Varamedia logo
33+

De kracht van een goede landingspagina

Een goede landingspagina flow is van onschatbare waarde voor jouw bedrijf. Varamedia is jouw expert in webdesign en leadgeneratie en ontwerpt de perfecte landingspagina’s om leadgeneratie en conversies te stimuleren. 

Ontdek in onderstaande artikel hoe landingspagina’s de sleutel kunnen zijn tot succesvolle marketing voor jouw bedrijf. Bereik samen met Varamedia jouw doelen aan de hand van gerichte en effectieve landingspagina’s.

Je bent hier:

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina of landing page is een soort webpagina waar bezoekers belanden nadat ze op een link of call-to-action (CTA) hebben geklikt. Typisch aan landingspagina’s is dat zij de bezoeker meenemen in een boodschap met goeie storytelling.  Er bestaan verschillende soorten landingspagina’s.

Na het klikken op een call-to-action (via bv. een advertentie) kan een bezoeker op een landingspagina voor leadgeneratie terechtkomen: hier tracht men zo snel mogelijk een lead te genereren in de vorm van één of meerdere contactgegevens die worden nagelaten. 

Met een lead magnet wordt de bezoeker bijvoorbeeld overtuigd om in te tekenen op een gratis webinar, een gratis e-book en zo meer. Er zijn nog tal van andere aanbiedingen mogelijk zoals een gratis proefperiode, een gratis consultatie, een gratis proefpakket, … 

Centraal in leadgeneratie staat een waardetransactie: jij wilt iets van de bezoeker, maar de bezoeker wilt eerst van jou voelen dat jij ook iets van waarde zal teruggeven als hij/zij jou contactgegevens toevertrouwt.

Er bestaan ook verkoopgerichte landingspagina’s zoals e-commerce landingspagina’s. Dit soort landingspagina is ontworpen om directe verkoop te stimuleren. 

Samen met een duidelijke call-to-action en de presentatie van een product of aanbieding, sporen ze bezoekers aan om een product te kopen. 

Wanneer je van plan bent om binnenkort een nieuw product te lanceren, kan je een pre-lanceringspagina maken om de interesse van je bezoekers aan te wakkeren en e-mailadressen te verzamelen.

Naast lead-genererende en verkoopgerichte landingspagina’s bestaan er ook landingspagina’s voor eventregistratie. Deze worden vaak gebruikt om mensen uit te nodigen om evenementen bij te wonen zoals webinars, seminars, workshops of conferenties. 

Wanneer je vaak webinars organiseert, kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een webinar landingspagina te maken. Deze landingspagina is een pagina die specifiek ontworpen is om webinars te promoten. Ze bevatten info over het webinar, de sprekers die aanwezig zullen zijn en de inhoud waarover ze zullen spreken. Vergeet natuurlijk geen registratieformulier toe te voegen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

A/B-testing

Maar welke versie van mijn gekozen landingspagina presteert nu het best? Een A/B-test landingspagina is ontworpen voor het testen van verschillende varianten van een bepaald type pagina. Met deze tests kan je bepalen welke versie van jouw landingspagina het beste presteert. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in leadgeneratie: we trekken waardevol webverkeer aan en leiden het naar kwalitatieve landingspagina’s. Om tot die kwalitatieve landingspagina’s met een hoog conversieratio te komen, voeren wij A/B-tests uit.  Varamedia is dus jouw uitgesproken partner om aan A/B-testing en conversie-optimalisatie (Conversion Optimization, CRO)  te doen. Meer weten? Neem dan contact op met ons team. Zoals je ziet, kan het type pagina en het doel van een landingspagina dus vaak verschillen.
Landingspagina

De voordelen van een landingspagina

Landingspagina’s hebben verschillende voordelen. Ze zijn ontworpen met een specifiek doel voor ogen, waardoor ze zeer effectief zijn voor het genereren van conversies. Idealiter is een landingspagina dus één pagina met één doel en één call-to-action, om zo verwarring te vermijden

Wanneer de aandacht van de bezoeker op één enkel aanbod gericht is, is de kans groter dat ze de gewenste actie ondernemen, zoals zich informeren en inschrijven, iets kopen of een offerte aanvragen. Landingspagina’s hebben dus vaak beperkte navigatiemogelijkheden. 

Hierdoor blijven de sitebezoekers gefocust op de boodschap en het aanbod en worden ze niet afgeleid door andere links en informatie die bijvoorbeeld wel op de hoofdwebsite staan.

Omdat landingspagina’s zijn ontworpen met een specifiek doel, kunnen ze makkelijk worden geanalyseerd en gemeten. Aan de hand van statistieken zoals conversieratio’s, bouncepercentages en klikken op de CTA wordt het makkelijker om te begrijpen welke campagnes effectief zijn en welke moeten worden verbeterd. 

Wanneer websitebezoekers verdere informatie aanvragen via de landingspagina, gebeurt dit vaak in ruil voor hun persoonsgegevens. Landingspagina’s zijn dus ook handig om waardevolle gegevens van bezoekers te verzamelen. Met e-mailadressen voor nieuwsbriefinschrijvingen en demografische gegevens voor doelgroepanalyse, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën verder verfijnen en targetten

 

Landingspagina’s zijn dus een krachtig hulpmiddel om je marketingdoelen te bereiken en kunnen de effectiviteit van je advertentiecampagnes aanzienlijk vergroten.

Klaar om jouw resultaten naar een hoger niveau te tillen? Neem contact met ons op en dan gaan we samen aan de slag. 

Zelf een krachtige landingspagina maken

Een landingspagina is dus een belangrijk onderdeel van je website. Maar hoe maak je nu zelf een landingspagina? Varamedia helpt je graag bij het maken van de beste landingspagina voor jouw bedrijf.

De eerste stap is het bepalen van het specifieke doel van je landingspagina. Wat wil je dat je bezoekers doen? Welke directe actie moeten ze ondernemen? Kies ook wat je precies op je landingspagina wilt promoten. Welk product of welke dienst wil je extra in de kijker zetten? 

Daarna bekijken we welk platform of welke tool we zullen gebruiken om jouw landingspagina te creëren. Er zijn veel opties beschikbaar. Onze specialisten bij Varamedia werken met het geavanceerde CMS content management systeem WordPress

Tip: Bekijk ook zeker ons artikel over SEO-voordelen voor WordPress. Zo ontdekken we samen welke WordPress website het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Je kan landingspagina’s maken via je website CMS (WordPress bijvoorbeeld) maar er bestaat ook specifieke software voor zoals ClickFunnels, Unbounce, Leadpages en nog veel meer.

Wij passen je landingspagina aan met je eigen merkkleuren, logo en afbeeldingen. Onze gespecialiseerde copywriters voegen ook een aantrekkelijke tekst en een CTA toe. 

De CTA-button en de duidelijke structuur moeten aangeven wat je juist van je bezoekers verwacht. Wil je dat ze iets kopen of downloaden? Of heb je toch liever dat ze zich voor de nieuwsbrief aanmelden? 

Het is belangrijk dat je de inhoud van je landingspagina beknopt en eenvoudig houdt. Vermijd afleidingen of een teveel aan tekst die de aandacht van het hoofddoel afleidt. 

We zorgen ervoor dat de landingspagina geoptimaliseerd is voor conversies. Bij Varamedia zijn we gespecialiseerd in webdesign en leadgeneratie, maar ook in conversieoptimalisatie. Via A/B-tests testen we verschillende elementen zoals de CTA, koppen, afbeeldingen en kleuren om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep. 

Na het aanmaken van de pagina, is het belangrijk om de landingspagina steeds te testen voordat je deze live zet. Hierdoor kun je mogelijke fouten zoals gebroken links, niet-werkende formulieren of trage laadtijden opsporen die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

 

Bij Varamedia begrijpen we als geen ander hoe cruciaal conversie-optimalisatie is voor het succes van jouw bedrijf. Maar wat is conversie-optimalisatie eigenlijk?

Conversie-optimalisatie is een proces waarbij we de effectiviteit van jouw landingspagina en marketingstrategie continu verbeteren. Het draait allemaal om het stimuleren van de acties van jouw bezoekers en het maximaliseren van de gewenste resultaten, zoals aankopen, aanmeldingen of inschrijvingen.

Onze aanpak voor CRO gaat als volgt: 

  1. We beginnen met het duidelijk definiëren van het doel van jouw landingspagina. 
  2. Vervolgens richten we ons op het creëren van een overtuigende en gebruiksvriendelijke pagina die bezoekers aanzet tot conversies. 
  3. We richten ons op het minimaliseren van afleidingen, het verbeteren van de visuele aantrekkingskracht en het optimaliseren van de laadtijd voor een naadloze gebruikerservaring.
  4. We meten de bezoekerservaring met CRO-tools zoals Microsoft Clarity
  5. We meten klikgedrag en gebeurtenissen via Google Tag Manager en GA4 om te ontdekken welke knoppen bv. nooit worden aangeklikt, of mensen wel tot helemaal beneden de pagina scrollen, enzovoort.

Door verschillende varianten van de landingspagina te testen, kunnen we nauwkeurig meten welke elementen het beste werken voor jouw doelgroep. De positieve resultaten van deze tests worden vervolgens geïmplementeerd om de prestaties te verbeteren.

Een landingspagina laten maken door Varamedia

Klaar om jouw website en landingspagina’s naar een hoger niveau te tillen? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Het meten van conversies is een continu proces bij Varamedia. We houden de prestaties van de landingspagina nauwlettend in de gaten en analyseren de gegevens om te zien waar optimalisatie nodig is. Door deze gegevensgestuurde aanpak kunnen we de pagina voortdurend verfijnen en aanpassen om de beste resultaten te behalen.

Conversie-optimalisatie is de kern van onze strategie om jouw bedrijf te laten groeien. Ons doel is om het conversiepercentage te verhogen en jouw landingspagina om te toveren in een converterende krachtpatser. Met Varamedia ben je verzekerd van een gepersonaliseerde aanpak die resulteert in succesvolle conversies.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Webdesign

Webdesign Oostkamp

Een converterend webdesign is essentieel voor wie een sterke online aanwezigheid wil opbouwen voor zijn bedrijf. Varamedia is met zijn jarenlange ervaring in online marketing de beste keuze als partner voor professioneel webdesign in Oostkamp!

Varamedia is één van de beste webdesign bedrijven van België, West-Vlaanderen. Ontdek hoe onze getalenteerde webdesigners het verschil kunnen maken voor jouw website.

Webdesign

Webdesign

Het uiterlijk van je website is cruciaal voor het aantrekken en behouden van nieuwe klanten. Varamedia is gespecialiseerd in converterend webdesign: dat betekent dat we zowel aandacht hebben voor het designaspect van nieuwe websites als het commerciële aspect en de vindbaarheid in Google. Want een mooie website die nergens wordt gevonden of mensen ook niet aanspoort om contact op te nemen of een aanvraag te doen: daar heeft niemand wat aan, niet?

Webdesign

UI UX design

In de snel evoluerende wereld van digitale producten speelt UI UX design een cruciale rol bij het creëren van succesvolle en gebruiksvriendelijke digitale ervaringen. Het is echter meer dan alleen het creëren van iets dat er goed uitziet. Het gaat erom een product te ontwerpen dat goed werkt en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften en wensen van de gebruiker. In dit artikel duiken we dieper in het concept van UI UX design en verduidelijken we het belang van een goede gebruikersinterface in het huidige digitale landschap.

Webdesign

Webdesign België

Ben je op zoek naar een Belgisch webdesign bureau? Heb je een nieuwe, professionele website nodig? Of is je bestaande website nog niet geoptimaliseerd door webdesign experten? 

Varamedia helpt je om een professionele website te creëren die volledig bij jouw bedrijf past. Met onze jarenlange webdesign expertise zorgen we voor een website die doet wat het moet doen: leads genereren, meer verkopen realiseren en potentiële klanten aantrekken!

Webdesign

Webdesign in Brussel

Ben je op zoek naar een professioneel webdesignbureau dat jouw bedrijf in regio Brussel kan helpen? Nood aan een website die volledig past in jouw online marketing strategie? Varamedia staat voor je klaar!

Wij bekijken samen met jou hoe we je website goed laten presteren op het web door middel van marketing expertise en sterke webdesign.

Klaar voor resultaten met een grote impact over heel België?

Webdesign

Webdesign in Geel

Ben je op zoek naar een webdesign bureau in Geel dat voor verbluffende webdesign kan zorgen voor jouw bedrijf? Brengt je website nog niets op in jouw online marketing strategie? Varamedia staat voor je klaar met een flinke dosis expertise.

Je professionele website laten maken bij Varamedia betekent: meer leads, meer verkopen, kortom: meer resultaten.

Webdesign

Webdesign Gent

Ben je op zoek naar de beste webdesigner in Gent? Heb je een nieuwe, professionele website nodig? Of is je bestaande website nog niet geoptimaliseerd door webdesign experten? 

Varamedia helpt je om een professionele website te creëren die volledig bij jouw bedrijf past. Met onze jarenlange expertise zorgen we voor een website die doet wat het moet doen: leads genererenmeer verkopen realiseren en potentiële klanten aantrekken!

Webdesign

Webdesign Kortrijk

Op zoek naar verbluffende webdesign voor jouw bedrijf in Kortrijk? Heb je daarbij graag dat je website ook nog eens veel leads genereert? Varamedia staat voor je klaar met webdesign expertise en jarenlange ervaring.

Je professionele website laten maken bij Varamedia betekent: meer leads, meer verkopen, kortom: meer resultaten.

Webdesign

Webdesign beernem

Ben je op zoek naar een professioneel webdesign bureau in Beernem, West-Vlaanderen? Wil je een website die niet alleen goed uitziet, maar ook effectief converteert?

Bij Varamedia (gespecialiseerd in webdesign in Beernem) begrijpen we dat een online aanwezigheid essentieel is in de digitale wereld van vandaag. Daarom bieden wij een op maat gemaakt webdesign dat aansluit bij jouw wensen en doelstellingen.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?