Hoe werkt Trooper?

DEEL DIT

Trooper: hoe werkt dat?

Trooper is een Vlaams platform dat verenigingen steunt in de vorm van kleine commissies op online aankopen. Je kan met andere woorden een vereniging of VZW steunen door simpelweg even via Trooper te passeren als je online aan het shoppen bent.

In dit artikel leggen we uit hoe het platform precies werkt en hoe het achterliggende systeem in elkaar zit. Immers: waar haalt Trooper het geld vandaan om deze donaties te financieren?

Bezoek de website van Trooper hier

Trooper werkt volgens het systeem van Affiliate Marketing

Het systeem werkt als volgt: ben je van plan om online een aankoop te doen bij bijvoorbeeld Sunweb, TUI of Coolblue? Ga dan eerst even naar Trooper.be waar je de pagina van één van je favoriete verenigingen of VZW's kan zoeken. Een bepaald percentage of zelfs een vast bedrag zal vervolgens naar deze VZW worden doorgestort. 

affiliate marketing werking

Maar waar komt dat geld vandaan?

Trooper heeft partnerships met elk van deze online websites of webshops. Maar heeft Trooper nu echt met elk van deze websites een apart akkoord gesloten? Neen, dat zou praktisch heel moeilijk zijn. Sommige bedrijven zoals TUI of Coolblue zijn heel moeilijke partijen om zomaar een contract mee af te sluiten. 

Om samen te werken met deze bedrijven is een tussenpartij nodig die het voor publishers als Trooper mogelijk maakt om op een eenvoudige manier samen te werken met zulke grote e-commerce platformen.

bol com

Affiliate marketing

Deze tussenpartijen staan ook bekend als affiliate netwerken en in België en Nederland bestaan er zo verschillende: TradeTracker, Awin, Daisycon en TradeDoubler zijn de bekendste. 

Trooper is lid van deze affiliate marketing netwerken in België en zelfs enkele in Nederland. De Belg shopt namelijk niet enkel in België maar kijkt graag ook over de grenzen op zoek naar de beste koopjes.

Om het voorbeeld van TUI te gebruiken: TUI heeft een partnership met TradeTracker en op TradeTracker zijn vele duizenden publishers lid (waaronder ook Trooper) die allemaal TUI promoten op hun website en zo een kleine commissie verdienen op elke transactie.

Lees ook het artikel: ervaringen en reviews van affiliate marketing

Cashback website

Aansluitend op dat laatste moeten we nog toevoegen dat het systeem van Trooper nog iets verder gaat: deze website houdt namelijk niet het hele bedrag voor zichzelf. Als je op Trooper iets aankoopt, zal het grootste percentage van dat bedrag naar jouw vereniging of VZW naar keuze gaan. En een klein deeltje gaat naar Trooper om de werking van het systeem te financieren.

trooper

Conclusie

Trooper is een website die geld verdient via affiliate marketing: hierbij krijgt het platform een bepaald percentage op elke transactie die gebeurt via een unieke Trooperlink. Deze unieke link haalt Trooper op bij één van de vele affiliate netwerken waar het is aangesloten zoals TradeTracker of Awin.

Zo'n affiliate link wordt ook een trackinglink genoemd. Een trackinglink plaatst een cookie en meet nadien of jouw transactie bij bepaalde webshops of websites gelinkt kan worden aan je klik op Trooper of niet.

Als je via Trooper op bijvoorbeeld een link van Bol.com klikt, zal een cookie in je browser worden opgeslagen. Als je daarna een aankoop doet bij Bol.com krijgt Trooper hiervoor een commissie. En een groot gedeelte van deze commissie gaat naar jouw vereniging of VZW naar keuze. 

Vragen over affiliate marketing? Neem contact op met ons affiliate marketing agency met ruime ervaring met het werken met publishers en adverteerders in affiliate marketing.

Neem vandaag nog contact op met ons:

  • Affiliate marketing expertise
    Als Affiliate Marketing Agency weten wij precies wat nodig is om affiliate marketing campagnes een succes te maken.
  • Marketingresultaten
    Wij koppelen de affiliate marketing strategieën aan je grotere marketingplan want je weet: marketing is één groot ecosysteem. Zo kan affiliate marketing ook helpen met je SEO en domeinautoriteit (indien je het verstandig aanpakt). Contacteer ons voor meer informatie!
varamedia-webdesign-bureau

Reageer of stel een vraag

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350