Varamedia logo
33+

Off-page SEO: krijg een hogere autoriteit en land hoger in Google

Wil je hoger ranken in de resultaat pagina's van zoekmachines? Enkel je website optimaliseren is niet genoeg. Naast je website zijn er tal van andere zaken die je een SEO boost kunnen geven. Ontdek alle technieken om je website naar een hoger niveau te tillen.

Off-page SEO
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je

Off-page SEO vs On-page SEO

On-page SEO zijn alle technieken om je website zelf te optimaliseren. Het gaat hier over de structuur en content van je website. Off-page SEO is alles buiten je website die je SEO verhoogt. Je moet beide op off-page en on-page SEO inzetten om een hoge positie te behalen.

Het grootste verschil is dat je on-page alles zelf onder controle hebt. Bij off-page kan je wel wat een richting geven, maar uiteindelijk ligt het in de handen van een ander platform of persoon.

Vaak wordt er heel erg gefocussed op on-page SEO en wordt de off-page SEO wat vergeten. Varamedia helpt je met je website te optimaliseren, maar wij denken ook aan alles daarbuiten, wees een stap voor op je concurrenten!

Wat is off-page SEO?

Alle search engine optimization technieken, die gebeuren naast je website is off-page SEO. Dit wordt ook soms off-site SEO genoemd. 

De termen off-page SEO en linkbuilding worden vaak samen gebruikt, maar off-page SEO is veel meer dan enkel linkbuilding

Je gaat als het ware ervoor zorgen dat andere websites of kanalen een goed woordje voor je doen. Je moet aan Google laten zien dat andere platformen je website interessant en relevant vinden. 

Klim hoger in Google met je website!

Waarom is off-page SEO belangrijk?

Off-page SEO speelt in op 2 belangrijke aspecten waar zoekmachines veel waarde aan hechten:

  • Autoriteit
  • Betrouwbaarheid

Off-page SEO helpt om de autoriteit en de betrouwbaarheid te vergroten. Want op je website kan je zeggen wat je wilt, maar Google zal ook kijken wat andere websites en platformen van je vinden. 

Je website mag helemaal SEO-proof zijn, als andere mensen en platformen je niet noemen of aanraden, dan zal je toch niet zo hoog scoren. Je kan het wat vergelijken met een verjaardagsfeestje. Je organiseert een geweldig feest voor je zoontje, lekker eten, een leuke versiering en hippe muziek. Maar als er geen uitnodigingen zijn, dan zal er ook niemand komen.

Off-page SEO

Off-page SEO technieken

In zee met Varamedia

De belangrijkste factor van SEO is backlinks. Uit een onderzoek van Backlinko blijkt dat het eerste zoekresultaat gemiddeld 3,8 keer meer backlinks heeft dan positie 2 tot 10. Off-page SEO is dus zeker niet te onderschatten.

Maar wat zijn backlinks? Een backlink is een link vanuit een andere website naar die van jou. Wanneer er veel websites naar die van jou linken, zullen zoekmachines je als meer relevant aanzien. Maar ze houden ook rekening met de kwaliteit van deze websites. Als je ervoor kan zorgen dat kwalitatieve websites een backlink leggen naar jou, dan zal je hoger staan in de resultaten.

Off-page SEO

Pas op voor slechte links!

Wanneer websites die een slechte reputatie hebben naar jou linken, kan de zoekmachine denken dat jij ook minder relevant bent. Daarnaast zijn er ook websites die kunstmatige links willen genereren en proberen om zoekmachines te misleiden. Voorbeelden hiervan zijn: links in comment secties, onbetrouwbare (bronnen)lijsten, forums, en nog veel meer. 

Wat zijn goede links?

Goede backlinks zijn kwalitatief. Met kwalitatief bedoelen we dat je website wordt aangeraden door een expert of een website met een grote autoriteit. Nieuwssites zijn voorbeelden van websites met een hoge autoriteit. 

Social media platformen hebben geen rechtstreekse invloed. Likes en comments worden niet gezien als een betrouwbaar door Google. Daarnaast zijn zo goed als alle links die vanuit een social media platform komen ‘no follow links’. 

Off-page SEO

Wanneer een zoekmachine een website of platform bekijkt met zijn crawlers, volgen die ook alle links. Tenzij een link een nofollow tag heeft in de code. Dat betekent dat Google die link toch niet zal bekijken. Hieronder kan je een voorbeeld zijn van SemRush, je kan er ook meer info vinden over nofollow tags.

Off-page SEO

Hoe kan social media dan toch helpen met off-page SEO?

Er zijn 2 dingen die social media doen voor off-page SEO:

  • Imago bouwen

Social media is ideaal voor het bouwen en bevestigen van je imago. Op social media bouw je vertrouwen op met mensen. Als je er veel actief bent zien mensen je ook als makkelijker benaderbaar.

  • Social media advertenties

De gewone posts hebben meestal dus een nofollow link. Maar advertenties daarentegen niet. Als je je post dus gaat promoten zal je link wel gevolgd worden door de crawlers van Google. Daarbovenop bereik je een groter publiek met advertenties, veel platformen bieden ook de mogelijkheid om te segmenteren om zo een relevant publiek te bereiken.

Off-page SEO

Google heeft een voorkeur voor merken. Dit komt omdat surfers dit ook hebben, ze gaan websites van merken als meer betrouwbaar, autoritair en kwaliteitsvol aanzien.

Het beste is wanneer een merk een link legt naar je website. Maar zelfs als ze je gewoon al even vernoemen kan dat waarde hebben.

Een andere techniek om je SEO een boost te geven is door klantenreviews. Wanneer iemand op Google een review schrijft kan dat ook impact hebben, want dat is een buitenstaander die letterlijk je product, website, dienst of bedrijf beoordeeld. En zoekmachines hechten veel waarde aan wat de surfers van je bedrijf en website vinden.

Zorg wel dat deze reviews ook van betrouwbare websites komen zoals:

  • Google my business
  • TrustPilot
  • Yelp

Dit heeft een groot effect op je lokale ranking. Als wij Varamedia goede Google reviews hebben dan betekent dat wanneer iemand ‘SEO bureau Brugge’ opzoekt, dat Varamedia bovenaan staat. Het is dus een goed idee om je klanten aan te moedigen om een review na te laten. 

Off-page SEO

Hoe zorg je ervoor dat andere platformen je aanraden?

Oké, platformen die naar je website linken of verwijzen is belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat ze dat ook doen?

Als jij maakt dat de teksten op je website leerrijk, interessant en relevant zijn, dan zullen andere website al snel een link leggen naar die van jou. De content op je website is dus zowel voor on-page als off-page SEO belangrijk.

Zoek je een goede copywriter voor je webteksten? Onze copywriters maken je teksten zo boeiend dat mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten. Daarnaast weten ze ook hoe ze de tekst volledig SEO-proof maken. Neem contact met ons op voor meer info.

De content die op je website staat moet dus relevant zijn. Maar denk ook eens na over topics waarover je een blog kan maken. Wat zijn topics die mensen graag zouden willen delen? Hier geldt natuurlijk ook dat deze relevant en interessant moeten zijn.

Off-page SEO

Er bestaan in alle sectoren verenigingen en organisaties waar je je bij kan aansluiten. Wanneer z’n vereniging een meerwaarde kan bieden voor jou, en je sluit bij hen aan, dan krijg je ook vaak een verwijzing.

Dit geldt ook voor sponsoringen. Als je een bepaald goed doel of een jeugdvereniging sponsort, dan gaan ze je ook online vermelden.

Samenwerken met influencers kan ook helpen om je off-page SEO te verbeteren. Influencers hebben een groot bereik, dat kan dus heel wat helpen met je vindbaarheid.

Dit kan een goede impact hebben, maar dan moet de influencer zelf wel als betrouwbaar aanzien worden. Daarnaast moet de influencer ook relevant zijn voor jouw bedrijf of website. 

Zoals eerder vermeld hebben nieuwssites een zeer hoge autoriteit. Nodig de pers uit op alles die je bedrijf doet dat nieuwswaardig is zoals een opening van een gebouw, een speciaal evenement, etc. 

Als er digitaal dan een artikel verschijnt, is de kans groot dat ze een link leggen naar je website. Stel dat ze geen link leggen, ze praten nog steeds over je bedrijf en spreiden awarness.

Off-page SEO

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SEO: zo vind je de shortcuts naar de top!

Iedereen met een eigen website droomt er uiteraard van om bovenaan de Google Search resultaten te verschijnen. Maar hoe doe je dat precies? Met SEO ben je in staat om je website hoger te laten ranken in zoekmachines en zo meer organisch verkeer te genereren. In dit artikel legt Varamedia je uit hoe je je website toekomst-proof voor Google maakt met behulp van SEO!

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

SEO

Google Search Console

Google Search Console is een waardevolle SEO-tool van Google om de aanwezigheid van je website te controleren in de zoekresultaten. In dit artikel leggen we uit wat het is en wat je ermee kan doen.

SEO

SEO Bureau

Varamedia is jouw SEO bureau met alle vereiste in-house kennis voor elk aspect van zoekmachineoptimalisatie: SEO-analyse, content mapping, SEO-teksten laten schrijvenlink building, authority building, citation development en zoekmachineoptimalisatie voor sociale media.

SEO

SEMrush

Semrush is een van de grootste SEO-toolszo niet de bekendste. Naast SEO heeft dit platform ook aparte tools voor advertentiessociale mediacontent creatie en concurrentieanalyse.

Dit is dan ook een van de nadelen: Het is geen toegewijde tool meer. We bespreken in dit artikel een aantal voordelen en nadelen van Semrush en geven we je ook een aantal gratis alternatieven. Wil je meer weten over deze tool? Lees meer hieronder.

 

SEO

SEO of SEA? Prestaties, valkuilen en verschillen

Veel bedrijven twijfelen of ze moeten kiezen voor SEO (organisch zoeken) in Google of SEA (betaald zoeken). Hoe dan ook: je wilt uiteraard bovenaan staan in de zoekresultaten. Hoe meer plaats je kan innemen op cruciale zoekwoorden, hoe groter de kans dat je kwalitatief webverkeer aantrekt dat een aankoop of aanvraag zal doen.

Maar hoe maak je nu de keuze tussen SEO en SEA? Varamedia legt je alles uit in dit artikel.

SEO

Technische SEO

Met technische SEO scoort jouw website hoger in de organische zoekresultaten. Benieuwd hoe je jouw website kan optimaliseren op vlak van SEO? Het Varamedia SEO-bureau heeft jarenlange ervaring met zelfs de meest ingewikkelde technische SEO-ingrepen.

SEO

SEO Checklist voor Copywriting

Als je denkt aan een SEO Checklist voor copywriting, denk je misschien aan ellenlange SEO lijsten met optimalisaties die je kan doen op websites. In dit artikel kiezen we bewust om enkel te focussen op de belangrijkste SEO checklist items die je nodig hebt om:

  • Krachtige teksten te schrijven voor zoekmachines.
  • Teksten te bouwen die ook de lezers sterk bekoren.

In de SEO checklist zal je twee zaken naar voren zien komen: optimalisaties die belangrijk zijn voor zoekmachines (technische SEO) en optimalisaties die belangrijk zijn voor mensen: de websitebezoekers en lezers van je content dus (content SEO).

Varamedia heeft ruime ervaring met zoekmachine optimalisatie en helpt je graag verder met het hoger krijgen van je website in Google.

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? Welkom bij Varamedia: een wervelend copywriting bureau met een uitgebreid team aan ervaren SEO copywriters.

Samenwerken met het beste SEO agency?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?