Internet marketing: onmisbaar in 2023

Internet marketing: een term die vandaag de dag onvermijdelijk is in de digital marketing wereld, maar wat is dat nu juist? In dit artikel geven we jou een duidelijke betekenis en waarom het zo belangrijk is.

Deel dit

Wat is Internet marketing?

Internet marketing? Online marketing? E-marketing?

Eigenlijk is dat allemaal hetzelfde. Internet marketing wordt ook wel eens e marketing genoemd. Deze termen zijn vormen van marketing via het internet en sociale media. Zo valt content marketing en e-mail marketing ook onder deze term.

Wat doet een internet marketeer?

Een internet marketeer creëert succesvolle online marketing strategieën. Een strategie waarbij acties worden uitgevoerd op het juiste moment en online kanaal. Zo genereren bedrijven leads (zoals het verkopen van producten of het verkrijgen van een e-mailadres) en bouwen ze een relatie op met de klant.

Internet marketing bureau nodig? Contacteer Varamedia!

Geïnteresseerd in internet marketing en op zoek naar een marketingbureau? Bij Varamedia ben je op de juiste plek! Contacteer ons snel.

Waarom is internet marketing belangrijk anno 2023?

Internet marketing is een tweerichtingsverkeer

Je kan online marketing vergelijken met interactieve marketing. Er is interactie tussen het bedrijf en haar doelpubliek via het internet.

Met traditionele marketing is de communicatie eenrichtingsverkeer. Je maakt een advertentie in de krant of hangt een groot billboard langs de autosnelweg en hoopt dat de mensen die het gezien hebben, jouw bedrijf een bezoekje komen brengen.

Maar wat als het publiek vragen of zorgen heeft? Via het internet kan je jouw doelgroep de kans bieden om rechtstreeks met je bedrijf in contact te komen na het zien van een online advertentie. 

Daar komt….Corona.

Jep, inderdaad. Onze (niet zo lieve) vriendin Corona is nog steeds ons land niet uit. Daarom verkiezen mensen nog steeds online diensten en bevinden jouw consumenten zich dus het meest online.

Consumenten bevinden zich online

Zoals hierboven vermeld, heeft internet marketing een grote opmars gemaakt in Corona-tijd. Zowel bedrijven als overheidsafdelingen richten zich op diensten via internet. Denk aan online shoppen bijvoorbeeld: volgens dit onderzoek blijkt dat ‘funshoppen’ steeds minder en minder populair wordt. Dit zorgt voor lege winkelstraten en succesvolle e-commerce.

Internet marketing is persoonlijker

Nog een voordeel van internet marketing is dat het een persoonlijke ervaring vormt voor de consumenten. Je kan een ervaring op maat creëren die het best aansluit bij hun interesses. Sommige mensen zijn geïnteresseerd in een bepaald product terwijl andere meer interesse tonen voor een ander product. Door de ervaring van klanten aan te passen aan hun interesses, creëer je een betere customer journey voor hen. Zo zorg je ervoor dat jouw onderneming waarde creëert bij je doelpubliek.

Meer kans om viraal te gaan

Virale marketing is nog zo een begrip binnen internet marketing. Het doel? Informatie verspreiden over een product of dienst door mond-tot-mondreclame. Dit gebeurt grotendeels via het internet. Consumenten maken of delen jouw post waardoor je producten meteen in de spotlight komen te staan.

Opvallen met behulp van zoekmachine optimalisatie

Internet marketing heeft dus als doel om online gezien te worden. Wie de beste SEO (search engine optimization) behaalt, krijgt van Google een mooi plaatsje bovenaan de zoekresultaten. Dit is belangrijk om op te vallen bij je potentiële klanten en creëert meer betrouwbaarheid. Daarnaast scrollen weinig mensen helemaal tot beneden (of de volgende pagina’s) om een antwoord te vinden. Eerlijk? Doe jij dat?

Waarom een Internet marketing bureau inschakelen?

Maar waarom zou je nu naar een bureau stappen? Of een online marketeer aannemen? Internet marketing bureaus kunnen jou helpen om je online marketing te laten groeien en zo nog meer potentiële klanten te lokken. 

Varamedia is een online marketingbureau die je bedrijf dichter bij jouw doelpubliek brengt. Wij hebben een brede kennis over internet marketing en helpen zo jouw producten en diensten te verkopen via een online strategie.

Geïnteresseerd?

Wil je jouw bedrijf laten opvallen via het internet? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en een gratis marketing audit.