Mangools

Mangools is een bedrijf dat een all-in-one SEO-tool pakket aanbiedt. Het bedrijf is in 2014 gestart met hun zoekwoordanalyse tool KWfinder en heeft intussen hun gamma uitgebreid met andere handige tools. Lees in dit artikel alles over deze marketing tools.

Deel dit

Mangools: 5 SEO-tools in 1

In tegenstelling tot andere soortgelijke tools is Mangools niet gratis. Maar voor een bepaalde prijs krijg je wel 5 tools in 1. We geven hieronder een overzicht van alle tools:

 • KWfinderDit is een zoekwoord analyse tool. Met deze tool kan je precies achterhalen hoe vaak mensen een zoekwoord opzoeken in Google.
 • SERPWatcher : Deze tool houdt de posities bij van je geselecteerde zoekwoorden. Dit wordt ook wel zoekwoord ranking genoemd. 
 • SERPCheckerMet een Search Engine Result Page of SERP kan je zien welke websites in de top 10 staan voor bepaalde zoekwoorden. Erg handig als je hoger wilt scoren dan je concurrenten.
 • LinkMiner: Dit is een linkbuilding analyse tool. Dit is handig als je wilt weten waar de backlinks van je concurrenten vandaan komen.
 • SiteProfiler: Met deze analyse tool krijg je een overzicht van een bepaald domein. Hiermee bekijk je hun beste pagina’s en kan je weten wie je concurrenten zijn en hun externe links zien.


Hoe gebruik je de tools van Mangools?

Mangools heeft een grote databank waarin België prominent vertegenwoordigd wordt. Hierbij kan je jouw eigen marketing campagne afstellen naar Belgische zoekopdrachten. Mangools kan je gratis uitproberen.  Klik op de video om te zien hoe deze tool werkt:

Heb je veel SEO tools nodig om zoekwoord optimalisatie te doen voor je website?

Het antwoord is nee. Volgens een bevraging aan 137 SEO experts zou je genoeg moeten hebben met 3 SEO-tools.

Een deftige Keyword research is de basis voor ieder SEO, PPC of content marketing campagne. Als je niet de juiste zoekwoorden hebt. Dan leidt dit tot minder traffic.

Hoe Mangools je SEO kan verbeteren?

Tegenwoordig is het niet genoeg om een website te hebben en aanwezig te zijn op het internet om gevonden te worden door je doelgroep. Om je zichtbaarheid te verhogen moet je hoger in Google geraken. Hierbij is zoekmachine optimalisatie nodig. Maar om een gebruiker een gewenste actie te laten uitvoeren heb je ook conversieratio optimalisatie nodig om dat te doen. De SEO-tools van Mangools kunnen je inzicht geven.

Hoe werkt een website optimalisatie?

Een website optimalisatie kan je bereiken door een aantal stappen te volgen:

 • Zoekwoord onderzoek: Je zoekt eerst naar zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt in Google.  (zoals de KWfinder tool van Mangools)
 • Technische optimalisatie: Je verbetert de snelheid en gebruikersvriendelijkheid van je website door middel van tools.  (bijvoorbeeld Microsoft Clarity). 
 • Teksten optimaliseren: Hierbij gebruik je deze handige checklist om je teksten op je website te optimaliseren voor jouw gekozen zoekwoord.
  (met bijvoorbeeld SEMrush SEO Writing Assistant)
 • Interne en externe links: Nadat de tekst en de optimalisatie gedaan is is het relevant om externe verwijzingen (backlinks) en interne links op je website te doen. (bijvoorbeeld met Ahrefs)
 • Onderhoud: Zoekmachine optimalisatie is nooit klaar. Het onderhouden van je website is een contant proces. Blijf daarom steeds teksten schrijven! 

De top 10 beste SEO Tools

Volgens een bevraging aan 137 SEO experts heb je enkel maar 3 SEO tools nodigHieronder vind je een lijst met populaire SEO Tools.

“Onze SEO-klanten kennen allemaal een serieuze omzetgroei. Als je nog twijfelt: niet twijfelen, gewoon doen. SEO is meer rendabel dan veel andere marketingoplossingen!

JEROEN VAN RAEMDONCK