft intussen hun gamma uitgebreid met andere handige tools. Lees in dit artikel alles over deze marketing tools.

SEO

SEO Marketing

Wat is SEO marketing precies en hoe optimaliseer je het voor jouw bedrijf? Search Engine Optimization houdt in dat je website aantrekkelijker wordt gemaakt voor zoekmachines. Jij probeert, alleen of samen met een SEO bureau, je ‘organic ranking’ in de zoekresultaten te verbeteren.

Marketing evolueert continu en bedrijven moeten tegenwoordig ook online makkelijk te vinden zijn. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat het algoritme van zoekmachines jouw website aanziet als kwalitatief. Hiermee zal je hoger scoren in de zoekresultatenpagina en meer bezoekers trekken naar jouw website.

SEO

Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis SEO-tool van Bing. Google heeft hier ook een soortgelijke variant: Google Search Console. Hierbij gebruik je deze tool om je aanwezigheid van je website in de Microsoft Bing zoekresultaten te controleren.

De beste SEO-teksten laten maken?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?