Varamedia logo
33+

Freelance copywriter/ tekstschrijver met de skill om Google te verleiden

Geschreven content, zowel online als offline, is een belangrijk onderdeel van de marketing van een bedrijf. Teksten moeten daarbij niet alleen goed geschreven zijn, maar moeten er ook voor zorgen dat jouw pagina hoog scoort op Google. Helaas heeft niet elk bedrijf een schrijver met een vlotte pen én een sterke SEO-kennis in huis en en dat is net waar copywriters of content marketing bureaus te hulp kunnen schieten. Met hun dubbele expertise en jarenlange ervaring in de sector schrijven ze vlot mee aan de toekomst van je bedrijf.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en bij ons kan je terecht voor state-of-the-art content marketing

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Freelance copywriter

Wat doet een freelance copywriter?

Een copywriter of tekstschrijver is een woordkunstenaar die in een handomdraai de ideale, wervende teksten voor jouw bedrijf op papier kan zetten.

De opdrachten die een copywriter krijgt, zijn erg gevarieerd. Zo kunnen bedrijven vragen om teksten ‘from scratch’ te maken of bestaande teksten aan te passen.

Vaak vraagt een opdrachtgever om online content te schrijven, zoals blogs, artikelen, SEO-webteksten, persberichten, een verhaal, mailings of posts op sociale media, maar ook offline content, zoals folders en brochures, kan tot hun takenpakket behoren.

Copywriting is meer dan alleen een ‘leuk’ stukje tekst schrijven. De tekst moest, naast vlot leesbaar en grammaticaal correct, ook commercieel sterk zijn.

Een copywriter bedenkt de juiste, triggerende zinnen en overtuigende boodschappen om zijn doelpubliek in zijn greep te houden. Het uiteindelijke doel van een copywriter? Het publiek aanzetten tot actie, zoals het inschrijven op een nieuwsbrief of het aankopen van een bepaalde service of product.

Een commerciële tekst moet er staan als een huis. En dat kan alleen maar als je het copywriting-vak grondig onder de knie hebt. Daarom heeft Varamedia als marketingbureau jaren geleden haar eigen copywriting bureau opgericht om al deze knowhow in huis op te bouwen.

Dat is nog niet alles, want een copywriter moet ook rekening houden met de identiteit van een bedrijf. De taal, zoals de tone-of-voice en de verbal identity, van de teksten moet dan ook naadloos aansluiten bij het DNA van het bedrijf. Zo helpt een copywriter bouwen aan een uitgepuurde, sterke merkidentiteit.

Maar wat is het nut van een goed geschreven tekst als potentiële klanten die niet op Google kunnen vinden?

Daarom is het tegenwoordig bij het schrijven van online content erg belangrijk dat bezoekers snel hun weg vinden naar de website van je bedrijf. In plaats van te investeren in kortdurige, betaalde advertenties, is het veel slimmer om te kiezen voor duurzame copy die hoog rankt op Google.

Een freelance copywriter vertrouwd met SEO copywriting weet welke keywords hij moet gebruiken om dat resultaat te bereiken en probeert zo het maximale uit je content te halen. 

Waarom heb je een copywriter nodig?

Copywriter gezocht-content marketing-varamedia

Een scorende website op Google

De concurrentie op Google is ontzettend groot geworden. Je bedrijf heeft dan ook nood aan een sterke marketing om met je website steeds bovenaan de lijsten te blijven eindigen. Met andere woorden: je hebt een sterke SEO copywriter nodig.

Wil je de concurrenten steeds een stapje voor blijven? Dan is het aanwerven van een freelance SEO-copywriter een echte must. Dit type copywriter is erin gespecialiseerd om via zoekmachine optimalisatie (zoals een keyword research en andere technieken) jouw website zo hoog mogelijk op Google, en andere grote zoekmachines, te laten ranken.

Een SEO-copywriter is dus niet enkel schrijver van SEO-teksten, maar ook contentmarketeer. Het is een professional die voor premium content zorgt en je website tegelijkertijd doet klimmen op de Google-ladder. Twee vliegen in één klap!

Een scorende website op Google

Sommige bedrijven denken dat investeren in betaalde advertenties veel rendabeler is dan het aanwerven van een copywriter. Dat blijkt helemaal niet te kloppen, want volgens ‘the content marketing institute’ is content marketing effectiever dan betaalde zoekopdrachten. Bovendien is content marketing 62% goedkoper dan klassieke marketingstrategieën. Het is dus beter om te kiezen voor een copywriter die goede en duurzame content maakt, dan nodeloos veel geld te pompen in kortstondige, minder rendabele advertenties.

Woorden leiden tot verkoop. De juiste copywriter doet dat via zijn persuasieve, vlotte taalgebruik, maar ook via slimme call-to-actions kan hij zijn lezerspubliek net dat juiste duwtje in de rug te geven.

Last but not least: time is money. Teksten schrijven kost heel veel tijd. Werf een freelance copywriter aan en laat je team zich focussen op de echte kerntaken.

Op zoek naar de beste freelance copywriter?

Het tarief van een freelance copywriter

Het tarief kan van copywriter tot copywriter vrij sterk verschillen. Beginners schrijven vaak aan spotgoedkope prijzen, terwijl de heel ervaren copywriters een flinke cent meer durven vragen; kwaliteit kost nu eenmaal geld.

Ook wordt de prijs vaak op een verschillende manier bepaald. Sommige werken aan uurtarieven, maar er zijn er ook veel die een kost per woord hanteren. Varamedia heeft dan weer een andere manier van werken: wij werken met forfaitaire prijzen per artikel.

Daarnaast hangt de prijs af van de opdracht. Een kleine tekst met een hoge moeilijkheidsgraad kan qua prijs gelijk lopen met een veel grotere, eenvoudige tekst.

Een goede tip: Soms kun je ook een totaalprijs voor je project laten schatten. Zo weet je op voorhand al hoeveel je zal moeten betalen.

Nog beter is om te opteren voor een langdurige samenwerking. Zo leert de copywriter jouw bedrijf beter kennen en kan hij op die manier nog kwalitatievere content gaan maken. 

Content marketing-content marketing-varamedia

Freelance copywriter of copywriting bureau?

Op zoek naar de flexibiliteit van een freelance copywriter? Of wil je liever een full-service copywriting agency? Je hoeft niet te kiezen. Ga voor ‘the best of both worlds’ en kies voor Varamedia. Bij ons heb je zowel de wendbaarheid van een freelancer als de zekerheid en jarenlange expertise van een gevestigde agency.

Daarbij hebben wij als digitaal marketing bureau zowel digitale marketingexperts als SEO-copywriters in huis. Bij ons kan je zo niet alleen terecht voor kwalitatieve content, maar ook voor advies over marketing, het opzetten van een website, grafische vormgeving én leadgeneratie

Bespreek met ons je copywriting project

Copywriters bij Varamedia

Lange epistels of korte, catchy teksten, een professionele toon of een goeie hoek af,…. Bij Varamedia schrijven wij commerciële teksten voor ondernemingen in heel het land. 

Onze visie? Schrijven met impact. Met onze SEO copywriting mag je erop rekenen dat jouw website niet alleen heel wat bezoekers zal trekken, maar ook de kans op conversies zal maximaliseren. Dat is toch altijd het uiteindelijke doel, niet? 

Wij houden daarbij steeds rekening met jouw wensen en gaan op zoek naar de beste manier om jouw merkidentiteit zoveel mogelijk tot z’n recht te laten komen. Met veel plezier verdiepen we ons in eender welk onderwerp en zorgen we ervoor dat niet enkel bezoekers op de website, maar ook  Google de teksten prettig vindt. 

Copywriter gezocht-content marketing-varamedia

Onze troeven als freelance copywriting bureau

Succesvolle projecten

Deze klanten zagen hun onderneming in enkele maanden groeien door hun website te voorzien van de beste copy die inhoudelijk sterk stond, maar ook door Google gretig werd opgepikt. Wij meten succes maar op één manier: door reële en meetbare resultaten.

Neem graag contact met ons op via het contactformulier om een eerste vrijblijvende afspraak te maken en je project te bespreken.

content marketing

Zoek je een topexpert op gebied van content marketing?

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Content marketing experts inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun viral content marketing:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

Content marketing

Freelance tekstschrijver

Een goede content marketing is één van de belangrijkste onderdelen van de digitale marketingstrategie van ieder succesvol bedrijf. Je kan het je vandaag niet langer veroorloven om geen actieve online aanwezigheid te hebben. Waardevolle informatie delen via je website, sociale media, blogs of nieuwsbrief zorgt er namelijk voor dat je doelpubliek geëngageerd blijft en dat je je als bedrijf profileert als een aanwezige, relevante speler binnen je sector.

Maar goede, activerende teksten schrijven is een kunst: de content die je deelt moet van goede kwaliteit zijn en precies inspelen op de vragen en noden van je doelgroep. Daar komen de tekstschrijvers van Varamedia in beeld: met hun welversneden pen weten ze precies welke woorden en opbouwende structuur ze moeten gebruiken om jouw doelpubliek te informeren, inspireren en aan te zetten tot actie!

Content marketing

Copywriting

Copywriting is een belangrijk onderdeel van content marketing. Of je nu je website wil uitbreiden met nieuwe, kwalitatieve artikelen, nieuwsbrieven wil laten opstellen of je sociale media onder handen wil laten nemen; onze in-house SEO copywriters bij Varamedia kunnen in een handomdraai de perfecte (en natuurlijk: taalkundig correcte) tekst op papier zetten. Zij kruipen met veel plezier in hun pen en schrijven vlot mee aan de toekomst van jouw bedrijf.

Content marketing

Copywriting bureau

Als gespecialiseerd copywriting bureau weten wij met onze 15 copywriters als geen ander wat de impact is van goede content marketing en (SEO) copywriting op een bedrijf. Tegenwoordig is digitale aanwezigheid in Google en op sociale media een een absolute must. Hierbij heb je een uitgekiende content marketingstrategie nodig, naast een mooie website. Doe je dat niet, dan blijft jouw bedrijf een volledig onzichtbare speler in de online wereld.

Content is een belangrijk onderdeel van online marketing. Of je nu je website wil uitbreiden met nieuwe, kwalitatieve artikelen, nieuwsbrieven wil laten opstellen of je sociale media onder handen wil laten nemen; onze in-house SEO-copywriters bij Varamedia kunnen in een handomdraai de perfecte (en natuurlijk: taalkundig correcte) tekst op papier zetten. Zij staan op met copywriting en gaan er weer mee slapen. Zij kruipen met veel plezier in hun pen en schrijven vlot mee aan de toekomst van jouw bedrijf.

Content marketing

Copywriter bureau

Als succesvol ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is te investeren in de online aanwezigheid van je bedrijf d.m.v. content. Mensen doen tegenwoordig voor al hun vragen en noden beroep op Google, en het is aan jou om daarop in te spelen met copywriting.

Investeren in een copywriter bureau dat zorgt voor de SEO-optimalisatie van jouw website en het converteren van potentiële klanten, is een eerste goede stap in de richting van het succes van jouw bedrijf!

Content marketing

Verbal Branding En Verbal Identity

Verbal branding is, kort samengevat, de linguïstische component van een bedrijf. Net zoals een herkenbaar logo en een professioneel ontworpen website belangrijk zijn bij de opbouw van een identiteit, is het ook nodig om een merk verbaal goed vorm te geven. Want: “In een alsmaar visuelere wereld, zal het verbale het verschil maken” (Bavo Van Landeghem).

Wie zegt: ‘dreams,’ ‘creativity,’ ‘fantasy,’ ‘smiles,’ ‘magic,’ and ‘generation’, zegt automatisch... Disneyland! En dat hebben ze te danken aan hun decennialange opbouw van een sterk merk, waar content marketing en dus ook de verbal identity een cruciaal deel van uitmaakt.

Content marketing

Copywriter Brussel

Ligt jouw bedrijf in de regio Brussel en wil je dan ook graag een copywriter of copywritingbureau dicht in de buurt? Dan ben je op de juiste pagina beland, want bij Varamedia hebben wij een heel team SEO-copywriters die staan te trappelen om te schrijven aan de toekomst van jouw bedrijf.

Ons digitaal marketing bureau is werkzaam in de hele regio rond Brussel. Zo ook in de steden Anderlecht, Sint-Gillis, Koekelberg, Ukkel, Vorst, Elsene, ...

Content marketing

Copywriter Mechelen

Zoek je een copywriter in Mechelen voor je bedrijf? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ons digitaal marketing bureau is sterk actief in jouw regio! Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals AntwerpenBrussel, Gent, Mechelen, Leuven ....

Content marketing

Copywriter Leuven

Zoek je een copywriter in Leuven voor je bedrijf? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ons digitaal marketing bureau bevindt zich in Beernem, op amper een boogscheut verwijderd van de mooie stad Brugge.

Niet van de regio Leuven? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals AntwerpenBrusselGent, Mechelen, Leuven ....

Content marketing

Op zoek naar een copywriter in Lokeren? Varamedia helpt!

Is jouw bedrijf in regio Lokeren gevestigd? Zoek je een copywriter of copywriting bureau dat werkzaam is in jouw buurt? Bij Varamedia zit je sowieso goed! Wij hebben een heel team copywriters dat enthousiast is om voor jouw bedrijf in hun pen te kruipen.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?