Varamedia logo
33+

Recruitment LinkedIn: ontdek de kracht van LinkedIn voor jouw wervingsproces!

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het vinden van het juiste talent een ware uitdaging. Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op algemene vacaturewebsites zijn niet langer voldoende. Daarom is het tijd om een stap verder te gaan en de kracht van LinkedIn te benutten. Varamedia, jouw betrouwbare recruitment marketing partner, heeft de sleutel tot effectieve talentwerving via dit dynamische professionele platform.

Je bent hier:

Het belang van recruitment marketing

Personeel vinden is geen eenvoudige klus. In de snel evoluerende wereld van talentwerving is recruitment marketing de sleutel tot het vinden en aantrekken van het beste talent voor jouw organisatie. Traditionele methoden volstaan immers niet meer in een markt waarin kandidaten steeds selectiever worden. Investeren in het online gericht targeten van de juiste profielen is dus een goede keuze indien je the right candidates wil vinden en wat last van de schouders van jouw hiring managers wil halen. Recruitment marketing gaat verder dan het simpelweg plaatsen van vacatures om personeel te werven; het omvat strategieën en tactieken om je bedrijf als aantrekkelijke werkgever te profileren en de juiste kandidaten aan te trekken. Het stelt je in staat om de aandacht te trekken van potentiële kandidaten en hen actief te betrekken. Bij Varamedia begrijpen we dat recruitment marketing essentieel is voor het behalen van wervingsdoelen. Onze bewezen aanpak combineert de kracht van platforms zoals LinkedIn met creatieve content en gerichte campagnes om jouw bedrijf te helpen toptalent aan te trekken. Met recruitment marketing blijf je concurrerend in een veeleisende arbeidsmarkt en zorg je ervoor dat jouw organisatie zich onderscheidt als de ideale werkgever.
recruitment marketing

Waarom LinkedIn? De unieke voordelen voor recruitment

Professional network website LinkedIn heeft zichzelf gevestigd als hét platform voor professioneel netwerken en recruitment. Wie qualified candidates wil rekruteren, vindt op LinkedIn wellicht enkele goede profielen. Maar waarom is dit platform nu precies zo waardevol voor jouw wervingsinspanningen? Laten we eens kijken naar enkele van de unieke voordelen:

Varamedia helpt je met het vinden van talentvolle kandidaten

LinkedIn heeft momenteel meer dan 930 miljoen professionals wereldwijd op haar platform, en dit aantal groeit nog steeds. Dit uitgebreide netwerk biedt recruiters de mogelijkheid om in contact te komen met diverse en gekwalificeerde kandidaten vanuit verschillende sectoren en industrieën. Of je nu op zoek bent naar technisch talent, marketingexperts of financiële professionals, LinkedIn heeft een breed scala aan professionals die actief op zoek zijn naar nieuwe kansen. Lees ook: Personeel werven via sociale media
Een van de opvallende kenmerken van LinkedIn is de gedetailleerde informatiedie gebruikers op hun profielen delen. Dit omvat niet alleen hun werkervaring en opleiding, maar vaak ook aanbevelingen, vaardigheden, projecten en vrijwilligerswerk. Dit geeft recruiters een diepgaand inzicht in het professionele leven van potentiële kandidaten, wat helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen tijdens het selectieproces.
Het rekruteren via LinkedIn wordt vergemakkelijkt door de geavanceerde targetingopties die het platform biedt. Recruiters kunnen specifieke criteria instellen, zoals locatie, industrie, functietitel en vaardigheden, om hun vacatures gericht te tonen aan de meest relevante doelgroep. Hierdoor kunnen wervingsinspanningen zich concentreren op diegenen die het beste bij de vacature passen, wat resulteert in een efficiënter en effectiever selectieproces. Varamedia vindt voor jou nieuwe collega’s in de LinkedIn talent pool die voldoen aan de job description en beschikken over alle nodige skills en assets!

LinkedIn is niet alleen een uitstekend platform om vacatures te plaatsen, maar ook om relaties op te bouwen en betrokkenheid te stimuleren. Recruiters kunnen actief deelnemen aan gesprekken, relevante content delen en potentiële kandidaten benaderen met gepersonaliseerde berichten.

Dit menselijke aspect van werven leidt tot een positieve perceptie van het bedrijf en vergroot de kans dat gekwalificeerde kandidaten enthousiast raken over de mogelijkheid om lid te worden van het team.

Varamedia’s strategie als LinkedIn recruiter

Als dé recruitment marketingpartner met diepgaande expertise in LinkedIn, heeft Varamedia een strategie ontwikkeld die de kracht van dit platform ten volle benut. Onze aanpak combineert technische precisie met creatieve finesse om jouw wervingsdoelen te verwezenlijken. 

Het eindresultaat? Er stromen veel meer sollicitaties binnen via je website – zelfs van heel schaarse profielen. Je bedrijf zal veel beter gevonden worden door je doelgroep én je boodschap zal onmiddellijk bij hen binnenkomen.

Enkele hoekstenen van onze strategieën voor recruitment via LinkedIn zijn:

Onze strategie begint met een grondige analyse van jouw bedrijf en de gewenste kandidaten. We begrijpen hun behoeften, interesses en wat hen motiveert. Met dit inzicht kunnen we de juiste targetingparameters instellen op LinkedIn om alleen diegenen te bereiken die passen bij jouw ideale kandidaatprofiel.

Varamedia’s creatieve team staat klaar om visueel aantrekkelijke en inhoudelijk boeiende content te ontwerpen. Of het nu gaat om het schrijven van wervende vacatures of het maken van inspirerende video’s die de bedrijfscultuur belichten, onze content wekt nieuwsgierigheid op en stimuleert interactie.

LinkedIn’s targetingopties zijn uitgebreid en krachtig. Onze experts selecteren specifieke criteria zoals locatie, functietitel, vaardigheden en zelfs bedrijfsgrootte om ervoor te zorgen dat jouw vacatures alleen worden getoond aan degenen die relevant zijn. Dit minimaliseert verspilling van resources en maximaliseert de impact van jouw campagne. Bovendien werkt Varamedia met interessante externe LinkedIn-tools die versterkend werken op de resultaten.

Onze inspanningen stoppen niet na het lanceren van een campagne. We analyseren voortdurend de prestaties van jouw LinkedIn-campagnes. Door te kijken naar engagement, klikfrequenties en conversies, passen we onze strategie aan om de resultaten te maximaliseren en te zorgen dat jouw recruitmentbudget optimaal wordt benut.

Naast vacatures promoten, geloven we ook in het opbouwen van een reputatie als aantrekkelijke werkgever (dit heet ook wel ‘employer branding’).

EveryoneSocial heeft het belang van een sterke employer branding  strategie uitstekend verwoord: “Being fake about your employer brand initiatives and culture can be seen from a mile away.” Investeren in een sterke, maar ook oprechte employer branding strategie is dus van groot belang.

Varamedia weet als marketingbedrijf met jarenlange ervaring als geen ander hoe je jezelf als werknemer aantrekkelijk kan maken. We moedigen interactie aan door relevante content te delen en jouw merk als thought leader in de branche te positioneren. Dit versterkt niet alleen jouw merkimago, maar vergroot ook de kans dat passieve kandidaten zich tot actieve sollicitanten ontwikkelen.

Onze strategie is gebaseerd op data en resultaten. We volgen de prestaties van elke campagne nauwkeurig en gebruiken deze inzichten om voortdurend bij te sturen. Dit betekent dat elke beslissing die we nemen, wordt ondersteund door feitelijke gegevens en ervoor zorgt dat jouw wervingssucces wordt gemaximaliseerd.

Kortom, Varamedia’s strategie als LinkedIn recruiter is gebouwd op een combinatie van diepgaand inzicht, gerichte content, nauwkeurige targeting en voortdurende optimalisatie. Onze aanpak is niet alleen effectief, maar ook flexibel genoeg om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van jouw organisatie.

Met Varamedia als jouw LinkedIn recruiter ben je verzekerd van een wervingsstrategie die het beste talent aantrekt en de groei van jouw organisatie stimuleert. Meer weten? Contacteer ons en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen op vlak van recruitment marketing!

recruitment linkedin

Enkele straffe LinkedIn feiten op een rijtje

In de wereld van professioneel netwerken en recruitment is LinkedIn een ware krachtpatser. De cijfers liegen er niet om en laten zien waarom dit platform van onschatbare waarde is voor zowel talentwerving als het aantrekken van potentiële klanten.

On LinkedIn …

Op de LinkedIn website krijg je enkele indrukwekkende statistieken te zien. We lijsten even enkele cijfers voor je op. On LinkedIn:

  • 117 job applications are submitted every second
  • 61 million people use LinkedIn to search for job each week
  • 8 people are hired every minute
  • 20 million people added ‘Open to work’ frames to their profiles
  • Over 1 billion interactions are clocked every month
  • There are 15M+ open jobs on the LinkedIn Jobs portal

Wist je dat …

LinkedIn is ook een uitstekend platform voor het targeten van potentiële klanten: “Members on LinkedIn have 2x the buying power of the average online audience” (LinkedIn Business).

Hootsuite concludeert dan ook terecht: “This makes LinkedIn a great platform for businesses looking to target customers who are more likely to make purchases.”

De aanwezigheid van jouw bedrijf op LinkedIn vergroten is dus een win-winsituatie! Niet alleen kan je het platform strategisch inzetten voor het vinden van recommended matches, je bereikt er ook tal van potentiële klanten mee die bovendien een grotere koopkracht hebben dan gebruikers van andere platformen.

In lijn met deze bevindingen is het vergroten van de aanwezigheid van jouw bedrijf op LinkedIn een strategische zet. Je bereikt niet alleen talent dat klaar staat om zich aan te sluiten bij jouw organisatie, maar ook een doelgericht publiek met een aanzienlijke koopkracht. Bij Varamedia begrijpen we LinkedIn als de beste en integreren we onze kennis in onze strategieën om jouw recruitment en bedrijfsgroei te stimuleren.

Over Varamedia: a recruiter you can rely on!

Bij Varamedia zijn we gepassioneerd over het genereren van leads en het stimuleren van groei. Als gespecialiseerd recruitment bureau streven we naar grootschalige resultaten die het succes van jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen. Samen met jou streven we naar maximale groei door het verhogen van het aantal en de kwaliteit van sollicitanten en/of informatie-aanvragen van waardevolle talenten. Het draait allemaal om LEADS en GROEI.

Onze brede expertise gericht op het werven en enthousiasmeren van talent omvat een scala aan digitale marketingdiensten, waaronder zoekmachineoptimalisatie, zoekmachine adverteren, social media marketing, videomarketing, e-mailmarketing, webdesign en consultancy. Met een bijzondere nadruk op LinkedIn recruitment, begrijpen we de nuances van dit platform en weten we hoe we het optimaal kunnen benutten om het juiste talent aan te trekken.

recruitment marketing

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Recruitment

Recruitment bureau

In een tijdperk waarin bedrijven strijden om het beste talent aan te trekken, is het traditionele plaatsen van vacatures op jobboards niet langer voldoende. De competitie is intensiever geworden en werkzoekenden hebben meer opties dan ooit tevoren dankzij de online wereld. Hier komt Varamedia in beeld. Met onze expertise in recruitment marketing helpen we bedrijven uit diverse sectoren om de juiste profielen te vinden voor hun openstaande vacatures.

Recruitment

Rekruteren via LinkedIn

Om jouw bedrijf te laten groeien via Linkedin moet je af en toe op zoek naar nieuwe werknemers om jouw team aan te vullen. De juiste mensen vinden met de gewenste vaardigheden is echter niet altijd even makkelijk op de huidige jobmarkt. Daarom moet je rekruteren op LinkedIn: hier vind je het beste talent én kan je dat talent uitnodigen voor een eerste gesprek.

Vacatures op jouw website plaatsen is vaak niet genoeg om de juiste profielen aan te trekken. Gelukkig kan Varamedia je helpen met nieuw personeel te vinden via LinkedIn.

Recruitment

Recruitment Agency

Ben je gefrustreerd door onbezette vacatures en een gebrek aan geschikt personeel? Dan ben je niet alleen. In de huidige competitieve arbeidsmarkt worstelen steeds meer bedrijven om de juiste kandidaten aan te trekken. Steeds meer bedrijven werken daarom samen met een gespecialiseerd online recruitment agency: dat is als een online marketing bureau, maar dan gericht op het werven van talenten. 

Traditionele methoden zoals het plaatsen van vacatures op een vacaturewebsite zijn niet langer voldoende om op te vallen tussen alle concurrentie. Daarom moet je samenwerken met een recruitment marketing agency, zoals Varamedia. Samen met dat bureau zorg je voor een uitstekende employer marketing waardoor talent veel vlotter zijn weg naar je organisatie vindt.

Recruitment

Personeel werven

Wees eerlijk: het juiste talent vinden om jouw team aan te vullen is helemaal niet zo makkelijk. Zeker de jongere generatie gaat minder snel op zoek naar open vacatures op de websites van bedrijven. Om goede kandidaten te vinden moet je daarom creatief zijn met je recruitment. Gelukkig kan Varamedia je helpen

Wij zorgen ervoor dat jij de ideale kandidaat kan vinden die bij jouw bedrijf past. Bovendien verbeteren we jouw brand, wat voordelig zal zijn voor jou én jouw huidige medewerkers. Lees hier meer over hoe we dat doen. 

Recruitment

Recruitment

In de dynamische wereld van recruitment is het vinden van de perfecte kandidaten voor jouw team een cruciale stap naar succes. Bij Varamedia begrijpen we dat elke aanwerving een kans is om groei te realiseren en de juiste talenten aan te trekken. 

Als toonaangevend recruitment marketing bedrijf hebben we bewezen strategieën en expertise in huis om jouw recruitmentproces te transformeren en het juiste talent aan te trekken dat jouw organisatie naar nieuwe hoogten zal tillen.

Recruitment

Employer branding strategie

Om potentiële medewerkers aan te trekken heb je niet alleen een goede vacature nodig, maar ook een sterke employer branding strategie. Een employer brand heeft namelijk vele voordelen die verder gaan dan nieuwe werknemers aantrekken. Employer branding kan je ook helpen om je huidige personeel te behouden, een eigen identiteit te creëren en concurrenten voor te zijn op de markt. 

Een employer brand strategie is een eerste stap in de richting van een sterker bedrijf. Wie je daarbij kan helpen? Varamedia natuurlijk! Lees hier meer over hoe wij met recruitment marketing jouw bedrijf aan de slag gaan.

Recruitment

Personeel vinden

Om een bedrijf te laten groeien heb je geschikt personeel nodig. Dat betekent ook dat je regelmatig op zoek moet gaan naar een nieuwe werknemer. Misschien heb je al verschillende online en offline kanalen geprobeerd om geschikte kandidaten te vinden, maar is jouw vacature tot nu toe nog steeds niet ingevuld. Rekruteren wordt een stuk makkelijker wanneer je het toevertrouwt aan Varamedia! In dit artikel leggen we je graag uit hoe we je kunnen helpen. 

Recruitment

Technische profielen rekruteren

Technische profielen rekruteren kan een uitdagende opgave zijn. Traditionele wervingsmethoden lijken niet langer te voldoen om de juiste profielen aan te trekken. Als vooraanstaand recruitment marketing bureau begrijpt Varamedia de complexiteit van online werving en staan we klaar om jou te ondersteunen bij het aantrekken en aannemen van de beste technische kandidaten.

Recruitment

Rekruteren via Facebook

Nieuwe werknemers vinden is vandaag niet meer zo makkelijk. Wanneer je het op de klassieke manier probeert - een vacature plaatsen op je website of in de krant - zal de interesse niet groot genoeg zijn om de juiste kandidaat te vinden. Daarom is het belangrijk om met recruitment marketing via verschillende kanalen te rekruteren. Rekruteren via Facebook is echter niet zo simpel als het lijkt: volgers moeten geïnteresseerd blijven en eventuele sollicitanten moeten jouw bedrijf aantrekkelijk vinden.

Gelukkig kan Varamedia je helpen met online rekruteren via Facebook! Lees hier over hoe jij nieuwe medewerkers kan vinden.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?