Varamedia logo
22+

Hoe rekruteren via LinkedIn? Laat Varamedia je helpen!

Om jouw bedrijf te laten groeien via Linkedin moet je af en toe op zoek naar nieuwe werknemers om jouw team aan te vullen. De juiste mensen vinden met de gewenste vaardigheden is echter niet altijd even makkelijk op de huidige jobmarkt. Daarom moet je rekruteren op LinkedIn: hier vind je het beste talent én kan je dat talent uitnodigen voor een eerste gesprek.

Vacatures op jouw website plaatsen is vaak niet genoeg om de juiste profielen aan te trekken. Gelukkig kan Varamedia je helpen met nieuw personeel te vinden via LinkedIn.

Je bent hier:
Rekruteren via LinkedIn

Wij zetten onder andere in op recruitment marketing met het gebruik van verschillende kanalen, zoals LinkedIn of Facebook recruitment. Lees hier meer over hoe we jou kunnen helpen.

Word een LinkedIn recruiter

LinkedIn staat bekend als een site waarop (LinkedIn) recruiters op zoek kunnen gaan naar de juiste profielen. Als een social media website die specifiek bedoeld is om werk te vinden is dit dan ook de perfecte plek om kandidaten te benaderen. Het is echter niet zo makkelijk om mensen te laten reageren – een kandidaat moet overtuigd worden om voor jouw bedrijf te solliciteren. Met de recruitment marketing van Varamedia vind je in no time toptalent!

En dat zonder een duur recruitment bureau nodig te hebben…

Dus waar wacht je nog op? Ga zelf aan de slag om via LinkedIn rechtstreeks topkandidaten te rekruteren!

De beste LinkedIn recruitment strategieën

Varamedia maakt gebruik van de meest geavanceerde LinkedIn recruitment strategieën. We lichten graag alvast een toplijst toe van enkele LinkedIn tools die wij zoal gebruiken voor rekrutering:

  1. LinkedIn Sales Navigator
  2. LinkedIn Recruiter Lite
  3. Phantombuster
  4. Expandi.io
  5. Dux Soup
  6. Lusha
  7. Lemlist
  8. Dropcontact
  9. Saleshandy
  10. Reply.io

Let op: sommige van bovenstaande tools zijn Linkedin automatisatie tools. Stel dat je er zelf mee zou experimenteren: spring er voorzichtig mee om, stel de tools precies in volgens de instructies of je loopt kans op LinkedIn-penalties.

Wil jij ook gebruikmaken van onze recruitment diensten?

Automatisatie tools via LinkedIn?

Mocht je denken: “Huh? Waarom staan er ook e-mail programma’s tussen jullie LinkedIn-tools?” dan heb je dat niet verkeerd gelezen…

Maak je geen zorgen: LinkedIn-tools maken integraal deel uit van elke succesvolle employer branding strategie.

LinkedIn biedt namelijk veel kansen om aan e-mail database opbouw te doen, neem dus zeker met ons contact op om een LinkedIn rekruteringscampagne op te bouwen waarbij je zowel LinkedIn-touchpoints creëert alsook touchpoints via e-mail… in éénzelfde campagne!

Het resultaat: veel meer sollicitaties dan je zou verwachten, en dat allemaal via out-of-the-box LinkedIn recruitment! 

Varamedia biedt naast deze recruitment service ook een in-company opleiding op maat aan waarin deze strategieën worden uiteengezet aan je marketingteam. 

Via ons opleidingsplatform Lead Academy kan je je bovendien inschrijven voor een opleiding tot rekruteerder / LinkedIn expert. Op die manier kan jij zelf talent aantrekken via online tools, zonder gebruik te moeten maken van een peperduur rekruteringskantoor.

Potentiële kandidaten zoeken via social media

Maar laat ons toch nog even teruggaan naar de basis: een deel van het rekruteringsproces is het verspreiden van vacatures. Mensen gaan tegenwoordig minder vaak op zoek naar een specifieke bedrijfspagina om een vacature te vinden, wat betekent dat jij je jobaanbiedingen meer zal moeten verspreiden.

Varamedia zorgt ervoor dat jouw oproep op verschillende plaatsen verspreid wordt: sociale media, display ads, Google en natuurlijk ook jouw eigen website. Door meer leads te genereren zullen meer mensen jouw vacature lezen, waardoor je makkelijker nieuwe kandidaten vindt.

Wil jij ook proberen rekruteren via LinkedIn (met gebruik van Recruiter Lite en/of Sales Navigator, in combinatie met data enrichment tools) en andere kanalen? Neem contact op met Varamedia!

Neem contact met ons op voor meer informatie

Varamedia helpt bedrijven de juiste kandidaten vinden

Gewoon door LinkedIn scrollen met geavanceerde zoekfilters zal je misschien wat kandidaten opleveren, maar om kwalitatieve nieuwe werknemers te vinden raden rekruteerders een aantal extra stappen aan. 

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een employer brand te ontwikkelen, wat voordelen zal hebben voor jouw hele bedrijf. Lees zeker verder om onze tips te lezen.

Een employer branding strategie ontwikkelen is belangrijk om jouw bedrijf naar the next level te tillen. Je kan als bedrijf zoveel recruitment agency’s aanschrijven als je wilt: zonder een degelijke employer brand zal je minder snel topkandidaten aantrekken.

Je zal jezelf verschillende vragen moeten stellen: wat zijn mijn verwachtingen voor dit bedrijf? Hoe ziet mijn bedrijfscultuur eruit? Wat zijn mijn doelstellingen? Welk profiel zoek ik?

Als je deze vragen beantwoordt, zal je beter weten welke stappen je nog moet nemen om jouw doelen te bereiken. Dat zal niet alleen de communicatie naar jouw huidige personeel verbeteren, maar het zal het ook makkelijker maken voor werkzoekenden om jouw bedrijf te leren kennen. Met een duidelijk werkgeversmerk en cultuur heb je een stapje voor op jouw concurrenten!

Alleen maar op zoek gaan naar nieuwe medewerkers via jouw eigen website is vaak niet voldoende. Gelukkig kan Varamedia je helpen! Wij zorgen ervoor dat jouw vacatures veranderen in kwalitatieve teksten dankzij ons team van copywriters. Daarna verspreiden we jouw zoekertje via social media zoals LinkedIn of Facebook, display ads en Google.

Bovendien zorgen we ervoor dat jouw site makkelijker gevonden kan worden door gebruik te maken van SEO. Deze techniek zal jouw website hoger op de ranglijsten van Google zetten, waardoor je meer clicks zal krijgen. Dankzij conversie-optimalisatie converteren we die klikkers snel in geïnteresseerden!

Het is natuurlijk ook belangrijk dat jouw website jouw nieuwe strategie uitdraagt. Dat betekent dat het een goed idee is om jouw site een update te geven. Varamedia kan je helpen met webdesign, het schrijven van artikels en blogs én het maken van mooie video’s! Neem zeker contact op met onze consultants om te bespreken wat jij wil veranderen.

Vacatures invullen met LinkedIn? Werk met Varamedia!

Wil jij nieuw personeel aanwerven via social media? Vertrouw dan op Varamedia! Je vindt onze contactgegevens via het menu van de website.

Personeel vinden via LinkedIn? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Meer instroom van sollicitaties? Contacteer ons

Gerelateerde artikels

Recruitment

Recruitment Agency

Ben je gefrustreerd door onbezette vacatures en een gebrek aan geschikt personeel? Dan ben je niet alleen. In de huidige competitieve arbeidsmarkt worstelen steeds meer bedrijven om de juiste kandidaten aan te trekken. Steeds meer bedrijven werken daarom samen met een gespecialiseerd online recruitment agency: dat is als een online marketing bureau, maar dan gericht op het werven van talenten. 

Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op een vacaturewebsite zijn niet langer voldoende om op te vallen tussen alle concurrentie. Daarom moet je samenwerken met een recruitment marketing agency, zoals Varamedia. Samen met dat bureau zorg je voor een uitstekende employer marketing waardoor talent veel vlotter zijn weg naar je organisatie vindt.

Recruitment

Recruitment

In de dynamische wereld van recruitment is het vinden van de perfecte kandidaten voor jouw team een cruciale stap naar succes. Bij Varamedia begrijpen we dat elke aanwerving een kans is om groei te realiseren en de juiste talenten aan te trekken. 

Als toonaangevend recruitment marketing bedrijf hebben we bewezen strategieën en expertise in huis om jouw recruitmentproces te transformeren en het juiste talent aan te trekken dat jouw organisatie naar nieuwe hoogten zal tillen.

Recruitment

Employer branding strategie

Om potentiële medewerkers aan te trekken heb je niet alleen een goede vacature nodig, maar ook een sterke employer branding strategie. Een employer brand heeft namelijk vele voordelen die verder gaan dan nieuwe werknemers aantrekken. Employer branding kan je ook helpen om je huidige personeel te behouden, een eigen identiteit te creëren en concurrenten voor te zijn op de markt. 

Een employer brand strategie is een eerste stap in de richting van een sterker bedrijf. Wie je daarbij kan helpen? Varamedia natuurlijk! Lees hier meer over hoe wij met recruitment marketing jouw bedrijf aan de slag gaan.

Recruitment

Recruitment bureau

In een tijdperk waarin bedrijven strijden om het beste talent aan te trekken, is het traditionele plaatsen van vacatures op jobboards niet langer voldoende. De competitie is intensiever geworden en werkzoekenden hebben meer opties dan ooit tevoren dankzij de online wereld. Hier komt Varamedia in beeld. Met onze expertise in recruitment marketing helpen we bedrijven uit diverse sectoren om de juiste profielen te vinden voor hun openstaande vacatures.

Recruitment

Employer branding

Ben jij op zoek naar potentiële kandidaten om jouw team te versterken? Dan kan een sterke employer branding jou helpen! Door duidelijk te maken waar jouw bedrijf voor staat wordt het makkelijker om de juiste nieuwe medewerkers te vinden op de krappe arbeidsmarkt. Bovendien worden jouw huidige werknemers ambassadeurs van jouw sterk werkgeversmerk, wat ook een positieve invloed zal hebben op jouw klanten. Dankzij Varamedia kan je jouw merk versterken. Lees hier meer over wat jou onderscheidend maakt!

Recruitment

Technische profielen rekruteren

Technische profielen rekruteren kan een uitdagende opgave zijn. Traditionele wervingsmethoden lijken niet langer te voldoen om de juiste profielen aan te trekken. Als vooraanstaand recruitment marketing bureau begrijpt Varamedia de complexiteit van online werving en staan we klaar om jou te ondersteunen bij het aantrekken en aannemen van de beste technische kandidaten.

Recruitment

Recruitment linkedin

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het vinden van het juiste talent een ware uitdaging. Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op algemene vacaturewebsites zijn niet langer voldoende. Daarom is het tijd om een stap verder te gaan en de kracht van LinkedIn te benutten. Varamedia, jouw betrouwbare recruitment marketing partner, heeft de sleutel tot effectieve talentwerving via dit dynamische professionele platform.

Recruitment

Personeel werven

Wees eerlijk: het juiste talent vinden om jouw team aan te vullen is helemaal niet zo makkelijk. Zeker de jongere generatie gaat minder snel op zoek naar open vacatures op de websites van bedrijven. Om goede kandidaten te vinden moet je daarom creatief zijn met je recruitment. Gelukkig kan Varamedia je helpen

Wij zorgen ervoor dat jij de ideale kandidaat kan vinden die bij jouw bedrijf past. Bovendien verbeteren we jouw brand, wat voordelig zal zijn voor jou én jouw huidige medewerkers. Lees hier meer over hoe we dat doen. 

Recruitment

Personeel vinden

Om een bedrijf te laten groeien heb je geschikt personeel nodig. Dat betekent ook dat je regelmatig op zoek moet gaan naar een nieuwe werknemer. Misschien heb je al verschillende online en offline kanalen geprobeerd om geschikte kandidaten te vinden, maar is jouw vacature tot nu toe nog steeds niet ingevuld. Rekruteren wordt een stuk makkelijker wanneer je het toevertrouwt aan Varamedia! In dit artikel leggen we je graag uit hoe we je kunnen helpen. 

Personeel vinden via LinkedIn? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?