Varamedia logo
33+

Trooper: hoe werkt dat?

Trooper is een Vlaams platform dat verenigingen steunt in de vorm van kleine commissies op online aankopen. Je kan met andere woorden een vereniging of VZW steunen door simpelweg even via Trooper te passeren als je online aan het shoppen bent.

In dit artikel leggen we uit hoe het platform precies werkt en hoe het achterliggende systeem in elkaar zit. Immers: waar haalt Trooper het geld vandaan om deze donaties te financieren?

affiliate-marketing-agency trooper
Voordat je verder leest... even gedag zeggen ūüĎč

Wij zijn Varamedia, het grootste affiliate marketing agency van Belgi√ę met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers. Heb je hulp nodig met jouw affiliate marketing verhaal? Neem dan vandaag nog contact met ons op!¬†

In dit artikel lees je
Je bent hier:

Trooper: Zo werkt het!

Telkens jij iets koopt via Trooper gaat er een percentje naar de kas van jouw favoriete vereniging of VZW. Weet dat bijna alle bekende en minder bekende shops erop staan en dat jij geen rosse eurocent extra betaalt.

1. Zoek de Trooperpagina van je vereniging.

Trooper hoe werkt dat zoek de trooperpagina van je vereninging

2. Doe een aankoop via een shop

Trooper hoe werkt dat Doe een aankoop via een shop

3. De shop schenkt een percent aan je vereniging.

Trooper hoe werkt dat De shop schenkt een percent aan je vereniging.

Trooper werkt volgens het systeem van Affiliate Marketing

Hoe werkt Trooper-Affiliate marketing-varamedia

Het systeem werkt als volgt: ben je van plan om online een aankoop te doen bij bijvoorbeeld Sunweb, TUI of Coolblue? Ga dan eerst even naar Trooper.be waar je de pagina van √©√©n van je favoriete verenigingen of VZW’s kan zoeken. Een bepaald¬†percentage¬†of zelfs een¬†vast bedrag zal vervolgens naar deze VZW worden doorgestort.

Op zoek naar affiliate marketing? ‚Äč

Maar waar komt dat geld vandaan?

Trooper heeft partnerships met elk van deze online websites of webshops. Maar heeft Trooper nu echt met elk van deze websites een apart akkoord gesloten? Neen, dat zou praktisch heel moeilijk zijn. Sommige bedrijven zoals TUI of Coolblue zijn heel moeilijke partijen om zomaar een contract mee af te sluiten. 

Om samen te werken met deze bedrijven is een tussenpartij nodig die het voor publishers als Trooper mogelijk maakt om op een eenvoudige manier samen te werken met zulke grote e-commerce platformen.

Affiliate marketing

Deze tussenpartijen staan ook bekend als¬†affiliate netwerken¬†en in Belgi√ę en Nederland bestaan er zo verschillende:¬†TradeTracker, Awin, Daisycon en TradeDoubler¬†zijn de bekendste.¬†

Trooper is lid van deze¬†affiliate marketing¬†netwerken in¬†Belgi√ꬆen¬†zelfs enkele in Nederland. De Belg shopt namelijk niet enkel in Belgi√ę maar kijkt graag ook over de grenzen op zoek naar de beste koopjes.

Om het voorbeeld van TUI te gebruiken: TUI heeft een partnership met TradeTracker en op TradeTracker zijn vele duizenden publishers lid (waaronder ook Trooper) die allemaal TUI promoten op hun website en zo een kleine commissie verdienen op elke transactie.

Cashback website

Aansluitend op dat laatste moeten we nog toevoegen dat het systeem van Trooper nog iets verder gaat: deze website houdt namelijk niet het hele bedrag voor zichzelf. Als je op Trooper iets aankoopt, zal het grootste percentage van dat bedrag naar jouw vereniging of VZW naar keuze gaan. En een klein deeltje gaat naar Trooper om de werking van het systeem te financieren.

Conclusie

Trooper is een website die geld verdient via affiliate marketing: hierbij krijgt het platform een bepaald percentage op elke transactie die gebeurt via een unieke Trooperlink. Deze unieke link haalt Trooper op bij één van de vele affiliate netwerken waar het is aangesloten zoals TradeTracker of Awin.

Zo’n affiliate link wordt ook een trackinglink genoemd. Een trackinglink plaatst een cookie en meet nadien of jouw transactie bij bepaalde webshops of websites gelinkt kan worden aan je klik op Trooper of niet.

Als je via Trooper op bijvoorbeeld een link van Bol.com klikt, zal een cookie in je browser worden opgeslagen. Als je daarna een aankoop doet bij Bol.com krijgt Trooper hiervoor een commissie. En een groot gedeelte van deze commissie gaat naar jouw vereniging of VZW naar keuze. 

Hoe werkt Trooper-Affiliate marketing-varamedia

Vragen over affiliate marketing? Neem contact op met ons affiliate marketing agency met ruime ervaring met het werken met publishers en adverteerders in affiliate marketing.

Neem vandaag nog contact op met ons:

Certified Affiliate Marketing Agency Varamedia
Meer omzet met affiliate marketing? Wij kunnen helpen!
5/5

Meer dan +35 tevreden klanten

Affiliate marketing expert inschakelen? Vertrouw op onze ervaring!

Zij vertrouwden ons al voor hun affiliate marketing:

Gerelateerde artikels

Affiliate marketing

Affiliate marketing agency

Als Affiliate Marketing Agency zijn wij al sinds 2010 actief in de boeiende wereld van affiliate marketing. Sterker: Varamedia is ontstaan vanuit de affiliate wereld met tientallen affiliate websites in leadgeneratie en e-commerce die op de dag van vandaag nog altijd actief en succesvol zijn.

Affiliate marketing

NetAffiliation

NetAffiliation biedt online adverteerders (merchants) en publishers (affiliates) de mogelijkheid om de online marketing en sales te ontwikkelen en te optimaliseren op basis van ‚Äúpay-for-performance‚ÄĚ.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met NetAffiliation?

Affiliate marketing

TradeDoubler

TradeDoubler is één van de grootste affiliate marketing netwerken van Europa met kantoren in Stockholm, London, Paris, Munich, Berlin, Zurich, Warsaw, Rotterdam, Milaan, Madrid, Singapore, Copenhagen, Helsinki, Mougins en Aix-en-Provence.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met TradeDoubler? Lees dan zeker verder.

Affiliate marketing

Daisycon

Met meer dan 150 miljoen sales per jaar is Daisycon één van de grootse affiliate marketing netwerken van Europa. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000 met een kantoor in Almere, Nederland. Volgens hun eigen website kan je adverteren in een grote, internationale netwerk: Daisycon heeft meer dan 30.000 actieve websites in haar netwerk.

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met Daisycon ?

Affiliate marketing

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Hoe werkt affiliate marketing en hoe kan je hier als adverteerder voordelen uit halen? Affiliate marketing van A tot Z uitgelegd.

Affiliate marketing

Affiliate marketing in Belgi√ę

Affiliate marketing¬†in Belgi√ę is bezig aan een sterke opmars. Zo goed als elk bedrijf dat in e-commerce of leadgeneratie actief is, heeft veel baat bij het inschakelen van affiliate - publishers - die als online vertegenwoordigers werken op commissiebasis.

Over ons: wij zijn een affiliate marketing agency met jarenlange ervaring met het opzetten van partnerships met affiliate partners en influencers.

Affiliate marketing

AWIN

Met meer dan 150 miljoen sales per jaar is Awin één van de grootse affiliate marketing netwerken van Europa. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000 met een kantoor in Amsterdam. Awin heeft volgens hun eigen website meer dan 211.000 actieve publishers en meer dan 15.200 adverteerders.

Als affiliate marketing agency werkt Varamedia geregeld samen met Awin.

Affiliate marketing

Vergelijking: TradeTracker, Daisycon, Awin en TradeDoubler

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij er betaald wordt voor een geleverde prestatie op commissiebasis. Als affiliate marketing agency voor adverteerders willen we met dit artikel meer duidelijkheid brengen over de kracht van affiliate marketing en vergelijken we de bekendste affiliate netwerken: TradeTracker, Daisycon, Awin  en TradeDoubler .

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN?

Affiliate marketing

Affiliate Marketing Manager

Ben je als bedrijf op zoek naar een affiliate marketing manager of performance marketing manager in Belgi√ę of Nederland? Dan zit je hier goed, want wij zijn een¬†affiliate marketing agency¬†met jaren ervaring in het werken met publishers en adverteerders in affiliate marketing.

Ons freelance affiliate marketing management team is bedreven in het begeleiden van merken in e-commerce en leadgeneratie.

Interesse om samen te werken? Contacteer ons

Het contactformulier voor op de pagina's /contact, /diensten, ...

Voor + achternaam(Vereist)
Varamedia logo
Klaar voor een nieuwe samenwerking?