B2B Leadgeneratie

DEEL DIT

Experts in online B2B leadgeneratie

Business to business (B2B) leadgeneratie kan op verschillende manieren gebeuren. De direct sales methode is hierin veelgebruikt: hierbij prospecteert men fysiek bij interessante kandidaat-klanten in de B2B-sector. Deze methode is outbound gericht: als verkoper of zaakvoerder benadert u het bedrijf waaraan u diensten wilt verkopen, niet omgekeerd.

Inbound leadgeneratie bevordert het latere salesproces

Bij het genereren van leads in B2B worden de rollen omgekeerd: de prospecten (kandidaat-klanten) die actief zoeken naar B2B-oplossingen komen naar u en vragen u om advies, informatie of tips. 

Hierbij worden de rollen dus helemaal omgedraaid. In tegenstelling tot de traditionele outbound methode, spreken we hier van inbound leadgeneratie.

We willen met andere woorden dat de leads bij ons aankloppen in plaats van omgekeerd. Dat verandert de latere salesdynamiek voor 100%. Als de klant bij u om advies vraagt, krijgt u veel beter de kans om via consultative selling ook daadwerkelijk te kunnen verkopen.

Bovendien is deze methode veel minder tijdrovend dan de outbound methode.

Leads

Beste B2B kanalen voor leads

Wij zijn als marketingbedrijf specifiek gespecialiseerd in B2B leadgeneratie. Voor veel van onze klanten voorzien wij strategieën om leads te genereren die hen in staat stellen om hun afhankelijkheid van leadgeneratoren af te bouwen.

We kunnen hiervan verschillende voorbeelden noemen maar garanderen: onze methodes en specifieke specialiteit in SEO Leadgeneratie zorgen voor een rendement dat jaren, zelfs decennia vruchten blijft afwerpen. 

Enkele van de beste B2B kanalen voor leadgeneratie zijn onder meer: 

 • Warme referenties (aanbevelingen van kennissen, vrienden, familie, klanten)
 • De telefoon
 • SEO voor B2B
 • E-mail marketing automatisatie (in combinatie met Lead Magnets op de website)
 • LinkedIn Sales Navigator
 • Dux-Soup / LinkedIn Helper / Prospectin.fr / Phantombuster
 • Advertenties in kranten en vaktijdschriften
 • Google Ads Remarketing
 • Facebook Ads Remarketing
 • Reply.io / Mailshake
 • Trendstop (België)
 • KVK (Nederland)
 • Fastbase.com
 • en nog veel meer...

Essentiële tools voor B2B Leadgeneratie

Als je in de B2B-sector verkoopt, moet je goed opvolgen in welk stadium je zit met welke klant. Hiervoor is een Sales CRM onmisbaar. Het beste voorbeeld van zo'n CRM is Pipedrive, dat nog altijd de koploper is onder alle CRM's voor B2B verkopers. 

Leadgeneratie expert nodig? 

Via dit formulier treed je rechtstreeks in contact met onze expert in B2B Leadgeneratie. Het eerste advies is altijd gratis. Zou je ook graag een Leadgeneratie Audit willen ontvangen? Dit is een gratis service om elkaar beter te leren kennen. Vraag deze Audit aan via het menu op de website!

VRAGEN?

0 of 350

Gratis marketing audit

Zoek je een marketing freelancer maar wil je liever eerst weten wat je precies nodig hebt? Misschien voel je wel dat je momenteel kansen laat liggen met je bedrijf... Maar kan je niet precies definiëren wat er precies mank loopt. Via deze marketing audit, die gratis is, maken wij een volledige analyse van je huidige website en je digitale marketing. Inbegrepen is ook een concurrentieanalyse. Benieuwd naar wat er allemaal kan verbeteren? Klik op de knop op te starten.

100%

Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast, integendeel! 

95%

Van de bedrijven die een Online Marketing Audit aanvragen groeit zichtbaar.

100

Varamedia is een marketing agency gespecialiseerd in leadgeneratie.

leads search console

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>