TradeTracker vs Daisycon vs Awin vs TradeDoubler

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij er betaald wordt voor een geleverde prestatie op commissiebasis. Als affiliate marketing agency voor adverteerders willen we met dit artikel meer duidelijkheid brengen over de kracht van affiliate marketing en vergelijken we de bekendste affiliate netwerken: TradeTrackerDaisyconAwin  en TradeDoubler .

Wil je weten hoe affiliate marketing werkt met AWIN? Lees dan zeker verder.

Deel dit

TradeTracker

TradeTracker is een van oorsprong Nederlands affiliate netwerk met grote focus op gebruiksvriendelijkheid. Zowel adverteerders als affiliates geven aan dat het platform van TradeTracker het meest gebruiksvriendelijk is. 

Naast gebruiksvriendelijkheid spelen veel andere dingen natuurlijk een rol: specialisatie in bepaalde niches bijvoorbeeld.

Als bedrijf dat aan affiliate marketing wilt doen, moet je vooral kijken naar de specialisaties van het affiliate netwerk waarmee je wenst samen te werken. Waarom? De kwaliteit van je affiliate campagne zal voor een groot stuk afhangen van de kwaliteit van de publishers die in een bepaald netwerk actief zijn. 

In het geval van TradeTracker situeert de specialisatie zich overtuigend in de Travelsector. Met partijen als TUI, Sunweb (Sundio Group) en Center Parcs profileert TradeTracker zich als nummer 1 affiliate netwerk in de reisindustrie van België en Nederland, naast haar andere sectorspecialiteiten in o.a. Finance, Shopping, Services, …

tradetracker
TradeTracker heeft enkele specifieke functies waarmee het adverteerders wilt overtuigen om voor hen te kiezen. De bekendste daarvan is de Real Attribution functie. Daarmee bedoelt het netwerk dat je als adverteerder een commissie kan verdelen over alle affiliates die hebben bijgedragen aan de transactie.

AWIN

Awin is een van oorsprong Duits bedrijf en handelde vroeger onder de naam Zanox. Het is een ambitieus netwerk met de ruimste dekking in heel Europa.

Zeker voor bedrijven met een internationale structuur is Awin een gewild netwerk omwille van de ruime ervaring die men hier heeft in tal van niet-Nederlandstalige markten. Enkele voorbeeldlanden waar Awin sterk staat is natuurlijk Duitsland maar ook het Verenigd Koninkrijk is één van Awin’s sterkste Europese markten.

awin

Awin is een affiliate netwerk dat veel middelen stopt in onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe producten. Eén van hun meest recente initiatieven was Awin Access: affiliate marketing voor startups en KMO’s. Hierbij gelden geen opstartkosten of maandelijkse kosten tijdens de eerste drie maanden van de samenwerking.

Awin is als affiliate netwerk zeer sterk in de sectoren Shopping en Finance. Zo rekent Awin enkele grote financiële groepen tot haar klanten, net als enkele heel bekende webwinkels. 

Ooit was Coolblue zelfs klant bij Awin, tot Coolblue besloot haar eigen affiliate netwerk te lanceren. Ja, dat kan inderdaad ook – als je als bedrijf groot genoeg bent, kan je voldoende affiliates overtuigen om mee de verhuis te maken naar je eigen affiliate platform. Bol.com doet het zo vanaf het begin, net zoals Amazon – en sinds enkele jaren dus ook Coolblue. 

Awin bedient op het moment van dit schrijven de Belgische markt vanuit Nederland, wat een verschil is met TradeTracker en Daisycon, die beiden wel voeten aan de grond hebben in België. Het nadeel van accountmanagers uit een ander land is dat deze minder voeling hebben met wat leeft in de doelmarkt. Dat maakt het voor hen bijvoorbeeld minder gemakkelijk om grote hoeveelheden nichegerichte content publishers aan te trekken.

Daisycon

Daisycon, onderdeel van Linehub, is een affiliate netwerk dat zich profileert in campagnes rond leadgeneratie. Daarnaast heeft Daisycon ook campagnes in de e-commerce en Travel, dus over één kam is dit netwerk zeker niet te scheren. 

Daisycon nam de laatste jaren enkele flinke sprongen vooruit met de lancering van een nieuw dashboard dat veel meer transparantie biedt in wat er gebeurt met de campagnes.

Daarnaast liggen de prijzen bij Daisycon ook veel lager dan bij bijvoorbeeld Awin, dat tot de duurste in de markt behoort. Toch blijft Daisycon duurder dan bijvoorbeeld TradeTracker om mee samen te werken (gemiddeld genomen).

daisycon

TradeDoubler

Het beursgenoteerde TradeDoubler bekleedt al jaren de positie van een van de invloedrijke affiliate netwerken in België en Nederland. Met kleppers als de campagne van Disneyland Parijs kan TradeDoubler enkele mooie referenties voorleggen.

tradedoubler
Het platform van TradeDoubler oogt iets meer ouderwets maar doet natuurlijk wat het moet doen: trackinglinks produceren en de tracking correct opvolgen. Om kwalitatieve longtail publishers aan te trekken is TradeDoubler iets minder sterk omwille van de moeilijkheid van haar platform.

Vergelijking: welk netwerk scoort hoeveel?*

*Volgens onze mening, gebaseerd op onze ervaringen met deze netwerken. 

We analyseren de volgende drie parameters:

  1. User Experience (UX): hoe gebruiksvriendelijk is het platform? 
  2. Affiliates: hoe ruim is het netwerk aan relevante affiliates dat het netwerk beschikbaar stelt?
  3. Prijs: staat het platform bekend om zijn dure (opstart)kosten? Hoe beter de prijs, hoe hoger onze score.
TradeTracker

TradeTracker

“TradeTracker is the affiliate marketing preferred partner worldwide. From established internationals to local starters, we work with you for optimum results. Our customers love us, but you do not have to take our word for it.”
– www.tradetracker.com

0%
UX
0%
AFFILIATES
0%
PRIJS
Daisycon

Daisycon

“Daisycon helpt adverteerders bij het realiseren van hun online marketingdoelstellingen. Dit doen we samen met een sterk netwerk van publishers dat we ondersteunen bij het maximaliseren van inkomsten uit onder meer websites, e-mailbestanden, socials en apps. Daisycon is actief door heel Europa en daarbuiten, vanuit kantoren in vijf landen.”
www.daisycon.com

0%
UX
0%
AFFILIATES
0%
PRIJS
TradeDoubler

TradeDoubler

“We empower our advertisers and publishers to grow their business with world-class performance marketing and technology solutions. Tradedoubler is a global affiliate marketing network with 20 years of expertise in digital marketing innovation. Our market leading technology platform enables us to offer tailored performance solutions based on your exact needs – all over the world!”
– www.tradedoubler.com

0%
UX
0%
AFFILIATES
0%
PRIJS

Er telt meer dan enkel een score

Uiteraard heeft elk platform zijn eigen specialiteit. Zelfs al zou de score iets minder zijn, dat betekent absoluut niet dat dit platform voor jouw niche een slechte keuze zou zijn.

Uiteindelijk telt er maar 1 ding: waar zit het hoogste rendement? We stellen vast dat dé belangrijkste parameter blijft: hoe gespecialiseerd is het netwerk in kwestie in jouw niche?

Om op deze vraag een antwoord te kennen, kan je ons vrijblijvend een bericht sturen zodat we je kunnen helpen bij het vinden van het juiste netwerk voor je bedrijf. Ook kan je rechtstreeks met de affiliate netwerken contact opnemen, maar natuurlijk zijn dit commerciële bedrijven die graag nieuwe klanten aantrekken. Daarom zullen zij niet zomaar aangeven in welke niches zij minder zijn gespecialiseerd. Hiervoor moet je als bedrijf de hulp inschakelen van een affiliate marketing agency.

Neem vandaag nog contact op met ons:

varamedia-webdesign-bureau