Varamedia logo
20+

Jouw website bovenaan in Google: van onopvallend naar onderscheidend met Varamedia

In de snel evoluerende wereld van digitale marketing is het een hele uitdaging om op te vallen. Als ondernemer is het essentieel om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Een van de meest effectieve manieren om dit te realiseren, is door je website bovenaan in Google te krijgen. Deze techniek wordt ook SEO genoemd en is bijzonder rendabel! Bij het Varamedia SEO Agency is zoekmachineoptimalisatie één van onze hoofdspecialiteiten.

Lees ook: Wil je bovenaan in Google komen? Volg dit overzichtelijk stappenplan!

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:

Website bovenaan in Google

Waarom is het zo cruciaal dat jouw website bovenaan in Google staat? Het antwoord is eenvoudig: de meeste mensen kijken niet verder dan de eerste pagina met de Google advertenties en de organische zoekresultaten. Sterker nog, het grootste deel van het klikverkeer gaat naar de websites die zich in de top drie resultaten bevinden.

Als jouw website zich niet op één van die felbegeerde plekken bevindt, loop je potentiële klanten mis en laat je kansen op groei en succes liggen.

Het is dus belangrijk dat jouw website bovenaan in Google staat wanneer een potentiële bezoeker een bepaald zoekwoord intypt.

Hoe doe je dat?

Jouw opdracht is daarom: zoek het allerbeste SEO bureau uit dat precies weet hoe een website organisch bovenaan in Google kan worden gerankt.

Tip: Google gewoon de woorden ‘SEO bureau’ en je vindt bovenaan in de lijst wellicht het marketingbureau dat het meest ervaren is in SEO 😉

Drie optimalisatietechnieken

Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO (Search Engine Optimization) en leadgeneratie. SEO is de hoeksteen van elke succesvolle online marketingstrategie en is van cruciaal belang om je website bovenaan in de Google zoekmachine te krijgen. Je website en content worden geoptimaliseerd om zo beter begrepen te worden door zoekmachines zoals Google. Hierdoor krijg je een hogere ranking in de zoekresultaten, wat leidt tot meer verkeer naar je website.

Onze SEO-experts hebben uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van op maat gemaakte SEO-strategieën voor diverse bedrijven en industrieën. We beginnen met een grondige analyse van je website en concurrentie, om zo de zwakke plekken en kansen te identificeren. Vervolgens implementeren we deze drie geavanceerde optimalisatietechnieken:

We vinden de beste specifieke zoekwoorden voor jouw bedrijf en integreren ze strategisch in je content om zo je website bovenaan in Google te krijgen.

Tijdens het keywordonderzoek (zoekwoordenonderzoek) proberen we een goede mix te vinden tussen short tail keywords (brede zoekwoorden) en long tail keywords (lange zoekwoorden). Short tail zoekwoorden zijn vaak minder specifiek dan long tail zoekwoorden omdat ze maar uit één of twee woorden bestaan. 

Short tail zoekwoorden kunnen helpen om de algemene zichtbaarheid en het websiteverkeer te vergroten, terwijl long tail zoekwoorden helpen om zeer gerichte en geconverteerde bezoekers aan te trekken. Het succes hangt af van de specifieke doelen en het concurrentieniveau in een bepaalde branche. 

Google Keyword Planner

De Google Keyword Planner is een onmisbaar hulpmiddel voor zoekwoordenonderzoek en een cruciale stap in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online marketing.

De Google Keyword Planner helpt bij het genereren van nieuwe zoekwoorden op basis van een initiële lijst met zoekwoorden of een specifieke URL van een pagina op je website. We voeren enkele kernwoorden of zinsdelen in die relevant zijn voor je bedrijf, producten of diensten. De tool geeft vervolgens suggesties voor aanverwante zoekwoorden die mogelijk interessant zijn.

De Keyword Planner geeft inzicht in het zoekvolume van de geselecteerde zoekwoorden. Zo kunnen we zien hoe vaak mensen in een bepaalde regio naar die zoektermen zoeken en dit vergelijken met de concurrentie.

Na het vinden van relevante zoekwoorden, beginnen we aan de on-page SEO van je website. Onze experts bij Varamedia streven naar perfectie wanneer het gaat om on-page optimalisatie. We werken aan het verfijnen van title tags, het optimaliseren van meta descriptions, en het structureren van header tags om de leesbaarheid en SEO-kracht van een pagina te vergroten. We creëren waardevolle, informatieve en boeiende inhoud die niet alleen zoekmachines, maar ook websitebezoekers aanspreekt. 

We kunnen linkbuilding in twee delen opsplitsen. Interne links tussen jouw eigen webpagina’s en externe links of backlinks (van een andere website naar jouw website). Interne links worden binnen dezelfde website gebruikt om gebruikers te helpen navigeren en gerelateerde inhoud te ontdekken. Backlinks zijn belangrijk omdat ze de autoriteit en geloofwaardigheid van je site vergroten, je rangschikking in zoekmachines positief beïnvloeden en direct verkeer kunnen genereren.

Er zijn verschillende soorten backlinks, waaronder natuurlijke, verdiende en gekochte links. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit en backlinks van gezaghebbende websites hebben meer impact. Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van SEO om online zichtbaarheid te vergroten.

Bekijk ons artikel over backlinks en optimaliseer je linkbuilding vandaag nog.

Website bovenaan in Google

Klim hoger in Google met je website!

Bovenaan in Google met Google Ads

Google Ads is een krachtige aanvulling op SEO omdat het helpt om je website bovenaan in Google te krijgen, zelfs als je organische rangschikking nog niet op het gewenste niveau is. Dankzij een Google Ads campagne kun je advertenties maken die worden weergegeven wanneer potentiële bezoekers relevante zoekwoorden invoeren, waardoor je direct in contact komt met een geïnteresseerd publiek.

Wil je je eigen Google Ads campagne? Bekijk dan zeker dit artikel eens.

Onze Google Ads specialisten hebben uitgebreide ervaring in het beheren van effectieve advertentiecampagnes voor diverse bedrijven en industrieën. Ze beginnen met een diepgaande analyse van je doelgroep en de juiste zoekwoorden om de juiste strategie te ontwikkelen. Vervolgens creëren ze boeiende advertenties die de aandacht van potentiële klanten trekken en hen naar jouw website leiden.

Wil je jouw website bovenaan in Google zien verschijnen? In dit artikel vertellen we je meer over onze Google Ads specialisten. 

Gevonden worden op Google

In zee met Varamedia

Je website bovenaan in de Google zoekresultaten krijgen is geen eenvoudige taak, maar met de juiste strategieën en de hulp van ons gespecialiseerd marketingbureau Varamedia, is het zeker haalbaar.

Wil je jouw website naar de top van Google brengen en je online aanwezigheid versterken? Neem vandaag nog contact op met Varamedia en ontdek hoe we je kunnen helpen om je doelen te bereiken. Samen zorgen we ervoor dat jouw website niet alleen de hoogste positie in Google bereikt, maar ook een blijvende indruk maakt op jouw potentiële klanten.

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

Bovenaan in Google

Tijdens jouw weg naar succes is het van cruciaal belang om je website bovenaan in de Google zoekmachine te krijgen. Met SEO (Search Engine Optimization) als specialiteit, zorgt Varamedia dat Google helemaal gek wordt op je website. In dit artikel vertellen we je hoe je met de juiste strategie en technieken je website bovenaan in Google kunt krijgen, met of zonder Google Ads Campagne.

Een Google Ads Campagne opstarten? Of zoek je een SEO Agency? Wij helpen je graag én met succes!

Lees ook: Zo krijg je je website bovenaan in Google

SEO

SEO expert

Wil je meer organisch verkeer naar je website? Wil je met je website sterk worden in SEO? Blijft je website ergens hangen op pagina 5 van Google? Een SEO expert bij Varamedia kan je organische vindbaarheid verbeteren en je website pijlsnel op de eerste plaats in de Google rankings krijgen.

SEO

Mangools

Mangools is een bedrijf dat een all-in-one SEO-tool pakket aanbiedt. Het bedrijf is in 2014 gestart met hun zoekwoordanalyse tool KWfinder en heeft intussen hun gamma uitgebreid met andere handige tools. Lees in dit artikel alles over deze marketing tools.

SEO

SEO agency

In het huidige digitale tijdperk is het voor bedrijven belangrijk om in Google zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Daar kan een ervaren SEO Agency bij helpen: één van de manieren waarop je op zoekmachines zoals Google of Bing zichtbaar wordt, is goede search engine optimization (SEO), ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. 

Succesvolle SEO zorgt voor een hoge visibiliteit in Google en zo ook meer organisch verkeer. Veel websites hebben echter een slechte SEO-score, dus schakelen de websitebeheerders soms een SEO agentschap in. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in SEO en alles wat erbij komt kijken. 

SEO

SEO optimalisatie

SEO optimalisatie, ook wel bekend als "search engine optimization" of zoekmachineoptimalisatie, is een cruciaal onderdeel van inbound marketing en dé sleutel tot online succes. Maar wat houdt het precies in en hoe kan je het gebruiken om je website te verbeteren? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van SEO en leggen we uit hoe je een effectieve zoekmachine optimalisatie strategie kunt opzetten.

SEO

SEO audit

Een SEO-audit en SEO in het algemeen zijn onze grootste specialiteit. De reden is simpel: met zoekmachine optimalisatie rank je hoog in Google zonder te betalen. Het rendement ligt bij deze vorm van marketing dus bijzonder hoog.

Presteert je website niet zo goed als je zou willen, maar zie je niet wat het probleem is? Dan kan een SEO audit helpen. Varamedia helpt je graag op weg naar een hoge ranking in Google.

Nieuwsgierig naar hoe jij met SEO op de eerste plaats kunt staan in Google?

SEO

SEO copywriter Gent

SEO copywriter in Gent nodig? Wil je graag op nummer 1 eindigen in de zoekresultaten van Google? Welkom bij Varamedia: een wervelend copywriting bureau met een uitgebreid team aan ervaren SEO copywriters.

SEO

Gevonden worden op Google

In het digitale tijdperk is er één plek waar jouw bedrijf absoluut moet schitteren om te slagen: Google. Het zoekmachinelandschap is de poort naar (online) succes geworden voor bedrijven van alle groottes en industrieën. Je wilt dus absoluut gevonden worden op Google en zo meer leads, sales, ... aantrekken.

Dat is waar Varamedia in beeld komt, als jouw partner in Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). In dit artikel duiken we dieper in op het belang van beter gevonden worden op Google en hoe SEO, relevante zoekwoorden en SEA jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

SEO

SEO in WordPress

Op zoek naar tips over SEO in je WordPress website? We vertellen je hier alles dat je moet weten en welke tools jou kunnen helpen!

Als online marketing agency heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames. Content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketingkantoor heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hier een ruime expertise in opgebouwd.

Samenwerken met het beste SEO agency?

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?