Varamedia logo
33+

De beste SEO tips voor 2023

Als SEO bureau zijn we bij Varamedia continu bezig met het opvolgen van de nieuwste SEO trends. Voor de mensen die zich zelf willen wagen aan het maken van een SEO website, hebben onze experts een top 10 gemaakt van de beste SEO tips voor 2022.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia: als SEO agency hebben wij alles in huis om websites naar de top van Google te brengen. 📈

Verder zijn wij ook podcast host van SEO Connect (bezoek podcast🔗), neem een kijkje! Heb je hulp nodig met jouw SEO-succes? Ons SEO bureau is jouw aangewezen partner. Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
De beste SEO tips voor 2023

#1: Maak een Google Business Profiel aan

Een Google Business Profiel aanmaken, is de snelste en eenvoudigste manier om aan SEO te doen. Zelfs als je nog geen website hebt, is dit het allereerste wat je moet doen. Dit profiel vormt namelijk de basis voor een goede (lokale) SEO strategie.
Google weet door deze registratie dat je een onderneming bent, wat je onderneming doet en waar je onderneming actief is. Ook zorgt dit profiel ervoor dat je beter zal scoren in lokale zoekopdrachten. Potentiële klanten die bij jou in de buurt zijn, zullen je veel vaker tegenkomen bovenaan de zoekresultaten van Google.
Leuk weetje: deze registratie is volledig gratis.

#2: Weet voor wie je schrijft

Het is belangrijk dat de teksten geschreven worden voor de bezoekers, niet voor de zoekmachines. De beste tip die we hier kunnen geven, is om te schrijven zoals je praat tegen mensen: toegankelijk en persoonlijk. Dat is ook waar zoekmachines tegenwoordig de voorkeur aan geven.

Zoekmachine optimalisatie tips-SEO-Varamedia

De teksten die je schrijft, moeten inspelen op de vragen van de bezoekers. Er zijn 3 factoren waarmee je rekening kan houden:

  • Goede introductie: mensen moeten getriggerd worden om verder te lezen.

  • Uitnodigende tekst: door gebruik te maken van plaatjes en interessante content hou je de lezer geboeid.

  • Featured snippets: dit zijn uitgelichte zoekresultaten bovenaan in Google. Het voordeel bij deze featured snippets is dat ze groter zijn en meer opvallen door hun positie.

#3: Gebruik jouw zoekterm

Een goede, kwalitatieve zoekterm hebben is essentieel om gevonden te worden in Google. Voor de SEO optimalisatie van jouw website, is het belangrijk om jouw zoekterm enkele keren terug te laten komen in de tekst die je schrijft. Let op: Overdrijf hier niet in. Algemeen wordt aangeraden de zoekterm 1 à 2 keer per 100 woorden te vernoemen. Dit is dus 1 à 2 % van je volledige tekst.

#4: Het belang van visuals

et schrijven van teksten is en blijft essentieel, maar toch mogen we het belang van visuals niet onderschatten. Onder visuals verstaan we onder andere afbeeldingen. Het toevoegen van afbeeldingen in een tekst maakt het voor de lezer aantrekkelijker. Geef toe, een hele tekst zonder afbeeldingen, dat trekt niet aan om volledig te lezen, toch? Afbeeldingen maken een tekst overzichtelijk en geven meteen een goed beeld over het onderwerp van de tekst. Althans, als de afbeeldingen passend zijn bij de tekst.
Ook Google hecht veel belang aan visuals op jouw website. Aan een afbeelding kan je ook jouw zoekterm toevoegen. Dat kan je doen door de bestandsnaam van de afbeelding te wijzigen, maar ook door een alt-tag toe te voegen aan de afbeelding. Een Alt-tekst biedt een alternatief wanneer de afbeelding niet laadt.

Google Search Console-SEO-Varamedia

#5: Zorg voor een mobile friendly website

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen informatie op via hun mobiele telefoon. Het is daarom essentieel dat je website zichtbaar is op alle verschillende toestellen. Zo’n mobile friendly website komt de gebruiksvriendelijkheid van jouw website ten goede. Ook Google hecht veel belang aan dit aspect.

Dit is een ranking factor die je zelf in de hand hebt, dus zorg ervoor dat je jouw website ook op dit vlak optimaliseert.

Schakel Varamedia in als SEO bureau

#6: Voice search zit in de lift

Momenteel gebeuren al ruim de helft van alle zoekopdrachten via spraakbesturing. In 2022 wordt de opkomst van voice search alleen maar groter. Bij deze gesproken zoekopdrachten communiceren gebruikers via een smart speaker. In tegenstelling tot het intikken van enkele zoekwoorden, zijn mensen bij voice search geneigd om langere zinnen te formuleren. Pas jouw content aan op de vragen die bezoekers mogelijk kunnen stellen.

#7: Minimum aantal woorden per pagina

Google beschouwt de kwaliteit van je content als één van de belangrijkste factoren voor een goed geoptimaliseerde website. Je mag zoveel optimaliseren als je wil, als de inhoud niet interessant en relevant is zal je website niet hoog scoren in Google. De minimumlengte van een tekst blijkt zo’n 350 woorden te bevatten. Dit hangt natuurlijk af van het soort tekst dat je schrijft.

#8: Actualiseer bestaande inhoud

Natuurlijk is het de bedoeling om op jouw website de meest recente en actuele informatie te delen met jouw bezoekers. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je teksten up-to-date zijn. Het kan zijn dat je na verloop van tijd voor de geplaatste artikels nieuwe ideeën hebt. Daarom is het interessant om de geplaatste artikels die niet zo goed scoren te analyseren en te herwerken, zodat de content op jouw website fris en relevant blijft.
Dit is een heel belangrijke factor voor Google, aangezien ze van actieve websites houdt. Een actieve website houdt zowel het herwerken van de oude teksten als het plaatsen van nieuwe artikels in.
Handige tip! Denk bij het updaten van je teksten ook eens aan het keyword onderzoek. Misschien scoort een andere term beter en kun je de tekst herschrijven, waardoor hij beter zal gevonden worden.

#9: Zorg voor links

Op jouw website kan je werken met zowel interne als externe links. Google hecht waarde aan beide soorten links.

Interne links

Interne links zijn dé manier om jouw website structuur te geven. Door het toevoegen van interne links gaat de gebruiksvriendelijkheid omhoog en merkt ook Google jouw website op. Hoe meer links naar een bepaalde pagina wijzen, hoe belangrijker deze pagina door Google gezien wordt.

Interne links maken het ook voor de bezoeker een stuk makkelijker om hun weg te vinden op jouw website. Ze zorgen ervoor dat de bezoeker snel relevante informatie kan vinden. Door het toevoegen van deze links draag je bij aan de SEO-waarde van je tekst.

SEO expert-SEO-Varamedia

Externe links

Externe links zijn links die vanaf jouw website naar een andere website linken. Dit kan interessant zijn omdat ze bijdragen aan de autoriteit van een website. Met andere woorden toon je via deze links of jouw website een goede plek is om informatie van te halen of niet.

Let op! Gebruik niet teveel van deze externe links. Google kan dit namelijk verdacht vinden.

#10: Vergeet de basics niet

Hoe meer keywords je vooraan in de titel plaatst, hoe sterker die wordt. Bovendien is de titel het grootste en meest opvallende gedeelte van jouw websitevermelding op de zoekresultatenpagina.

De meta tag is voor Google geen ranking factor. Toch is het een belangrijke tag omdat dit het inleidend stukje tekst is dat de bezoekers te zien krijgen in de zoekresultaten van Google. Onrechtstreeks is dit een SEO-factor, omdat het zal bepalen of de bezoeker al dan niet doorklikt naar jouw website.

Google houdt van een URL die duidelijk en eenvoudig is. Ook potentiële lezers zijn meer geneigd om op zo’n links te klikken. Plaats bij voorkeur de belangrijkste zoekterm in de URL.

Naast interne en externe links kan je ook linken naar de inhoud verderop in jouw artikel op dezelfde pagina. Dit zijn ankers in jouw tekst. Het voordeel hiervan is dat je bij een lang artikel de bezoeker een mooi overzicht geeft. Op deze manier is het makkelijker voor de bezoeker om door te klikken.

Toch zelf niet zo’n SEO expert? Bekijk wat je van ons kan verwachten op deze pagina.

Ben je geïnteresseerd in SEO, maar weet je niet waar te beginnen?

SEO checklist

Download gratis de ultieme SEO checklist om bovenaan in Google te komen

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Uitgelichte case: Buildinc

"Met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn."

Pante: “Voor we met Varamedia samenwerkten, hadden we simpelweg geen leads via internet. Nu hebben gemakkelijk 10 à 15 leads per week, die over het algemeen ook kwalitatief zijn. Binnen de zes weken stonden we met een aantal keywords op plaats één in Google. Hoe ze het doen is mij een raadsel, maar met een groei aan leads van meer dan 1500% toont Varamedia wel degelijk dat ze weten waarmee ze bezig zijn.”

SEO-expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun SEO:

Gerelateerde artikels

SEO

SE Ranking

SE ranking is een betaalbare en gebruikersvriendelijke SEO-tool voor zoekmachine optimalisatie en SEO Keyword Ranking. Deze marketing tool is voornamelijk gericht op informatie met betrekking tot zoekwoorden, maar je kunt er veel meer mee. Lees hieronder alles over deze tool.

 

SEO

SEO expert

Wil je meer organisch verkeer naar je website? Wil je met je website sterk worden in SEO? Blijft je website ergens hangen op pagina 5 van Google? Een SEO expert bij Varamedia kan je organische vindbaarheid verbeteren en je website pijlsnel op de eerste plaats in de Google rankings krijgen.

SEO

Zoekmachine marketing bureau

Varamedia is een zoekmachine marketing bureau dat ook keiharde garanties aanbiedt aan haar partners. We garanderen een minimumrendement en houden ons hier ook aan. Centraal in ons werk staat conversietracking.

Naast zoekmachine marketing doet ons SEO Bureau dus ook aan campagne-optimalisatie voor zoekmachines.

Met een hoge positie in zoekmachines ben je namelijk niet veel: je wilt nadien ook deze nieuwe websitebezoekers kunnen overtuigen als klant.

SEO

Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis SEO-tool van Bing. Google heeft hier ook een soortgelijke variant: Google Search Console. Hierbij gebruik je deze tool om je aanwezigheid van je website in de Microsoft Bing zoekresultaten te controleren.

SEO

SEO in WordPress

Op zoek naar tips over SEO in je WordPress website? We vertellen je hier alles dat je moet weten en welke tools jou kunnen helpen!

Als online marketing agency heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames. Content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketingkantoor heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hier een ruime expertise in opgebouwd.

SEO

Zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie of SEO zijn alle activiteiten die worden ondernomen om een webpagina hoog te laten ranken in de organische zoekresultaten. Je onderneemt acties om een betere ranking te verkrijgen en zo krijg je dan ook meer verkeer van relevante bezoekers naar je website.

Je kan je webpagina optimaliseren op basis van drie factoren: techniek, autoriteit en content. Voor elk van deze domeinen geven we handige tips mee.

Nog meer tips ontvangen? Download hier onder onze ultieme SEO whitepaper om jouw website hoog te ranken in Google.

SEO

SEO teksten laten schrijven

Wil je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken? Dan ben je bij Varamedia op het goede adres. SEO teksten laten schrijven door ons SEO-bureau gaat je website de boost geven die het nodig heeft!

SEO

SEO Copywriting

Als succesvol ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf op plaats #1 staat in de Google ranking, want het internet is the place to be! Maar hoe begin je daar in godsnaam aan? En hoe overschaduw je je concurrenten? In dit artikel ontdek je hoe je je website door middel van SEO-copywriting naar de top kan brengen en je domein autoriteit aanzienlijk kan vergroten. Een SEO-cursus voor dummies!

SEO

Mangools

Mangools is een bedrijf dat een all-in-one SEO-tool pakket aanbiedt. Het bedrijf is in 2014 gestart met hun zoekwoordanalyse tool KWfinder en heeft intussen hun gamma uitgebreid met andere handige tools. Lees in dit artikel alles over deze marketing tools.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?