Microsoft Clarity

Microsoft Clarity geeft je meer inzicht in het gedrag van je websitebezoekers. In dit artikel bespreken we wat het is, hoe het werkt en wat je ermee kan.
Deel dit

Wat is Microsoft Clarity?

Microsoft Clarity is een gratis tool van Microsoft die je meer inzicht geeft in het gedrag van je websitebezoekers. Het gebruik van Microsoft Clarity is echt kinderspel, deze tool biedt je een dashboard, recordings en heatmaps om de user experience te verbeteren en websitefouten te ontdekken. Klik op de video om te zien hoe deze tool werkt:

Microsoft Clarity is volledig gratis. Probeer zeker deze tool!

Wat kan je doen met Microsoft Clarity?

Gebruik tools zoals Microsoft Clarity of Hotjar om te zien wat jouw bezoekers doen op jouw website en analyseer of ze effectief op je knoppen klikken. Naast zoekmachine optimalisatie is een Call-to-Action opmeten belangrijk voor leadgeneratie.

Hierbij kan je gebruik maken van statistiekenheatmaps en playback sessions.

Microsoft Clarity is een gratis tool die gebruikt maakt van video-opnames en heatmaps


Heb je veel SEO-tools nodig om zoekwoord optimalisatie te doen voor je website?

Het antwoord is nee. Volgens een bevraging aan 137 SEO experts zou je genoeg moeten hebben met 3 SEO-tools.

Een deftige Keyword Research is de basis voor ieder SEO-, PPC- of content marketing campagne. Als je niet de juiste zoekwoorden hebt. Dan leidt dit tot minder traffic.

Hoe werkt een website optimalisatie?

Een website optimalisatie kan je bereiken door een aantal stappen te volgen:

  • Zoekwoord onderzoek: Je zoekt eerst naar zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt in Google.  (zoals de KWfinder tool van Mangools)
  • Technische optimalisatie: Je verbetert de snelheid en gebruikersvriendelijkheid van je website door middel van tools.  (bijvoorbeeld Microsoft Clarity). 
  • Teksten optimaliseren: Hierbij gebruik je deze handige checklist om je teksten op je website te optimaliseren voor jouw gekozen zoekwoord.
    (met bijvoorbeeld SEMrush SEO Writing Assistant)
  • Interne en externe links: Nadat de tekst en de optimalisatie gedaan is is het relevant om externe verwijzingen (backlinks) en interne links op je website te doen. (bijvoorbeeld met Ahrefs)
  • Onderhoud: Zoekmachine optimalisatie is nooit klaar. Het onderhouden van je SEO Keyword Ranking een contant proces. Blijf daarom steeds teksten schrijven! (Gebruik SE Ranking om de organische prestaties van je website op te volgen)

De top 10 beste SEO Tools

Volgens een bevraging aan 137 SEO experts heb je enkel maar 3 SEO tools nodigHieronder vind je een lijst met populaire SEO Tools.

“Onze SEO-klanten kennen allemaal een serieuze omzetgroei. Als je nog twijfelt: niet twijfelen, gewoon doen. SEO is meer rendabel dan veel andere marketingoplossingen!

JEROEN VAN RAEMDONCK