Varamedia logo
33+

Storytelling in marketing: het ultieme hulpmiddel voor topresultaten in marketing

.

Website laten maken
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia en bij ons kan je terecht voor state-of-the-art content marketing. 

In dit artikel lees je
Je bent hier:

Wat is storytelling in marketing?

Storytelling in content marketing is de kunst van het vertellen van verhalen om een merk of product te promoten. Het is meer dan alleen het uitspreken van slogans of verkooppraatjes; het gaat om het toepassen van de storytelling methode om klanten te raken. Het is een krachtige manier om de waarden van een merk over te brengen, klanten te inspireren en een diepe emotionele verbinding met je doelgroep te creëren.

Storytelling bepaalt het verschil in marketingsucces: goede marketingcampagnes vertellen ook een goed verhaal! Denk aan succesvolle social advertenties: hoe sterker het verhaal, hoe beter de resultaten.

Storytelling

Het belang van storytelling

Storytelling is zo oud als de mensheid zelf. Onze voorouders gebruikten verhalen om kennis en ervaringen over te dragen, om de onbekende wereld om hen heen te begrijpen en om sociale en culturele normen en waarden te vormen.

Deze oude traditie van verhalen vertellen is in de loop der tijd geëvolueerd en heeft zich aangepast aan nieuwe technologieën en media, maar de kernprincipes blijven dezelfde.

Ook vandaag baseren mensen zich nog op verhalen van anderen om bv. bepaalde keuzes te maken in hun aankopen, of bij het kiezen van hun volgende reisbestemming. Om die reden is het hebben van een sterke tekstschrijver cruciaal voor elke marketingcampagne.

Varamedia heeft een ruim in-house copywriting bureau met meer dan 15 copywriters die content creĂ«ren voor SEO-pagina’s, video’s en marketingadvertenties.

GeĂŻnteresseerd in de beste storytelling marketing?

Hoe storytelling betrokkenheid creëert

Een van de krachtigste aspecten van storytelling is het vermogen om emoties op te roepen. Goede merkverhalen kunnen mensen rakenen hen emotioneel betrekken, waardoor ze meer geneigd zijn om aandacht te besteden, de marketingboodschap te onthouden en actie te ondernemen, zoals een aankoop doen of het merk aanbevelen aan anderen. Dat laatste is vooral belangrijk in een tijd waarin we steeds meer vertrouwen op digitale communicatie, die vaak minder persoonlijk kan aanvoelen.  Wil je meer weten over onze tarieven voor copywriting en storytelling? Aarzel niet om ons te contacteren. 

Merkverhalen zijn een effectieve manier om de waarden en voordelen van een product of dienst over te brengen. 

Door een merkverhaal te vertellen, kun je abstracte voordelen concreet en begrijpelijk maken. Bovendien kunnen merkverhalen helpen om een marketingboodschap persoonlijker en relevanter te maken voor je doelgroep, wat kan leiden tot een grotere betrokkenheid en begrip.

Tip: bekijk hier onze storytelling voorbeelden met videomarketing .

De 3 elementen van effectieve storytelling

Een van de belangrijkste elementen van effectieve storytelling in marketing is het creĂ«ren van een sterke merkpersoonlijkheid in je verhaal.  Door een boeiende en relatable merkpersoonlijkheid te creĂ«ren in je copywriting of je video’s, kun je je doelgroep helpen om zich in te leven in het merkverhaal en een emotionele verbinding met het merk te voelen. Dat kan leiden tot een diepere betrokkenheid en een grotere interesse in het merk.
Een ander cruciaal element van storytelling is het plot. Een goed plot houdt je doelgroep geïnteresseerd en betrokken bij het merkverhaal van begin tot eind. Het kan ook helpen om de marketingboodschap te versterken en de doelgroep aan te moedigen om actie te ondernemen, zoals het kopen van een product of het aanbevelen van het merk aan anderen.  Een goed merkverhaal heeft een plot dat de doelgroep van begin tot eind boeit.
Conflict en resolutie zijn belangrijke elementen van storytelling in marketing. Conflict kan bijvoorbeeld ontstaan uit een probleem dat een klant ervaart, terwijl de resolutie het product of de dienst is die het merk biedt om dat probleem op te lossen. Door conflict en resolutie in je merkverhalen te gebruiken, kun je je doelgroep betrokken houden en hen aanmoedigen om door te lezen tot het einde, wat uiteindelijk kan leiden tot een aankoopbeslissing.

De kunst van het verhalen vertellen

Het vertellen van verhalen is een kunst die tijd en oefening vergt om te perfectioneren. Het gaat niet alleen om het kiezen van de juiste woorden, maar ook om het begrijpen van de kracht van timing, toon, tempo en non-verbale communicatie.  Het gaat om het vermogen om je publiek mee te nemen op een reis, om hen te laten lachen, huilen, nadenken en uiteindelijk actie te laten ondernemen. Door de kunst van het vertellen van een goed verhaal te beheersen, kun je een diepere verbinding met je publiek creëren en hun betrokkenheid bij je boodschap vergroten. Wil je je storytelling skills sterk verbeteren? Schakel dan een storytelling coach in zoals Marnick Vandebroek met Stand Up Company (zie website) of Eddy Verreycken (zie website). 

Praktische tips voor het toepassen van storytelling

Een van de belangrijkste aspecten van effectieve storytelling in marketing is het kennen van je doelgroep. Door je doelgroep te begrijpen, kun je een merkverhaal vertellen dat resoneert en relevant is voor hen. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en een sterkere reactie op je merkverhalen.

Persoonlijke verhalen kunnen bijzonder effectief zijn in het creëren van betrokkenheid. Door je eigen verhaal en emoties in je verhalen te delen, kun je een diepere verbinding met je publiek creëren en hen helpen om zich meer betrokken te voelen bij de boodschap. Persoonlijke verhalen hebben de kracht om mensen te raken op een manier die andere vormen van communicatie niet kunnen.

Authenticiteit en eerlijkheid zijn cruciaal in storytelling in marketing. Klanten waarderen en vertrouwen op echte, eerlijke merkverhalen. Door authentiek en eerlijk te zijn in je marketing storytelling, kun je het vertrouwen en respect van je doelgroep winnen en hun betrokkenheid bij je merk verhogen.

Succesvolle voorbeelden van storytelling

Storytelling in marketing

In de marketingwereld wordt goede storytelling vaak gebruikt als een belangrijk onderdeel van content marketing om merken en producten te promoten. Goede verhalen kunnen een diepere verbinding met het publiek creëren en hen aanzetten tot actie. Door boeiende en emotioneel aantrekkelijke merkverhalen te vertellen, kunnen marketeers een merk of product tot leven brengen en het publiek aanzetten tot actie.

Storytelling in onderwijs

In het onderwijs kan storytelling worden gebruikt om complexe concepten en ideeën begrijpelijker en boeiender te maken. Door verhalen mondeling te vertellen, kunnen docenten de interesse en betrokkenheid van hun studenten vergroten en hen helpen om de lesstof beter te begrijpen en te onthouden.

Storytelling
content marketing

Zoek je een topexpert op gebied van content marketing?

5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Content marketing experts inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun viral content marketing:

Uitgelichte case: Groep Wouters

"Van minder dan 10 leads per MAAND, tot verschillende leads per DAG."

Varamedia bouwde een volledig nieuwe website voor Groep Wouters die sterk conversiegericht is. Via Google Ads en Social media marketing wordt verkeer gegenereerd, waarna de bezoekers met gerichte lead magnets kunnen mensen een inspiratiebrochure opvragen, waarna e-mail remarketing wordt opgestart. Bovendien is de website helemaal uitgebouwd met SEO-pagina’s en voerde Varamedia een link building campagne om het SEO-verkeer te doen stijgen.

Gerelateerde artikels

Content marketing

Tekstschrijver

Content marketing is een belangrijk onderdeel van elke digitale marketingstrategie. Misschien heb je wel al een prachtige website uitgebouwd die je bedrijf goed in de kijker zet, maar krijg je toch niet de respons waarop je had gehoopt. Websites die niet de juiste keywords en constructies gebruiken, blijven dan ook onzichtbaar voor Google.

Het is een kwestie van eerst Google in verleiding te brengen, en daarna je potentiële klanten. En wij weten precies hoe dat moet!

Content marketing

Copywriter Kortrijk

Ligt jouw bedrijf in de regio Kortrijk en wil je dan ook graag een copywriter of content marketing bureau dicht in de buurt van Kortrijk? Dan ben je bij ons helemaal aan het juiste adres, want ons digitaal marketing bevindt zich in Beernem in de provincie West-Vlaanderen. Vlakbij dus!

Niet van de regio Kortrijk? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals Antwerpen, Brussel, Mechelen, Leuven, Gent, ....

Content marketing

Content marketing bureau

Als ervaren content marketing bureau heeft Varamedia een ruime ervaring in het realiseren van sterke omzettoenames met... content.

Sterke, spraakmakende online content is namelijk de meest effectieve manier om webverkeer én conversies te doen toenemen. Ons content marketing agency heeft vele jaren ervaring in leadgeneratie en SEO en heeft hierin een ruime expertise opgebouwd.

Varamedia is jouw content marketing partner: wij weten precies wat je bedrijf nodig heeft en leven ons moeiteloos in in de wensen, verwachtingen, dromen en voorkeuren van je doelgroep.

Content marketing

Copywriting bureau

Als gespecialiseerd copywriting bureau weten wij met onze 15 copywriters als geen ander wat de impact is van goede content marketing en (SEO) copywriting op een bedrijf. Tegenwoordig is digitale aanwezigheid in Google en op sociale media een een absolute must. Hierbij heb je een uitgekiende content marketingstrategie nodig, naast een mooie website. Doe je dat niet, dan blijft jouw bedrijf een volledig onzichtbare speler in de online wereld.

Content is een belangrijk onderdeel van online marketing. Of je nu je website wil uitbreiden met nieuwe, kwalitatieve artikelen, nieuwsbrieven wil laten opstellen of je sociale media onder handen wil laten nemen; onze in-house SEO-copywriters bij Varamedia kunnen in een handomdraai de perfecte (en natuurlijk: taalkundig correcte) tekst op papier zetten. Zij staan op met copywriting en gaan er weer mee slapen. Zij kruipen met veel plezier in hun pen en schrijven vlot mee aan de toekomst van jouw bedrijf.

Content marketing

Copywriter Brussel

Ligt jouw bedrijf in de regio Brussel en wil je dan ook graag een copywriter of copywritingbureau dicht in de buurt? Dan ben je op de juiste pagina beland, want bij Varamedia hebben wij een heel team SEO-copywriters die staan te trappelen om te schrijven aan de toekomst van jouw bedrijf.

Ons digitaal marketing bureau is werkzaam in de hele regio rond Brussel. Zo ook in de steden Anderlecht, Sint-Gillis, Koekelberg, Ukkel, Vorst, Elsene, ...

Content marketing

Copywriter Oostende

Is je bedrijf op zoek naar een copywritingbureau of copywriter in Oostende? Dan ben je bij ons op het juiste adres, want bij Varamedia hebben wij een heel team SEO-copywriters die staan te trappelen om te schrijven aan de toekomst van jouw bedrijf.

Ons digitaal marketing bureau is werkzaam in de hele regio rond Oostende.

Content marketing

Copywriter Leuven

Zoek je een copywriter in Leuven voor je bedrijf? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want ons digitaal marketing bureau bevindt zich in Beernem, op amper een boogscheut verwijderd van de mooie stad Brugge.

Niet van de regio Leuven? Niet getreurd. Wij zijn werkzaam in elke provincie en grote gemeente, zoals Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen, Leuven ....

Content marketing

Copywriter bureau

Als succesvol ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is te investeren in de online aanwezigheid van je bedrijf d.m.v. content. Mensen doen tegenwoordig voor al hun vragen en noden beroep op Google, en het is aan jou om daarop in te spelen met copywriting.

Investeren in een copywriter bureau dat zorgt voor de SEO-optimalisatie van jouw website en het converteren van potentiële klanten, is een eerste goede stap in de richting van het succes van jouw bedrijf!

Content marketing

Freelance copywriter

Geschreven content, zowel online als offline, is een belangrijk onderdeel van de marketing van een bedrijf. Teksten moeten daarbij niet alleen goed geschreven zijn, maar moeten er ook voor zorgen dat jouw pagina hoog scoort op Google. Helaas heeft niet elk bedrijf een schrijver met een vlotte pen én een sterke SEO-kennis in huis en en dat is net waar copywriters of content marketing bureaus te hulp kunnen schieten. Met hun dubbele expertise en jarenlange ervaring in de sector schrijven ze vlot mee aan de toekomst van je bedrijf.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?