Varamedia logo
33+

Internet marketing: onmisbaar in 2023

Internet marketing: een term die vandaag de dag onvermijdelijk is in de digital marketing wereld, maar wat is dat nu juist? In dit artikel geven we jou een duidelijke betekenis en waarom het zo belangrijk is.

Je bent hier:

Wat is Internet marketing?

Internet marketing? Online marketing? E-marketing?

Eigenlijk is dat allemaal hetzelfde. Internet marketing wordt ook wel eens e marketing genoemd. Deze termen zijn vormen van marketing via het internet en sociale media. Zo valt content marketing en e-mail marketing ook onder deze term.

Internet Marketing-Digital Marketing-Varamedia

Wat doet een internet marketeer?

Een internet marketeer creëert succesvolle online marketing strategieën. Een strategie waarbij acties worden uitgevoerd op het juiste moment en online kanaal. Zo genereren bedrijven leads (zoals het verkopen van producten of het verkrijgen van een e-mailadres) en bouwen ze een relatie op met de klant.

Ben je geïnteresseerd in digitale marketing?

Waarom is internet marketing belangrijk anno 2023?

Internet marketing is een tweerichtingsverkeer

Je kan online marketing vergelijken met interactieve marketing. Er is interactie tussen het bedrijf en haar doelpubliek via het internet.

Met traditionele marketing is de communicatie eenrichtingsverkeer. Je maakt een advertentie in de krant of hangt een groot billboard langs de autosnelweg en hoopt dat de mensen die het gezien hebben, jouw bedrijf een bezoekje komen brengen.

Maar wat als het publiek vragen of zorgen heeft? Via het internet kan je jouw doelgroep de kans bieden om rechtstreeks met je bedrijf in contact te komen na het zien van een online advertentie. 

Daar komt….Corona.

Jep, inderdaad. Onze (niet zo lieve) vriendin Corona is nog steeds ons land niet uit. Daarom verkiezen mensen nog steeds online diensten en bevinden jouw consumenten zich dus het meest online.

Internet Marketing-Digital Marketing-Varamedia

Consumenten bevinden zich online

Zoals hierboven vermeld, heeft internet marketing een grote opmars gemaakt in Corona-tijd. Zowel bedrijven als overheidsafdelingen richten zich op diensten via internet. Denk aan online shoppen bijvoorbeeld: volgens dit onderzoek blijkt dat ‘funshoppen’ steeds minder en minder populair wordt. Dit zorgt voor lege winkelstraten en succesvolle e-commerce.

Internet marketing is persoonlijker

Nog een voordeel van internet marketing is dat het een persoonlijke ervaring vormt voor de consumenten. Je kan een ervaring op maat creëren die het best aansluit bij hun interesses. Sommige mensen zijn geïnteresseerd in een bepaald product terwijl andere meer interesse tonen voor een ander product. Door de ervaring van klanten aan te passen aan hun interesses, creëer je een betere customer journey voor hen. Zo zorg je ervoor dat jouw onderneming waarde creëert bij je doelpubliek.

Internet Marketing-Digital Marketing-Varamedia

Meer kans om viraal te gaan

Virale marketing is nog zo een begrip binnen internet marketing. Het doel? Informatie verspreiden over een product of dienst door mond-tot-mondreclame. Dit gebeurt grotendeels via het internet. Consumenten maken of delen jouw post waardoor je producten meteen in de spotlight komen te staan.

Internet Marketing-Digital Marketing-Varamedia

Opvallen met behulp van zoekmachine optimalisatie

Internet marketing heeft dus als doel om online gezien te worden. Wie de beste SEO (search engine optimization) behaalt, krijgt van Google een mooi plaatsje bovenaan de zoekresultaten. Dit is belangrijk om op te vallen bij je potentiële klanten en creëert meer betrouwbaarheid. Daarnaast scrollen weinig mensen helemaal tot beneden (of de volgende pagina’s) om een antwoord te vinden. Eerlijk? Doe jij dat?

Internet Marketing-Digital Marketing-Varamedia

Waarom een Internet marketing bureau inschakelen?

Maar waarom zou je nu naar een bureau stappen? Of een online marketeer aannemen? Internet marketing bureaus kunnen jou helpen om je online marketing te laten groeien en zo nog meer potentiële klanten te lokken. 

Varamedia is een online marketingbureau die je bedrijf dichter bij jouw doelpubliek brengt. Wij hebben een brede kennis over internet marketing en helpen zo jouw producten en diensten te verkopen via een online strategie.

Internet Marketing-Digital Marketing-Varamedia

Ben je geïnteresseerd in digitale marketing?

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

5/5

Meer dan +40 tevreden klanten

Ook zulke resultaten boeken?

Gerelateerde artikels

Digital marketing

Freelance Online Marketing Consultant

Een freelance online marketing consultant hoort een Zwitsers zakmes te zijn als het aankomt op marketing skills. In dit artikel gaan we het hebben over wat een online marketing consultant doet en wat de voor en -nadelen ervan zijn.

Digital marketing

Online Marketing Agency

Varamedia heeft een jarenlange ervaring als online marketing agency en onderscheidt zich van andere marketingbureaus op tal van vlakken.

Online marketing is onmisbaar in de marketing strategieën van vandaag. Iedereen gebruikt namelijk dagelijks wel één van volgende online platformen: Google, Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube en Pinterest.

Maar met zoveel advertentiemogelijkheden, welk platform ga je gebruiken? Dat zal afhangen van jouw producten, diensten en doelgroep. Ben jij echter, in tegenstelling tot de millennials, geen digitale expert en kijk je wat scheel op al die platformen?

Geen nood! Daarom bestaat Varamedia, jouw online marketing agency.

Digital marketing

Digitaal marketing bureau

Als bedrijf kan je ook niet alles zelf doen, laat staan gespecialiseerd zijn in alle aspecten van online marketing. Daarbij komt een ervaren digitaal marketing bureau duidelijk als geroepen. De marketingexperts van ons gereputeerd marketingbureau hebben een passie voor hun vak en nemen je graag bij de hand. Wij zullen je wegwijs maken in de wondere, soms gecompliceerde, wereld van de online marketing.

Digital marketing

Online marketing

Het internet wordt steeds groter en groter en dat betekent dat online marketing of digitale marketing steeds interessanter wordt. Gewone mond-op-mond reclame is meestal niet goed genoeg meer: veel bedrijven willen met behulp van een online marketing specialist of online marketing agency online leads en resultaten behalen.

Digital marketing

Digitale marketing agency in Antwerpen

Varamedia is een digital marketing agency met voet aan de grond in Antwerpen. Ons Antwerps webdesignbureau heeft hier veel klanten die stuk voor stuk rekenen op onze know-how en expertise om hun resultaten (omzet / winst / klanten) sterk te verhogen met marketing.

Wat doen wij dan als marketing agency? Eerst kijken we naar de website: doet deze wat hij zou moeten doen? Is de website geoptimaliseerd voor conversies en leads? En hoe ziet de marketing eruit: meten de Facebookpixels en Google pixels bijvoorbeeld wel alle websitebezoekers? En loopt er een retargetingcampagne? En hoe zit het met de SEO en SEA?

Digital marketing

Online marketing bureau

Nood  aan goede digital marketing van een top online marketing bureau? Wil je meer leads, een betere website én goede copywriting die hoog in Google scoort? Wil je op alle digitale kanalen zoals social media of zoekmachines veel meer zichtbaarheid krijgen en groter worden dan je concurrent(en)?

Varamedia doet al deze online marketing voor jou en behaalt hiermee heel sterke resultaten. In dit artikel leer je ons bureau beter kennen en ontdek je onze manier van werken.

Digital marketing

Digital Marketing

Ben je nieuw in de wereld van digitale marketing en wil je graag weten hoe je jouw online marketingstrategie aanpakt? Varamedia heeft de nodige digitale skills om jouw organisatie online in de spotlights te zetten.

Digital marketing

Digitaal Marketing Agency

Nog op zoek naar digital marketing? Zoek je een sterke agency? Ontdek hier de do's en don'ts en maak de juiste keuze voor jouw online marketing!

Digital marketing

Marketing Manager

Bij Varamedia vind je de online marketing manager waarnaar je zocht: iemand met decennialange ervaring, kennis van alle digitale marketingstrategieën die ertoe doen en ervaring met het creëren van rendement.

1 euro omvormen tot 20 euro of meer: dat is de rol van een succesvolle online marketing manager.

We're ready for the challenge!

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?