Wat is zoekmachine optimalisatie?

Varamedia is een zoekmachine optimalisatie bureau die je helpt om je website te optimaliseren. Zoekmachine optimalisatie of SEO is het makkelijk vindbaar maken van je website binnen zoekmachines in de gratis resultaten. SEO is een techniek waarbij je hogere posities kan behalen in de zoekmachines en zo meer relevante bezoekers aantrekt.

Varamedia zorgt ervoor dat je website volledig SEO-proof is, vraag hier je offerte aan.

Deel dit

Zoekmachines zijn dus online platformen waarbij gebruikers zoekwoorden kunnen ingeven om zo een antwoord te vinden op zijn of haar vraag. Voorbeelden van zoekmachines zijn:

Waarom je zoekmachine optimaliseren?

Door zoekmachine optimalisatie bereik je conversies: bezoekers op je website die overgaan tot een gewenste actie. Zoekmachine optimalisatie heeft twee doelen, namelijk een hogere plaats in zoekmachines bereiken en het aantrekken van relevante bezoekers. Op die manier verhoog je de conversies.De online vindbaarheid van je website is dus belangrijk voor conversies, maar daarnaast is het ook belangrijk om relevante informatie aan te bieden. Want er wordt steeds meer eerst online research gedaan voordat iemand een aankoop doet. Het gaat hier dus om inbound marketing. Bij inbound marketing laat je potentiële klanten naar je toe komen, in plaats van zelf potentiële klanten aan te spreken.

Zoekmachine optimalisatie bureau nodig? Contacteer Varamedia!

Geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie en op zoek naar een zoekmachine optimalisatie bureau? Bij Varamedia ben je op de juiste plek! Contacteer ons snel.

Hoger in de zoekmachine resultaten

Het eerste doel is een hogere positie behalen in de rankings van zoekmachines. Het is belangrijk om een betere positie te behalen dan je concurrenten in de organische zoekresultaten. Want wanneer iemand iets opzoekt dan klikken ze bijna altijd op de eerste resultaten die getoond worden.

Een onderzoek van Zero Limit Web in 2021 toont aan dat de eerste vijf organische resultaten 67,60% uitmaken van alle klikken. Het komt er dus op neer dat hoe hoger je in de ranking staat, hoe meer kans er is dat iemand op je website klikt.

seo

Relevante bezoekers

Vaak stellen bedrijven een doel op voor de website om zoveel mogelijk bezoekers te verkrijgen. Maar het is eigenlijk nutteloos veel bezoekers te hebben, wanneer deze geen verdere gewenste acties nemen. Het is daarom belangrijker om relevante bezoekers te verkrijgen.

Zoekmachine optimalisatie zoekt een match tussen de bezoeker en de meest relevante content. Wanneer jouw website bovenaan verschijnt en deze persoon klikt door, is de kans groot dat het om een relevante bezoeker gaat. 

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Wanneer je op een zoekmachine zoals Google iets opzoekt, wil Google je een relevant antwoord bieden. Daarom gaat Google alle websites bekijken door middel van Googlebots of spiders. Deze spiders zoeken op de webpagina’s naar relevante content om een goed antwoord te bieden op wat jij in Google opzoekt. 

Om ervoor te zorgen dat de zoekmachine je website als relevant ziet, moet je de kwaliteit en inhoud van webpagina’s verbeteren. Er zijn veel manieren om je website te optimaliseren. Welke acties jij kan ondernemen om je website te optimaliseren, lees je hieronder. 

seo

Organische zoekresultaten

Bij zoekmachine optimalisatie ga je zo hoog mogelijk scoren in de organische zoekmachine resultaten. Dit betekent dat je zo hoog mogelijk rankt in de gratis resultaten die de zoekmachine weergeeft.De organische zoekresultaten worden gebaseerd op relevantie tussen de zoekopdracht en de webpagina’s. Wanneer je betaalde resultaten krijgt, is het mogelijk dat het niet altijd de meest relevante content is voor de zoekopdracht.

Wij zorgen ervoor dat je tot 3x meer verkeer krijgt via Google

Meer dan 55 bedrijven geholpen

Hoe optimaliseer je je website? 7 tips

Checklist voor zoekmachine optimalisatie

Waarop moet je letten bij het schrijven van content op je website? Om je op weg te helpen bij het optimaliseren van je website, hebben we een handige checklist gemaakt. In deze lijst staan SEO tips die je helpen bij het optimaliseren van je website.

seo checklist

SEO expert nodig?

Hier vind je meer over SEO of search engine optimization en hoe wij je website een hogere positie geven. Wil je graag je zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan ons? Neem dan hier contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

SEO Bureau nodig? Contacteer Varamedia

Geïnteresseerd in SEO copywriting en op zoek naar een SEO bureau? Bij Varamedia ben je op de juiste plek! Contacteer ons snel.