Varamedia logo
20+

Varamedia: jouw specialist voor Affiliate Marketing in België

Affiliate marketing in België is bezig aan een sterke opmars. Zo goed als elk bedrijf dat in e-commerce of leadgeneratie actief is, heeft veel baat bij het inschakelen van affiliate - publishers - die als online vertegenwoordigers werken op commissiebasis.

Over ons: wij zijn een affiliate marketing agency met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Lees verder.

Varamedia
Voordat je verder leest... even gedag zeggen 👋

Wij zijn Varamedia, het grootste affiliate marketing agency van België met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Heb je hulp nodig met jouw affiliate marketing verhaal? Neem dan vandaag nog contact met ons op! 

In dit artikel lees je
Je bent hier:
/
/
/
Affiliate marketing in België

Wat betekent affiliate marketing (voor verkopers)?

Affiliate marketing voor verkopers van producten of diensten is een prestatiegerichte marketingstrategie waarbij je andere bedrijven jouw producten of diensten laat promoten via diverse kanalen, zoals hun website of webshop, sociale media en e-mailmarketing. In ruil daarvoor ontvangen ze een beloning voor het genereren van verkeer of het realiseren van een verkoop. Klinkt mooi toch? 

Kortom, geld kunnen verdienen op elk moment en waar dan ook, zelfs terwijl je slaapt, dat is het concept achter affiliate marketing. Volgens ons is het een uitstekende manier om jouw verkoop te stimuleren en aanzienlijke online inkomsten te genereren zonder grote inspanningen te leveren.

Welke partijen komen er aan te pas bij affiliate marketing?

Om affiliate marketing te doen zijn er 4 partijen nodig. 

1. De verkoper
2. Het affiliate platform
3. De publisher
4. De koper 

1. De verkoper

De verkoper, oftewel jij, is het bedrijf die een product of dienst aanbiedt en dit wil promoten via affiliate marketing om meer online inkomsten te genereren. Hiervoor moet je aankloppen bij een affiliate platform, een technische setup doorgaan en jouw producten aanbieden en actief promoten naar publishers zodat zij dit oppakken om te promoten via hun kanalen. 

2. Het affiliate platform

Het affiliateplatform is de plaats waar je als verkoper contact kunt leggen met publishers voor jouw affiliate marketing. Dit geldt ook andersom; als publisher kun je je aanmelden op het affiliateplatform om contact te leggen met verkopers. Het affiliateplatform heeft dus een gigantisch netwerk aan publishers die klaarstaan om jouw producten te promoten. In ruil hiervoor ontvangen ze een vergoeding op basis van de prestatie die ze hebben geleverd. Dit kan een vergoeding per verkoop (Cost per Sale of CPS) zijn, maar ook een vergoeding per lead (Cost per Lead of CPL) of een vergoeding voor een verwijzing naar jouw website (Cost per Click of CPC).

3. De publisher

De publisher is de partij die jouw product zal promoten op zijn kanalen. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Websites met kortingscodes
 • Cashbackwebsites
 • Websites die gratis producten aanbieden
 • Review websites
 • Vergelijkingswebsites
 • Websites met dagaanbiedingen
 • Websites met reguliere content
 
Als publisher plaats je een affiliate link naar het product van de verkoper op jouw online kanalen. Een affiliate link is een aangepaste link waarmee kan worden gemeten of een verkoop afkomstig is van deze partij. Wanneer iemand dus een product koopt na doorverwijzing via de affiliate link, ontvangt de publisher een vergoeding van de verkoper.

4. De koper

De koper is degene die op zoek was naar een product en via de affiliate link van de publisher op jouw website terechtkomt.

Als deze persoon overgaat tot een aankoop, spreken we van een affiliate marketing-aankoop! In dit geval hebben we het over een vergoeding per verkoop (Cost per Sale). Het is belangrijk op te merken dat een aankoop niet altijd noodzakelijk is; afhankelijk van het gekozen affiliate marketing-vergoedingsmodel kan dit ook verlopen via vergoeding per lead (Cost per Lead) of vergoeding per click (Cost per Click).

Hoe werkt affiliate marketing?

In het kort: als verkoper schrijf je je in op een affiliate marketingplatform. Daar kies je een vergoedingsmodel voor affiliate marketing en stel je je producten of diensten beschikbaar aan de publisher, die deze op zijn beurt zal promoten via zijn kanalen.

Het mooie van affiliate marketing is dat het eenvoudig te volgen is. Je kunt precies zien hoeveel verkeer, clicks, leads en verkopen er zijn en waar deze vandaan komen.

Niettemin vereist affiliate marketing meer dan deze beknopte samenvatting. Er is namelijk een uitgebreide technische setup nodig, moet je promotiemateriaal aanmaken zoals banners, e-mailcampagnes,… en is het van belang dat je actief publishers aanspoort om je producten te promoten via hun kanalen. Daarnaast is er ook een opvolging nodig om de resultaten te maximaliseren. 

Varamedia als jouw affiliate marketing expert!

Als affiliate marketingpartner en -bureau zijn ontzorgen we je A tot Z. Wij fungeren als affiliate marketingconsultant, sparringpartner en uitvoerende partner die campagnes opbouwt, beheert en voorziet van de juiste affiliate marketingpartners. 

Wij hielpen al onder andere volgende klanten met hun affiliate marketing verhaal

Vergoedingsmodellen voor affiliate marketing

Cost per lead of CPL

De kost per lead of CPL is de vergoeding die je als verkoper betaalt aan de publisher wanneer deze een lead aanlevert. Je moet dan wel de lead zelf nog omzetten naar een klant. 

Volgende zijn voorbeelden wanneer je dit model kan toepassen als verkoper: 

 • Offerteaanvraag
 • Brochureaanvraag 
 • Proefperiode van een tool of software
 • Vragenlijst die ingevuld wordt
 

Cost per Sale of CPL

De Cost per Sale is het meest voorkomende vergoedingsmodel binnen affiliate marketing. De publisher ontvangt dus alleen een vergoeding wanneer de koper daadwerkelijk overgaat tot een aankoop via de affiliate link.

Cost per Click of CPC

De Cost per Click is het meest gebruikelijke vergoedingsmodel binnen affiliate marketing. De publisher ontvangt een vergoeding wanneer deze een koper doorverwijst naar de website of webshop van de verkoper.

Affiliate Adverteerders in België

In België zijn in zowat alle niches adverteerders actief op het gebied van affiliate marketing. Als je kijkt naar de beschikbare campagnes bij TradeTracker België bijvoorbeeld, zie je alle soorten niches binnen Travel, Shopping, Services en zelfs Financiële producten. De meest bekende affiliate marketing platformen zijn: 

Wij hebben nauwe banden met deze affiliate netwerken en weten van A to Z hoe je campagnes opbouwt, beheert en voorziet van de juiste affiliate marketingpartners. Wij fungeren als affiliate marketingconsultant, sparringpartner en uitvoerende partner. 

Affiliate Marketing Agency Varamedia

Publishers in België

Het aantal publishers dat in België actief is, is zo breed dat het onmogelijk is hier een lijst van te maken. Enkele heel bekende publishers zijn onder meer ING (ING Plus Deals), BD MyShopi, Nina, Libelle, VTWonen, Trooper en Newsmonkey.

Affiliate netwerken in België

De beste netwerken in België zijn: TradeTracker BelgiumDaisyconAwinTradeDoubler en NetAffiliation (voor de Franstalige markt).

Lees ook onze vergelijking van alle affiliate netwerken en oordeel zelf!

Op zoek naar affiliate marketing? ​

Wij hielpen al onder andere volgende klanten met hun affiliate marketing verhaal

Neem vandaag nog contact op met ons:

Certified Affiliate Marketing Agency Varamedia
Meer omzet met affiliate marketing? Wij kunnen helpen!
5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Affiliate marketing expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun affiliate marketing:

Gerelateerde artikels

Affiliate marketing

Affiliate marketing: ervaringen van adverteerders en publishers

Over affiliate marketing bestaan veel meningen bij zowel adverteerders als publishers. Op deze pagina verzamelen we reviews van adverteerders die affiliate marketing inschakelden in hun e-commerce bedrijf of leadgeneratie website. Lees verder.

Affiliate marketing

Vergelijking: TradeTracker, Daisycon, Awin en TradeDoubler

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij er betaald wordt voor een geleverde prestatie op commissiebasis. Als affiliate marketing agency voor adverteerders willen we met dit artikel meer duidelijkheid brengen over de kracht van affiliate marketing en vergelijken we de bekendste affiliate netwerken: TradeTracker, Daisycon, Awin  en TradeDoubler .

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

NetAffiliation

NetAffiliation biedt online adverteerders (merchants) en publishers (affiliates) de mogelijkheid om de online marketing en sales te ontwikkelen en te optimaliseren op basis van “pay-for-performance”.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met NetAffiliation ? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Hoe werkt Trooper?

Trooper is een Vlaams platform dat verenigingen steunt in de vorm van kleine commissies op online aankopen. Je kan met andere woorden een vereniging of VZW steunen door simpelweg even via Trooper te passeren als je online aan het shoppen bent.

In dit artikel leggen we uit hoe het platform precies werkt en hoe het achterliggende systeem in elkaar zit. Immers: waar haalt Trooper het geld vandaan om deze donaties te financieren? Lees verder

Affiliate marketing

Affiliate marketing agency

Als Affiliate Marketing Agency zijn wij al sinds 2010 actief in de boeiende wereld van affiliate marketing. Sterker: Varamedia is ontstaan vanuit de affiliate wereld met tientallen affiliate websites in leadgeneratie en e-commerce die op de dag van vandaag nog altijd actief en succesvol zijn.

Affiliate marketing

Affiliate marketing in Nederland

Wil je geld verdienen met affiliate marketing in Nederland en vraag je je af welk affiliate netwerk je het beste kan gebruiken?

In dit artikel ontdek je welke partijen die je absoluut nodig hebt om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing, namelijk een affiliate netwerk.

Affiliate marketing

Daisycon

Met meer dan 150 miljoen sales per jaar is Daisycon één van de grootse affiliate marketing netwerken van Europa. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000 met een kantoor in Almere, Nederland. Volgens hun eigen website kan je adverteren in een grote, internationale netwerk: Daisycon heeft meer dan 30.000 actieve websites in haar netwerk.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met Daisycon ? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

TradeDoubler

TradeDoubler is één van de grootste affiliate marketing netwerken van Europa met kantoren in Stockholm, London, Paris, Munich, Berlin, Zurich, Warsaw, Rotterdam, Milaan, Madrid, Singapore, Copenhagen, Helsinki, Mougins en Aix-en-Provence.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met TradeDoubler? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Hoe werkt affiliate marketing en hoe kan je hier als adverteerder voordelen uit halen? Affiliate marketing van A tot Z uitgelegd.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?